Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tachometr neukazuje 3 po ujetí 300000km - VYŘEŠENO !!!.

Recommended Posts

Odesláno

Gratulace, ale já nejsem jist, zda bych investoval \"do trojky\" a raději nenatankoval čtvrtku nádrže ... Hlavně, že ukazuje, co má ;)

Odesláno

heh za petibabu mi to nestoji, pockam rok, zbyva mi jen 50tis km, zrovna dneska naskocilo 350000 teda vlasnte ,50000 :D

a kdyz bych chtel mermomoci skutecny kilometry, musel bych si stejne nechat naprogramovat na pocitadlo tak 480tis :aut

[upravil dne 31/1/13 20:19 od Ferry]

Odesláno

Přiznám se, že jsem docela hrdý na to, že mám na tachometru skutečný počet ujetých kilometrů. Jinak uvidím, jak to bude ukazovat. Kdo ví, kde je chyba.

• O 1 rok později...
Odesláno

To Jitka+Jirka :

Jak tohle souvisí s vláknem o P406 old a nefungujícím počítadlem kilometrů?

:bacha

[upravil dne 11.2.2014 14:13 od macho]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak dnes melo nabehnout na pocitadle 400 000 km, ovsem nekonalo se tak, misto toho se ke spodnimu segmentu zobrazil i horni segment cislice 1 a mam razem stoceno o 300 tis km (v realu tedy asi o 420tis km mene) hura do AAA :D

post-1213-14109638512257_thumb.jpg

Odesláno

tohle je zajimavé :D ... a proč to vlastně tak dělá? a dělají to jen některé typy počítadel a nebo všechny? třeba já mám nový model a počítadlo mám uprostřed přístrojovky... bude to dělat i u toho?? sice mi už nějaký pátek tacho nefunguje nejspíš kvůli přístrojovce (za chladu a za klimování tacho šel a za horka nešel, pak šla rafička sekavě, pak jen přidával až na 230 a už nefunguje vůbec) ale aspon ze zeptám

Odesláno

ferry: myslím si, že by to šlo opravit jako v mém případě a budeš mít opět 4. Stojí to opravdu za to. Ja jen musím potvrdit, že nejen já jsem hrdý na to, že mám na tachometru originální stav kilometrů, i když mě to něco stálo.

• O 8 let později...
Odesláno

Ahoj všem, dovolím si toto vlákno vytáhnout na světlo boží neb jsem se právě vrátil z STK s hrubou závadou-nečitelný stav ujetých kilometrů = místo 4 svítí jen jeden segment. Minulé dvě technické to nevadilo, ale teď to prý patří do závad. Máte s tím někdo víc zkušeností? Je to, jak píše OK406 věc SW?

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Bohužel, je to tak, takže sehnat někoho, kdo by nastavil v počítadle kilometrů číslici 4. Zkusit nějakého autoelektrikáře nebo dříve byli i firmy, co to dělali tachometry. Možná, že by to mohl někdo z P-C uměl udělat. Zkusit nějaký autobazar a pod..
Možná by mohl poradit člen @ChouLu.

Upraveno uživatelem OK406
  • O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím, prosím o radu  - moje 406 1,9 68 kW DHY r.v. 97 po najetí 300 tis. též ukazuje místo trojky jen čárku. Známý z autoservisu mi řekl že s tím není šance projít STK. Respektive byla ale víme co se teď děje, prý ani on to neprotlačí a to je velký kouzelník,

Co tedy s tím - lze ten displej opravit, znáte někoho kdo by to uměl?

Mám koupit starší z vrakáče/bazaru a riskovat že na tom bude stejně což je pravděpodobné?

Nebo mám nalítat na 400 a doufat že tam ta čtyřka skočí? STK mám příští rok v květnu, těch 100 bych nalítal když budu jezdit jen s tímhle v rámci běžné potřeby - jezdím hodně.

Díky za radu případně nasměrování co a kam s tím.

Odesláno

Ne, neprojde to. Mimo jiné i proto, že se fotí i tachometr. Taky jsem neprošel. Někdo to ale přejel na 400 a místo 4 se ukázala celá 1, takže s tím bys asi taky neprošel.  

Buď jiné budíky ( nikde jinde se stav neukládá), nebo nechat stočit.  V obou případech je potřeba papír o změně stavu počítadla.  Prý si to můžeš napsat i sám.  

@OK406 si to nechal někde spravit, tak třeba dá kontakt. 

Odesláno

Já to četl ale je to 11 let starý příspěvek a od té doby se mohlo něco třeba něco vynalézt. P.Krále budu samozřejmě kontaktovat, napíšu i Ferrymu.

Jinak na změnu stavu počítadla stačí čestné prohlášení, to už jsem se ptal. Stočit to by bylo bezva, auto prodávat nebudu, bude u mě až do konce ale o nikom nevím, kdybyste někdo věděl klidně SZ.

Případně kdyby měl někdo počítadlo s vyřešeným tímto problémem.

Díky

Odesláno

Webovky  nefungují ale zítra mu zavolám, snad ještě funguje nebo aspoň nasměruje kam s tím. 

Je to k vzteku, kvůli takové hovadině přece nevyhodím slušné auto jen proto že se to státu nelíbí. Prodávat ho nebudu,bude se mnou až do konce a když mě nikdo nenabourá dalších 300 určitě najede. 

Odesláno

Vypadá to dobře, volal jsem p.Královi - naštěstí stále funguje. Slíbil že s tím něco provede akorát až v lednu, což mi vůbec nevadí. Termín STK je až květen 26, nikoli ten co bude - aut mám víc a tím pádem i zmatek.

A jelikož jsem paranoik sehnal jsem dnes celou přístrojovku a rovnou ji tam vezmu na stejnou úpravu, člověk nikdy neví .

Děkuji všem místním za pomoc 👍

• O 5 týdnů později...
Odesláno

@foxy Tak to je moc dobře, že pan Král je funkční. Po dlouhé době jsem jel okolo, kde pracoval p. Král, ale je to tam celé předělané/přestavené ani tam nemá reklamu. Tak držím palce a dej prosím Tě vědět, jak si dopadl. Je pravda, že jak píše @Radek Hurvajz, že webové stránky má nefunkční.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...