Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Péťa : Hm.... 300km dostřel by v současnosti  v naší rodině bohatě stačil.... Velikost taky.... A kouli potřebuju.... Stav se mi líbí.... Některé věci se mi nelíbí, páč sem stará konzerva.... Kdy že tě to omrzí a půjdeš do inýho? :mrk

Odesláno

Gratuluji ke splněnému snu. Xko je na tahání a převozy bomba, Pavel Krajčír ho už používá roky. Rozvozy elektro a internet věcí, včetně konstrukcí, stožárů atd. Má sadu velkých kartonů nařezaných na míru, když potřebuje, vyhodí sedačky, obloží stěny a strop a je to dodávka. Čtyřkolka. Síla jako hrom. Co se infotejmentu týče, omezení jsou jen hardwarová, jinak do toho Tesla vzduchem cpe různé aktualizace pořád. Pokud by jsi tápal, napoj se na skupiny Tesla Model X na FB nebo elektroforum.cz.

Odesláno

Dnes jsem si všiml, jak Netopýr rozpoznává značky u silnice. Já teda nevím, jestli nejsem vůči Tesle přehnaně kritický, v USA to mají asi jinak 😮

Správně přečte značku o maximální rychlosti (např. na obchvatu České Skalice jsou před křižovatkou padesátky), zobrazí je na displeji vedle aktuální rychlosti, ale ta rychlost tam drží, dokud nepřečte další omezující značku. Že za křižovatkou její platnost končí a můžu jet 90, to mi už nesdělí.

Také mi dorazil ten carlinkit, Android auto mi funguje, zítra za jízdy uvidím, jak bude stíhat překreslovat:

image.png

A taky dorazil wallbox, zase mám co dělat:

image.png

Dnes jsem ji trochu přirozebral a natahal si nějaké dráty pro otevírání garáže, autokameru a bezdrátové dobíjení telefonu:

image.png image.png 

Odesláno
před 18 minutami, Péťa napsal:

ale ta rychlost tam drží, dokud nepřečte další omezující značku. Že za křižovatkou její platnost končí a můžu jet 90, to mi už nesdělí.

Tak to funguje i u Swiftu, konec obce či křižovatka nic, jen značka konec omezeni nebo jina značka s omezenim. Mam to vypnuty, protože to vypnout jde. 

Odesláno
před 2 hodinami, Péťa napsal:

Dnes jsem si všiml, jak Netopýr rozpoznává značky u silnice. Já teda nevím, jestli nejsem vůči Tesle přehnaně kritický, v USA to mají asi jinak 😮

Neblbni - nedráždi chřestýše bosou nohou ani Radovánka řečmi o něčem, co v TESLE nefunguje nebo se s Tebou už nebude nikdy kamarádit 😄😄😄

Odesláno

Já vím, že vám nahrávám na smeč, ale já se věci snažím nekoukat až tak růžovými brýlemi ;) Nakonec Ti potvrdili ostatní, že Suzuki, Hyundai i Mercedes to mají stejné, věřím, že to tak má i Ford :P

Ale nevidím problém, když to auto má konektivitu do internetu, neustále mi ukazuje mapu a šipečku kde jsem, proč by to nepřevzalo funkcionality z navigací, které tyhle informace zobrazují korektně. Ale možná to nestíhá hardware, on toho musí dělat mnohem víc. Jenže jak potom funguje autopilot???

A ještě se vrátím k AndroidAuto - ráno jsem sedl do auta a krabička chtěla aktualizaci :D Včera si o ni neřekla 😮 Takže jsem vyzkoušel prd  :D :D

Odesláno
Před hodinou, Péťa napsal:

Ale nevidím problém, když to auto má konektivitu do internetu, neustále mi ukazuje mapu a šipečku kde jsem, proč by to nepřevzalo funkcionality z navigací, které tyhle informace zobrazují korektně.:D

Navigace to ma ale jako pevne dany zony. Tzn, na novou znacku, ci docasnou, ci posunutou... to reaue az docela se zpozdenim, kdy to nekdo zada do mapy a schvali.

Problem se ctenim znacek a ukoncovanim je legislativni - u nas plati, ze to rusi krizovatka, ale v dalsich zemich okolo - nemecko, rakousko, italie a dalsi... plati, ze omezeni ukoncuje az ukoncovaci znacka. Autopilot se pak pripadne bude ridit omezenim.

Odesláno

A co je nejhorší, jedno která značka, čte to značky co tam zapomněli cestáři a nejsou úplně otočené a nečitelné, nebo t čte značky z připojovacích či odbočovacích pruhů, taky to čte značky ze souběžné silnice, pokud je hodně blízko té, po které jedu, a podobné vychytávky. Takže fičím 90 a najednou brzda, protože vedlejší cesta má 30. A značku pootočenou směrem k naší. Já ji ignoruji, SW auta to nedokáže a řídí se tím. Ani ten BYD neumí naše pravidla a když někde něco chybí, řídí se prostě původně načteným. Příklad oprava cesty u napojovacího pruhu na rychlostku, značka se týkala odbočky z ní, přesto i po vjetí na rychlostku auto ještě několik kilometrů ukazovalo 30 a pípalo varování před překročením povolené rychlosti. 

Naopak co se Tesly týče a hlídání v pruzích, tam se nejprve ztrácela, když skončily čáry, dnes už čáry mít nemusí a pokud jede podle navigace, automaticky si okraje pruhu dopočítává online. To třeba BYD nedává, ani s navigací ani bez ní. Prostě chybí středová dělící čára, ale čáry jsou na krajnici, tak jede prostředkem silnice, tedy půlkou auta v protisměru. A po korekci řidičem se s ním přetahuje a snaží tam vrátit.

Odesláno

je dobře že musí řídit ještě furt řidič .

blbé je že je spousta lidí co na ty fičury spoléhá , min do prvního průseru.

já osobně to info o značkách nevnímám , jezdím podle toho co vidím já.  držení v pruhu používám ale prostě jak píše Radovánek .... zapnu si ho tam kde svůj pruh mám , tam kde je cesta širší obousměrná bez středové čáry tam to prostě vypnu at mě to netahá na prostředek . tempomat ani adaptivní naštěstí nejezdí podle značek :D (u hyu )

Odesláno
před 3 hodinami, Péťa napsal:

@Radovanek Jestli to bylo na mě, tak jestli se nepletu, nemám tam nic :D A dokonce mám vypnuté podpisy i u ostatních členů, ať se mi nezobrazují a nenatahují tak zobrazení fóra.

Myslím si, že podpisy nás má vyplý vícero lidí - minimálně já to tak mám taky

Odesláno (upraveno)

Dnešní novinky:

1. Odpojil jsem carlinkit, takže jsem bez AndroidAuto. Přestalo mi fungovat handsfree - možná bych to šlo nastavit, ale už s tím nemám trpělivost, stejně potřebuji hlavně Waze a tak bude telefon v držáku a zároveň se bude bezdrátově nabíjet.

2. Přidělán a zapojen wallbox, nabíjení je podstatně rychlejší. Ještě musím dokoupit materiál na zkrášlení přívodního kabelu.

2025-08-29 18.33.18.jpg

A včera jsme udělali "Teslí vláček" :D

2025-08-28 13.46.14.jpg

A dnes jsem pro srovnání udělal fotku z vrchu - porovnání Netopýra a Fabie:

2025-08-29 15.07.56.jpg

Upraveno uživatelem Péťa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...