Přejít na obsah

lukr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    103
  • Registrace

Vše od uživatele lukr

  1. Díky PaKr, ale ten bude asi jinej, alespoň podle obrázků co se mi podařilo k 406kám najít. Možná že motorek by mohl být stejný. Když tak se ozvu. Ještě jednou díky za reakci.
  2. Ahoj všem, jestli dovolíte vytáhnu tohle vlákno neboť momentálně řeším obdobný problém - ventilátor začal vynechávat. Začalo to tím, že občas, aby se rozeběhnul bylo potřeba pohnout ovladačem "sem tam". Později už pomáhala jen správně "cejchovaná" rána zespodu na ventilátor. Tak že nejdříve rozborka panelu s ovladačem - bez závady. Pokud by to někoho zajímalo není to potenciometr, ale řadič pevných odporů (SMD). Druhým krokem byla rozborka ventilátoru. No uhlíky už měly evidentně hotovo, viz.obrázek. U Elan-caru jsem našel v nabídce uhlíky správného rozměru zakončené rádiusem (RC SU9059 Sada uhlíků ventilátoru - 8 x 9 x 20 mm). Bohužel mají rádius ke špatné straně, tak že jsem musel stejně přebrušovat. Ventilátor s novejma uhlíkama šel zpátky do auta. Ze začátku to vypadalo nadějne, ale po pár týdnech opět to samé. Tak znovu ven, znovu kontrola všech spojů. Ventilátor na stůl a natvrdo na 12V. Když se mu pomohlo tak se i roztočil ale hrozně "unaveně". Zprvu jsem podezíral ložiska motorku, ale točení rukou šel volně. Další varianta byla přetočit komutátor. S rozebíráním motorku se zjevně nepočítá, ale jde to. No po očištění jsem konstatoval že přetočit komutátor nepůjde, protože není co přetáčet, viz obrázek. Holt najetejch necelejch půl mega se nutně musí projevit. Nemáte, prosím, někdo do 406,starý model, klima ventilátor, nebo stačí jen funkční motorek? Případně nějaká dobrá duše s přístupem na servis mi našla pro VIN:VF38ELFYE80424081 kód? Díky.
  3. lukr

    nejdou otevřít zadní dveře

    Právě že je všechno zavřený v pouzdře. Pro to se domnívám, že by mohl být nějaký servisní postup jak odjistit západku bez motorku nebo klik. Cloumat dveřma jsme skoušeli bez úspěchu.
  4. lukr

    nejdou otevřít zadní dveře

    Tapecírunk je sundaný (ano jde to blbě). Nereaguje ani na vnitřní nebo vnější kliku. Je slyšet že motorek zámku je funkční. Táhlo od vnitřní i vnější kliky je OK. Jde mi o to jestli je nějaký servisní postup jak mechanicky odjistit-odemknout západku zámku.
  5. Ahoj všem, bráška má problém u zadních dveří za šoférem. Při odemčení, nebo zamčení je sice slyšet cvaknutí, ale jsou stále zamčené. Táhla od klik jsou funkční. Je nějaká možnost mechanicky odblokovat mechanismus -západku zámku? Ostatní dveře bez problémů se zamknou - odemknou. Díky za Vaše rady.
  6. Díky, o víkendu se do toho vrhnu. Jen doufám že nebude sněžit.
  7. Díky, bohužel jen tomu rozumět. Zapomněl jsem napsat, že mám manuální klimu. Na přepínání kudy to má foukat je takový točítko (jako by otočný přepínač). Domnívám se, že ovládání klapek je manuální?
  8. Ahoj všem, potřebuji Vaši pomoc. Mám problém s topením. Když je ovladač v jakékoliv poloze kdy má foukat z výdechů do kabiny, tak z krajních výdechů (u dveří) jde teplý vzduch, ale z výdechů uprostřed palubky jde o dost chladnější. Není úplně studený jako venkovní vzduch, ale rozdíl mezi teplotou z krajních výdechů a teplotou ze středních je značný. Nemáte někdo, prosím, nějakou malůvku sestavy větrání? Snažil jsem se dostat do servisboxu, kdysi jsem se tam registroval, ale přihlašovací údaje mi už nefungují. A než se pustím do rozborky, předpokládám že nějaká klapka nefunguje, tak bych byl rád v trochu "v obraze" jak je to poskládaný a kudy do toho. Předem děkuji za Vaši pomoc.
  9. Ahoj všem, dovolím si toto vlákno vytáhnout na světlo boží neb jsem se právě vrátil z STK s hrubou závadou-nečitelný stav ujetých kilometrů = místo 4 svítí jen jeden segment. Minulé dvě technické to nevadilo, ale teď to prý patří do závad. Máte s tím někdo víc zkušeností? Je to, jak píše OK406 věc SW?
  10. lukr

    Zamykání

    Nemaje garáž ani dílnu, kam by se pežotek vešel, využil jsem hezkého počasí a začal hledat (zbytečně rozebírat kde co) až jsem skončil u řídící jednotky zamykání. Když odpojím jednotku a natvrdo si pustím napětí na motorky(jen ťuknout) tak krásně zamyká i odemyká. Tak kabely jsou zřejmě v pořádku. Než začnu bádat a hledat po vrakáčích, nemáte někdo tip na náhradu jednotky? Co jsem se zběžně koukal tak zatím bylo všechno sady.
  11. lukr

    Zamykání

    Ahoj, tak přesně tohle mi teď začala 406ka dělat taky. Nevíte někdo kde jsou konektory připojení kabelových svazků ze dveří? Předpokládám že v sloupku dveří. A jak se k nim dostat? Případně nemáte někdo zapojení-obsazení pinů? Díky.
  12. lukr

    Motor zhasína

    Kdysi mě na 1.8 trápil podobný problém. Čidlo teploty nasávaného vzduchu byl ten důvod. Po výměně OK.
  13. lukr

    střešní okno

    To mě teď čeká. U spolujezdce se mi na koberečku, když prší, objeví voda. Stéká tam z míst kde sloupek přechází do prahu. Když jsem škvíru mezi stř.oknem a střechou přelepil páskou tak to bylo v pohodě. Hadičku jsem zkoušel vyčistit, ale bez úspěchu. Měnil jste ji někdo? Co všechno musím rozebrat abych se k tomu dostal? Předpokládám, že musí jít dolů tapec střechy a plast ze sloupku u okna. A co dál?
  14. lukr

    přívod vzduchu k filtru

    Technická dopadla nad očekávání dobře i když slovy technika na emisích "ten katalizátor je už trochu unavený, no, počkejte si".
  15. lukr

    přívod vzduchu k filtru

    Tak jsem nakonec zakoupil hliníkové flexo potrubí Ø 75 mm. Na tu plastovou přechodku pasovalo s malinkou vůlí. Tak stačilo pár závitů izolační páskou aby to bylo na fest. Jak to dopadlo je na přiložených fotkách. No a abych se nenudil a nejásal jak se mi to povedlo, tak jsem, protože mě do konce měsíce čeká technická, kontroloval co všechno svítí a co ne. Nesvítila zadní mlhovka. Když jsem vyloučil žárovku a pojistku a v zásuvce pro přívěs rozpojovací kontakt, dostal jsem se po kabelech do místa přechodu kabelového svazku pátých dveří.Tak mám znovu o zábavu postaráno.
  16. lukr

    přívod vzduchu k filtru

    Motorizace je 1,8 16v. Tohle je první část hadice vstupu vzduchu do komory filtru. Je v blatníku nad mlhovkou. Možná když vyndám znova mlhovku a tu plastovou vložku z blatníku...
  17. lukr

    přívod vzduchu k filtru

    Díky za rady. Budu muset sehnat nějakou hadici. Horší asi bude dostat to tam kam to patří, no snad to nebude na rozborku půlky auta.
  18. Ahoj všem příznivcům a majitelům 406tek. Včera, když jsem měnil přední mlhovku tak se na mě vysypalo něco co kdysi asi bylo částí sání. Rád bych radu od zkušených. Musí to tam být? Je to ještě k sehnání, případně dá se to nahradit? Díky za Vaše rady.
  19. lukr

    jemne posunute rozvody

    Jo, jo, Vihorlat. Kdeže ty servisácký časy z minulého století jsou.
  20. lukr

    jemne posunute rozvody

    krtek 2 - díky za objasnění a pozdravuj Sninu. Jako mladej servisák u Tesly jsem tam nějakej čásek pobyl v TOSce při oživování lisů, ale to už je hóóóódně dlouho. Ještě jednou díky.
  21. lukr

    jemne posunute rozvody

    Aha, zjišťuju že mám mezery ve vzdělání . Jestli jsem to dobře pochopil, tak odpružená část pohání alternátor a pod., kdežto řemen co pohání vačky je natvrdo z kliky (což je asi logické, ta guma by tam dělala neplechu, měl jsem si dřív najít alespoň obrázek řemenice ). Mohla by, pokud se opravdu ta řemenice tolik protočila, v tom pokračovat? To by asi nebylo moc dobré, spíš nebezpečné.
  22. lukr

    jemne posunute rozvody

    Díky za odpověď. Pokud tedy dojde k pootočení řemenice, pak se ale musí rozhodit časování a může nastat kolize ventilů s pístem. A pokud se to pohnulo jednou, může to udělat znova. Uvažuju správně?
  23. lukr

    jemne posunute rozvody

    Ahoj všem, jestli tomu dobře rozumím, tak pokud budu takto postupovat, tak v tomto okamžiku (90°před HÚ) musí sedět aretace vaček (ale nemusí sedět aretace na řemenici klikovky)? Platí to i pro 1,8 16V? Jde mi o to, že před koncem loňského roku mi měnili rozvodový řemen. Podle toho co mi mechanik pak povídal, tak když zaaretoval vačky, tak mu neseděla řemenice a to dost. Myslím že mluvil skoro o půl otáčky. Myslí si, že to je řemenice z jiného typu motoru. Je to možné? Bylo by poznat, při normální jízdě, že je řemen na klice nasazen třeba o jeden zub mimo? Díky za vaše názory.
  24. lukr

    manžety poloos na 205

    Díky oddie za rady:potlesk. Proklikal jsem se až k 1,6ce ropáku a tam tu správnou (rozměrově i tvarem) manžetu našel. Netušil jsem, že to je jako když vaří Babica: Patří tam sice tohle, ale když to nemáte, dejte tam tohle:D. Ještě jednou díky.
  25. lukr

    manžety poloos na 205

    Tak že asi nejrozumnější je vzít starou manžetu a porovnat ji s novou a to hlavně tvar plochy která bude těsnit. No myslel jsem si že to bude jednoduší, podle typu najdu a objednám. Díky za rady.
×
×
  • Vytvořit...