Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Trošku :xvul ale když jste u těch RZ, tak se mělo schválit, že na požádání udělají stejnou třetí RZ třeba na nosič na tažné zařízení. To asi není stále schváleno, že?

To být mělo v rámci značek, které budou přenosné z auta na auto. Ale na to si ještě počkáme, protože tohle registr ještě neumí...

sphire: To je něco jiného...

Odesláno
to je celkem krutý.. takže když mi po cestě upadne a nebudu ji mít jak přidělat tak mě to bude stát min. bůra :D

Pokud Ti po cestě upadne, a ty ji nebudeš mít možnost přidělat, je auto nezpůsobilé k provozu a nesmíš jej provozovat. Takže odtah...

Ale ono se dá přidělat vždy, třeba lepenkou. ;)

Jak píše skuci - je to dost velkej problém, protože kdyby sis dal číslo za sklo, je to totéž, jako kdybys ji neměl.

Jediné řešení je prostě tvrdit, že Ti asi upadla, že o tom nevíš, že do Tebe asi někdo nacouval a spadla... Pokud ji u Tebe ale najdou v kufru, budeš mít problém...

Kamaráda chytli s RZ za oknem a byl to mega problém... Vyfotili si ho.

Nech si je vyměnit - za těch 400 Kč je to v pohodě. Nebude s tím problém, když jim předložíš značky poškozené. A i kdyby jsi předložil značky nepoškozené, napíšeš jim tam, že žádáš výměnu poškozených RZ a oni Ti za ten poplatek daj nové, řešit to nebudou.

Odesláno

1) Je jedno, jestli chybí jen 1, nebo obě.

2) Moc se ale po tom imho nejde. Po účinnosti novely, která zavedla \'popravu\' za jízdu bez RZ jsem bez ní jezdil ještě 8 měsíců (i v zahraničí), policajtů jsem potkal dost, párkrát divně koukali, ale nikdy nebyl problém. Za to úsekovky byly má oblíbená disciplína :-) (dnes už to ten efekt nemá). Nicméně když mě chytli při předjíždění přes plnou a přes koleje, tak mi k tomu přihodili u tu přední RZ.. :-D Navádět, jak se z toho dostat nebudu (zastávám názor, že kdo úmyslně porušuje zákon, musí sám vědět, jak z toho ven, nebo být připraven nést následky), ale správní orgán uznal, že jsem slušný a častný řidič a ani pro nové RZ jsem nemusel :)

Odesláno

Když sem vezl nedávno auto do lakovny asi 20km tak jsem tam neměl komplet přední nárazník ani výztuhu tudíž ani přední SPZ, zadní sem tam měl, no a na začátku vesnice kde je lakovna stáli příslušníci tak sem dělal že je nevidim, ale v zrcátku sem viděl jak naskákaly do auta a vyrazily za mnou:D jely za mnou ještě asi kilometr až k lakovně a pak to tam otočily a jely nenápadně pryč jakoby nic, asi jim ta zadní SPZ stačila, ale pak ze mě v lakovně měly prdel:D

Odesláno
Když sem vezl nedávno auto do lakovny asi 20km tak jsem tam neměl komplet přední nárazník ani výztuhu tudíž ani přední SPZ, zadní sem tam měl, no a na začátku vesnice kde je lakovna stáli příslušníci tak sem dělal že je nevidim, ale v zrcátku sem viděl jak naskákaly do auta a vyrazily za mnou:D jely za mnou ještě asi kilometr až k lakovně a pak to tam otočily a jely nenápadně pryč jakoby nic, asi jim ta zadní SPZ stačila, ale pak ze mě v lakovně měly prdel:D

Holky v lakovně měly prdel z toho, že tě policajtky nedojely? :D

Odesláno

To ne, jen to byli všechno velký tvrďáci :D

Já jsem bez RZ převážel loni v létě 308 z Kladna - černá barva - chybějící značky k nepřehlédnutí.

Měl jsem kliku a nepotkal jsem ani jednu hlídku. Ale byl jsem tááákhle malinkej :D

Odesláno

Vzhledem k tomu, že mi každou chvíli u nějakého auta propadne termín STK u značek v depozitu na MěÚ, tak moc dobře vím jaký je to stres jen pár km bez značek na EM a STK dojet. Jednou takhle jela manželka ty 4 km a stavěla ji nejdřív hlídka místního OOP a na to hlídka místní dopravky. Ono se to ukecá, ale pak stačí jeden magor co ti nedá přednost a jak přijede nehodovka tak papíry pápá...

Není reakce na diskuzi výše (kterou jsem nečetl), jen osob. zk.: Je zajímavé jak dobře se radí lidem kterých se to netýká, takové to že před 10ti let jezdil bez stk a rz normálně a tak, jenže tenkrát byl jiný zákon a pokuta max litr...

Odesláno

Jde o porušení ustanovení § 5 odst.1 písm. a) z.č. 361/2000 Sb. a dopustí se řídič přestupku dle § 125c odst.1 bod 1 z.č. 361/2000 Sb. . Přestupek se na místě neřšení (blokové řízení), ale celá věc se na místě sepíše oznámení a celá věc se zasílá ke správnímu řízení, kde je sankce 5000,- - 10000,- Kč, zákaz činnosti 6 - 12 měsíců a 5 bodů.

Odesláno

rootsky: no jo, kdysi se daly dělat věci. Na přestavbovku se líply značky z dárce, nesedělo vůbec nic, a při kontrole to bylo OK, pokud dárcovské papíry měly technickou. Když jsem jel koupit nějaké dovezené auto, prostě jsem na něj jen dal SPZ ze stejného typu auta a bylo. To už dneska nehrozí. Bez značky bych ale asi ani dneska nejel, je to hodně nápadné, spíš bych na to auto lípnul nějakou francouzskou, co mám v garáži :)

Odesláno

Dneska ti policajti, to jsou dementi, to vám povím. To takhle jednou změřili policajti jednoho šmoulu co jel v obci 64km/hod. Policajt hned spustil bla blabla doklady pane řidiči. Víte proč vás stavíme? No ano jel jste moc rychle, ale já na vás dneska budu hodnej a dám vám pokutu pětikilo.:

Fakta:

1) Nemá STK asi dva roky (a normálně jezdí)

2) Nebyl připoutanej

3) Má na oknech nehomologovaný folie

Cajt když uviděl pětikilo, tak mu všechno ostatní bylo jedno. Pomáhat a svou kapsu bránit to ano, ale na lidi kašlou. Jakýpak respekt před takovouhle spodinou společnosti, prosímvás...

Odesláno

Sorry za OT, ale tohle mi nedá: Já bych byl rád, že potkávám cajta u kterého něco málo projde. Taky si nech ty nadávky, policajtů je tu s pugy mraky (Jsou to kvalitní a dostupná auta), tak koukej vychladnout. Jestli chceš něco ventilovat, tak je na každém ředitelství PČR stížnostní a GIPS ti taky postaví na kafe. Každoparádně jsi total mimo téma...

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, včera mi na parkovišti upadla rz, tak sem ji hodil do kufru a jel domu. Samozřejmě mě chytla hlídka. Řikaly že se to nedá řešit na místě, ale že mi příjde obsílka, ale nesepsaly semnou žádný protokol ani nic nefotily. Je to možný? Jak mi pak dokážou že sem jí neměl ?

Odesláno

Myslím že z toho by ses měl vyvlíct. Žádný důkaz neexistuje, ani fotodokumentace, ani podepsaný protokol, tvrzení proti tvrzení. :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...