Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Odpočívej v pokoji - R.I.P. aneb navždy nás opustili...

Recommended Posts

Odesláno

Olympic má zas o jednoho míň..

Vzdal to Jirka Valenta... tvl 66 let.. Milana Peroutku sem znala osobně a prostě všichni strašně super pohodáři a správňáci.. žádný fifleny... chlapci tak si tam spolu zahrajte..

https://www.idnes.cz/kultura/hudba/olympic-jiri-valenta-smrt-janda-kapela.A260225_201159_hudba_votr

Odesláno (upraveno)

Na konci osmdesátek (v době alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř a hitů jako Jasná zpráva nebo Jedeme dál) jsem byl velký fanda OLYMPICu. Pak jsem se začal zajímat i o alba z počátku jejich kariéry (Želva, Maraton, 12 nej) a i ta se mi moc líbila. Po revoluci už jsem je ale sledoval z povzdálí, každopádně je odchod klávesáka Jirky Valenty i pro mě smutnou zprávou, byť Mirka Berku dle mého nikdo po něm nahradit nedokázal

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Skupina Olympic se mi vždy líbila a líbí dodnes. Na jejich koncertu jsem byl poprvé v roce 1980 kdy skupina Olympic hrála v kině Kosmos na Novodvorské v Praze 'Prázdniny na zemi'. Vystupovali v bílých "skafandrech" na kterých měli barevné světýlka, předchůdce LED diod a byl to tehdy pro mě úžasný zážitek. Bylo mi tenkrát 17 let a učil jsem se pod Novodvorskou v Bráníku pod zimním stadionem na tehdejším učilišti Konstruktiva. :papa

Odesláno (upraveno)

Olympici jakožto i jiné kapely v letech 1981-87 jezdili na letní fesťáky do Bohutína u Hanušovic. Krásný lesní areál a spousta holek,který věděli co chtějí. Žádný  dnešní zpovykaný facebokový blbky. Největší zážitek byl první ranní vlak ve 4,00hod , který tu přiopilou mládež rozvážel do svých domovů. 

Jenže čas oponou mávl........

Upraveno uživatelem P206blau
Odesláno

Olympik je pro mě číslo 1 v Česku, byl jsem na nich jako puberťák ještě v hale Tatran , která asi už nestojí, nějak 1970, odcházel jsem hluchý a jako pod drogama 😂, nic lepšího jsem do té doby nezažil, většinu textů mám furt v hlavě 

Odesláno

Nebyl jsem sice na žádném koncertu, ale mám  jejich komplet tvorbu do 90 roku. Něco kazety, něco CD, a zbytek klasika-vinyl. Mezi nej alba řadím Marathon a Prázdniny, s jejich klasickým složením- Janda, Berka+, Broum a Hejduk+.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ve věku 79 let zemřel v noci na 9. 3. cestovatel Leoš Šimánek
Patřil k nejznámějším popularizátorům cestování v Česku a inspiroval celé generace posluchačů poutavými diashow i cestopisnými knihami. 
Osobně jsem na několika diashow osobně byl a vždycky to bylo zajímavé vyprávění doplněné krásnými diáky

image.thumb.png.20444b885da59b4819aef6728cbc308c.png image.png.f466092cd166467ef5061a1b96c0c0de.png

Odesláno

Zemřel bývalý vítkovický hokejista Vladimír Stránský

Ve věku 78 let v pondělí zemřel bývalý hokejový útočník Vladimír Stránský, jedna z klíčových postav Vítkovic při zisku československého mistrovského titulu v roce 1981. Informoval o tom web ostravského klubu.

Odesláno (upraveno)

Zemřel Chuck Norris

Ve věku šestaosmdesáti let zemřel americký herec a mistr bojových umění Chuck Norris. Úmrtí potvrdil facebookový účet legendárního umělce. Norris svou hereckou kariéru odstartoval v šedesátých letech a objevil se v celé řadě slavných akčních filmů a seriálů. Rovněž se stal předlohou pro celou řadu vtipů

Ta zubatá s kosou už toho teď trpce lituje.

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno (upraveno)

Ten, kterej přežil i svou vlastní smrt

Dnes nepřežil

Škoda ho, byl ve svém oboru jednoznačně NĚKDO

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

V 54 letech ve spánku zemřel miláček divaček Xander ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů

Ze Spojených států přišla v pátek smutná zpráva o smrti herce Nicholase Brendona, u nás známého především z role Xandera Harrise ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů, díky níž se stal miláčkem televizních divaček.

„S bolestí v srdci oznamujeme, že zemřel náš bratr a syn, Nicholas Brendon. Zemřel ve spánku z přirozených příčin,“ uvedla rodina v oznámení úmrtí na sociální síti. Prohlášení bylo podle zahraničních médií upraveno. V dřívější verzi mělo být uvedeno, že v době úmrtí herec procházel léčbou

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...