Pepito Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Už jste se s tím někdo setkal? Dnes ráno mi přišel podobný a já ho otevřel i s přílohou v mém mobilu. Až potom jsem zjistil,že je to podvod. Mám se obávat že mi ten vir udělá něco s mobilem? Zatím se nic neprojevilo. Díky za odpovědi http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=340849&sznu=6Dqnfr4ZTrG3WBA6&mId=13&sId=13 Citovat
macik.83 Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 i mě to přišlo email obsahuje přílohu, v žádném případě neotevírat! Citovat
macik.83 Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Ale bát se nemusíš, obsahuje to program, který by jsi musel nainstalovat. Citovat
Pepito Odesláno 30. červen 2014 Autor Odesláno 30. červen 2014 v žádném případě neotevírat! Já tu přílohu otevřel,ale nic se neinstalovalo,aspoň si to myslím Citovat
macik.83 Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Vážený zákazníku, Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky. Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 9812.84 Kč,ke dni 13.05.2014 na osobním účtě #8561467640884044 . Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 28.07.2014. Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #E75938D218C263859 umožňujeme Vám: 1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii 2) Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů. V případě prodlení úhrady pohledávky 9812.84 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky. Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor \"smlouva_E75938D218C263859.zip\" S pozdravem, Vedoucí odboru vymáhání pohledávek Andrea Heroldová +420 606 375 869 Přílohy ssmlouva_E75938D218C263859.zip (50 kB)Zobrazit | Stáhnout Citovat
xpetrix Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Pripajam sa aj ja.Manzelke to prislo uz druhy krat a mne dnes prvy krat.Automaticky som dal blokovat odosielatela a vratit email.Moj antivirak prilohu hned zablokoval,ale na manzelkinom NTB priloha bola a je tam exe subor.Teda neotvarat,neklikat! Citovat
Pepito Odesláno 30. červen 2014 Autor Odesláno 30. červen 2014 To jsem otevřel(rozbalil) abych zjistil o co jde A otevřel jsem i tu přílohu. Nedávno jsem řešil pozůstalost po mamce a její učet byl součástí dědictví a protože jsem s mamkou nežil a věděl jsem že měla dluhy tak jsem se domníval že měla ještě někde nějaké pohledávky.. Citovat
Dave_k Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Taky mi to došlo. Přečetl jsem z jakýho mejlu to došlo + předmět a letělo to okamžitě do spamu. Citovat
Pepito Odesláno 30. červen 2014 Autor Odesláno 30. červen 2014 Hledal jsem tady na fóru téma \"podvodný email\",ale nic jsem nenašel,tak se omlouvám za nové téma Citovat
elton Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Taky mi došel. Jen částka a jméno bylo jiné. Citovat
Stifler Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Tyto emaily chodí už docela dlouho v různých vlnách a jsou si velmi podobné. Policie toto řeší celorepublikově - oznámení se slučují na KŘP Ústeckého kraje. Princip je ten, že otevřením emailu nic nehrozí, ale otevřením přílohy si do PC a klidně i do mobilu můžete stáhnout vir, s jehož pomocí vám pak pachatel vysaje bankovní účty (u smartphonů je nevýhoda, že to umí odesílat skyrté autorizační SMSky do internetbankingu a ani nepoznáte, že máte vysáté konto, takže tvrzení, že v mobilu to \"zatím nic nedělá\" je zcela bláhové, protože vir se neprojevuje viditelně, ale právě tak, aby to uživatel neviděl). Stačí tedy otevřít přílohu emailu, která má vždy název v podobě \"smlouva.........zip\" (místo teček je nějaké dlouhé číslo), pak se zpravidla otevře textový dokument ve Wordu, ale mezitím se už na pozadí stahuje do PC vir. Zrovna dneska jsem v práci několik takových věcí řešil a z jednoho PC ten virus i zajišťoval. Nevýhodou je, že je již prokázáno, že po otevření rádoby texťáku v příloze se stáhne vir z různých stránek a různého zaměření, takže si málokdy stáhne více lidí do počítače stejný virus. To co si stáhnu dneska, zítra už nikdo nestáhne a bude kolovat zase jiný druh viru. Zpravidla jsou to keyloggery, které na pozadí v počítači čekají na vaše přihlášení do internetbankingu a jakomile zjistí z internetbankingu číslo vašeho telefonu, tak pokud je to \"chytrý\" telefon, tak už vám do něj budou zkoušet propašovat infikovanou aplikaci nejčastěji jako bezplatný update vašeho internetbankingu...pak už stačí jedno neopatrné odsouhlasení instalace a jste víte kde... respektive obsah vašeho bankovního účtu je v oněch místech, takže opatrně na to. Nepodceňujte to a cokoliv neznáte, tak neotevírejte, protože to, že se viditelně v počítači či mobilu nic neděje, neznamená, že se opravdu nic neděje (proces na pozadí asi odhalí jeden z tisíce uživatelů PC či chytrého mobilu). Takže asi tak. [upravil dne 30.6.2014 20:00 od Stifler] Citovat
Pepito Odesláno 30. červen 2014 Autor Odesláno 30. červen 2014 Stačí tedy otevřít přílohu emailu, která má vždy název v podobě \"smlouva.........zip\" (místo teček je nějaké dlouhé číslo), pak se zpravidla otevře textový dokument ve Wordu, ale mezitím se už na pozadí stahuje do PC vir. [upravil dne 30.6.2014 20:00 od Stifler] Ten zip a ani textový dokument jsem tam neměl Citovat
macik.83 Odesláno 1. červenec 2014 Odesláno 1. červenec 2014 Pepito, zkopiruj nam mejla, co ti prisel. Pokud si nejsi jisty, obnov radeji tovarni nastaveni. Citovat
Pepito Odesláno 1. červenec 2014 Autor Odesláno 1. červenec 2014 Už ho nemám,odstranil jsem ho i z koše Citovat
Pepito Odesláno 1. červenec 2014 Autor Odesláno 1. červenec 2014 Jinak mám mobil Nokia lumia 800 s OS Windows phone Citovat
palokalo Odesláno 1. červenec 2014 Odesláno 1. červenec 2014 Ak si ho otvoril iba v mobile nicoho sa bat nemusis. To bude virus pisany na stolove Windowsy. Tie nemaju nic spolocne s tymi v telefone ale do buducna treba radsej podozrive maily neotvarat alebo otvorit len po scanovani antiviru alebo konzultacii s niekym kto sa vyzna. Citovat
Stifler Odesláno 1. červenec 2014 Odesláno 1. červenec 2014 Nebyl bych si tak jistý, že aplikace pro \"stolní\" Windowsy nefungují pod mobilními Windowsy (zde více než rok stará zpráva: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/aplikace-pro-windows-phone-pobezi-i-pod-velkymi-windows/sc-4-a-1322873 ). Navíc těch virů, které si tímto emailem lze stáhnout je velké množství a jejich cílem je stejně ve výsledku chytrý telefon, takže já bych takovým optimistou nebyl. [upravil dne 1.7.2014 18:02 od Stifler] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.