Lihous Odesláno 6. červenec 2022 Odesláno 6. červenec 2022 Odskocil jsem si do prahy pro dalsi drobny prirustek v kategorii zvuku / na "blizke" stereo / Za tu cenu neslo rici NE. A ted uz od sklenky dle me povedeneho piva. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 6. červenec 2022 Odesláno 6. červenec 2022 (upraveno) Dnes konečně dodány podložky SPZ na nový povoz dcerky. Takže pokud ho někdo potkáte v Praze, kde bydlí, tak opatrně Jinak je to 2008 z února 2019, v podstatě stejná jako tchýněstroj @MJSytic, jen pod kapotou slabší 1.5 HDi a ve výbavě navíc navigace. Upraveno 6. červenec 2022 uživatelem RichVa Medvěd, zbynek..s, radim.1008 a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Lihous Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 Prave jsem byl potesen CP o ocekavane zasilce ktera bude podlehat celnimu rizeni. Vzal cert 200Kc za zastoupeni pri cene cca 230USD je to tresnicka ale uz se tesim jak jim budu posilat overene faktury vypis z uctu .... A i to nebude stacit. Trosku nechapu proc Ali pise ze zbozi obsahuje VAT sazbu kterou me pri placeni odecetl jako slevu ?? Treba se pletu a jen me prijde avizo dluhu ktery zaplatim pri prevzeti. Citovat
Péťa Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 Přijde Ti mail s odkazem, kam pošleš elektronicky dokumenty. Ali Ti pravděpodobně během platby slevnilo zboží, ne? Mě to udělali takhle: Pokud kliknu na otazník u "Price adjustment", tak to vysvětlují: @Lihous - někdy mi připadáš, jako mimozemšťan (nemyslím to zle). Čteš, co Ti kdo píše? Nebo jen předpokládáš, že to je udělané podle Tvé logiky? pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 (upraveno) Presne tak V podstate DPH tedy VAT odecetl - o to asi nejde ale jde o to aby zase CP tedy celni sprava nepozadovala hlouposti. To rokliknute vyjadreni jsem samozrejme neposlal a poslal jen celkovou cenu zbozi. No uvidime treba budu prekvapeny pohodou jako pri zasilce z Japonska a projednani s DHL tam to bylo ukazkobe jednoduche i s napovedou - pravda hovor byl placeny a stal me cca 60Kc ale i tak Ok.@Péťa Netusim jak komu pripadam ale zarazi me pokud uz Ali mel vyber VAT - proc to zase zrusil. Jasne ja to nezmenim. Upraveno 7. červenec 2022 uživatelem Lihous Citovat
Sawoy Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 (upraveno) @Lihous A jak by to podle tebe měl Ali udělat? Prodat něco bez (vyčíslení) DPH neexistuje ani tady, natož pak tam. A pokud tam nemají (tak jako debilně tady) povinnost uvádět cenu bez daně, daň a součet, tak tam máš rovnou ceny s daní, takže přesně pro lidi co o všem mudrujou pro jistotu píšou, že cena obsahuje i VAT. A protože existujou mezinárodní dohody o zamezení dvojího zdanění a na druhou stranu taky cla a protože vědí, že posílají from outside of EU a že nad 150 éček to proclíš, tak ti tu daň "vraci' formou slevy. ČP ti vyčíslí clo + poplatek za zastupování při celním řízení. Blouznění o ověřených fakturách a výpisech z účtu je snad mimo realitu. Pokud to nejde/nechceš zaplatit kartou, zaplať převodem expres okamžitě (to už snad nabízí každá banka) a pošli jim screen že ti to odešlo z účtu. Víc to neurychlíš. Upraveno 7. červenec 2022 uživatelem Sawoy Citovat
Klemoň Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 (upraveno) " No s mým motorem mi to nikdo nevěří, ale kromě dolévání oleje opravdu jenom jezdím . . . " Tak dnes na revizi klimačky po 3 letech. Doplněno R134a 150 gramů a 23 jednotek oleje. A pak se mám bezplatně stavit na kontrolu úniku. Může mi někdo pomazaný řici zda doplňovali hodně ? Já mám pocit z historie, že 150g za 39 měsíců není žádná " ´d katastrófe", ale nevím co ten klima olej ??? Jo a přemýšlím, že auto daruji panu Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskymu . . . Mohli by ho používat jako maskovací vozidlo při přesunech Tedy jako vyvíječ dýmu Snad to není Upraveno 7. červenec 2022 uživatelem Klemoň ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 obvyklý obsah chladiva klimy je 500--600 gramů, takže tak..., postupně ubývá od novoty a musí se doplňovat co dva roky (se píše), jinak ubyde tolik chladiva, že pak presostat klimu nesepne, olej ubývá s chladivem..., takže plnička klimatizací nejprve odsaje chladivo a olej, provede zkoušku těsnosti podtlakem a pak podle zadání typu auta klimu naplní, nakonec ukáže, kolik chladiva a oleje dodala a rozdíl zaplatíš..., jinak katastrofa je, když je žížeň a není co pít myslíš toho chlapa v jednom tričku ?? Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 dneska 100 km na skůtru, poprvé i s kuklou pod helmou, bo byla celkem kosa, je fajne se semtam provětrat Lihous, Vena garážmistr a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 7. červenec 2022 Odesláno 7. červenec 2022 před 33 minutami, ozzy56 napsal: myslíš toho chlapa v jednom tričku ?? JJ přesně Jinak jak funguje kontrola klimačky vím, proto jsem psal, že ta náplň chladiva mne až tak nezaskočila, ale nevěděl jsem ten obsah / poměr toho klima oleje . . . ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 V 7. 7. 2022 at 13:07, Lihous napsal: Prave jsem byl potesen CP o ocekavane zasilce ktera bude podlehat celnimu rizeni. Vzal cert 200Kc za zastoupeni pri cene cca 230USD je to tresnicka ale uz se tesim jak jim budu posilat overene faktury vypis z uctu .... A i to nebude stacit. Trosku nechapu proc Ali pise ze zbozi obsahuje VAT sazbu kterou me pri placeni odecetl jako slevu ?? Treba se pletu a jen me prijde avizo dluhu ktery zaplatim pri prevzeti. Žádnej výpis atd neřeš, prostě udělej screen z ali a nazdar. Dokonce jestli se ti nechce platit, tak tam v photoshopu přepíšeš cenu a nikdo nic neřeší... Já jim na poštu napsal, že jim nic platit nebudu, bo jsem jednak zaplatil dopravu z Číny až k sobě (200), zaplatil VAT (100) a s cenou za zastoupení nesouhlasím, protože není můj problém, že se na poště sešlo více balíčků (každý za cenu okolo 50 korun-šroubky na model), oni to práskli do jednoho a že celková cena teď přesahuje 500. Za 2 dny jsem měl balík doma a neplatil jsem ani korunu Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 Mě šli 2 balíky z číny, koupeno přes CZ eshop a oboje skončilo na celnici, chtěli vyplnit online formulář, tak jsem jim tam něco naklikal, hodil foto obrazovky s mejlem kde byli ceny a za měsíc od vyplnění to přinesl pošťák, nic jsem nedoplácel. Teď 2 balíky z Ali a ty přišli rovnou domů bez celního řízení. Vše bylo oblečení, tak nevím podle čeho to berou. A ke klimatizaci. Taky jsem byl plnit, jezdím každý rok, těsnost mašina vyhodnotí jako 100%, naplní mi 550g a po roce je tam asi polovina. Prý normální. Naši u Forda nikdy klimu neplnili, maj ho 14let a chladí pořád perfektně. Teď jsem si koupil UV lampu,tak to prohlídnu jestli to někde nebude vidět, fluorescenční látku mi tam dali. Citovat
Klemoň Odesláno 9. červenec 2022 Odesláno 9. červenec 2022 Fluorescenčku mi tam taky dali a na kontrolu jedu zase k nim - zdarma. Asi čuchají opravu . . . Ba ne - těch 150g za 3 roky je normál . . . Ale budu mít klidné spaní Citovat
Lihous Odesláno 9. červenec 2022 Odesláno 9. červenec 2022 Odpoledne me osud zaval do Vysokeho Myta tak jsem cestou zpatky navstivil Dasice a tamni sklep. Zpatky jsem si zajel po D35 do HK a dal klasika Smirice a domu. U Dasic je uz hodne daleko a snad se dockam ze se v duchodu svezu do Brna rychleji nez dnes. Svezeni asi klidnejsi nez na D11 z HK na Jaromer ale i tady bude trapit ne malo vitr. A k ALImu me nevadi ze budu doplacet s tim jsem pocital a i tak jak jsme napsal dostanu novej model za pulku starsiho co se prodava u nas. Ale obavam se ze zrovna ja budu mit stesti na celnka pitomce a tomu nebude nic dobre. A posledni poznamka a DIKY ZA TO ze v app CP je primo doporuceno vyplnovat toto prohlaseni na PC a ne na MT ze app neni optimalizovana pro toto. HEUREEKAAA konecne nekdo normalni priznal ze MT neni a nebude plnohodnotne zarizeni minimalne uz nejsem sam kdo na to poukazuje dlouhodobe ....Prosim berte to jako nadsazku - nemam chut zase rozdmichavat vasne PC vs MZ Citovat
sitler Odesláno 9. červenec 2022 Odesláno 9. červenec 2022 To spíš svědčí o tom, že česká pošta je totálně neschopná udělat v roce 2022 UI, které je optimalizované i pro mobilní zařízení. Což zdaleka není jen mobil. Rozhodně to není pozitivum ale právě naopak. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
davidse Odesláno 9. červenec 2022 Odesláno 9. červenec 2022 Dnes 50 km na kole Pepito a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 9. červenec 2022 Odesláno 9. červenec 2022 @davidse, můžeš dát podrobnosti sem: https://www.peugeot-club.com/topic/116685-zde-muzete-prispivat-svymi-cyklovylety/?page=20#comment-2071644 zbynek..s a Péťa ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 10. červenec 2022 Odesláno 10. červenec 2022 Včera a dneska taková prácička mezi kapkami deště s výsledkem jsem moc spokojený nebyl, ale majitelé ano a to je důležitý Citovat
vendelinek Odesláno 10. červenec 2022 Odesláno 10. červenec 2022 (upraveno) Co jsem dneska udělal Hned po ránu jsem po domluvě z předvčerejška protahnul ty naše malý koně cigoučkový a vydali jsme se se synem a jeho přítelkyní na výlet do Pardubického bazaru,syn tam měl vyhlidnutyho miníka cupříka 1.6 16v 88Kw Světle šedo bílej s skleněnou střechou , výlet dopadl dobře autíčko je doma a vypadá to že bude syn spokojen,výbava je solidní hromada erbegu , všechno v elektrice byl ho po prohlídce projet a po sepsání dvaceti různéjch papíru,nakonec ještě pojistka a jelo se domů Jede krásně lehce potichu, vevnitr je to jako v letadle samej puntík kontrolka i nad hlavou,tak vám ho zhruba předvedu Levý přední nárazník je malinko odrenej a malinko tuknutej ale to už je detail,budou se muset vyčistit skla na předních světlech,pěkně umejt a pořádně vyčistit a vyleštit a bude z něho nový posunovalo po městě a do práce Upraveno 11. červenec 2022 uživatelem vendelinek zbynek..s, Pepito, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.