Přejít na obsah

Chajda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    280
  • Registrace

Vše od uživatele Chajda

  1. Chajda

    Živnost jako vedlejší činnost

    Zdravím, byl by tady někdo ochotný a upřesnil by mi náplň volné živnosti ? Samozřejmě jsem si to našel co tam píšou ale potřeboval bych si to upřesnit co bych oficiálně mohl a nemohl dělat. Pokud tu někdo je kdo tuto živnost má a nebo kdo o tom něco ví budu rád za odpovědi. Mám tu 50ku volnou živnost na údržbu motorových vozidel a jejich příslušenství. A je tam psaná i výměna provozních kapalin - takže mě zajímá jestli bych mohl i měnit olej ? A nebo na olej už je jiná živnost ? Pak montáž pneumatik - to bych tedy mohl komplet přezut auto ? Jako sundat kola, přezout na zouvačce, vyvážit, nasadit zpět na auto ? A povrchové úpravy tmelením, broušením - to znamená že mohu vykitovat blatník, přebrousit ale lakovat už nemohu ? Omlouvám se jestli se ptám blbě ale chtěl bych si v tom udělat jasno. Předem díky za odpovědi.
  2. Jo, ten kabel vede na ten mikrospínač. A co jsem se zatím dozvěděl mělo by to být na nějakou korekci volnoběhu. Ale nechal jsem konektor nezapojený a motor už mi naskočil. Jen teď musím doladit předvstřik.
  3. Zdravím, mohl by prosím někdo vysvětlit jak je zapojený tento modrý konektor na čerpadle a jak to funguje ? Případně mohlo by toto čerpadlo fungovat na mojí 205 ? Je to také čerpadlo BOSCH. Díky.
  4. Na krátko jsem to také zkoušel ale nic... V čerpadle nafta je a teče i přepaden ale netlačí dál do trubek. Spíš mě zajímá jestli se čerpadlo nějak musí nastavit ? když už jsem ho rozdělal a nebo jsem ho špatně poskládal. A druhá věc: dávali jste někdo na tento motor čerpadlo z jiného auta ? Pasuje tam nějaké jiné bez úprav a pak na rozvody nebo musím případně shánět z 205 ? Díky.
  5. Zdravím, obnovím toto staré téma abych nezakládal nové.... Mám P205 1.9 47kw. A z vstřikovacího čerpadla mi začala kapat nafta mezi blokem čerpadla a tou častí kde jsou trubky ke vstřikům. Čerpadlo jsem rozdělal, vyměnil O-kroužek, zase poskládal ale z čerpadla mi teď nejde nafta ke vstřikům. V čerpadle nafta je ale dál nejde a ten magnetický ventil funguje, čerpadlo je BOSCH. Měli jste někdo čerpadlo rozdělané ? Nebo jste ho raději dali někam kde to dělají ? Ještě jsem zkoušel dát jiné. Akorát bylo z 1.8 a byl to Lucas a už přes dva roky leželo v regálu ale nafta v něm nějaká byla. Ale v autě také nefunguje. Může být problém někde jinde než v čerpadle ? Díky.
  6. Chajda

    Klíček vs imobilizér

    Už vyřešeno... Původně jsem si nevšimnul že spínačku měnil už někdo přede mnou takže čip z původního klíče byl přilepený na tom plastu pod volantem. Já to zkoušel bez tohoto plastu a přikládal jsem klíček bez čipu. Ale díky za rady.
  7. Chajda

    Klíček vs imobilizér

    Kroužek by mel být ok, konektor jsem ani neodpojoval a kroužek jsem jen sesunul a pak dal zpět. Ale v diagnostice to píše závadu imobilizéru a nejde smazat, a na palubce zůstane svítit kontrolka s klíčem.
  8. Chajda

    Klíček vs imobilizér

    Ahoj, s dovolením vložím svůj dotaz do toho vlákna abych nezakládal nové. Měl bych na Vás dotaz ohledně imobilizéru - Je to Berlingo 1.4 první model 2001. Sekla se spínačka, dal jsem jinou, auto točí ale i když dám původní klíč na kroužek imobilizéru tak se nenačte a auto nechytá. Nevíte v čem by mohl být problém ? Nebo jak se dělá vyřazení imobilizéru ? Děkuji.
  9. Aha, já myslel že to hlásí ten naftový čekal bych jinou hlášku ohledně fap. Díky za radu.
  10. Filtr je nový, teda vložka filtru je nová a obal je vyčištěný.
  11. Hlásí to "unblock diesel filter. Ale teď pro změnu další chyba "antipolluution falut" co to je za chybu ? Auto jede jen do cca 2500 otáček
  12. Zdravím, mám teď stejný problém na jedné 307 2.0 HDI 79KW. rok 2002 Objeví se hláška naftový filtr vyčistit a svítí kontrolka motoru. Filtr je nový, celý obal vyčištěn ale hláška se objevila cca po 5km zase. Ale nesvítí pořád, po 2-3 startech kontrolka motoru zhasne ale po nějaké době se zase rozsvítí. Víte někdo čím by to mohlo být ? Jinak auto jede normálně jen někdy svítí ta kontrolka. Předem díky za rady.
  13. Zdravím, jedná se o to samé auto (G4 1.6 16V) tak nebudu zakládat nové téma a zkusím se Vás zeptat tady. Klima vyřešena, byl rozsypaný vysoušeč klimatizace (nebo jak se to jmenuje). Ale teď mě trápí jiná věc a to že auto nemá výkon. Odspodu má snahu jet, ale pak když zařadím 3 a otáčky od 3 tis víc tak nechce táhnout. Je vyměněna škrtící klapka a EGR ventil + následně základní nastavení. A lambda za katem hlásila chybu- takže také nová. Svíčky a filtry nové. Dnes jsem ještě koukal na rozvody, zda nejsou o zub, ale nic rozvody OK. Nevíte někdo jaké jsou normální otáčky na volnoběh ? Auto jsem jel projet a zkoušel ve VAG testy lambdy a po testu (který byl OK) jsem měl otáčky 950 (jinak jsou kolem 700) a zdálo se, že auto jede lépe, po ujetí cca 10km svižnější jízdy se rozsvítilo EPC a ve vag závada 17961- čidlo barometr. tlaku- nevěrohodný signál. Zastavil jsem, smazal závadu, ale pak zase otáčky 700 a zase se mu nechce. Ve vag nic. Zkusit dát nové čidlo tlaku v sání ? A ještě jedna věc- teplota vody. Ve VAG ukazuje 100°C ale budíky jen 90°C a ikdyž je ve vag 90°C na budíkách je pořád 90°C. Jinak budík ukazuje normálně ale neukáže teplotu nad 90°C. Může to mít nějakou souvislost ? nějaké čidlo teploty ? Máte s těmito motory někdo zkušenost ? Budu rád za každou radu. Díky. Ještě jsem zpozoroval, že při plynulé jízdě (je jedno jestli na dvojku nebo na trojku...) cca u 2-2,5 tis otáček auto přestane jet úplně, jakoby došel benzín a začne cukat i padají otáčky. Po sešlápnutí plynu na podlahu auto pocukne a má snahu se rozjet, ale výkon tam stejně není. Napadá někoho co by to mohlo dělat ? Něco v benzínu ? Regulace paliva ?
  14. Chajda

    Kontrolka dobíjení

    Nikdo nic neporadí ? Kontrolka svítí stále Sem tam zhasne, ale pak se rozsvítí zase. Aktuálně je v autě nový alternátor (ten starý přestal dobíjet). Po namontovaní nového kontrolka nesvítila a altík dobijí na 14.4V, ale po zhasnutí motoru a opětovném nastartování už zase svítí. Po připojení žárovky přímo na konektor a přívod na alternátoru, žárovka svítí a po nastartovaní zhasne, tak by to asi mělo být. Tudíž je asi chyba někde po trase k budíkům, ale kde? Nevíte někdo ? Díky.
  15. Chajda

    zapsani kol do TP

    Zdravím, mám Peugeot 205 1.9D 47kw, řeším zapís 14tek do TP, Koupil jsem kola a TL dokoupil zvlášť jinde - mám TL od alu dezent, nějaké podmínky, homologační list... Přijel jsem na STK a technik mi řekl, že v papírech nemám ten typ 205ky co mám já, že prý mu nestačí že je to 205ka, 1.9 47kw rok 1992 A já se Vás chci zeptat, co je konkrétní typ 205ky a kde ho najdu a co mám hledat ? někde ve VIN, nebo na štítku ? (nechci typ motoru ale typ auta) Díky
  16. Chajda

    Ztráta výkonu a syčeni

    Díky za radu. Ale asi to bude někde na podtlaku, když odpojím hadičky od ovládacího ventilu tak syčení přestane, a nesyčí ani když odpojím podtlak od pumpy. Ale nemohu najít odkud by to mohlo syčet, hadičku jsem prasklou nenašel nebo jestli může syčet samotná podtlaková pumpa, ale zase je mi divný, že to přestane jak zabere turbo. Asi to vzdám a zavezu to někam do servisu, ať se s tím trápí někdo jiný
  17. Chajda

    Ztráta výkonu a syčeni

    Zdravím, nechci zakládat nové téma, tak se s dovolením zeptám zde. Sice to není Peugeot, ale třeba někdo budete vědět. Jedná se o VW Touran r.v.2003 1.9 TDi a z motoru se za jízdy ozývá syčení. Ale jen po dobu než zabere turbo pak syčení přestane. Dělá to na každou zařazenou rychlost vždy po rozjetí až do cca 2-2,5 tis. pak zabere turbo a je ticho. Auto jede normálně, turbo zabírá, posilovač brzd funguje, na diag bez závad. Syčení se ozývá jakoby shora motoru a po odstranění krytu za motorem (u stěračů) je syčení v interieru hlasitější. Může takto syčet EGR ventil ? Nesetkal jste se někdo s něčím podobným ? Hadičky jsem prošel - nic jsem neobjevil. Předem díky za rady.
  18. Chajda

    Kontrolka dobíjení

    Zdravím, nechci zakládat nové téma tak zkusím zde. Sice to není Peugeot ale Citroen, tak snad mi poradíte. Jedná se o Xsaru II 1.4 a svítí kontrolka dobíjení, ale altík dobijí na 14.2V. Dá se nějak zjistit kde je chyba ? Zda v samotném altíku nebo na cestě mezi ním a budíky ? Díky.
  19. Celej barák na plyn zatím neplánuji. Máme les, takže topíme dřevem+ uhlí. A kotel je vyměněn loni tak myslím že nějakej rok by vydržet mohl. Ještě pozvu nějkého topenáře ať se na to podívá naživo a řekne co by s tím šlo udělat. Jinak díky za rady.
  20. Podkroví bude zateplené myslím celkem dobře. Obvodové zdi a štíty jsou postavené nové 44cm porotherm, podlaha 10cm izolace na kterou bych dal tu podlahovku. Strop a šikminy mezikrokevně 16cm kombinace vata + izolace a podkrokevně celoplošně 5cm izolace. A okna mají trojsklo. Jinak do domu je již plyn doveden takže bych jen musel projít ze sklepa přes dva stropy na půdu. A určitě bych dal teplovodní podlahovku a právě mám dilema zda plyn nebo el. kotel. Proto jsem se ptal i na možnost napojení na současnou soustavu od kotle na tuhá paliva, kterým se vytápí 2 patra. A u kotle už expanzomat s čerpadlem je, protože je napojený bojler a ohřívá se voda od kotle.
  21. Zdravím, chtěl bych od vás radu, zda jste třeba někdo neřešil něco podobného ? Máme 40 let starý dům a teď předělávám střechu a podkroví k bydlení, a řeším čím topit. Chtěl bych nejspíš podlahovku ale řeším zda plyn nebo elektriku co se vám zdá být lepší ? Nebo nevíte někdo zda je možnost připojit podlahovku na stávající ústřední topení (samotíž) ? Díky za případně rady a tipy.
  22. Nové zjištění. Po zapnutí klimatizace jde 5 minut studený vzduch, ale po chvíli už fouká vlažný. A je vlažný i celý vyparník jen trubka co vede přímo do něj je studená. Stačí klimu vypnout za chvilku zase zapnout a vyparník se ochladí ale pak je zase teplý. Na zkoušku jsem vyměnil i panel climatronicu ale tím to není. Může být ucpaný vyparník? Nebo je tam ještě nějaké čidlo? Nebo Vás napadá ještě něco jiného? Klapky se zdá, že se hýbou správně. Díky za případné rady.
  23. Dle diagnostiky byla závada na čidle- tudíž se dalo nové ale žádná změna. A dle Etky jsou tam motorky 3 jen nevím který by na to mohl mít vliv. A ještě je tam nějaká jednotka ale ta nevím co ovládá.
  24. A ta klapka by mohla mít vliv i na ten kompresor ? Že pořád dokola spíná a rozpíná ? Je možnost klapku nějak vyzkoušet ?
  25. Ano, chladivo bylo doplněno.
×
×
  • Vytvořit...