Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
V 26. 3. 2024 at 11:11, Klemoň napsal:

Ale teď jsem si uvědomil, že to po mě posledně nechtělo ani obsluhu u alkoholu - je to možné ? :myslim

No myslím, že to dokáže odblokovat obsluha od toho pultíku. Takže když má čas a vidí, že zákazník je 18+, tak to prostě odpípne. ;)

Odesláno

Tátovi začala haťapka chcípat a házet grilovaný kuře. Dle servisu map. Za 3k koupili nový, vyměnili a táta ani nedojel domů. Tak mu mechoš rovnou řekl, že podpálený ventily, a že nemá cenu dělat jen hlavu, ale rovnou sehnat celej motor po GO... Já teda škodovky moc ne-e, ale to je u htp normální, že je v chybě map a je to ventilama, případně, že se fakt nevyplatí dělat jen palice? Fabinka je hezká, rok 2003, ale nějakých 35k zs motor a práci... Najeto má necelých 160k, 47kw. Jinak přemýšlím, že bych mu tu palici i udělal. 

Odesláno

No mám ti něco podobného. Přišli za kamarádem s tím, že to začlo šíleně kouřit. Prý asi gufera na ventilech. Pak se v tom pohrabal nějaký odborník a už to ani nestartovalo...

Tak nakonec stejně skončilo u toho kamaráda. První jsme zjistili o zub posunuté rozvody, olej úplně všude ( i tam, kde být nemá) a hromada karbonu. A rozsypaný kaťák...

No v úterý jsme tam stěhovali druhý motor. Ale ten druhý motor je z nákladního Roomstera a je bez egru, tak by mohl něco vydržet :D

Odesláno
před 12 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Tátovi začala haťapka chcípat a házet grilovaný kuře. Dle servisu map. Za 3k koupili nový, vyměnili a táta ani nedojel domů. Tak mu mechoš rovnou řekl, že podpálený ventily, a že nemá cenu dělat jen hlavu, ale rovnou sehnat celej motor po GO... Já teda škodovky moc ne-e, ale to je u htp normální, že je v chybě map a je to ventilama, případně, že se fakt nevyplatí dělat jen palice? Fabinka je hezká, rok 2003, ale nějakých 35k zs motor a práci... Najeto má necelých 160k, 47kw. Jinak přemýšlím, že bych mu tu palici i udělal. 

Vojto škodovky neznám ale co vím od známého za mlada jsem u něj chvilku bral moudra tak haťapy na podpalování ventilů trpí a nejsem si jistej jestli všechny nebo jen některé trpěli taky na zapadlé vložky válců a vím že málokterý škodovácký motorář ty zapadlý vložky chce dělat protože tam je to prý velmi nejistý výsledek. Ty podpálený ventily by asi takový problém být nemuseli ale aby to nebyla kombinace s vložkama.  Jak píše Lukáš vočíhni ty videa od Bezkompresáka a postuduj škodovácký fóra tam by jsi mohl na něco přijít. 

Odesláno (upraveno)

Včera se brácha projevil jako hodnej strejda a vyvezl Pavla na lyže do Švýcarska. Pavel se sice o půl noci vrátil ze školního lyžáku v Rakousku, ale proč nevyužit velikonoční prázdniny, když je strejda ochotnej.

Odpoledne mi Pavel volal, že stojej někde ve Švajcu na dálnici, že se bráchovi na Bavoráku rozsvitila kontrolka ABS, pak se rozsvítilo všechno a když auto chcípli, už nechytlo.

Naštěstí měl brácha pojistku a tak dostali náhradního Golfa (hybrid), Bavora odtáhli na dílnu a dnes se dozvěděl, že odešel alternátor a že to oni přes velikonoce opravdu neopraví.

Takže Golfa bude mít brácha až do pondělí, kdy mu doveze odtahovka z ČR jiný auto a jeho Bramboru odveze do Prahy přímo k Trnkošovi.

Když člověk jede autem někam dál, je dobré mít pojistku s dobrou asistencí 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No @Medvěd víme sami že občas do sebe narážíme každý svými "specifickými " názory " na život a dění kolem nás. Ale v tomhle Ti musím dát za pravdu a jen to trochu poupravím že pořádná pojistka v případě provozu i jen trochu specifičtějšího vozu je k nezaplacení i v běžném provozu. Aniž bych chtěl shazovat něčí názor že co nejlevnější povinné ručení je ideální věc. 

Já osobně mám na C2 cenově prostřední nabídku povinného ručení a havárku nemám tu jsem měl jen jednou tenkrát na felicitě ale od té doby se i rozsah připojištění k povinnému ručení změnil takže havárku nemám na žádném autě ale mám myslím si dobře nastavené povinné a připojištění k němu navíc neprovozuju tak specifická auta. Na 807 mám nejvyšší možnost povinného + mám připlacenou druhou nejvyšší možnost asistenčky. Do loňska jsem měl asistenční služby bez limitu ale letos jsem ho už dal o kategorii méně.  A proč to mám takhle rozdílně  no protože C2 dokážu odtáhnout odkudkoli kamkoli vlastníma prostředkama za rozumný peníz protože jen půjčím podval a můžu ji odtáhnout 807  stejně tak jako na C2 mají povinné ručení nastavené naši mají " malého H. Accenta"  ale protože nedisponuju autem které by na vleku utáhlo 807 tak tu když je potřeba svěřím odtahovce. I když mám vyzkoušené že třeba přetáhnout malé auto od nás na dílnu  cca 20 km je časově i finančně lepší svěřit taky odtahovce vloni jsem potřeboval po závadě brzdiče přetáhnout Accenta na dílnu a časově to odtahovkou vyšlo stejně jako bych jel půjčit podval a pak ho vracet a za odtah jsem doplácel cca 300 Kč i s diškrecí pro řidiče odtahu. Kdy za půjčení podvalu platím 800 Kč na 24 hod. 

Odesláno

@Havlicek.Lukas @Vena garážmistr

Jo, toho mám nakoukanýho. Zapadlý vložky byly většinou u 40kw, on má naštěstí tu "silnější" 47kw. Spíš úplně nechápu přístup servisáka, hup, na diag MAP, vyměníme, a najednou jsou z toho ventily, i když auto jede jak má. No, asi mě čeká cesta do Zábřeha s kompresiometrem a golou :D Aby dával nějakých 45-50k za výměnu motoru na skoro 20 let staré Fabii je blbost. 

Odesláno

@VojtouNerCZ no za to máš celé jiné auto :aut někdy mám dojem, že mechanici střílí takové sumy na věci, které nechtějí dělat... Já jsem před pár lety koupil LFY za 5k, teď to HTP jsme měli za necelé dva ( i s převodovkou) :roker dobře, i kdyby sehnal motor za 5, tak za co ten zbytek??

Odesláno

Ještě k tomu školnímu zájezdu do Rakous
Pavel má zřejmě po mě poděděný sledování jízdy řidiče a ten člověk, co s nima byl letos, jel podle Pavlova vyprávění tak, že zvažuju jak se k tomu dál postavit
1) při parkování na místě u hotelu si ulomil pravé zrcátko a tři dny jezdil bez něj, než mu ho servis dovezl a namontoval (to se může stát)
2) při první cestě ke sjezdovce mu to "klouzlo" a přes živý plot se dostal až na pozemek jiného penzionu (i to bych uměl pochopit)
3) při zpáteční cestě
a) najel na dálnici tak, že vytlačil osobák o pruh vedle
b) někde u Kaplice skočil horizont tak, že se celá osádka autobusu nadnesla "prý" aspoň 10 cm nad sedačky (jo, kluci měli bejt připoutaný, ale kdo se v dálkových busech poutá?)
c) při nájezdu na D3 za Budějicema se mačkal před kamion z levýho pruhu ze směru na Třeboň a uhýbal před tím kamionem až přes zebru (kamion jel rovně směr Třeboň) za mocného troubení kamionu a povzdechu řidiče "Tak jsem debil, no ..."
Vím, že si jízdu Pavel mohl přibarvit a asi nemá smysl dál cokoli řešit (Dojeli živí, tak vlastně O.K.), ale tak nějak mi v hlavě vyjela vzpomínka na Nažidla, kdy s podobným expertem klienti do cíle nedojeli

Odesláno (upraveno)

dnes výlet kontrola chaty , všechno OK, jen ti krtci zas vyrobili na zahradě pahorkatinu🙈, v Globusu hamburger s hranolky a oblohou 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Dneska jsme odletěli do Tel Avivu, v neděli se přesuneme do Jeruzaléma a v pondělí večer zase poletíme zpátky. S kotníkem, který se ještě zcela nevzpamatoval z nedávného zvrtnutí to není úplná legrace. Z letiště jsme jeli taxíkem (šabat právě začal). Taxikář sice moc anglicky neuměl, ale naší českou oktávii si moc pochvaloval. Vyrobená 2018, nalítáno 411 tisíc. Inu diesel. 

Odesláno (upraveno)

@Medvěd odstavec b). Koukni jak nedávno dopadl jeden bus od FlixBusu. ☹️ Řekl bych, že ti mrtví nebyli taky přikurtovaný. Ale těžko říct jestli by je to zachránilo, když šel bus na bok.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Dave - vím, že se cestující poutat má i v autobuse.

Ale na rovinu, kolik lidí vidíš že by se v busu poutalo? Já teda jedu dálku busem jenom několikrát ročně, ale poutat se v autobusu vidím jen minimum lidí.

Znova píšu, že vím, že by se poutat mělo, ale současně vím, že škrtit se v pásech třeba celou noc reálně nejde vydržet

A o smyslu těch pseudopásů, co se cvaknou jen přes pupek, si asi není třeba moc povídat 

Upraveno uživatelem Medvěd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...