Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 11 hodinami, Lihous napsal:

Tady je problem asi vic u  kamionaku ze nepremysli a asi ani nedokazou pochopit ze pokud jsem nikdy nesedel v kamionu jako ridic os auta nedokazu odhadnout ponekud odlisne jizdni vlastnosti nalozene soupravy.
Vrele doporucuju vyzkouset - staci se jen rozjet a zastavit nic vic.

Víš ono to není o tom, že bych si neuvědomoval, že 80% řidičů osobních a dodávek nemá představu o chování velkého auta. :papa To chápu a mám i pochopení pro "srabiky" z vesnic, kterým bliknu, že je pouštím a oni se toho "velkého auta" bojí a radši nejedou. Ale některé chování je nebezpečné i versus jiné osobní auto a oni to udělají náklaďáku . . . :roker

před 56 minutami, Scratch napsal:

se bude sundavat zadni napis :D 

Ta Daytona ??? Nééé . . . 😥

před 11 hodinami, Lihous napsal:

Ac ne uplne rad ale musim pripustit ze vetsi cast populace je jen uzivatelu povozů ktere jako ridi nikoliv ridicu.

Už pár let tvrdím, že u nás je 80-90% pouhých vlastníku řidičských průkazů a jen ten malý zbytek jsou opravdoví řidiči. Ale musím konstatovat, že jsou mezi nimi i ženy, což mne těší. A né vždycky je pako za volantem řidič náklaďáku a nebo nějaký "mlaďoch". Leckdy je to populace středního věku, kdy bys si řekl - ten už něco ví / umí . . .  :myslim

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

dnes jsem pokračoval v další výměně destiček na rodinných vozech. Po dubnové akci na mé DS4 a manželky Partneru to dnes čekalo na dceřiné 807. Tam to bylo včetně kotoučů. Tak rychle za sebou jsem to v rodinném vozovém parku ještě nedělal.   

desky.jpg

Odesláno

Vyzvedla jsem brouka ze servisu, nakonec to byla jen uhnilá a urvaná spona, potrubí je OK. A utíkalo mi kolo kolem ráfku. Že mi nesvítí světla a je zřejmě KO pojistka, to jsem zapomněla říct, ale to už pořešim s někym, kdo mi ukáže, kde a jak to vyměnit. 

Odesláno

Tak mi to po včerejšku nedalo a dnes jsem se na situaci na silnicích zaměřil a .... je to k pláči. No mne už jen tak něco nerozhodí, ale tohle je smutný stav našich silnic . . .   :roker

Situace A:  Valím si v pravém pruhu svých maximálních 89km/h a vidím jak mne dojíždí dálkový BUS , jede tak cca 100km/h ? Dojede mne , dá blinkr a začne mne plynule předjíždět. V tom se "přiřítí" osobák minimálně tak 140km/h , nalepí se vyčuhujíc na ten BUS a začne na něj blikat a svítit dálkovými. Otázka : Co čeká ? Že ten bus zrychlí za 3 vteřiny na 180km/h a předjede mne rychleji ???  Kdo je tady "tydýt" ???

Situace B: Stavební práce u Boleslavi, betonová zábrana vpravo, široký pruh, vlevo úzký (2,20m) a dělící svodidla. Jedu v zúžení na 80km "předpisových" cca 85km/h. Přede mnou souprava, pak cca 50m mezera a já. Dojede mne SUV. Chce mne zřejmě předjet ale má nasr... v gatích a nebo se bojí, že vybočím. Trochu ještě uhnu vpravo, ale více to nejde. Nechci si jako už kdysi  "líznout" kolem ten dělící beton. Za SUV se vytvoří kolona. Nakonec se odhodlá a rychle se dostane přede mne. Následuje X kilometrová jízda , kdy už si netroufne na tu soupravu a táhne se za ní - v levém pruhu a drží ostatní za sebou. Otázka: Proč blokuje ostatní, když na to nemá ?  Kdo je tady "tydýt" ???

Situace C : Jedu si svých 89km/h a od Boleslavi se objeví v připojováku kamion. Je to do mírného kopce, takže asi nechce abych ho vydusil a nechal skoro zastavit, když pracně nabírá rychlost. Hodím oko dozadu, osobák celkem daleko (500 metrů či víc). Bliknu na kamion, že ho vidím a pouštím a v klidu se loupnu do levého. Žadný zákaz předjíždění tu není, tak co. Jenže kamion je zřejmě prázdný a tak nabírá rychlost rychleji než jsem čekal, předjíždění se protahuje, kabinu už mám dávno před "kozlem", ale jsem stále vedle něj. Osobák mne dojel a zablikal na mne. Stejná situace jako u "A" Co čeká ? Že zrychlím za 3 vteřiny na 180km/h a předjedu kamion rychleji ??? Tady bohužel nastává situace, kdy si i já říkám : Co to do prdele s tím kozlem děláš ??? To nemůžeš zpomalit/ resp nezrychlovat už a pustit mne před sebe ??? Opravdu musíme jet oba 89km/ vedle sebe ??? Otázka zní: Kdo je tady "tydýt" ???

No kdo jezdí hodně ví, že si bohužel nevymýšlím.  Názory a komentáře neodmítám, ale nejsou nutné . . .  🙊

Odesláno

No Vlasto to  " B "  tam je největší problém to že spousta lidí vůbec neví jak má široké auto ti kteří aspoň tuší jak široké auto mají se milně domnívají že ten rozměr na značce je šířka vozu bez zrcátek ale je to počítané včetně zrcátek tudíž v tom levém pruhu nemá co dělat spousta aut do kterých by to neznalí neřekl.  Třeba 807 je přes zrcátka tuším 2.19 m  Jasně on se tam nacpe a snaží se udržet víc vlevo aby si neštrejchnul o ten náklaďák v pravém pruhu  když tam jede sólo tak s tím se dá přimáčknou k betonu snadněji než se soupravou takže s tebou (sólo náklaďák) se tam nějak zmáčkne aby přes tebe přejel ale soupravu už nemine protože je dlouhá a on se bojí že by si štrejchnul ale zároveň nechce zapadnout do pravého pruhu co kdyby tam byl někde kousek trochu širší a on tu soupravu přece jen předjel. Myslím si že PČR by se měla v těchto úsecích prioritně zaměřit na nesprávný způsob jízdy a ne jen jednoduše vybírat výpalné za 87km/h na 80 km/h 

Odesláno (upraveno)

Jen jeden rychlý komentář 

Popisované situace jsou bohužel naprosto běžné - situace třetí bohužel pro VŠECHNY řidiče NA spěje k tomu, že se postupně na všech dálnicích a rychlostkách zakazuje předjíždění NA nad 7,5 t. Byť jsi v tom byl tentokrát nevině, tak jsi byl díky bezmozkovi zrychlujícím ve chvíli kdy je předjížděn donucen k blokování rychlého pruhu. Nevím jak by se k tomu stavěli třeba čerti v DE, kde prý stopují časy předjíždění a tím zjišťují, zda vyl rozdíl rychlosti dostatečný 

A k té druhé situaci - ve zúžení je 80 km/h a tedy by NA měli jet jako vláček za sebou v pravém a v levém (cca v mezerách mezi NA) by měli jet stejných 80 km/h OA. Vím, že to tak nefunguje a fungovat nikdy nebude, ale asi to tak nějak bylo při značení těchto zúžení myšleno.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 9 minutami, Medvěd napsal:

Byť jsi v tom byl tentokrát nevině, tak jsi byl díky bezmozkovi zrychlujícím ve chvíli kdy je předjížděn donucen k blokování rychlého pruhu

A proto se vyloženě nesmí uhýbat do levého pokud se někdo připojuje, má se zařadit před nebo za tebe, Ty se máš držet ve svým pravým

Odesláno (upraveno)

Hurvajz - pravda. Tím jsi mi připomněl, že kámoš nedávno dostal právě v DE flastr tuším 50 € za "zbytečné" vjetí do levého pruhu na dálnici. Pouštěl najet jiný osobák taky osobákem a policajtům se to nelíbilo.

před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal:

.....a ne jen jednoduše vybírat výpalné za 87km/h na 80 km/h 

Tak to by mě zajímalo kdes takové vybírání "výpalného" viděl. Všeobecné se ví, že ač mají NA max. povolenou rychlost 80 km/h, drtivá většina má omezovače nastavený na 86 - 90 km/h a v těchto hodnotách jezdí po celé Evropě, nejen u nás.

Já taky nejezdím po dálnici 130 km/h a za XY let mě za rychlost nikdo neřešil. Dávám si majzla tam, kde je rychlost omezena značkami (obec, 70 u křižovatek apod.), což se mi dlouhodobě vyplácí a že z toho zejména Polským a Rumunským truckerům může rupnout žilka je mi v danou chvíli opravdu buřt 

Upraveno uživatelem pavelu96
nepiš další příspěvky - použij "Upravit"
Odesláno

S tim se da jen a jen souhlasit ale pokud me zacne blokovat tim ze zrychluje a nebo naopak zpomaluje a ja se nestihnu vcas v mnohde kratkem pripojovacim pruhu zaradit
najet na dalnici - to je mozna nebezpecnejsi nez prejet do leveho pruhu.
A jsme zase u toho co proste na silnicich neni a nebo je ale omezenem - tolerance predvidani ale predevsim "selsky rozum"

Odesláno

nám na školeních už kdysi říkali, že vyhláška nějaké gentlemanství NEZNA..., tzn., veškeré blikání jakože ho pouštím, vyjetí do levého pro usnadnění zařazení toho v připojovacím je špatně, ať už si o tom myslíme co chceme..., předpisy jasně říkají, jak se má kdo v jaké situaci chovat, stačí to jen dodržovat 😉

Odesláno (upraveno)

Nikdy nevíš jestli ten co ho pouštíš není nějakej bezmozek, jako v tomto Klemoňově případě. Chápu že kolega chce pustit kolegu a usnadnit mu připojení se, jenže jednak sám poruší předpisy a pak se mu ještě stane to co stalo tady, bezmozek ho zablokuje v levým.

Já myslím že prostě stačí ubrat, nebo pokud mužu tak přidat a tím mu to připojení usnadnit. Zařadí se a nemuže dojít k takovehle situaci.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Radek Hurvajz napsal:

A proto se vyloženě nesmí uhýbat do levého pokud se někdo připojuje, má se zařadit před nebo za tebe, Ty se máš držet ve svým pravým

Jo to mi připomnělo, že cestou tam najel do připojovacího pruhu nový Bavorák 5tkové řady. Já ho ignoroval, bo jsem očekával, že lehce "kýchne" na plynový pedál a zařadí se přede mne. Pcha - dopadlo to tak jak minimálně ve 30% případů. Ta venkovská hlava jela tak dlouho vedle mne až musela na konci skoro zastavit. Tak to nepochopíš. A takovým já neubírám - jak říkám, kýchne a je pryč a já se pak rozjíždím na původní rychlost 15 km . . . :bacha

@Radek Hurvajz Já myslím že prostě stačí ubrat, nebo pokud mužu tak přidat a tím mu to připojení usnadnit. Zařadí se a nemuže dojít k takovehle situaci.

Jo tohle dělám celkem běžně. A to hlavně těm "kretýnům" co mých 89km/h předjíždí svými 90km/h . Stačí na 5 (slovy pět) vteřin vypnout tempomat, a i tihle exoti se dostanou během chvilky přede mne. Po 5ti vteřinách tempomat zase nahodím, ale to už mne předjíždí, bliknu mu a on se zařadí přede mne. Opravdu stačí 5 vteřin.  To tě na cestě nijak nezabije a nemusel by být zákaz předjíždění od Jihlavy až do Brna . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Zasadne neuhybam. Nikomu. Maximalne, pokud se pripojuje kamion a mam misto, tak pridam, abych mu udelal vic mista za mnou. Na osobaky kaslu uplne. Ze neumi pouzit plyn, to je jeich problem. I HTP fabie se dovede velmi rychle orzjet nad kilo. Staci trochu slapat na plyn a radit na vyssich otackach. Pokud se mi tam nekdo snazi vyslovene nacpat v 50, mam pripravenu ruku na klaksonu a nohu na brzde. A proto chci houfnici a kulomet.

Odesláno (upraveno)

Sitler - ten taky nechtěl uhnout nikdy a nikomu

https://www.facebook.com/reel/1374479460055426

Viník je sice jasnej, ale toho to bolelo nejmíň

Jinak to mám podobně jako Ozzy - nemám problém uhnout ani ubrat, pokud si to situace žádá. Naštěstí v levém, kterým se pohybuju nejvíc, mi to až tak moc nehrozí.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Na videu je ridic osobaku slusny idiot, protoze  to musel videt dopredu. Tam totalne nepredvidal. Nvic to neni pripojovak a pro jizu v pruzich plati jina pravidla nez pro pripojovani z ptipojovaku.

Jinak tohle je ceska specialita... pomaly pruh pro stoupajici kamiony se vrazuje do rcyheljsiho pruhu... vsude za hranicema je to tak, ze se vrazuje zpatky levy krajni pruh. jen u nas se vrazuje  pomaly mezi rychla. Neskurecna ***ina.

Odesláno

Dneska jsem se začal připravovat na blížící se výlet autem do Tunisu - nechal jsem se přemluvit, abych se naočkoval alespoň proti něčemu z toho, co bych tam mohl potkat. To minimum je nakonec tyfus a žloutenka A a B. A začínám se připravovat duševně na ta jejich dopravní specifika. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...