Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jsou tu i nějací IT guys. Jak znemožnit na windows kompu použití SW pro full-control - Teamviewer / AnyDesk a další? Spousta jich je portable, takže se nemusí instalovat a tedy nesprávcovský účet nepomůže.. Je nějaké řešení? Díky

Odesláno (upraveno)

@h4wk3y jaky Win? Home nebo pro? Na PROckach je AppLocker, proste povolis jen urcite cesty (treba C:/Windowd a C:/Program Files , kam bez admina nezapises) a osttani, i portable, aplikace to proste zablokuje a fertig. 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

AppLocker ve Windows 10 je funkce pro správu aplikací, která umožňuje kontrolovat, které programy a soubory mohou uživatelé spouštět. Nastavuje pravidla pro povolené nebo zakázané aplikace, jako jsou spustitelné soubory (.exe), skripty (.ps1), instalační soubory MSI nebo balené aplikace (appx). Správa AppLockeru se provádí buď lokálně pomocí editoru místních zásad zabezpečení (secpol.msc), nebo centrálně pro více počítačů pomocí Správce zásad skupiny (GPMC). 

• O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Sice to není email, ale minulý týden se mi stalo že mi kamarád z Prahy poslal přes WhatsApp odkaz ať hlasuji pro dceru jeho dobré známé a když jsem na to kliknul tak mi to nefungovalo, tak jsem mu volal a on říkal ať už radši na to neklikám, že mu někdo napadl účet na WhatsApp. A teď po týdnu mi přišla zpráva od jeho strejdy, kterého taky dobře znám, ať mu pošlu 54 700Kč že mi to hned zítra vrátí, tak jsem odepsal: pošli číslo účtu. Obratem přišlo číslo účtu s poděkováním a hned jsem volal tomu kamarádovi z kterého čísla přišla tato zpráva a samozřejmě celá jejich rodina má napadený účet na WhatsApp a teď to chodí všem jejich známým které mají na účtu WhatsApp. To je teda dobrý fake. :roll:papa

IMG_20260216_103332.jpg

IMG_20260216_103211.jpg

Odesláno (upraveno)

Včera ve zprávách o tomhle zrovna mluvili. 

Pro jistotu to sem dám:

Pozor, toto je velmi pravděpodobně nebezpečný podvod (tzv. phishing), na který upozorňuje Policie České republiky!

Váš známý o tom, že zprávy rozesílá, s největší pravděpodobností neví – jeho účet byl kompromitován (ukraden).

Jak podvod funguje:

Prosba o hlasování: Přijde vám zpráva od známého (nebo i z neznámého čísla), abyste klikli na odkaz a dali hlas "dceři/synovi" v nějaké soutěži (např. taneční, fotbalová).

Odkaz na web: Odkaz vede na podvodnou stránku, která vypadá věrohodně (falešná soutěž).

Krádež účtu: Stránka vás vyzve k zadání telefonního čísla a následně kódů, které vám přijdou SMS zprávou (např. verifikační kód pro WhatsApp).

Ztráta kontroly: V okamžiku, kdy zadáte kód z SMS, útočník získá přístup k vašemu WhatsAppu a začne zprávu rozesílat vašim kontaktům. 

Co dělat, pokud jste již klikli nebo zadali kód:

Okamžitě se odhlaste ze všech zařízení: V aplikaci WhatsApp běžte do Nastavení -> Propojená zařízení a odpojte všechna neznámá zařízení.

Změňte si heslo/PIN: Pokud máte nastavené dvoufázové ověření (a podvodník ho nezměnil), změňte si ho.

Informujte své kontakty: Dejte vědět lidem, že vaše zprávy byly podvodné, aby na ně nereagovali.

Nahlaste to: Zablokujte a nahlaste daný kontakt přímo v aplikaci. 

Jak se chránit:

Nikdy nikomu neposílejte kód z SMS: Ani známým. Ten kód je klíč k vašemu účtu.

Ověřte si to jinak: Pokud vám kamarád píše, že potřebuje hlas, zavolejte mu na telefonní číslo (ne přes WhatsApp), jestli to opravdu psal on.

Neotevírejte podezřelé odkazy: Ani ty, které vypadají jako od známých. 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Mně předevčírem volal nějakej Honza Novák z Evropské agentury pro kybernetickou bezpečnost předmluvený automatem... 🤣🤣🤣

A loni někdy v květnu/červnu mi volali z "České spořitelny ze Zlína", ze prej abychom ten úvěr dotáhli administrativně do konce. Povídám mu, že úvěr jsem si žádný nebral a ve Zlíně v životě nebyl, už vůbec ne týden předtím, a on na to, že si tedy někdo asi zkusil vzít úvěr na mě a že to teda hned spolu vyřešíme, abychom uchránili peníze na mém účtu... 🤣🤣🤣

A těch milionů USD z dědictví bez dědice, který jsem "vyhrál" jako "vybraný" příbuzný, to by trumflo asi už i Billa Gatese 🙃

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Screenshot_20260403_145629_Phone.jpg

Právě mi z tohoto čísla volali jakože z "kriminálky" (znali moje jméno - asi z kontaktů co našli na Whatsappu, když napadli účet kamarádovi). Začal s historkou o jistém panu Červeňákovi, že si na mojí plnou moc snaží vzít půjčku u Raiffeisenbank, že jsem se stal obětí podvodu... a tady mi došla trpělivost a poslal jsem ho do prdele... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...