Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

závada elektrického obvodu- nechte vozidlo opravit následované chybou motoru: P135000 řídící jednotka doby žhavení(Peugeot 3008 SUV 2.0HDi GT-line z roku 2018)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj

začal mi náhodně?? vyhrožovat mazel.

Při startu napíše výstrahu "závada elektrického obvodu- nechte vozidlo opravit" , rozsvítí se servisní klíček a navigace nabídne nejbližší Peugeot servisy. To udělá cca dvakrát, pak je několik dalších startů s touto hláškou bez navigace  až nakonec úplně zmizí a nějakou dobu se jezdí bez závad. 

Myslel jsem, že je to třeba baterkou při krátkých jízdách s klimou, ale teď mi to udělal opět hned při dalším startu  po návratu z 210km výletu.

Kouknutí přes Car Scanner nenašlo žádnou závadu (a to zrovna svítí klíček na servis).

Diagnostika iCarsoft načetla spoustu asi i hloupostí - viz přílohap3008_2025_08_27.txt

I v době nahlášené závady jsem nenašel nic co by nefungovalo a to mě mate.

Už jste to někdo měl a povedlo se vyřešit? 

Zřejmě mne nemine návštěva na pořádné dia 😞 

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Nyní jsem ho dal pro jistotu na nabíječku i když napětí baterie se zdá v pořádku. I nabíječka s tím souhlasí a dobíjí v řádu miliampér. Odpoledne uvidíme.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak nabíječka nic. Dnes jsem se zastavil u jednoho autoelektrikáře, V dia viděl nějaký problém na hlavní jednotce. U silných pojistek našel dost zoxidovaných míst. Vyčistil, složil a .... první start OK - a žádná chyba. No ale po dalších jsme opět, kde jsem byli. Jen v dia ten problém na hlavní jednotce už není vidět. Myslí si, že je chycena elektrika i někde jinde. Ovšem bude to hledání jehly v kupce sena 😞 .

Takže otázka: Jezdit dokud to jezdí a doufat, že až se problém více projeví a auto s zastaví, bude už přímo vidět kde to je NEBO auto dát na dílnu a postupně rozebírat.

20250905_081016.thumb.jpg.5387421347165dd782a48a4859790a21.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak asi posun (možná). Zkusil jsem jinou nabíječku a ta nebyla až tak spokojená a statečně dobíjela asi  5 hodin. A po třech následujících  startech chyba zmizela. Zajel jsem tedy k autoelektrikáři a baterku po cca 2 x 20 km jízdě dal na zátěžový tester a vypadá to, že není zcela v kondici. Je to Varta Silver AGM necelé dva roky stará. 

Jo a od nabití se chyba neobjevila.

Takže navštívím prodejce a uvidíme co on na to.

20250917_105128.thumb.jpg.66af6ff9413fe753d4b4925039e6d50e.jpg

Odesláno

Myslíš u prodejce AKU aby se nějak postavil ke stavu akumulátoru?  Tak dej vědět jak pochodíš.  Určitě až budeš dávat jinou baterku tak nedávej Vartu. U nás na dílně se už hodně dlouho montují téměř výhradně EXIDE a musím zaklepat na dřevo nevrátila se nám ani jedna a máme jich za dobu co jsem ve Vinoři namontovaných určitě 40 kusů.  Soused v baworáku trvá na svém a montuje Varty protože u jeho zákazníků rozhoduje cena a ten má na 10 namontovaných 1-2 reklamace.

Odesláno (upraveno)

Ano přesně tak. Chci u prodjece vymyslet výměnu za Exide (samozřejmě asi s doplatkem). Ale  nejsem si úplně jist, že to bude umět. 

Já měl Vartu vždycky za spolehlivou,  ale úplně stejně jako @Vena garážmistr mi to ted vyvrátil elektrikář. Prý uz Varty nejsou co bývaly a tak dává Exide a má klikd.

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno
před 4 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Soused v baworáku trvá na svém a montuje Varty protože u jeho zákazníků rozhoduje cena

Není to trochu paradoxní? :myslim;) 

Omlouvám se :xvul

Odesláno
před 5 hodinami, PaKr napsal:

Není to trochu paradoxní? :myslim;) 

Omlouvám se :xvul

No ona ta EXIDE vychází trochu levněji a jak je známo tak lidé jezdící baworáky jsou tak trochu jiní on má 20 letou plečku " nemá na večeři " ale nechá namontovat originální díl za 9000 Kč když vyzkoušená druhovýroba stojí 3000 Kč a pak brečí jak je provoz takové plečky drahý. A s baterkama je to stejný  stovková Varta 4500 Kč stovková EXIDE 3200 Kč a to nemůže fungovat když je to tak levné to je jejich filozofie. 

Odesláno

Jestli nepomůže nová baterie, zkusil bych se zaměřit na tu pojistkovou jednotku před baterkou. BPGA - battery protection & management unit. Jsou toho plná fóra a momentálně to vypadá, že to odchází i na mé 308 (je tam úplně stejný modul, jen s jinou konfigurací pojistek).

Uvnitř je relé, které se začne zhruba po těch 5-10 letech provozu zasekávat v zavřené nebo otevřené poloze. Tzn. buď to přes noc vybíjí baterku nebo ráno přijdeš k autu - neodklopí se zrcátka a někdy nejde zapalování, nastartovat - když se to pochvíli zamykání, odemykání, mačkání start tlačítka rozhýbat, vyskočí chyba (u mě battery charge fault, SERVICE kontrolka a blíká kontrolka tlumeného světla) a auto normálně nastartuje,  jede a dobíjí. Rozsvítím světla z automat na manuál a SERVICE zmizí.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak modul BPGA vyměněn a závada zmizela. 

Bohužel druhý den se objevily závady motoru:

P135000 - řídící jednotka  doby žhavení, Zkrat na kostru

P067012 - řídící jednotka  doby žhavení, Zkrat na plus

P134900 - řídící jednotka  doby žhavení, Otevřený proudový obvod

Nevíte náhodu někdo, který drát z modulu BPGA vede k této jednotce? Protože mi nejde do hlavy, že by se jednotka odporoučela hned po výměně BPGA

• RichVa changed the title to závada elektrického obvodu- nechte vozidlo opravit následované chybou motoru: P135000 řídící jednotka doby žhavení(Peugeot 3008 SUV 2.0HDi GT-line z roku 2018)
Odesláno

mě to smrdí načatým svazkem motoru....

jo a nezapominejte kdyz davate do auta novou baterku , u spoustu aut je potreba to pres diag tomu autu rict , ze jste dali novou baterku 😉 , jinak se brzo zase odporoučí....hodně brzo...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...