Medvěd Odesláno 13. září 2024 Odesláno 13. září 2024 Já to sháněl a už mám komplet Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 13. září 2024 Odesláno 13. září 2024 Dnes trocha železa a svařit hrábě na stěnu nad futro do sklepa skladu ND. Už mě nebavilo přehrabovat brusné, řezné,diamantové kotouče v krabici. Tak je to trošku cajk. Hafity, PaKr, jirka307 a 6 další ohodnotil 9 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. září 2024 Odesláno 13. září 2024 Tak už to začíná. 3 roky stará střecha. A prší nám do domu. Přímo mladýmu do postele. Sádrokartonový podhled v hajzlu. Citovat
Goldinka Odesláno 13. září 2024 Odesláno 13. září 2024 Tak nám se tady naplnilo téměř po okraj slepé rameno řeky. Celé léto bylo prakticky vyschlé. Voda v tuhle chvíli stojí v korytě nad úrovní spodních oken domu. Protože k přelití okraje zbývá cca metr, "evakuovala" jsem si auto na snad o něco bezpečnější místo (ovšem, co je bezpečné místo, když tu fouká vítr jako blázen, taky nevím, alespoň tam v okolí nejsou stromy, nebo něco, co by mohlo na auto spadnout a voda se tam snad také nedostane). Bydlím v bytě, který je nejníž položený v domě, takže trochu nervíčky, jestli se ráno neprobudim do louže. Věci, které leží na zemi jsou na židlích, morčata v klecích na stolech, prodlužky vytažené a posazené do výšky... Možná zbytečná "panika", ale lepší tak, než bejt naštvaná... Tak držte palce, ať voda zůstane tam, kde má. Péťa a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
pavelu96 Odesláno 13. září 2024 Odesláno 13. září 2024 My jsme před půl hodinou opustili za zvuků sirény a varování před 3 stupněm povodňové aktivity Frýdlant. Bobíka jsem odvezl na kopec ke kamarádovi a uvidíme zítra Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 no nedá se nic než těm kde se voda začíná zvedat, držet palce aby to bylo s co nejmenšíma škodama. Medvěd, Hafity, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 (upraveno) Možná to bude znít sobecky, ale jsem rád za bydlení na vršku a daleko od řeky. Neumím si představit situaci, kdyby se voda měla dostat až k nám V roce 2002 vzala velká voda barák mým příbuzným ve Štěchovicích. Říčka Kocába kolem jejich domů tekla v asi 3-5m hlubokém korytu a člověk by řekl, že nemůže nic hrozit. To ale nezažil, že dík přetečení přehrady Vltavou poteče Kocába protiproudem - jeden barák mínus komplet (naštěstí pojištěný a tak za peníze z pojistky koupen jiný barák úplně jinde), sestřenka si její poškozený dům opravila. Snad to letos bude lepší P. S. V pondělí ráno mám jet do Velkých Hamrů u Tanvaldu, snad bude cesta v pohodě P. P. S. Všem, co mají v současnosti s vodou problém přeju co nejmenší škody a rychlý návrat do normálu Současně chci věřit, že vše proběhne v rámci možností v pohodě. Za posledních 20 let se do protipovodňových opatření investovalo nejen mega peněz, ale i krizové štáby mnohem líp vědí, jak postupovat a jak lidi před nebezpečím varovat, tak snad ..... Upraveno 14. září 2024 uživatelem Medvěd Charlie 1 a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 (upraveno) V Žamberku jsme měli vodu v baráku v 97 a v březnu 2000. Stačilo, nechci to zažít znovu. Od té doby se mnoho změnilo. Manipulační plán na Pastvinské přehradě, která do včerejšího dne vytvořila 80% volného prostoru. V Žamberku byla vybudována protipovodňová opatření, která byla na ostro vyzkoušena v prosinci při vánoční oblevě. Doufám, že tady se vše zvládne a držím palce všem u vody. Dnes jsem měl razit do Prahy, ale zrušil jsem to. On je nakonec zrušen i program v Praze... Upraveno 14. září 2024 uživatelem radim.1008 ozzy56, Medvěd a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 Já jsem na Jižní Moravě, ale koukám na domácí kamery. Asi to bude znít jako provokace, ale potok, který se už také dříve vylil a kvůli kterému mě nepojistí proti vodě je v podstatě "pod normálem", mělo by v něm být vody ještě víc. Ale nechci to zakřiknout a nezávidím těm, kteří jsou ohroženi radim.1008, pavelu96, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 (upraveno) @Péťa tvl spočítej si děti , já mám pocit , že jsi jedno nechal v bazénu. Upraveno 14. září 2024 uživatelem Pe.Tr Medvěd, pavelu96, Milan+ a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 Stejně je už nafouklý, ja bych tam radši nekoukal Péťa, Pepito, Klemoň a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 ještě než začalo pršet, přesunul jsem se do 6. patra v paneláku, prší sice furt, ale voda je jenom na chodníku--přízemí je v suchu , včera začali topit a nějaký rum tam ještě je ale Zlaté Hory a Ostrava jsou na mapě v červené barvě jako jediné Citovat
pavelu96 Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 (upraveno) Tak řeka pomalu klesá, po obědě se vracíme domů Upraveno 14. září 2024 uživatelem pavelu96 Medvěd, radim.1008, brixtr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
PaKr Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 Taky jsem se té vodě nevyhnul. Ráno budíček od manželky, že plaveme. Tak od hasičů mám několik pytlů s pískem a pak jsem jel koupit kalové čerpadlo do sklepa. Tam to někde sákne spodem. Ale jinak se baráku nic nedostalo. A obě 307 jsem zaparkoval na kopec. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Goldinka Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 Tady voda stoupla snad o metr během tří hodin. Sjela jsem si na drobný nákup a asi třikrát jsem se byla podívat jak to vypadá v centru. V Horním Maršově už voda atakuje 3. SPA a to tam je o dost širší koryto než u nás, tady se to ale zatím drží. Prý ještě zbývá necelý metr, aby voda byla jako v 97 roce (nevim, jestli mě to mělo uklidnit ). Je slyšet tlučení balvanů o sebe, když je člověk u řeky, zní to až strašidelně. To naše sousedící rameno jsem hlásila našim SDH, kamarád to prověřoval, bohužel se tam nedostanou, ale kontaktoval správce, kterej tam spravuje náhon, a ten se na to měl jet podívat. Jsou tu všude velké klády a voda se vrací u výpustě kvůli síle toku zpátky do tohohle "ramene", takže voda po okraj, ale zatím "stojí". Údajně by to k nám přetéct nemělo, je tu o něco vyšší břeh než na druhé straně a teoreticky by se to mělo začít přelívat do Úpy zpátky na druhá straně. U vody žiju poslední 4 roky, do té doby vždy někde na kopci nebo někde, kde voda nemůže. Opatření tu jsou, nervíčky trochu pracují, ale neudělám nic, připravená jsem snad dostatečně. Elektřina dnes už dvakrát vypadla, ale kempingový vařič je připraven, hlady a žízní neumřu Jedno velké plus tahle situace má. Na Luční boudě ze včerejšího sněhu mají rozvodněné Bílé Labe, ale prý mají dobře vymyšlenou stavbu boudy, takže je na takovou vodu připravená. Dobrý point pro můj budoucí domeček Citovat
ozzy56 Odesláno 15. září 2024 Odesláno 15. září 2024 chtěl jsem se dnes vrátit do pralesa, ale Policie varuje, že Jesenicko je na tom s cestama blbě, stejně tak Opava a Krnov, tak nic no, aspoň si dám štamprlu , radši dvě Citovat
ozzy56 Odesláno 15. září 2024 Odesláno 15. září 2024 to už by se vyplatilo domontovat kohoutek Péťa a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.