Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes jsem se trochu ometal kolem auta-zjistil jsem na levé straně prasklý přepad od pístnice a na druhé straně pro změnu již netěsné napojení přepadu na pístnici. To že neukazuje palivoměr - stále mám půlku nádrže, takže to vypadá jakoby vyrábělo benál 😆 -ale nepřišel jsem proč. Plovák chodí, vše je na pohled OK, tak nevím zda se po výměně nemusí přes diagnostiku něco udělat?  Důležité že tam nějaký benál je pokud by došel plyn aby se dalo dojet načerpat jej  tedy LPG. Mladýmu stále utíká PZ kolo za 14 dnů c cca2,4 je to na 1,5 barů  ale neřešíme jsou to zimáky, na zimu musí být nové (na obou autech) tak domydlíme v létě.

Odesláno

Tak oprava, asi jsem se díval blbě, před pár minutami jsem se vrátil  z výjezdu a ukazuje podstatně míň benzínu, až dotankuji budu zase chytřejší. ale vypadá to že je to už OK-že čerpadlo s plovákem nebylo v ose.

Odesláno (upraveno)

Co ze jsem delal a delam ....?

V sobotu jsem pri nataceni statecne utikal pred telatkem nasledovno jeho panimamou po pastve - sice jsem mel naskok rekneme 20m ale atlet by koukal jaky to byl sprint - nasledovalo pojiti se Colou 
kterou jsem si rozsterchal - do prirody uz jen s cistou vodou - tak ze technika prezila ale ja jel domu jako prase.

V nedeli me v lese prekvapil odhadem mladik 25/30roku na motorce byl jsem bokem na lesni ceste otevrenou predni kapotu a stale hledam po vymene motoru zdroj neuveritelne protivneho hluku.
No mladik se vratil sjel z cesty ke me a zda potrebuju nejak pomoci - urpime naposled se me to stalo kdyz jsem jezdil Citroen XM - tak jsem podekoval a ok.

A dnes ... prestala me fungovat platebni karta bezkontaktne a vcera kdyz jsem si musel zaplatit kafe na Orlenu druhou jel jsem na pobocku .... 
Vse naprosto Ok jen jsem neodjel s novou kartou a stavajici je zablokovana - ze do 14dnu prijde nova  ...??
Pravda je ze me pani chtela tuto nahrat do mobilu coz jsem odmitl ale co jsem se to dozvedel a je to OPET pro me novinka dostavam odmeny za nakup tusim ze me vraci 2% z CZ plateb do cca 350/mesic
No ale ty kacky maji platnost a pokud je nepouziju "PROPADAJI"!!!!! 
Tak jsem se projevil ze je to fakt jako u blbcu a jako ze proc to neprevadi automaticky na onen ucet ??? - Jen pokrceni rameny.... Mimochodem jinak pouzit nejdou!

:xvul No nedivim ze jsem pro svet rozvojova zem a v ni lide jako opice ktere si nechaji "libit" naprosto VSECHNO.
Tak ze pocitam ze pri nasem obratu jsem daroval RB bance tak 12/1500 - za me proste ZLODEJI!

A k Japonske zahrade - je jedna ze dvou (mozna ze jsou v PL dalsi) ktera ma certifikat od Japonske ambasady za autenticnost - a drobna perlicka se starym panem i pani
jsem se znal osobne vcetne jejich nasledovniku kteri zahradu stale bez dotaci rozsiruji - a jedno "volne" video mam na mem pokusnem kanale.

Tocil jsem pro ne nekolikrat ale asi TOP je kdyz zahrada kvete  - ale i podzim je uzasny - vrele doporucuji navstivit.

PS: A koukal jsem a o zadne info o platnosti na mem uctu nic nikde neni - takove male male SMECKO  ;) 

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno
před 10 hodinami, Vena garážmistr napsal:

@radim.1008 no proto, už sem myslel že bys tomu nebohýmu klukovy tu radost odepřel🤣

Dnes jsem mu vyfotil, že vytáhli z haly Turbínu. Tzv. poslední eso z rukávu. :D

IMG20250721151625.jpgIMG20250721152602.jpg

A taky mého oblíbeného Matesa. :mrk

Odesláno

@LihousNám dávala banka za platby kreditkou (ne debetkou) 1% z5 (cashback) při platbě v ČR a 2% při platbě v zahraničí normálně na účet. Následně jsme zjistili, že na platby v zahraničí kreditkou dávají horší kurz (ale bez kreditky kolikrát zase nejde půjčit auto, jedině několikatisícová kauce), takže jsme pro zahraničí pořídili debetku, kde byl dobrej kurz, ale bez cashbacku. No a teď k 1.7. tuhle debetku zařízli, vydali novou kreditku s výhodným kurzem bez cashbacku a 1% cashback na starý kreditce rušej od 1.11. Takže 1 nová karta místo dvou. Jinak platby telefonem zatím naprosto bez problémů a teď už máme i platební prsten na kterej v Řecku koukali jako vyvoraný myši. :D 

P.S. Jednou jsme taky zjistili, že nejde platit kreditkou. Blokla nám ji banka samotná, protože zjistili, že ji asi někdo nakopíroval a chtěl s ní platit v Brazílii. Je vidět, že si to banky docela hlídají. :super 

Odesláno

Na zahraniční platby mám teda Wise. Kartu v mobilu, mám tam teda tři, takže vždycky jen v zahraničí ji nastavit jako primární. Jediné co, tak banka, kde je Wise účet, nepřijímá okamžité platby, takže je třeba si tam poslat peníze trochu předem.

Odesláno (upraveno)

tak ještě názor geronta 🤠--v cizině platím debetkou jen benzín, zbytek cash, bo nechcu týden studovat podmínky banky , nakonec je tam vždycky nějaký vymrd v podobě různých podmínek, nutnost uplatnit v čase  atd.

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No ja jsem s RB celkem na bezne placeni v pohode na nase platby mam jednu ta vraci 1% na zahranicni druhou ta vraci 2% z celkove platby ale asi tri ctyri pet mesicu me zacalo byt podezrele 
ze se stav na jedne "domaci" karte nejak nezveda .... pred cca trerma mesici vyskocil asi o 270 aby hned nasledujici mesic zase spadl na podobnou uroven z predchoziho obdobi - napsal jsem bance 
ale bohuzel odezva zadna - az vcera .... 
Joo uz jsou drobaky prevedene a hold si to pohlidam - nic mene ve vypisu zadna "espirace" neni a nebo ji nedokazu najit ;)  Pokud by byla je to pak Ok jsem TROUBA ale pokud neni je to proste SMECKO
a je prd platne ze to asi 100% bude nekde zohlednene v jejich "pominkach" - hold kazda zkusenost je cenena - proto se rad podelim aby nas hloupecjch bylo mene!

A jeste k RB je fajn ze se v CZ skutecne da vybrat v bankomatu kdekoliv gratis - nemusim resit kde je nejaky sprateleny bankomat - v zahranici to uz bohuzel neplati 100% viz muj prispevek z Polske banky
poplatek si uctovala polska strana v hodnote 19zl z vybranych 500zl - reakce banky - hovorove - nemusel jste si to odsouhlasit a jit hledat jiny bankomat bez poplatku ;) hlavne ze je reklama vsude "gtaris" ....

Hold resume - musime byt stale ve strehu neb zlodeju podvodniku je nejak vic a vic a nekteri jsou posveceni statem - tam je to o to horsi prozreni.

Krasny den - a pokud to pomuze byt jen jednomu dalsimu splnilo to svuj ucel.

Odesláno

@ozzy56 ve Švédsku se bez karty pomalu ani nevy.... 😉 Byli jsme tam už několikrát a ani nevíme jak vypadá švédská koruna fyzicky. Hotovost bereme víceméně jen do Řecka. Tam ta šedá ekonomika taky funguje jako u nás.

Odesláno

Hotovost funguje leckde, ale co se Řecka týče, tak na Korfu i plážoví boys půjčující šlapadla a paddleboardy měli terminál :)  zjevně totiž ví, že toho pak půjčí víc, páč mobil si na pláž vezmou všichni, kdežto větší hotovost zdaleka ne. My bychom si to taky jinak nepůjčili...

Odesláno (upraveno)

Před chvílí jsem si vyzvedl cécéčko v servisu. V sobotu během výletu se z 2,0l čtyřválce stal 1,5 l tříválec. Bylo to nepříjemné hlavně kvůli tomu, že i Evoque byl v servisu a Šárka neměla včera čím jet do práce - svoje služební auto jí půjčit nemůžu.. Odpoledne už to bylo lepší, Evoque byl k vyzvednutí a teď už tedy zase jsou obě auta ready. U cécéčka to byla nakonec "jen" zapalovací lišta a nechal jsem rovnou vyměnit motorek ostřikovačů, neostřikoval. Ještě nepříjemnější je, že nám v práci zblbla EPSka a vyhlašuje noční požární poplachy. Kolega, který je u hasičů na seznamu jako první, je v Chorvatsku, tak si jezdím objekt přebírat od hasičů já. V neděli se spustil poplach v 6:13, včera ve 3:58, dneska v 1:58 a v 5:22. Už mám dojezdový čas kolem 20 minut i s oblékáním. Jen dneska v 5:22 se mi povedlo hasiče zastavit, aby nikam zbytečně nejezdili. Po převzetí objektu ruším v EPS všechny chyby, aby se zvedly spuštěné rolety olejáren a peumatikárny.  Dneska byla v práci noční směna, takže tím to končilo a mohl jsem jet domů. Jinak nemám kód k EZSce, takže v neděli jsem musel čekat, až se mi někoho s kódem podaří vzbudit přes telefon, včera pro změnu až dorazí fyzicky někdo, kdo kód má. No a doma snídaně, oholit se, uvést se do klidu a v 7:15 opět v práci na značkách. Už tři dny jsem nespal víc než 4,5 hodiny v kuse😢. Sice se po obědě přesouvám domů na home office, ale zalomit to a spát nejde. Servis na EPS dorazí zítra, kolegové mě ujišťovali, že všechna čidla, která spustila poplach v posledních dnech, odpojili, nicméně mi na 1000% nemůžou slíbit, že se dneska vyspím. Jak já vzpomínám na chvíle na dovolené....

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno

@oddieNám se párkrát při půjčování skútru na nefunkčnost  terminálu vymlovali a při platbě cash dali ještě slevu. Jinak na pláž je super ten platební prsten. Člověk má peníze doslova vždy po ruce.

Odesláno

@Dave_k, nevím jak ten prsten funguje, ale nejspíš to bude stejný jako u hodinek, kterými platím a musím mít u sebe mobil s kterým jsou hodinky spojené. :myslim Takže stejně musím mít na pláži mobil. :papa

Odesláno (upraveno)

Máme prsten od Niceboy přes Mbank. Telefon nepotřebuješ. Prsten funguje jako karta. Má v sobě NFC chip. Ty jen přes aplikaci určíš jako která z tvých karet se má ten prsten tvářit (pouze Master karty, Visa zatím nejdou). Žádné nabíjení apod. Můžeš se s tím v pohodě i koupat. U plateb nad 500,- dáváš PIN. Prostě jako karta. ;) Jen doplním, že pro "nahrání karty do prstenu" je potřeba telefon s NFC.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

No minulý víkend jsem vypomohl "kamarádovi" s náklady neb si zarezervoval ubytování na špatný víkend a zjistil to ve čtvrtek kdy už to nešlo bezbolestně zrušit. :roker A nakonec z toho byl prima pátek-neděle. :super Dám sem více fotek, ale jinak by to asi nevystihlo tu atmosféru víkendu. :mrk  Jo a jinak je to Šumava - Horní Planá . . .  :papa

IMG_20250711_194045.thumb.jpg.733ea661d6551ca0e7e71ee3a8d0aae5.jpg

IMG_20250711_194052.thumb.jpg.edcc6eb14791e3f5cb3d870633e006fb.jpg

IMG_20250712_102115.thumb.jpg.b95eb64bbb415b7b240af066a8eb56dc.jpg

IMG_20250712_102337.thumb.jpg.96b039e24b50826c766f0a0e2c0c0d93.jpg

IMG_20250712_103505.thumb.jpg.2e5f4960f9551b74bd1b7f0ff29aed67.jpg

IMG_20250712_104013.thumb.jpg.8c5a3209921344161a2748e1b8868d4f.jpg

IMG_20250712_104801.thumb.jpg.40362aac04d8edc3ad4336c4d969a7eb.jpg

IMG_20250712_112942.thumb.jpg.99b4245b1428282604bbc2cc904ef79f.jpg

IMG_20250712_120055.thumb.jpg.4ea9b37bf6fe7bf998b352e4d91dcc22.jpg

IMG_20250712_194638.thumb.jpg.c4db9c98939eaee91b55b8bb28f19126.jpg

IMG_20250712_200707.thumb.jpg.1b95e350212e1d679a289c7ab7d3c8c0.jpg

IMG_20250712_092628.thumb.jpg.d31ca77abc416a3ca3aca16b12a18558.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...