Přejít na obsah

foxy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

Vše od uživatele foxy

  1. foxy

    U které spol. tankujete?

    Verva diesel má bio jen výjimečně viděl jsem celý fascikl dodacích listů. Eurobit s tím Zerodieselem nebo jak tomu říká zjevně asi kecá.
  2. Moje 06/97 má též klávesnici.Odpojenou,dioda bliká furt ať je auto zamčený či ne,DO nefunguje centrál ano.Ten černej hranatej blbinec u stropního světla je tedy IR snímač na DO?
  3. foxy

    406 - brzdová záhada

    Však bude taky novej válec,žádná opravná sada.Na takových věcech neušetříš.Máte někdo tip od jaké firmy bude nejlepší?
  4. foxy

    U které spol. tankujete?

    Já mám naftu teprve rok(tedy po čtvrtstoletí s benziňáky druhou)a rozdíl kde tankuju taky nějak zvlášť nepozoruju.U benzínu jo,Shell a Benzina dobrý ale malý pumpy asi statečně šiděj ty auta tak nejedou.Hlavně na akceleraci je to znát.Třeba Robin Oil je úplná katastrofa.
  5. foxy

    406 - brzdová záhada

    Teď auto stojí dokud se neopraví,nejsem blbej abych s tím jezdil dál.Že se na starým autě sem tam něco vysype je pochopitelný,mě jen zajímá příčina téhle zvláštní závady proto jsem sem napsal jestli má někdo podobnou zkušenost nic víc.Osobně tipuji to co píše Krtek,dvě věci naráz.
  6. foxy

    U které spol. tankujete?

    Tak jsem se dnes vydal osobně na průzkum zjistit jak to vypadá s prémiovou naftou stran podílu biosraček,jelikož všechny typy mají na stojanu čtvereček s označením B7 což by mělo znamenat 7%podíl humusu.Objel jsem několik pump,OMV,Shell a Benzinu.Nikde mi nebyli schopný říct-spíš ani nechtěli-nic konkrétního až na malou Benzinu v Chrasti kde se návštěva fakt vyplatila. Paní z obsluhy mi vysvětlila že do Vervy za normálních okolností bio nejde ale může tam být,proto má i ona označení B7.Zároveň mne nechala nahlédnout do dodacího listu kde jsou zapsány jednotlivé zavážky tedy datum,množství a taky podíl biosložky.Tam navaží Vervu dvakrát týdně,každý závoz měl čistou nulu s výjimkou 16.8.kdy měla Verva 6,84% bio.Prý když jim nevyjde povinný procentuální podíl v jiných palivech(myšleno asi celkově)musí dát i do Vervy. Takže kdo chce mít jistotu ať si nechá na Benzině předložit dodací list,pokud tam nebudou nějací blbci neměl by s tím být problém.
  7. foxy

    406 - brzdová záhada

    Jako logický to je ale dělá to od začátku,servisák říkal že to některá auta dělají když jsem na to upozornil.Kam potom jde ten tlak když se kapalina neztrácí a auto normálně brzdí?Po startu se pedál propadne a drží,tak jak to má být.
  8. foxy

    406 - brzdová záhada

    To jsis špatně vyložil-auto brzdí jak ďas hned napoprvé,není to tak že bych musel několikrát dupnout než se projeví brzdný účinek.Jen když se třmeny vpředu neuvolní viz popis výše několikerým šlápnutím odskočí od kotoučů. Jinak pedál bez motoru též propadá prý to někdy bývá. Loni po koupi prošlo auto celkovou revizí a výměnou všeho možného,rozvody atd.u mechanika s 30letou praxí,navíc mého známého takže ošizení něčeho vylučuji.
  9. foxy

    406 - brzdová záhada

    Auto brzdí jak čert,destičky s kotoučema loni nový.Jen se to prostě vepředu někdy nevrací a musí se našlapat.Po víkendu to pořeším.
  10. foxy

    406 - brzdová záhada

    Divný je to že přes noc-v chladu oproti dnu jsem projel Vysočinu naštorc tím pádem brzdil fest a nestalo se to ani jednou-vždy jen při popojíždění městem když stojím v koloně a auto je ohřátý na max. Volal jsem servisákovi,ten tipuje nějakou regulaci na brzdovým válci.Ty třmeny samozřejmě přijdou zrepasovat ať je jistota. Termín nemám,do Zábřehu se dostanu ale zpět už ne a za den to asi nebude.
  11. foxy

    406 - brzdová záhada

    To udělám ale čím vysvětlit že teď v noci když je chladněji to vůbec neďělá(furt jedu a zatím dobrý)
  12. foxy

    406 - brzdová záhada

    Dělají to přední kola.Vždy když stojím v koloně a v hicu.Vylezl jsem zadni byly studený a předek jak pětník.Když párkrát pořádně zašlapu tak se to uvolní.Kdyby vázly třmeny tak by to bylo při každým brždění. Je možný že se to neodvzdušňuje?
  13. foxy

    406 - brzdová záhada

    Ten válec tipoval i servisák.Jinak je fakt že auto jezdí pořád s prázdným kufrem,jedím jen já či s polovičkou,vždy štreky převážně po dálnici a vůbec brzdím minimálně takže by mohla být i Oldova verze.Kapalina loni komplet nová. Zítra jedu Písek-Jihlavu a zpět tak zkusím obejít kola až to zas začne.Jinak dnes 200 km v pohodě,včera jsem přemáhal brzdy přes celej Turnov než to pustilo.Už jsem jen čekal na kouř.
  14. Zdravím,poslední dobou záhadně blbnou brzdy ale popořádku - - po studeném startu jde pomalu prošlápnout pedál až dolů-nikde nic neutíká,kapaliny furt stejně,třmeny i prasata suchý. - někdy,zvlášť při pojíždění městem pedál ztvrdne,brzdí ale má tak 1 cm krok víc ne.Po uvolnění pedálu ale auto dál přibržďuje,musí se chvíli jet než to přestane. Je to válec,posilovač nebo vývěva?(406 1,9 TD bez ABS)
  15. foxy

    U které spol. tankujete?

    To je pravda,Eurooil je jediný kdo může prodávat čistou naftu protože povinná procenta z celkového prodeje si odbývá prodejem bionafty.Jak je to s Eurobitem nevím,na pumpě přísahali že je to čistá nafta.Ale vím že kšeftují s Polskem a východem vůbec takže bych jim moc nevěřil.
  16. foxy

    U které spol. tankujete?

    Koukal jsem na OMV stránky a píšou tam o "prémiové biosložce" tak tam as něco bude.Bez bio je ten Eurooil a Eurobit Zero.Já beru Vervu a dávám VIF i když tam údajně už je ale nikdo neví kolik. Fakt je že auto jede jak zběsilý na Optimal bez bio s VIFem jelo míň bylo hlučnější a víc kouřilo.
  17. foxy

    Jaký olej pro 406 1,9 TD 68kW(10CUN1)?

    Když jsem auto koupil a zjišťoval oleje vyjel mi ten 7000 10W-40.Žádný zázračný kapky tam lejt nebudu na to už dost aut doplatilo.Olej má aditiva navíc jezdím na dálky a rychle tak je po těch 15 tis.a od koupě propláchlej dost.Měnil jsem olej po 10.
  18. foxy

    Jaký olej pro 406 1,9 TD 68kW(10CUN1)?

    Zdravím,mám dotaz na zkušené-měním olej každých 10 000 (Total Quartz 7000 diesel) včetně všech filtrů (vše Mann).S autem jezdím výhradně dálky min 100 km ale často i 500 na jeden start ,převážně dálnice a tomu odpovídající rychlost.Vždy po startu nechávám cca 5 min volnoběh na základní ohřev a prvních 20 až 30 km jedu do 2000 rpm pak teprv začnu valit. Vydržel by při takovém režimu ten olej třeba 15 ?Nehodlám s tím začít, těch pár korun mě za to nestojí jen mě zajímá jestli by to ten motor dlouhodobě snesl když (též starodýzlové) kamiony mění třebas po 50 a trambus na rozvážkách se stejným motorem musí co 15.
  19. foxy

    Zakódované origo rádio

    Tak vyřešeno,jarokare mi s tím pomohl čímž mu moc děkuji.Jinak rádio je Philips,nyní prokazatelně původní.
  20. foxy

    Zakódované origo rádio

    I ty smažky vědí že za tohle dnes už nic nekápne,krádeže se nebojím.Jen se mi nechce dávat bůhví kolik v autorizáku za kód a ještě tam vypadat jako potenciální zloděj.Prokážu legální nabytí auta rádia bohužel ne i když tam samozřejmě bylo.
  21. foxy

    Zakódované origo rádio

    Lidi dělaj větší kraviny,viz PIN fixou na kartě
  22. foxy

    Zakódované origo rádio

    Vlákno jsem hledal ale nic tak jsem založil tohle.Na rádiu je prd,to bylo první že jsem tam čekal nálepku s kódem.Kdyby se tu našel nějakej čaroděj tak VIN:VF38BD8BD80059757
  23. foxy

    Zakódované origo rádio

    Nemám od toho radia nic,v bazaru jsem dostal jen běžné doklady.Bývalý majitel kterému jsem volal ani nevěděl že tam je kód radio vůbec nepouštěl-děda přes 60. Zkusím to v Mýtě kolik si řeknou.
  24. Po opětovném připojení baterky po mě chce rádio kód,předtím normálně hrálo.Je nějaká možnost aniž bych s tím musel někam k expertům? Díky za info
  25. foxy

    Kontrolka vody ve filtru

    Tak jsem to byl projet 200 km,prvních 50 km piánko na zahřátí a pak 130 a výše.Auto jede jak z praku,necuká,nepadá výkon,vše OK.Takže vyjedu naftu na kontrolku a vezmu plnou V Poweru potom schválně zapojím čidlo.Teď je odpojené bo mě ta signalizace štve.Když tohle nepomůže tak ho vyměním.
×
×
  • Vytvořit...