Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Doufám že nevadí když se zeptám tady, i když se nejedná o Peugeota.(proto zakládám téma v pokecu) Ale myslím že mi určitě někdo poradí.

Doma máme VW Touran r.v.2003 a chtěl bych tam dát xenony- HID sadu, ale nevím jakou ? Vím že kamarád dal nějaké do oktávky a blikali mu pak vyměnil jinou sadu a v pohodě, akorát nevím jaký byl v obou sadách rozdíl. Takže prosím o radu jakou HID sadu, aby to v autě neblikalo, a světla svítily jak mají.

Dík moc za rady.

[upravil dne 24/2/12 19:40 od Chajda]

Odesláno

Tohle jsem čekal, že se někdo ozve proč to tam chci cpát, vím že je tady hodně odpůrců HID sad.

Ale já nevidím důvod proč to tam nedat, víc to svítí, a když jsou světla dobře seřízena ani neoslňují. A když kolikrát na silnici potkám auto co má xenony originál od výrobce, oslňují víc jak HID sada. To je můj názor.

Ale na to jsem se neptal. Zajímá mě jaká sada tam bude fungovat,

Odesláno

Důvodů, proč to tam nedat je dost a dost. A to říkám jako xenoňák!!! Jen tak namátkou: Není to schváleno, homologováno, dovoleno... a mnoho dalších. Pokud je někdo chce dávat, měl by si především uvědomit všechna rizika, jak technická, tak právní. Pak to zvážit s výhodami.

Odesláno

Že to tam nemá být vím. Na technickou se dají normální žárovky. A jinak s běžnou policejní kontrolou jsem nikdy problém nebyl, zastavili mě už kolikrát (HID sadu mám i na své 406ce) a nikdy ke xenonům výhrady neměli, samozřejmě vím že záleží na koho narazím, ale já měl zatím štěstí.

Odesláno

Jasně, tušil jsem jak to dopadne. Klidně tohle téma smažte, nemá to cenu.

A k tomu oslňování- Jak už jsem tady psal, u nějakých aut originál xenony oslňují víc jak HID sada, a když je správně naštelovaná nikoho neoslňuje. A kdybych někoho hodně oslňoval, tak by na mě asi blikal ne ?, což se mi ještě nestalo.

Víc psát nebudu, nemá to smysl.

Odesláno

A proto já blikám (někdy spíš svítím), aby to každýmu s HIDkou došlo ... Naposledy včera nějakýho b*bečka v džípu :roll Nejlepší je ta reakce, když pak taky zapnou dálkový, aby mi to \"nandali\", jenže ty nejsou ani vidět, jak ten xenon oslňuje :aut

Odesláno

Nezlob se, ale ještě jsem neviděl auto s originál xenony, které by oslňovalo. Pokud teda nejedou naproti sobě přes vrchol.

Jak správně sešteluješ světla, aby si neoslňoval se zdrojem, na který není optika stavěná. A ruku na srdce, kolik lidí si potom seřizuje ručně světla podle zatížení auta. Takových blců potkávám denně hromady, kteří svítí nahoru.

Myslíš, že blikám na každého, kdo mě oslní, když vidím, že má blbě seštelované světla. Další skupinou jsou mlhovkáři, kteří nepochopí, že jet za zapnutýma mlhovkama je strašně příjemné a na blikání nereagujou?

Pokud chceš xenony, předělej to na originály. Pokud si za to ještě nedostal pokutu, tak tě asi nezastavovali dopraváci. Máme tu jednoho, co si dal HID a za 1/2 roku a dvou pokutách po 2k to sundal.

[upravil dne 24/2/12 21:25 od Agrafik]

Odesláno

Já neblikám, ja bych jim ty světla vždycky nejradši rozkopal. Šmejdi svítivý. By mě zajimalo co by řikali až jim někdo trefí auto nějakou popelnicí a bude se hájit že ho oslnili ty světla, všechno zaplatiš

Odesláno

Chlapi, ale Chajda se neptal na názory zda je může použít a nebo podobně;)

Když je chce ať si je tam dá, ne?:P

Když jsem asi před 3 rokama HID sadu zkoušel, tak jsem koupil tyhle, podle mě byli v pohodě, jen jsem je za pár měsíců vyhodil, protože HID sady jsou na h....o, ale když je chceš tak si je tam dej:)

http://tuning.autodoplnky.cz/xenon-vybojky/levne-xenony/xenonovy-prestavbovy-kit-h7-6000k-s180704269

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...