Radek Hurvajz Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Čumim jak blazen, když je tam modrá zona tak se sypou penízky a nemusí zbývat 2x3metry pro provoz v obou směrech, a nás tady za to pokutujou. Sorry že odbočuju od tematu, ale to je fakt na palici. Veverka a Péťa ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 @Radek Hurvajz casto jednosmerky, takze jen 1x3m, coz tam +- asi je (s odrenejma usima) Citovat
Fruktis Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 @sitler zrovna na těch fotkách to na jednosměrku moc nevypadá... @Radek Hurvajz tak přeci nebude ouřada sám sebe pokutovat a ještě likvidovat zlatou slepici co mu nese zlaté vejce... @Veverka tak ono kdo by koukal na nějakou krabici co se tváří jak spodek lampy nebo jako odpadkový koš...to nemusí být ani ignorace, prostě si toho lidi nevšimnou. já bych to taky asi nezkoumal... @Péťa pěkná kára...ať to jezdí bez poruch Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 před 1 hodinou, Radek Hurvajz napsal: Čumim jak blazen, když je tam modrá zona tak se sypou penízky a nemusí zbývat 2x3metry pro provoz v obou směrech, a nás tady za to pokutujou. Sorry že odbočuju od tematu, ale to je fakt na palici. To chceš říct ,co parkuješ Swifťáky podle fotek co tu jsou,že vás tam pokutujou? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 @Milan+ no já parkuju už jinde Citovat
Péťa Odesláno 25. prosinec 2025 Autor Odesláno 25. prosinec 2025 V 18. 11. 2025 at 20:23, Péťa napsal: Dnes ráno -4,7°C, auto krásně předehřáté (mimochodem, ten ohřev mě stojí 3kWh ), ale neodklopily se mi zrcátka Odpoledne už jo. Tak jsem doma vzal kompresor a vyfoukal z mezery docela dost vody. Asi soudruzi z USA udělali někde chybu, nevzpomínám si, že by se mi to stalo u Mercedesu. Historie se opakuje, včera se mi opět neodklopily zrcátka Krám jeden Dnes je zkusím odmrazit a pak vypnu sklápění. Bez zrcátek se nedá couvat Podle kamer mi to moc nejde Radek Hurvajz, Medvěd a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 25. prosinec 2025 Odesláno 25. prosinec 2025 (upraveno) Po pravdě elektrofonické sklápění zrcátek u OA obecně nechápu - vždyť profil auta přesahují max. o jednotky cm. Jo to sklápění zrcadel u dodávky typu Boxer nebo Transit, to už je jiná muzika, ale tam je sklápím jen při průjezdu úzkými průjezdy, při parkování je nechávám být Implicitní sklápěni po zaparkování vozu bych vypnul stejně jako vypínám automatické uzamykání vozu po rozjezdu Upraveno 25. prosinec 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Dave_k Odesláno 25. prosinec 2025 Odesláno 25. prosinec 2025 U nás máme zúženej průjezd přes most a je to tak tak s odklopenejma zrcátkama, takže su za sklápění rád, bo můžu projet rychleji a když je hnusně nemusím otevírat okno abych ho sklopil ručně. A na parkovišti u marketů kde ty místa moc široká nejsou je to taky lepší sklopit, než se o něj někdo opře a utrhne. Nebo když parkuješ u chodníku a nějakej opilec dostane nápad zrcátka ukopávat. Občas je sklopím i za jízdy v noci když někdo vyšší zezadu oslňuje a koukám přes vnitřn samostmívací. Citovat
Radovanek Odesláno 25. prosinec 2025 Odesláno 25. prosinec 2025 To je zvláštní. Zkus tam dát nějakou nemrznoucí vazelínu. Já mám sklápěcí zrcátka elektricky při zamření aut, a velká, na Peugeot Ion 12 let, a nesklopila se jen při těch výjimečných ledovkách, kdy auto byla jedna ledové skořepina. To ale nešlo ani otevřít dveře. Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. prosinec 2025 Odesláno 25. prosinec 2025 to fakt muze byt tim ze to nekdo prostrikl spatnou vazelinou Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 4. leden Autor Odesláno 4. leden Mám za sebou první delší "zimní" jízdu. I ve dne bylo těsně pod nulou. Hronov - Olomouc - Ostrava - Olomouc (nocleh) - Hronov Celkem 551 km, průměrná spotřeba 23,9 kWh / 100 km, já jsem spokojený Oproti původnímu plánu jsem nenabíjel v Ostravě (přesvědčil jsem Martinu, že nákup udělá až v neděli na cestě domů). Protože jsem v ježdění BEV nováček a trpím syndromem prázdné nádrže i u spalováků, byla cesta z Ostravy to v mých očích docela napínavá. Auto mě pořád vracelo zpět na supercharger v Ostravě, teprve když jsem byl za půlkou vzdálenosti, tak spočítalo, že dojedu s 1% baterky (vtipné je doporučení nad tabulkou): Nakonec jsem do Olomouce přijel s krásnou rezervou: 14. až 18. ledna pojedu do Olomouce pravděpodobně i s vozíkem, to bude další level v mém cestování s Netopýrem Už aby bylo léto radim.1008, Radek Hurvajz, pavelu96 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden můžu se zeptat, na kolik Kč taková cesta elautem (551 km) teď v zimě vyjde, pokud budu nabíjet jen u venkovních nabíječek ? díky (nevím, kolik stojí kilowat u stojanů těch různých firem) Citovat
Péťa Odesláno 4. leden Autor Odesláno 4. leden (upraveno) @ozzy56 Kvůli Tobě to teda zkusím spočítat: Teď v zimě mi to nevychází úplně nejlépe. Vyjížděl jsem se 100% baterky a domů se vrátil s 8%. Nabíjení mě stálo 946,- Kč, ale aby to bylo úplné, muselo by se dopočítat i dobití těch 92%, které mi teď chybí. To je v mém případě cca 54 kWh a pokud bych to nabíjel na superchargeru v Olomouci ve vysokém tarifu, bylo by to dalších cca 508,- Kč. V součtu to dělá 1454,- Kč, takže šílených 2,60 Kč / km. Já ale posledních 54 kWh dobiju doma v NT a tak mě vyjde kilometr na 2,10. To vypadá lépe a léto mi to zprůměruje na ještě krásnější hodnotu. Ale kdyby () jsi jel menší Teslou 3 nebo Y, dostal by ses na podstatně jiná čísla. Moje Tesla X je prostě velká a stará. EDIT: Nevím, jestli by se do ceny nabíjení v Olomouci neměla počítat i vynikající klobása: Upraveno 4. leden uživatelem Péťa Milan+, Dave_k, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Medvěd Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden (upraveno) No, Péťo, když se u nafty někdy nedopatřením dostanu v dojezdu pod 50 km, nemám z toho vůbec dobrý pocit - hladovec se rozžne na cca 90 km a jak blikne, první pumpa je moje. U Dobla u dojezdu pod 40 naskočily jedním blikem pomlčky - to pak bylo dobrodrůžo, když jedeš a netušíš..... To neexistuje na trase Ostrava - Olomouc použitelná nabíječka? Vždyť je tam několik čerpaček a prej ty dálniční už nabíječky běžně mají .... Upraveno 4. leden uživatelem Medvěd Citovat
PaKr Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden (upraveno) @Péťa to je Amigo ? @Medvěd no ale z Ov do Olomouce jsou cestou všeho všudy dvě pumpy ( ještě v MS kraji), třetí je omv na obchvatu Olomouce. Jestli je to na tom amigu, tak sjedeš z dálnice a asi po kilometru jsi u pumpy. Jestli jsou nabíječky na dálnici nevím, na těch dvou pumpách, co jsem psal, jsem nikdy nebyl. Upraveno 4. leden uživatelem PaKr Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 4. leden Autor Odesláno 4. leden @Medvěd Jasně, že jsem mohl na trase přicucnout, ale nebylo potřeba. Chtěl jsem si to vyzkoušet. Je ale pravda, že jsem snížil rychlost na 115 km/h @PaKr Ano, přesně tam. Včera ale neměli dobré kafe, tak doufám, že to byla jen výjimka. Loni bylo pokaždé dobré. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden Přicucnout??? No a to jsme se zase dostali k té změně chování. Já na pumpu nejezdím s dojezdem 1%, ale ani si tam nejezdím "přicucnout" - prostě se rozžne hladovec, vidím pumpu, brzdím a beru plnou. Míjím jenom ONO, páč nechci čekat frontu na pistol a no - name pumpy, co většinou stejně nenabízejí prémiová paliva. Hafity a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden (upraveno) zkusil jsem taky počítat--na tu trasu budu počítat 6 litrů na 100 (i když přístrojovka mi ukazuje 5.3 litru--průměr za dva roky), takže na 550 km to bude 33 litrů, litr benzínu dejme tomu za 33.50.-, celkem 1110 Kč , asi 2 Kč na jeden kilometr... těch 2.60.- na kilometr není špatné číslo (i když reálně to bude o něco méně) , když se započítají menší servisní náklady u elektroauta atd. Upraveno 5. leden uživatelem ozzy56 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 4. leden Autor Odesláno 4. leden Já jezdil s Béčkem za cca 6,8l benzinu (dlouhodobý průměr, takže v zimě víc). To by bylo 37,4 litrů N95, dnes na ONO za 30,50 Kč. To jsem na 2,10 Kč za kilometr, takže stejně, jako jsem to jel s Teslou. Počítáme jen náklady na PHM. Musím Ti poděkovat, že jsi mě donutil to spočítat, budu lépe spát ozzy56, radim.1008 a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.