ozzy56 Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 byl jsem na Skandálplacu kouknout na vánoční trhy, hrála tam nějaká revival kapela, zahráli uriah heep i black sabbath , lidí mraky, nic jsem neutratil bo šmejdy nepodporuju a jsem teď doma u kávy, celý den svítilo slunko Pepito, radim.1008, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
pavelu96 Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 Dnes nám ve Fdl rozsvítili stromeček, zazpíval k tomu Vlasta Horváth a vystáli jsme si pul hodinovou frontu na langoše za kilo - přeji hezkou 1. adventní neděli zbynek..s, Medvěd a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 Šmarjá co se vám to tam děje Citovat
Medvěd Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 (upraveno) V pátek mi kolega oznámil, že ta "rýmička" co už týden přechází se jmenuje zápal plic a že bude teda minimálně týden na antibiotikách. Takže jsem absolvoval půl hodiny telefonátů, kdy jsem nějaké jeho jízdy přehodil na mě, jízdy po Praze pojedou výjezdníci taxíky a něco se holt bude řešit externí dopravou, páč rozpůlit se ještě neumím V pátek odpoledne po návratu z Brna jsem si ještě stihl vyzvednout Doblo u Trnkoše s novým čelním sklem i STK, takže v pondělí můžu valit do Vyššího Brodu. No a dnes jsme se s Helčou zúčastnili natáčení Silvestrovské show Lucky Výborné. Skvěle jsme se bavili a já se dočkal i autogramu s věnováním do knihy, kterou jsem si za tím účelem donesl z domova + jsem byl po té, co jsem se Lucce zmínil o tom jak dlouho je mou oblíbenou moderátorkou a že jsem za ní chodil i do její fiktivní kavárny U Lucie, dočkal označení že jsem její "Nejstarší žijící akvizice" JInak Silvestrovská Výborná show bude o Pelíškách a můžete se těšit na vtipnou hodinku Upraveno 1. prosinec 2024 uživatelem Medvěd pavelu96, Pepito, BubakGS a 3 další ohodnotil 6 Citovat
BubakGS Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 ....mno, my máme zrušený zápas. Rýmička pokosila půl našeho mančaftu a tři čtvrtě u soupeře a všechny dostupné brankáře.... Citovat
PaKr Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 @Klemoň no někdy se to sejde posr... navrch, takže chápu, že jsi podrážděný. @Vena garážmistr no držet auto, které musí být furt v cajku, a se kterým jezdí kde kdo nemusí být žádná sranda. A půjčení jen za palivo, to se málokdy vidí, takže tohle všechno beru, a já si troufnu jet asi s čímkoliv, ale prostě u první fobie, je to bez pozitivních emocí a skoro v duchu hesla " děkoval, že jízdu přežil " @oddie tak brzké uzdravení. Kdysi jsem měl zlomený palec na levé noze a hned po sundání sádry jsem zkoušel jezdit, i s tím, že spojku jsem občas mačkal pravou. No dneska rozsvítili strom i u nás pavelu96, radim.1008 a zbynek..s ohodnotil 3 Citovat
oddie Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 Ve středu se dozvím, co mi kdy dovolej. Zatím se do auta vejdu leda dozadu napříč, jak nemůžu nohu ohnout ani kousek. Ale říkám si, že třeba do 45° už mi to dovolit mohli, uvidíme. Na vánoce by se teda hodilo moct řídit. Citovat
sitler Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 @PaKr ja nevim, co s tou prvni fabii vsichni maj? Auto jako kazdy jiny. Péťa, Klemoň a Hafity ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 V pátek jsme se sousedy rozsvítily stromek u nás na dolním konci u kaple. V sobotu děti ze školy a hasičského kroužku rozsvítily stromek na návsi. regius, Pepito, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 dneska Opava, Krnov, Albrechtice, Holčovice, Heřmanovice, Zlaté Hory a zpět, řeknu vám, že je to pecka vidětt na vlastní oči, kde stály baráky a teď nic, někde je to jakžtakž srovnané, někde jakoby ta potopa byla včera, jenom vysypat břehy řek kamením a trochu to zrekultivovat bude na roky , hlavně ať nenapadne moc sněhu, bo na jaro to bude znovu Citovat
Medvěd Odesláno 3. prosinec 2024 Odesláno 3. prosinec 2024 (upraveno) Cestou ze servisu mohlo bejt veselo. Jel jsem od Rustonky k nábřeží, na semtamfóru zelená, obočím vlevo když tu za mnou jekot sirén a sotva jsem se zpocenou zadelí stačil uhnout vpravo, prohnala se kolem mě v levém pruhu kolona tři hasičskejch náklaďáků (žebřík, cisterna a nějaká skříň) letících minimálně 70 km/h. Dám krk za to, že když jsem se blížil ke křižovatce, tak nehoukali a sirény pustili až těsně před křižovatkou. Nesnáším to, když řidiči IZS sirény vypínají - podle mě se dřív houkalo jakmile se pustily majáky a bylo to tak lepší. V autě rádio nemívám nijak osolené, do křižovatky jsem vjížděl jako asi čtvrté auto po rozsvícení zelené a fakt mě nenapadlo se podívat, jestli se zprava nežene blikající kolona - kdybych se podíval, tak bych je viděl a zastavil bych (což by se stalo i kdybych je slyšel houkat) Štěstí bylo, že bylo kam uhnout a tak jsme se nejen já, ale i X dalších řidičů jenom zpotili - ale nějak jsme jim to místo na průjezd vytvořili. Byla to situace nepříjemná nejen pro nás, ale určitě i pro ně a nutno dodat, že si dovolím pochybovat, že by v tom kalupu dokázali svá auta zastavit. Upraveno 3. prosinec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
PaKr Odesláno 3. prosinec 2024 Odesláno 3. prosinec 2024 Abych nenechal označení bez odpovědi. @sitler nevím jak jiní. Mě se to auto prostě blbě řídí ( a navíc se mi ani nelíbí). Možná někomu vadí "slavné " htp... kdybych si měl vybrat mezi fobií a felicií, tak beru ( znovu ) felcedes Před nějakou dobou jsem do vjezdu dal do země plastovou paletu v domnění, že to bude jak zatravňovací dlažba. No houby houby slavný soude paleta byla po chvíli na kousky a zůstala akorát větší díra v zemi. V létě se tudy pod bránou protáhl i pes. Takže za odvoz plotové sloupky a podle pana Holzmanna - včera, dnes a zítra To hlavní je hotové, zítra to doladíme a ty obrubníky položíme takhle na plocho mezi bránou a asfaltem. pes už určitě neuteče a mě se bude snad líp parkovat Jo a to oko sloužilo kdysi k zajištění brány a před pár lety jsem o něj zničil motor v sekačce. A vytáhnout nešlo. No už vím proč ( táhl jsem to autem ) radim.1008 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. prosinec 2024 Odesláno 3. prosinec 2024 No jestli chceš dát na plocho ty obrubníky co ti leží na těch sloupcích tak ty rozjezdíš do jara. A obávám se že ty betonové sloupky v téhle aplikaci taky nebudou mít dlouhého trvání. Ony sice vydrží nesmysl ale když je aplikuješ k čemu jsou určené. Měl jsem ve vjezdu taky tyhle na placato a byli podbetonované a stejně jsem je osobákem za rok rozlámal. Takže když se předělával chodník tak jsem ty trosky vykopal a rozvezl do základu toho chodníku a za litr peněžní a dva litry kořalky mi tam ta parta co dělala chodník udělala práh jak se patří jen se děsím okamžiku kdy mě napadne s tím něco dělat protože tam je 0,5 široký asi 0,75 hluboký a něco přes 3 metry dlouhý beton a ještě vyarmovaný a navrchu aby se to neojezdilo jsou naplocho silniční obrubníky takový ty co maj asi metrák jeden. A jako musím říct že tohle drží statečně přejížděl jsem přes to osmikolovým vyprošťovákem kterej má sám o sobě asi 30t a jakobych tam jel osobákem. Do vedlejších vrat co má vjezd ségra na zahradu jsem dával zámkovku ale taky ji mám pořádně založenou tam je vykopanej asi metr do hloubky je tam udělanej kufr jako pod cestu 20 cm velkých kamenů a různých trosek pak 40 cm štěrku 16-32 oboje zhutněné na tom je asi 15 cm zhutněného suchého betonu a na něm asi 3-4 cm suchého betonu do kterého je uložená 12cm silná zámkovka a to taky jako drží festově ale opět se děsím okamžiku kdy se tam s tím bude muset něco dělat protože takovej kufr není kolikrát pod cestou. Péťa, pavelu96 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 3. prosinec 2024 Odesláno 3. prosinec 2024 @Vena garážmistr tak to máš udělané teda festovně ne, že bych nechtěl udělat celý vjezd komplet a hodit to do roviny od obecního asfaltu až ke schodům, ale celá plocha má cca 60 metrů, tak to počítám tak těch 60 Palackých by na to padlo jenom v materiálu, pokud bych to chtěl po někom udělat, tak počítám 120 až 150 určitě. Navíc to vypadá na změnu výdajových priorit, takže to asi hned tak nebude. Ale začínám přemýšlet o jiném chlebodárci, tak třeba bude všechno jinak... BubakGS, Charlie 1 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 4. prosinec 2024 Odesláno 4. prosinec 2024 @PaKr všechno lepší než rozježděné bláto. I když to je třeba dočasné řešení s časovou jednotkou na jeden furt. ozzy56, pavelu96, PaKr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. prosinec 2024 Odesláno 4. prosinec 2024 No hlavně dej bacha až z těch ploťáků začne lézt to železo to pak asi hodně zkrátí jednotku dočasnosti na furt. Jsou věci který se daj ošidit ale tohle je jedna z mála kde bych teda pokud provizorně zvolil jiné řešení i kdyby tak bych tam navezl štěrk taková 16-32 by byla ideál to bych rozprostřel a když ji dáš dost času tak i proroste trávou a nebude se to rozjíždět. U našich jsem to měl takhle udělané taky od vrat do míst kde bylo pojížděno nejvíc byl štěrk(4-8) v celé pojížděné ploše a pak kde se pojíždělo méně byl štěrk jen v " kolejích " tatík zprvu strašně nadával ale druhou sezonu už tam tráva prorůstala sporadicky a třetí sezonu se to regulérně sekalo sekačkou i v té velké ploše a účel žádné bahno a minimální rozježděnost to dokázalo plnit dokud to bylo potřeba dneska už by jsi ani nepoznal kde to bylo štěrkované ale ještě dnes je to tam o dost pevnější než zbytek dvora a dělal jsem to někdy v roce 98. Tobě radím hrubší štěrk z jednoduchého důvodu až by jsi se rozhodl to předělávat tak by se to dalo prohnat katrovací lžící bagru nebo prosívačkou a ten použitý štěrk z recyklovat do spodní vrstvy a tím v budoucnu něco ušetřit já jsem to dělal jemnějším protože se nepočítalo že by se tam někdy dělala dlažba nebo jiné zpevnění. Citovat
patt Odesláno 5. prosinec 2024 Odesláno 5. prosinec 2024 (upraveno) Já sem zas domů dotáhnul další pešrot 405 1.8 SRDturbo nějakou dobu stála, trošku pomačkaná, trošku vybydlená, trošku rezavá, trošku polepená, za studena jde jak pumpa na houna, ale nic s čím by si patt neporadil Upraveno 5. prosinec 2024 uživatelem patt Medvěd, regius, BubakGS a 3 další ohodnotil 6 Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2024 Odesláno 5. prosinec 2024 Tvl ty jsi fakt pacient, se k tobě budu muset někdy zajet podívat, nostalgicky kouknout na ty kousky, co jsem měl 20 let zpátky radim.1008, Klemoň a Péťa ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. prosinec 2024 Odesláno 5. prosinec 2024 Tomu se říká fanda špatně spálené nafty. @patt Lukis teď už by to chtělo nad ně nějakou pořádnou střechu. Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2024 Odesláno 5. prosinec 2024 (upraveno) Já jsem si dnes večer ověřil, že i když to navenek může vypadat, že jsme oba zastánci vzájemně nesmiřitelných názorů, tak spolu dokážeme nejen naprosto v klidu komunikovat, ale i prokecat hezké 3 hodiny jinak vcelku nudného večera. Fotil ON, tudíž fotka není hičmo ani hlavou dolů Upraveno 5. prosinec 2024 uživatelem Medvěd BubakGS, Radek Hurvajz, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.