VojtouNerCZ Odesláno 8. srpen 2025 Autor Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Maznice je schovaná pod kolem, jestli to žena urazí, je fakt talent. S tím časem jsem počítal, ačkoli jsem nečekal, že budu na tý převodovce řešit několikrát ty samý věci kvůli bídné kvalitě dílů. Ale tak mám to jako koníček, únik od dvou prostředních synů a jako školu, kdy se učím nový věci. Na mé 307 jsem strávil víc času, a defacto auto poslední dobou jen jezdí a nic nevyžaduje. Navíc i kdybych koupil 807 za 150k, tyhle věci by mě dřív nebo později čekaly. No a fakt, že nám odebrali příspěvky na synátory jde ruku v ruce s tím, že na lepší a novější vozidlo stejně nemám prachy. Tohle mě stojí pár korun a jen můj čas. + aby to bylo fér, od dubna kdy auto začalo jezdit, máme najeto již 17347km... Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Ten čas,co můžeš věnovat dětem. Ne utíkat. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. srpen 2025 Autor Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Hele, kdybys měl doma 2 kluky, co celý den akorát řvou, ječí, musíš jim (8 a 10 let) pořád utírat prdel, krmit je, hlídat, aby neutekli nebo neskočili z okna (což jsme teď snad vyřešili zamykacíma klikama) starší si ubližuje, když ho chytne záchvat, demoluje hračky, plyšáky, už si i rozrazil hlavu o futra, takže je na práškách, aby byl aspoň trochu v klidu... Myslím, že bys mluvil jinak. Toho nejmenšího (5 let) který je zdravý, si beru na garáž sebou. A jsem za něj rád. Ale tyhle 2 prostě z dlouhodobého hlediska moje nervy nezvládají. Dokud to nezažiješ, nevíš jaký to je. Ty léky nejsou levný... Žena je doma, nemůže mít práci kvůli jejich stavu. Ne, nejsem schopný našetřit peníze na nové auto a ani to není má priorita. Asi tolik k tomu a tím bych to uzavřel. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ OK406, dýzl, Milan+ a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 Mám to stejně, taky se hrabu ve "starých" autech abych se něco naučil. Žena už říká že to mám jako rekvalifikaci, že když jedno auto dám do kupy, tak přivezu zas jiný abych se v tom mohl vrtat. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) @VojtouNerCZ máme to v přízni také,vím co to dá a manželka kamaráda ještě dělá tady pro Apropo,či jak se to jmenuje. Je to těžký,ale od dětí utíkat nelze . Podle mě to na manželce nechat nemůžeš. Situace je těžká. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Milan+ Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 před 19 minutami, Charlie 607 napsal: Mám to stejně, taky se hrabu ve "starých" autech abych se něco naučil. Žena už říká že to mám jako rekvalifikaci, že když jedno auto dám do kupy, tak přivezu zas jiný abych se v tom mohl vrtat. Jsem myslel,že Tě živí strojařina,jak bylo pár SZ. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. srpen 2025 Autor Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Já od nich ale neutíkám furt. Mám i jiný povinnosti. Např máme pronajatou zahradu, tam s nima po práci chodím a kluci jsou v bazénu relativně v klidu. Jezdíme na výlety. Do dílny chodím večer, o víkendu když mám čas, když se něco posere. Ale to tady fakt nemá cenu řešit. To víš že bych si rád taky odfrkl a přišel domů s tím, že budu mít klid. Když je možnost, jedu makat do zahraničí, aby se něco udělalo v bytě, abych udělal ženě radost novou kuchyní jako loni, letos novou prádelnou, když už je pořád zavřená doma. Hlavní věc je prostě ta, že na nové auto peníze nejsou a i kdyby byly, radši je dám do něčeho jinýho. Tečka. Žena si teď kvůli situaci našla brigádu na 3 hodiny denně když jsou kluci ve škole. Ne, nechci fungovat tak, že já půjdu dopoledne do práce a ona odpoledne a já budu hlídat. Nemám tak mizerný plat, abych to tak musel řešit, i bez příspěvku vyžijeme, někde se udělají škrty ale vyžijeme. A radši se se ženou uvidím a budu jezdit ve starým šuplíku, než abych měl na parkovišti hezký auto a vídal ji jen o víkendu. Ve tvých očích tohle smysl nedává, v pořádku. V očích mě i ženy jo. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607, OK406, radim.1008 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
thorr001 Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 souhlas, nový auto je dneska fakt darda a dost často jsou to vyhozený peníze. držím palce (nejen) s 807 VojtouNerCZ, OK406 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. srpen 2025 Autor Odesláno 12. srpen 2025 (upraveno) Díky. A tak já si na to nemůžu stěžovat. Udělal jsem tak nějak to s čím jsem počítal když jsem si to dovezl. Holt mám smůlu na kvalitu dílů, že odešlo čidlo, OK, a že druhý začalo po měsíci chcát, holt se stalo. Dal jsem jiný rozměr okroužků, mám přichystaný ještě další. Auto má holt přes 300k najeto a jezdí hodně... Ještě tu klimu vyřešit, kdy občas jde, občas ne, mám už doma čidlo tlaku klimatizace, jen musím za klukama na dílnu ať mi to vysajou, vyměním, naplní a uvidíme. Z motoru nikde nic neteče, z převodovky už také ne, přetěsnil jsem víko a nějaký blbosti a je to suchý. Upraveno 12. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 Jsem si na tebe vzpomněl, jak furt něco před dovčou jsem dal dopředu nové kotouče a destičky, no a teď cejtím, něco smrdí, a on zůstal viset - přibržďovat levý zadní třmen, asi ručka, těžko říct. Pravý už jsem měnil asi před dvěma lety, tak holt teď půjde levý, žádné sr... s tím teď to sice zase dalo pokoj, ale pro klid duše půjde. Třmen, kotouče a destičky, a bude to. Citovat
Milan+ Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 (upraveno) @oddie Je to ve vlákně 807,dal jsem tam návod na přidání dalších pružin ,dost členů se toho chytlo a někomu jsem je i posílal a co jsem auto v roce 2010 koupil,tak jsem nevěděl co jsou zadní brzdy a hlavně STK ,tam jsou ty brzdy profláklý. Hlavně ty debilní lana, každé jinak dlouhé.Vždy pak bez problémů. Upraveno 12. srpen 2025 uživatelem Milan+ Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. srpen 2025 Autor Odesláno 12. srpen 2025 Pružiny na ručku jsem dodělával na 307, nový třmeny, lanovody, vše, ale stejně to nebylo ono. Citovat
Milan+ Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 Záleží které pružiny,jestli ty originál co nejsou kolikrát u nových třmenů a nebo ty na lana co jsem dělal já. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 Hlavní je ručku používat. Co mám odpozorované tak je jedno jestli auto jezdí nebo jezdí málo ale v případě kdy se ruční brzda nepoužívá tak dochází k zatuhnutí toho převodníku pohybu a pak to neotvírá ten mechanismus a při výměně desek to pak nejde ani zatočit jediný řešení výměna brzdiče a vždycky je lepší nejlevnější druhovýroba než se v tom brzdiči šťourat co se týče výdrže. Ale jak píšu ručka se musí používat. Hafity, ozzy56 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 V 12. 8. 2025 at 20:44, VojtouNerCZ napsal: Pružiny na ručku jsem dodělával na 307, nový třmeny, lanovody, vše, ale stejně to nebylo ono. A dával jsi co a kam? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. srpen 2025 Autor Odesláno 13. srpen 2025 @Milan+zapomněl jsem. Jo, já dával na třmen, bo 307 od výroby nemá pružiny na ručku. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. září 2025 Autor Odesláno 27. září 2025 (upraveno) Dnes výlet do Ostravy pro lavici a sedačky do kufru, byly v dekoru zbytku tak jsem po tom skočil. Lavice má bohužel vyskočenou páku ale s tím si snad poradím. Stejně počítám, že ji využiji max 3x za zivot. Ale byla levná, takže i kdyby sloužila jako gauč v dílně... Upraveno 27. září 2025 uživatelem VojtouNerCZ OK406, oddie, BubakGS a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Zabak22 Odesláno 29. září 2025 Odesláno 29. září 2025 V 12. 8. 2025 at 14:44, thorr001 napsal: souhlas, nový auto je dneska fakt darda a dost často jsou to vyhozený peníze. Plne súhlasím, 308 p5 s nájazdom 160tis km a vyzerá horšie ako 308 t7 po 400tis km. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. listopad 2025 Autor Odesláno 11. listopad 2025 Auto nějak blbě topilo, po chvíli padání jsem přišel ns to, že jak mám samoodvzdušňovací systém bez jakéhokoli ventilku, tak horní hadice z topení byla blbě nacvaklá a byla moc vysoko-nad expanzkou. Držel se tam vzduch. Přesunuto, topíme. Auto se ale celkově v zimě blbě zahřívá. Topí jak má ale teplota nejde přes 80, termostat je nový. Tak nevím, jestli je to normální nebo ne. Druhak dnes za jízdy auto ztratilo tah, problikla kontrolka na budíkách, bylo to, jako by se najednou vypla komplet elektrika. Hned vše ale naběhlo a bez problémů auto jelo dál. Chyba žádná, tak uvidíme. No a žena si stěžovala, že po ranním startu se auto jakoby dusí, cuká a nejde do otáček. Tak jsem ji poučil, že u dvoulitru je to normální a musí si zvyknout Citovat
Roman Bazi Odesláno 11. listopad 2025 Odesláno 11. listopad 2025 Tak řekni ženě, že to raní dušení, cukání a neochota jít do otáček je tím, že jsi tam nedal olej 0W30. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.