sitler Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen 36,9 za naftu na samoobsluzne Kiwi v pardubicich... MOL, Orlen a dalsi zlodeji za 40+ si muzou polibit svou nenazranou rit. Vena garážmistr, pavelu96 a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen I "normálních " časech se mi na Černokostelecké stalo, že jsem stál ještě před odbočovákem ( plus to, že abych se zařadil, tak jsem projel přes parkoviště obchoďáku ) A dál na Kutnohorské jsem jednou stál v pomalejší řadě ( která vedla k jednomu stojanu) a čekal jsem asi půl hodiny. Ale jak jsem psal v pátek, kdybych v Brně nenajel k maxi pistoli, tak bych si taky pěkně počkal Citovat
pavelu96 Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen Na Mol netankuji z přesvědčení a averze k této značce (i kdyby mi měla dojít nafta, tak to raději risknu k jiné čerpačce). Nehodlám podporovat maďarská hovada co nakupují levnou ropu a prodávají jí za draho (většinou dráž) než ostatní pumpy... Radek Hurvajz a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen (upraveno) MOL je tady u nás absolutně nejdražší. před 11 hodinami, Medvěd napsal: ONO míjím v podstatě systematicky, mladej to má po mě Když jeden neví co s kačkama,tak asi není problém. Upraveno 9. březen uživatelem pavelu96 dýzl a Péťa ohodnotil 2 Citovat
rhinos Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen no říkal se ,že Globus má palivo od MOLky a paradoxně je v podstatě druhý nejlevnější hned po ONu. Nicméně od začátku týdne ,kdy to bylo za 30.9 tak dnes už 36.9 Asi tomu úplně nerozumím....já myslel ,že mají skladově zásoby a nemusí hned zdražit stejně jako hned nezlevní Jinak vesnická pumpa nad Unešovem na Karlovarské podle mapy.cz Hunsgas a podle cedulí Prim tak tam mají naftu za 39.9 koukal jsem na to ráno jako blázen Citovat
pavelu96 Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen (upraveno) Globus bere paliva od Orlen. Mají to na svých stránkách a osobě jsem několikrát viděl jejich kamiony plnit zásobníky. Zde na severu globus drží ceny na úrovni ONO Upraveno 8. březen uživatelem pavelu96 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen Tankuju většinou na nejbližší pumpě ze čtyřlístku ORLEN, MOL, SHELL, OMV podle toho, kde se mi rozsvítí hladovec. Občas vezmu i u menších pump, ale nenám z toho dobrej pocit. ONO apod. přenechávám těm, co jim je teskno po čekání ve frontách. Já si ho užil v mládí dosyta a stát fronty na naprosto běžně dostupnou komoditu mi přijde poněkud zbytečné Zatím si můžu dopřávat stav, kdy mohu jít do obchodu a koupit co potřebuju bez stresu jestli na to mám - až se tenhle stav jednou změní (doufám, že ne-e) tak se to třeba změní Citovat
Vena garážmistr Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen No zajímavý je že " statní pumpy" podle Havlíčka z vlády mají držet minimální ceny aby lidem ukazovali kdo jak je nenažranej. Dneska EO v Nehvizdech k 37 Kč/l a ONO má 35,90 nebavím se o nesmyslu 44,5 Kč/l nebo i 40 Kč/l. A nějaký ty pohádky že ONO má špatnou naftu nebo podobně tak já osobně bych se bál tankovat na pumpě kde je o 5-6 korun litr dražší protože si myslím že výtoč na ONO pumpě i v horní dolní díky cenám bude násobně vyšší než na " renomované značkové " pumpě kde jsou o 5-6 korun dražší. Jasně tyhle " renomované značkové " pumpy jedou na nejmodernějších technologiích mají honosné budovy atd. ONO jede mnohde na technologii z devadesátých roků budovy nemají honosné technologicky jedou to co jim přikazují předpisy a fungujou že by ta nafta byla nějak extra šizená to asi nebude protože kontrol mají možná že nejvíce v oboru takže si nemůžou dovolit fixlovat myslím si že tam pokud dojde k nějakému zakolísání kvality PHM tak je to maximálně způsobené nějakou technologickou nekázní při stáčení což se stává i na " renomovaných značkových " pumpách. RichVa, dýzl, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen před 3 minutami, Medvěd napsal: Tankuju většinou na nejbližší pumpě ze čtyřlístku ORLEN, MOL, SHELL, OMV podle toho, kde se mi rozsvítí hladovec. Občas vezmu i u menších pump, ale nenám z toho dobrej pocit. ONO apod. přenechávám těm, co jim je teskno po čekání ve frontách. Já si ho užil v mládí dosyta a stát fronty na naprosto běžně dostupnou komoditu mi přijde poněkud zbytečné Zatím si můžu dopřávat stav, kdy mohu jít do obchodu a koupit co potřebuju bez stresu jestli na to mám - až se tenhle stav jednou změní (doufám, že ne-e) tak se to třeba změní Ať jedu od HK či MB,tak žádné velké fronty na ONO nezaznamenávám. Praha na tom bude asi jináč. dýzl ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 8. březen Autor Odesláno 8. březen Stačí se podívat do historie zveřejňování problémů s pumpama - kolikrát tam bylo ONO? Nepamatuju ani jeden případ, možná někdy nějaký byl, ale rozhodně tam nejsou často. A upřímně, tihle dva bráchové, to tuhle firmu založili, tu pro ten trh udělali svou konkurencí zdaleka nejvíc, takže jim rozhodně fandím. Byť tam tankuju málokdy, pro mě je top Globus, bo samoobslužné stojany. Jinak ty veledrahé pumpy na dálnicích - nevím, jaká je skladba zákazníků, ale tipnul bych si, že většinu tvoří firemní karty, které mají nasmlouvanou nějakou cenu a údaj na totemu je jim buřt. Do služební pixly mám taky Shell kartu a jinde se netankuje. radim.1008, dýzl, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Dave_k Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen před 3 hodinami, PaKr napsal: Ale obě ONO jsou na druhé straně Prahy a u obou to bývá o nervy ( z prostorových důvodů), ale v Brně to nebylo o moc lepší... V pátek jsme tankovali na ONO ve Vysokém Mýrě a zvýšenou obsazenost jsme nezaznamenali. @Medvěd tankujeme tam několik let a nikdy žádnej problém. Ale je to samozřejmě na zvážení každého. dýzl, OK406, Radek Hurvajz a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen před 40 minutami, Milan+ napsal: Praha na tom bude asi jináč. v praze na onu obcas tankuju a pulka fronty je jen kvuli tomu, ze pulka lidi nezvlada natankovat auto z druhy strany... ze maj desnej problem natahnout hadici. Nastesti, malo se me to tyka, vetsina lidi ceka na nadrz na prave strane ... na levou fronta byva malo (aspon v casech, kdy se tam pohybuju) dýzl a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen (upraveno) Taky tankuju jedině na Ono, případně Orlen a nebo EuroOil a nikdy žádný problem, ani co se týče nějakého stání ve frontách. Upraveno 8. březen uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Medvěd Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen (upraveno) Naposledy jsem tankoval u ONO ještě Doblo někdy v loňským roce cestou z Varů u motorestu na křižovatce poblíž Rakovníka (Na Šustně?) Dojel jsem tam skoro na výpary a čekal jsem sakra dlouhou zhruba dvacetiminutovku, než jsem se dostal k pistoli. Nikde jsem tu nezmiňoval nic o kvalitě PHM od ONO ani od jiných pump - jen mi vadí to čekání a to je důvod proč tam tankuju jen v momentu, kdy opravdu nemám jinou šanci. Taky jsem ještě v životě nezastavil u čerpačky "bez perzonálu", to taky rád přenechávám dobrodružnějším povahám. Upraveno 8. březen uživatelem Medvěd Citovat
oddie Odesláno 9. březen Autor Odesláno 9. březen Co do rychlosti jsou právě samoobslužné stojany bezkonkurenční - přijedu k prázdnému stojanu, pípnu kartou, natankuju a odjíždím, nemusím řešit nic dalšího, natož někam chodit zaplatit, byť "jen" 20 metrů do krámu. Akorát nevím, co by na tom mělo být "dobrodružného"... dýzl, Péťa, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
pavelu96 Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen Cestou do Lbc míjím dvě čerpačky Orlen od sebe vzdálené 11,5 km. První je ve Frýdlantě (kde tankuje drtivá většina zákazníků) a druhá je v Mníšku. Ceny nafty ráno v 5:00 - Fdl 41,90 Kč a Mníšek 35,90 Kč. To asi nasere, když borci s plnou nádrží míjí tu samou značku o 6 Kč levnější na litru... radim.1008, Péťa, Milan+ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Medvěd Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen (upraveno) Mám to tak úplně stejně s "pípacíma" samopokladnama - prostě preferuju komunikaci s člověkem třeba i jen při tom placení. U těch pump se aspoň absence pokladny projevuje v ceně (ani tak mě to tam nijak neláká), ale v klasickém kvelbu není vůbec žádná sleva za to, že si zboží markuju sám - tak proč bych dělal práci za někoho jiného, jehož práci v ceně zboží stejně platím? Ale to už jsme tu někde v jiném vlákně v minulosti určitě řešili Upraveno 9. březen uživatelem Medvěd Citovat
PaKr Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen @Dave_k však jsem psal o těch pražských běžně beru v Mošnově, někdy ve Studénce ( ale tam nemají Diesel + ) a výjimečně v Břestu ( u Kroměříže ) ani na jedné se mi nestalo, že bych čekal nějak extrémně dlouho. Zrovna teď ráno jsem byl v Mošnově a jel jsem rovnou ke stojanu Ale ty v Praze jsou prostě přeplněné, sice na té Černokostelecké to relativně odsýpá, ale to čekání už v odbočováku ( nebo ještě před ním) není zrovna nic moc... Medvěd a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
pavelu96 Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen @Medvěd Co tam s tou obsluhou chceš komunikovat? Na pumpě: "Hmm, vy to tady máte ale hnusně předražený..." V obchodě: "Jaktože vám nepřišly banány", nebo "ta trvalá vám moooc sluší " nebo, "nemáte moc zařízlý trenky z toho sezení?" Obsluha na kase je přežitek z doby "Ženy za pultem" a já si raději napípám a naskládám nákup sám. Budu radši, když ta paní místo přemísťování mého zboží z pásu bude fungovat na krámě, vybalovat zboží, uklízet kartóny a starat se o to, aby ta prodejna působila čistě... ozzy56, dýzl, Péťa a 2 další ohodnotil 2 3 Citovat
Medvěd Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen A máš snad pocit, že to zboží do regálů před nákupem těch samopípaček naskákalo samo? Ne, i tehdy ho tam rovnal personál a ten se musel taky zaplatit. Kdyby samopípačky pro zákazníka zboží zlevnily (budeš si markovat sám - lup 5 nebo 10% mínus, bylo by to pro mě pochopitelnější Jinak na pumpě běžně krom paliva kupuju i jiné věci (ostřikovače, časopisy, křížovky, ale třeba i minerálku nebo pumpapárek) a to mi ta bezlidská neumožní Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.