Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes konečně dodány podložky SPZ na nový povoz dcerky. Takže pokud ho někdo potkáte v Praze, kde bydlí, tak opatrně 🙂

Jinak je to 2008 z února 2019, v podstatě stejná jako tchýněstroj @MJSytic, jen pod kapotou slabší 1.5 HDi a ve výbavě navíc navigace.

20220706_165228.thumb.jpg.4504b0885e8df7a1e6c6959df069efff.jpg

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Prave jsem byl potesen CP o ocekavane zasilce ktera bude podlehat celnimu rizeni.
Vzal cert 200Kc za zastoupeni pri cene cca 230USD je to tresnicka ale uz se tesim jak jim budu posilat overene faktury vypis z uctu ....
A i to nebude stacit.

Trosku nechapu proc Ali pise ze zbozi obsahuje VAT sazbu kterou me pri placeni odecetl jako slevu ??

Treba se pletu a jen me prijde avizo dluhu ktery zaplatim pri prevzeti.

Odesláno

Přijde Ti mail s odkazem, kam pošleš elektronicky dokumenty.

Ali Ti pravděpodobně během platby slevnilo zboží, ne? Mě to udělali takhle:

obrazek.png

Pokud kliknu na otazník u "Price adjustment", tak to vysvětlují:

obrazek.png

@Lihous - někdy mi připadáš, jako mimozemšťan ;) (nemyslím to zle). Čteš, co Ti kdo píše? Nebo jen předpokládáš, že to je udělané podle Tvé logiky?

Odesláno (upraveno)

Presne tak
V podstate DPH tedy VAT odecetl - o to asi nejde ale jde o to aby zase CP tedy celni sprava nepozadovala hlouposti.

To rokliknute vyjadreni jsem samozrejme neposlal a poslal jen celkovou cenu zbozi.

No uvidime treba budu prekvapeny pohodou jako pri zasilce z Japonska a projednani s DHL tam to bylo ukazkobe jednoduche i s napovedou - pravda hovor byl placeny a stal me cca 60Kc ale i tak Ok.

@Péťa Netusim jak komu pripadam :mrk  ale zarazi me pokud uz Ali mel vyber VAT - proc to zase zrusil.
Jasne ja to nezmenim.

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno (upraveno)

@Lihous A jak by to podle tebe měl Ali udělat? Prodat něco bez (vyčíslení) DPH neexistuje ani tady, natož pak tam. A pokud tam nemají (tak jako debilně tady) povinnost uvádět cenu bez daně, daň a součet, tak tam máš rovnou ceny s daní, takže přesně pro lidi co o všem mudrujou pro jistotu píšou, že cena obsahuje i VAT. A protože existujou mezinárodní dohody o zamezení dvojího zdanění a na druhou stranu taky cla a protože vědí, že posílají from outside of EU  a že nad 150 éček to proclíš, tak ti tu daň "vraci' formou slevy. ČP ti vyčíslí clo + poplatek za zastupování při celním řízení. Blouznění o ověřených fakturách a výpisech z účtu je snad mimo realitu. Pokud to nejde/nechceš zaplatit kartou, zaplať převodem expres okamžitě (to už snad nabízí každá banka) a pošli jim screen že ti to odešlo z účtu. Víc to neurychlíš.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)

" No s mým motorem mi to nikdo nevěří, ale kromě dolévání oleje opravdu jenom jezdím . . . "

Tak dnes na revizi klimačky po 3 letech. Doplněno R134a 150 gramů a 23 jednotek oleje. A pak se mám bezplatně stavit na kontrolu úniku. Může mi někdo pomazaný řici zda doplňovali hodně ?  Já mám pocit z historie, že 150g za 39 měsíců není žádná " ´d katastrófe",  ale nevím co ten klima olej ???

Jo a přemýšlím, že auto daruji panu Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskymu . . .  Mohli by ho používat jako maskovací vozidlo při přesunech  😂  Tedy jako vyvíječ dýmu 🙊

Snad to není  :xvul

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

obvyklý obsah chladiva klimy je 500--600 gramů, takže tak..., postupně ubývá od novoty a musí se doplňovat co dva roky (se píše), jinak ubyde tolik chladiva, že pak presostat klimu nesepne, olej ubývá s chladivem..., takže plnička klimatizací nejprve odsaje chladivo a olej, provede zkoušku těsnosti podtlakem a pak podle zadání typu auta klimu naplní, nakonec ukáže, kolik chladiva a oleje dodala a rozdíl zaplatíš...😉, jinak katastrofa je, když je žížeň a není co pít 🤔

myslíš toho chlapa v jednom tričku ??

Odesláno
před 33 minutami, ozzy56 napsal:

myslíš toho chlapa v jednom tričku ??

JJ přesně 😉   Jinak jak funguje kontrola klimačky vím, proto jsem psal, že ta náplň chladiva mne až tak nezaskočila, ale nevěděl jsem ten obsah / poměr toho klima oleje . . .   :papa

Odesláno
V 7. 7. 2022 at 13:07, Lihous napsal:

Prave jsem byl potesen CP o ocekavane zasilce ktera bude podlehat celnimu rizeni.
Vzal cert 200Kc za zastoupeni pri cene cca 230USD je to tresnicka ale uz se tesim jak jim budu posilat overene faktury vypis z uctu ....
A i to nebude stacit.

Trosku nechapu proc Ali pise ze zbozi obsahuje VAT sazbu kterou me pri placeni odecetl jako slevu ??

Treba se pletu a jen me prijde avizo dluhu ktery zaplatim pri prevzeti.

Žádnej výpis atd neřeš, prostě udělej screen z ali a nazdar. Dokonce jestli se ti nechce platit, tak tam v photoshopu přepíšeš cenu a nikdo nic neřeší... Já jim na poštu napsal, že jim nic platit nebudu, bo jsem jednak zaplatil dopravu z Číny až k sobě (200), zaplatil VAT (100) a s cenou za zastoupení nesouhlasím, protože není můj problém, že se na poště sešlo více balíčků (každý za cenu okolo 50 korun-šroubky na model), oni to práskli do jednoho a že celková cena teď přesahuje 500. Za 2 dny jsem měl balík doma a neplatil jsem ani korunu :D 

Odesláno

Mě šli 2 balíky z číny, koupeno přes CZ eshop a oboje skončilo na celnici, chtěli vyplnit online formulář, tak jsem jim tam něco naklikal, hodil foto obrazovky s mejlem kde byli ceny a za měsíc od vyplnění to přinesl pošťák, nic jsem nedoplácel. Teď 2 balíky z Ali a ty přišli rovnou domů bez celního řízení. Vše bylo oblečení, tak nevím podle čeho to berou. 

A ke klimatizaci. Taky jsem byl plnit, jezdím každý rok, těsnost mašina vyhodnotí jako 100%, naplní mi 550g a po roce je tam asi polovina. Prý normální. Naši u Forda nikdy klimu neplnili, maj ho 14let a chladí pořád perfektně. Teď jsem si koupil UV lampu,tak to prohlídnu jestli to někde nebude vidět, fluorescenční látku mi tam dali.

Odesláno

Fluorescenčku mi tam taky dali a na kontrolu jedu zase k nim - zdarma.  Asi čuchají opravu . . .   Ba ne - těch 150g za 3 roky je normál . . .  Ale budu mít klidné spaní  😉

Odesláno

Odpoledne me osud zaval do Vysokeho Myta tak jsem cestou zpatky navstivil Dasice a tamni sklep.

Zpatky jsem si zajel po D35 do HK a dal klasika Smirice a domu.
U Dasic je uz hodne daleko a snad se dockam ze se v duchodu svezu do Brna rychleji nez dnes.
Svezeni asi klidnejsi nez na D11 z HK na Jaromer ale i tady bude trapit ne malo vitr.

A k ALImu me nevadi ze budu doplacet s tim jsem pocital a i tak jak jsme napsal dostanu novej model za pulku starsiho co se prodava u nas.
Ale obavam se ze zrovna ja budu mit stesti na celnka pitomce a tomu nebude nic dobre.

A posledni poznamka a DIKY ZA TO ze v app CP je primo doporuceno vyplnovat toto prohlaseni na PC a ne na MT ze app neni optimalizovana pro toto.
HEUREEKAAA konecne nekdo normalni priznal ze MT neni a nebude plnohodnotne zarizeni :super minimalne uz nejsem sam kdo na to poukazuje :mrk dlouhodobe ....

Prosim berte to jako nadsazku - nemam chut zase rozdmichavat vasne PC vs MZ ;)

Screenshot_20220709-191543_Pota_Online[1].jpg

Odesláno

To spíš svědčí o tom, že česká pošta je totálně neschopná udělat v roce 2022 UI, které je optimalizované i pro mobilní zařízení. Což zdaleka není jen mobil.  Rozhodně to není pozitivum ale právě naopak. 

Odesláno (upraveno)

Co jsem dneska udělal

Hned po ránu jsem po domluvě z předvčerejška protahnul ty naše malý koně cigoučkový a vydali jsme se se synem a jeho přítelkyní na výlet do Pardubického bazaru,syn tam měl vyhlidnutyho miníka cupříka 1.6 16v 88Kw

Světle šedo bílej s skleněnou střechou ,

výlet dopadl dobře autíčko je doma a vypadá to že bude syn spokojen,výbava je solidní hromada erbegu , všechno v elektrice byl ho po prohlídce projet a po sepsání dvaceti různéjch papíru,nakonec ještě pojistka a jelo se domů 

Jede krásně lehce potichu, vevnitr je to jako v letadle samej puntík kontrolka i nad hlavou,tak vám ho zhruba předvedu 

Levý přední nárazník je malinko odrenej a malinko tuknutej ale to už je detail,budou se muset vyčistit skla na předních světlech,pěkně umejt a pořádně vyčistit a vyleštit a bude z něho nový posunovalo po městě a do práce 

IMG_20220710_171310.jpg

IMG_20220710_171235.jpg

IMG_20220710_171613.jpg

IMG_20220710_171504.jpg

IMG_20220710_171151.jpg

IMG_20220710_171122.jpg

t5OQwz.jpeg

IMG_20220710_171354.jpg

Upraveno uživatelem vendelinek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...