Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pavlův první povoz - Ford Mondeo Break 2,2 TDCI 147 kW

Recommended Posts

Odesláno
před 7 hodinami, Medvěd napsal:

Já kouli v životě nesundal a nikdy jsem neslyšel, že by to někde cajti řešili.

Jednou mě vrátili Rakušáci z hranice, ať přijedu se sundanou koulí. Byla na dva šrouby a povolit to museli v servisu. Ale to ještě bylo na P309

Odesláno

Mělo by být sundané, že to u nás PČR toleruje je věc jiná. 

Zákon č. 341/2014 Sb., v příloze č. 3, v bodu 8 uvádí: (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-341#f5479507)

Spojovací zařízení třídy A50-X namontované na vozidle nesmí zakrývat místo pro zadní registrační tabulku nebo zhoršovat čitelnost zadní registrační tabulky nebo zakrývat předepsané osvětlení vozidla. 

Jestliže tomu tak není, musí být část se spojovací koulí odmontovatelná bez použití nářadí, případně s nářadím umístěným povinně ve vozidle. 

Vozidlo vybavené tažným zařízením schváleným s odnímatelnou spojovací koulí bez použití nářadí, musí mít tuto kouli odejmutou, pokud není využívána ke spojení s přípojným vozidlem nebo s jiným zařízením.

Odesláno

U nás to neřeší, pokud nebudeš na četníka dělat ramena. Ale v zahraničí s tím nepochodí. Já na své 307 taky kouli nesundavám... Na 807 je sundaná, protože se pak nevejdu do parkovacího místa. Navíc tam je nástrčné od westfalie, a se sklopnou zásuvkou, takže nejde ani poznat, že tam má tažný bejt.

Odesláno

Už včera jsem ve 4:59 psal, že kouli u Pavla neřeším a nechám to na něm a následně cca v 9:15 jsem reagoval na Milana+ tak, že JÁ nikdy kouli nesundavám, ale současně jsem potvrdil, že o povinnosti vím.

Těch následných X příspěvků o tom, jak se koule MUSÍ sundávat mi tedy přijde poněkud mimo - mě MOŽNÁ přesvědčí pokuta (ale spíš ne, páč lenost pravděpodobně zvítězí), u Pavla bude hrát roli spíš pocit (líbí / nelíbí se mi koule na autě)

Nechám to čistě na ňom (ale napadá mě, že pohřešoval nějaký klíče od koule = možná je tam nějaký zámek a bez jeho odemčení kouli nesundá)

Odesláno

@Medvěd drobnej offtopic jede vsude u aut :)  . Ja jsem se sundavaci kouli jezdil 8 let, vcetne zahranici, a vzdycky to bylo vsem uplne jedno. I nemcum  a rakusakum, kteri jsou zpravidla svine, tim spis na cesky auta. Me sundat nikdy nesla, protoze prevlecna matice zarezla uz puvodnimu majiteli-nemci do takovyho stavu, ze ani nahrati a metrova trubka tomu nedomluvily :D 

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

při předávání nových vozů jsem klienty s bajonetovým tažným upozorňoval na povinnost demontáže koule když není připojen vlek nebo držák na kola. Dost často jsem dostal odpověď, že ta koule také bude sloužit jako ochrana zadního nárazníku při parkování do mezer. Já tedy dodávám, že koule pak vlastně slouží jako náhrada parkovacího asistenta nebo zadní kamery. Takový dost pevný doraz při parkování na dotek 😀    

Odesláno
před 20 hodinami, Péťa napsal:

Jednou mě vrátili Rakušáci z hranice, ať přijedu se sundanou koulí. Byla na dva šrouby a povolit to museli v servisu. Ale to ještě bylo na P309

Důvodem mohlo bejt to, že koule u 309ky částečně kryla znaky na RZ / SPZ.

Jinak mě nechávají rakušáci u nich jezdit i s kamerou za oknem a žádnej stres z nich nemám.

Odesláno (upraveno)

Dnes si auto Pavel s kamarádem auto v servisu vyzvedl a krom už výše popsaných neduhů se objevil ještě lehce klepající dvouhmoťák (prý má Pavel nejdříve spojku chvilku trápit a spojka se udělá třeba za rok ....) a při mytí se odloupl lak z rohu zadního blatníku - asi se zastavíme u Milana F1, aby na to kouknul (a zrovna se vyjádřil i k tomu spodku)

Jo a Pavel uvažuje o náhradě couvací kamery - ta stávající fakt nic moc neukazuje

Messenger_creation_7AF3A769-7F25-4E5A-AE65-CBD3C689A7E7.jpeg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Tak u auta s takovým nájezdem se s nějakým tím prožitým drobným štulcem musí počítat.

Lakoměrku ani nemám, s majitelem jsme nic takového neřešili (ostatně nějakou drobnou nehodu i zmiňoval. 

Tohle poškození laku jsem neviděl (přehlédl), ale domnívám se, že případná oprava nemusí být až tak náročná

Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, Pepito napsal:

Však já jsem myslel i s financováním Petra. 😂:papa

Nemám prachy ani na financování oprav plechovky, natož abych financoval Pe.Tra 😃😃😃

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...