Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

VojtouNerCZ  v zedničině centimetr-žádná míra😅. Ale vážně měli jsem u Stavcentu krátce kolegu -  tři šáry ze 44 P+D (cihelný blok porotherm) a na těch třech šárech dokázat uhnout na líci o 10cm!! Takže to tvoje , pokud je tam je n necelý centík pak je to super a omítka to lehce srovná.

Odesláno (upraveno)

Dnes v rámci výletění návštěva setkání veteránů na zámku v Kvasinách, odkazy na rajče tu (na rajčeti "vymyslili" limity max 99 fotek v bloku, tudiž 2 odkazy)

https://www.rajce.idnes.cz/dkmedved/album/veterani-na-zamku-v-kvasinach-8-6-2025
https://www.rajce.idnes.cz/dkmedved/album/veterani-na-zamku-kvasiny-8-6-2025-2

a po obědě ještě zastávka v Trampském muzeu v Doudlebách (odkaz na fotky https://www.rajce.idnes.cz/dkmedved/album/trampske-muzeum-doudleby-8-6-2025). Mě muzeum nadchlo a líbilo se tam i Pavlovi, ale je to určitě spíš pro Ty, co byli trampy - mastňáka to těžko osloví

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Tý jo, to jste byli všichni akční. My jsme si dali za víkendový cíl vojenské technické muzeum Lešany. Máme to za bukem, navštěvujeme to tam párkrát do roka, vděčný cíl i pro vnoučata - můžou si hrát v obrněném transportéru. Minulý týden jsem kvůli jachtám v Chorvatsku zmeškal slavnostní zahájení sezóny, kde byl mimo jiné i sraz historických autobusů a jízdy dakarských náklaďáků v aréně. V neděli jsme trefili chvíli mezi dešti a celé si to prošli. No a mimo to jsme nic moc neudělali, tráva sekat nešla, kolem baráku taky nic nešlo dělat, vodu máme z vodovodu a tahat jí odnikud nemusíme, alespoň jsme si zabalili na letošní velkou cestu, na kterou vyrážíme už v pátek ráno. Už nám chybí snad jen pití a něco na zub na cestu, nějaké vínko na večerní posezení v Turecku a dálniční známky - slovenská, maďarská a bulharská. Taky jsem musel rezervovat nový nocleh v Bulharsku u moře na cestu zpět, tam, kde jsem to měl, nám v sobotu zrušili rezervaci. Cestovní horečka už stoupá.

Odesláno

V nedeli jsme s mladym byl na aviaticke pouti v Pardubicich na letisti. Ikdyz ve 3 prisla prutrz mracen, tak to bylo fajn a za me pekny letovy program. Videt zase ve vzduch legendy jako Hawker Hurricane, B-25 Mitchel, P-51D Mustang, P-38 Lightning, F4U1 Corsair, Avro Anson, C-47 Dakota... to cele riznute akrobatickym vystoupenim Red Bull teamu, Gripeny, novym ceskym L-39NG... na stojance na statickou mimo jine nemecne Panavia Tornado s m enitelnou geometrii...  no, uzili jsme si to :) .  Jen nas mrzel ypadek ME-262 (porucha motoru, nemohl priletet) a diky pocasi odpalda ukazka utoku P38+P51 na zasobovaci konvoj... ale pocasi neporucis.

Odesláno
před 1 hodinou, petrinza napsal:

......a dálniční známky - slovenská, maďarská a bulharská. .......

Kudy se chystáš z Maďarska do Bulharska? Pokud přes Rumunsko, tak se už i RO-VINETA dá pořídit v éteru

Odesláno

No měl jsem jet o víkendu na svatbu manželky kamarádky, i když jsem nechtěl. A dnes jsem zjistil, že se jede zase makat do Rakouska, tak jsem se vyvlíkl. Ještě že jsou za to takový hezký prachy, takže žena ani nedržkovala xD 

Odesláno
před 2 hodinami, petrinza napsal:

@Medvěd - z Maďarska do Bulharska pojedu přes Srbsko, tam i zpátky. Ze Srbska si vzpomínám, že je to zacpanější kolem Bělehradu, ale jinak to jde. 

Ale ty přejezdy hranice z HU do SRB, to bejvá i mnohahodinová legranda

Letos jsme poprvé přejeli z HU do RO bez zastavení. Žádná kontrola pasů - prostě Schengen. Možná bych dopobručil to ještě promyslet (ze Szegedu po dálnici k Temešváru a pak přes Baile Herculane do Oršavy a u Železných vrat šup do BG)

Odesláno

To je jeden pohled, ten časový. První noc jsem naplánoval v Sremske Mitrovici. Když se moc zasekneme na hranici tak smůla, ale když ne, tak ze Sremske Mitrovice je to jen 40 km do Bošutu. To je u řeky Sávy, jsou tam vesničky jako třeba Črna Bara. Tam v těch místech v roce 1914 proběhla těžká bitva mezi rakousko-uherskou a srbskou armádou během přechodu Sávy. Rakousko-uherská armáda před nástupem do bitvy pár dnů odpočívala právě u Bošutu. Můj praděda se té bitvy zúčastnil, přežil jí, ale později padl do zajetí a ztratil se. Mám v archivu schovaný jeho poslední dopis ještě před zajetím. Popisuje v něm, jak je zrovna chvíle klidu, zima, prší, jí čokoládu, ale kdyby mohl, raději by tu čokoládu dal svým dětem doma, jak prošel spoustou hrůz, které se ani vypsat nedají a taky pár instrukcí kolem živnosti v Praze. 

No a když jsem v archivech porovnal dataci toho dopisu s pohybem jeho 8.pěšího zeměbraneckého pluku, tak ve chvíli, kdy dopis psal, byli právě u Bošutu a v archivu byla i mapka rozmístění. Když by to časově vyšlo, rád bych se tam zase kouknul. Už jsem tam před lety byl a jezdil po protipovodňových valech, kterým tehdy říkali silnice. A stál jsem u Sávy v místech, kde dneska jen klidně teče voda, ale v r.1914 tam bylo peklo na zemi.

Odesláno
před 15 hodinami, petrinza napsal:

Tý jo, to jste byli všichni akční.

No někdy musíš být akční ;) ve čtvrtek večer,  v čase,  kdy si běžně chodím tak na hodinku lehnout ( před noční  ) , tak jsem lítal kolem baráku a sledoval hladinu.  Pak jsem ještě něco málo odčerpal z našeho pseudosklepa - místnost pod schody,  kde je v prohlubni přívod vody a odpad. 

V pátek po třech hodinách spánku jsem se pustil do údržby mamčiné 406 ( olej,  filtry,  svíčky a nějaké další drobnosti)

V sobotu jsem dopoledne posekl, odpoledne jsem byl opět "pod autem"

Včera rodinná sešlost a dneska od rána opět "pod autem". Skončil jsem půl hodiny před začátkem směny,  u práce jsem parkoval asi pět minut před šichtou :roker

Zítra opět kolem auta, ve středu na technickou a ve čtvrtek jsem pozvaný na ocenění dárců krve.  A k tomu ještě chodit do práce ( kromě toho čtvrtka)

20250605_203737.jpg

20250606_133720.jpg

Odesláno

mám dnes za sebou 120 km na skůtru, zajel jsem zavzpomínat do Mikulovic, kde jsme kdysi přebírali sovětskou vojenskou techniku a vozili ji do kasáren u Příbrami--v podstatě se tam za těch 50+ let nic nezměnilo, jen větší bordel po záplavách..., pár nových domů, dost hnědočechů, cesty dodrbané jak je na Jesenicku zvykem..., je opravdu zarážející, že stát chce dostat lidi do hor, ale stav silnic je za těch 40 let co tu vegetuju přímo katastrofální -- celou dobu se jen flekuje, na souvislou vrstvu asfaltu nejsou peníze..., a prý bude hůř  🙄 

Odesláno

Včera jsem zalátal práh,  což je jediné nemocné místo ( o kterém vím). Záměrně nepíšu "spravil", protože opravdu je to jenom zalátané. Dneska ubytování a teď čekám.  Pak dám hlášení :papa

20250611_060913.jpg

20250611_073647.jpg

Odesláno (upraveno)

Dneska junior skládá praktický závěrečky, tak snad vše dopadne a za týden po ústních budeme moct oslavit výučák

No a za rok, až se bude šrotit na maturu, tak bude moct být ve větším klidu, páč už bude mít v kapse papír, že už něco je

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@radim.1008 to nejsi sám :D ale když mi známej řekl,  že za celolak na E39 můžu počítat tak 60 ( a pochybuji,  že na 406 by to bylo levnější), tak " střádám pane Pařízek " 🤣

Mamčina 406 se líbila tak, že ji chtějí vidět ještě jednou :nevim:D info pro @Béďa :  neprošly kola...

Takže v pneuservisu dvě nové gumy a nahozené Coraily z mojí 406. A zítra znovu 

20250611_122139.jpg

20250611_122200.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...