Přejít na obsah

sheepak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

O uživateli sheepak

  • Datum narození 16.2.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Plzen
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

sheepak's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. sheepak

    Kontrolka dobíjení

    Ano alternátor jde ven na 99p je v hajzlíku.S buzením na přímo nevidím problém,buzení napřímo bylo myšleno přivedení plus přímo na alternátor.To je zlouška zda přichází budící proud z auta.Nevidím vtom nic co by se mělo odpálit,součástí alternátoru je regulace a ta si určuje zda se bude dobíjet nebo ne.V principu pokud přivedu 10V bude se dobíjet,pokud 14v nebude.Regulátory se zkouší na stole přes stabilizovaný regulovatelný zdroj,kdy otvírá a kdy zavírá. A taky nic ve zlém ale alternátor funguje všude stejně na každém autě.Stator,rotor,budící proud přes uhlíky a regulátor.Nic víc.Zda je regulátor součástí alternátoru,nebo ne je věc jiná.
  2. sheepak

    Kontrolka dobíjení

    Nepíšu podrážděně vůči lidem tady,ale kuli francouzům. Jestli si koukal na odkaz který jse dal http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/electric/charging/charging1.htm se píše že relé je umístěné v motorovém prostoru. Ano mohl jsem dát podrobnosti,ale připadalo mě že je zcela jedno jestli je to benzin,nebo diesel, princip dobíjení bude u všech 406 stejný.Ale dobrá pokud to pomůže tak r.v.2000 Hdi,motor RHZ. Změřeno,nedobíjí,relé propojeno natvrdo kusem drátu a bez výsledku,pokud tvrdíš že je relé na BSI na co je to relé v motorovém prostoru u relátek?Jsou dvě přímo na desce pojistek a jedno na stojáka v držáku a to by mohlo dělat paseku dle odkazu který jsem našel.Pokud ne kčemu slouží,ať jsem chytřejší? Prostě alternátor pujde ven a na kontrolu,chtěl jsem ověřit jen jestli je v pytli,nebo něco s elektrikou,nebo elektronikou abych ho nenechával vyndavat zbytečně.Chtěl jsem zkontrolovat ještě zda jde do něho budící napětí.Je nutné vodič buzení odpojovat od alternátoru na zkoušení?Bylo mě divné že připojený vodič oproti - nevykazoval nic, ovšem proti + to co je na baterce to je jako kdyby tam šla záporná složka.Nevim asi bude nutné vodič odpojit a měřit. Potom připojit natvrdo na budící kontakt + musí začít dobíjet,pokud ne je alternátor KO. Nebo se dá ještě vyzkoušet jiná metoda ověření než půjde ven?
  3. sheepak

    Kontrolka dobíjení

    Noo a našel jsem tohle http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/electric/charging/charging1.htm a tam se zdá že alternátor je v pohodě a je v kytkách právě to relátko. A pokud odejde alternátor,tak ventilátor je komfortní věc?Zamlžený okna taky komfort. Byl jsem od baráku 5 km takže jsem to dnes dojel po tmě bez problému,ale bez ventilátoru.Zajímavý je že rádio hrálo jako o život.To zřejmě není komfortní věc dle soudruhu frantíků. Takže chceš spíše říci že alternátor je pryč a proto rele vypíná zbytečné věci aby to nepapalo zbytečně elektriku? A co když je to jenom to rele.Nemůžu ho najít ve schéma pod jakým je číslem. Dalo by se překlemovat pro vyzkoušení?
  4. Tak mě zase ten muj pekáč vypověděl službu.Dva dny zlobila kontrolka dobíjení a hláška dobíjení,sporadicky po nastartování.Teď již svítí trvale.To mě až tak divný není a není problém dát altík na repasi.Jenže stím přestal fungovat i ventilátor.Kdysi jsem kuli ventilátoru opravoval spínačku a před měsícem regulátor(pouze studený spoj na plošňáku).A je mi divný jestli to tak má být,nebo může být chyba ještě jinde?Nerad bych dával altík na repasi a byla chyba jinde v elektrice.Dá se to nějak zjistit?
×
×
  • Vytvořit...