pavelu96 Odesláno 21. listopad 2025 Odesláno 21. listopad 2025 Tak už jsem to poslal na prvního podvodníka na Bazoš.cz... BubakGS, Péťa, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
davidse Odesláno 21. listopad 2025 Odesláno 21. listopad 2025 Takových emailů mám tak 100 za rok, banky, dopravci atd Citovat
h4wk3y Odesláno 21. listopad 2025 Odesláno 21. listopad 2025 Jsou tu i nějací IT guys. Jak znemožnit na windows kompu použití SW pro full-control - Teamviewer / AnyDesk a další? Spousta jich je portable, takže se nemusí instalovat a tedy nesprávcovský účet nepomůže.. Je nějaké řešení? Díky Citovat
ChouLu Odesláno 23. listopad 2025 Odesláno 23. listopad 2025 @h4wk3y zakážeš už na routeru (ideálně mikrotik) porty pro tyhle služby h4wk3y, OK406 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 (upraveno) @h4wk3y jaky Win? Home nebo pro? Na PROckach je AppLocker, proste povolis jen urcite cesty (treba C:/Windowd a C:/Program Files , kam bez admina nezapises) a osttani, i portable, aplikace to proste zablokuje a fertig. Upraveno 24. listopad 2025 uživatelem sitler BubakGS a h4wk3y ohodnotil 2 Citovat
MotoMoto Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 AppLocker ve Windows 10 je funkce pro správu aplikací, která umožňuje kontrolovat, které programy a soubory mohou uživatelé spouštět. Nastavuje pravidla pro povolené nebo zakázané aplikace, jako jsou spustitelné soubory (.exe), skripty (.ps1), instalační soubory MSI nebo balené aplikace (appx). Správa AppLockeru se provádí buď lokálně pomocí editoru místních zásad zabezpečení (secpol.msc), nebo centrálně pro více počítačů pomocí Správce zásad skupiny (GPMC). h4wk3y ohodnotil 1 Citovat
h4wk3y Odesláno 26. listopad 2025 Odesláno 26. listopad 2025 @sitler možná to má PROčka... super, vyzkouším, díky za nasměrování... Citovat
pavelu96 Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 Tak i na Aukro.cz Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 16. únor Autor Odesláno 16. únor Sice to není email, ale minulý týden se mi stalo že mi kamarád z Prahy poslal přes WhatsApp odkaz ať hlasuji pro dceru jeho dobré známé a když jsem na to kliknul tak mi to nefungovalo, tak jsem mu volal a on říkal ať už radši na to neklikám, že mu někdo napadl účet na WhatsApp. A teď po týdnu mi přišla zpráva od jeho strejdy, kterého taky dobře znám, ať mu pošlu 54 700Kč že mi to hned zítra vrátí, tak jsem odepsal: pošli číslo účtu. Obratem přišlo číslo účtu s poděkováním a hned jsem volal tomu kamarádovi z kterého čísla přišla tato zpráva a samozřejmě celá jejich rodina má napadený účet na WhatsApp a teď to chodí všem jejich známým které mají na účtu WhatsApp. To je teda dobrý fake. Péťa, BubakGS a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor Málokdo si ta "Připojená zařízení" kontroluje Pepito ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor (upraveno) Včera ve zprávách o tomhle zrovna mluvili. Pro jistotu to sem dám: Pozor, toto je velmi pravděpodobně nebezpečný podvod (tzv. phishing), na který upozorňuje Policie České republiky! Váš známý o tom, že zprávy rozesílá, s největší pravděpodobností neví – jeho účet byl kompromitován (ukraden). Jak podvod funguje: Prosba o hlasování: Přijde vám zpráva od známého (nebo i z neznámého čísla), abyste klikli na odkaz a dali hlas "dceři/synovi" v nějaké soutěži (např. taneční, fotbalová). Odkaz na web: Odkaz vede na podvodnou stránku, která vypadá věrohodně (falešná soutěž). Krádež účtu: Stránka vás vyzve k zadání telefonního čísla a následně kódů, které vám přijdou SMS zprávou (např. verifikační kód pro WhatsApp). Ztráta kontroly: V okamžiku, kdy zadáte kód z SMS, útočník získá přístup k vašemu WhatsAppu a začne zprávu rozesílat vašim kontaktům. Co dělat, pokud jste již klikli nebo zadali kód: Okamžitě se odhlaste ze všech zařízení: V aplikaci WhatsApp běžte do Nastavení -> Propojená zařízení a odpojte všechna neznámá zařízení. Změňte si heslo/PIN: Pokud máte nastavené dvoufázové ověření (a podvodník ho nezměnil), změňte si ho. Informujte své kontakty: Dejte vědět lidem, že vaše zprávy byly podvodné, aby na ně nereagovali. Nahlaste to: Zablokujte a nahlaste daný kontakt přímo v aplikaci. Jak se chránit: Nikdy nikomu neposílejte kód z SMS: Ani známým. Ten kód je klíč k vašemu účtu. Ověřte si to jinak: Pokud vám kamarád píše, že potřebuje hlas, zavolejte mu na telefonní číslo (ne přes WhatsApp), jestli to opravdu psal on. Neotevírejte podezřelé odkazy: Ani ty, které vypadají jako od známých. Upraveno 16. únor uživatelem Radek Hurvajz OK406, Péťa, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Pepito Odesláno 16. únor Autor Odesláno 16. únor @Radek Hurvajz to jsem ve zprávách nezaznamenal tak jsem docela rád že mi to nešlo na to kliknout jinak bych měl teď starosti. Radek Hurvajz a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor @Radek Hurvajz Hezky komplexni popis . Btw, jeste ze jsem svine lina a lakoma a na klikacky na hlasy z 99% kaslu Medvěd, regius, Radek Hurvajz a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor jsem zabezpečen--stará tlač. nokia na kartu, bez wosap, aplikací, účet obsluhuji přes bankomat-platbomat--jsem stále v pohybu Pepito ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor Tak včera mi to taky přišlo od kamaráda @Stargi. Kdyby byl aktivní zde na klubu, tak by o tomhle věděl a třeba by se nedostal do problému s napadeným účtem na whatsappu... Děkuji tímto @Pepito a i ostatním co zde sdílejí tyto podvody Péťa, Radek Hurvajz, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor Před chvílí mi také přišel mail, který vypadá poměrně důvěryhodně: Radek Hurvajz a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 27. únor Odesláno 27. únor Přišly další: a elton, BubakGS, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Veverka Odesláno 27. únor Odesláno 27. únor Mně předevčírem volal nějakej Honza Novák z Evropské agentury pro kybernetickou bezpečnost předmluvený automatem... A loni někdy v květnu/červnu mi volali z "České spořitelny ze Zlína", ze prej abychom ten úvěr dotáhli administrativně do konce. Povídám mu, že úvěr jsem si žádný nebral a ve Zlíně v životě nebyl, už vůbec ne týden předtím, a on na to, že si tedy někdo asi zkusil vzít úvěr na mě a že to teda hned spolu vyřešíme, abychom uchránili peníze na mém účtu... A těch milionů USD z dědictví bez dědice, který jsem "vyhrál" jako "vybraný" příbuzný, to by trumflo asi už i Billa Gatese Péťa, Pepito, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
pavelu96 Odesláno 3. duben Odesláno 3. duben Právě mi z tohoto čísla volali jakože z "kriminálky" (znali moje jméno - asi z kontaktů co našli na Whatsappu, když napadli účet kamarádovi). Začal s historkou o jistém panu Červeňákovi, že si na mojí plnou moc snaží vzít půjčku u Raiffeisenbank, že jsem se stal obětí podvodu... a tady mi došla trpělivost a poslal jsem ho do prdele... OK406, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Dave_k Odesláno 3. duben Odesláno 3. duben Já bych mu řekl, že jestli ji dostane tak je borec. Že jsem to zkusil už 3x a vždy zamítnuto. Pepito, Péťa, OK406 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.