elton Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Tak došlo na výměnu auta a po 22 letech i na výměnu značky auta. Co se dá dělat, povodně udělali své. Po zkušenostech s Plu-in hybridem jsem došel k závěru, že už nikdy diesla a pokud možno ani nic se spalovacím motorem. Tak začalo hledání. Peugeot a potažmo celý Stellantis nenabízí nic co by mě zaujalo, jak vzhledem, cenou, tak hlavně technikou. Nechtěl jsem ani Teslu a ani čínu (zatím). Najednou jsem uviděl VW ID7 a byla to láska na první pohled. Splňuje vše co si od auta představuji. Ať už jízdou, komfortem, vzhledem a hlavně pohonem. Jízda prostě nemá chybu. Dost jezdím a i delší vzdálenosti a jen se usmívám nad výplody lidí bez zkušeností a čemu všemu lidé věří. Držím se hesla, že ať si jezdí každý v čem chce, na co chce a s tím co mu vyhovuje. Něco k autu: Je to macek s délko skoro 5 metrů. Výkon 286 koní. Užitných 77kw baterie. Výbava je tak bohatá, že ji ani nebudu vypisovat. Full Matrixy světla jsou úžasná. Na Peugeot jsem nezanevřel, Jen momentálně nemá v nabídce nic co by mě oslovilo. Uvidíme co přinese budoucnost. A pro škarohlídy: Dotaci jsem nevyužil. chuck11, radim.1008, thorr001 a 14 další ohodnotil 17 Citovat
radim.1008 Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Pěkné elektrické auto, co vypadá normálně. Za barvu palec. Proč jsi zanevřel na Plug-in? Kvůli tichu? ID7 je obdoba spalovacího Passatu? Jaký máš reálný dojezd? Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 plug-in je z pozice uzivatele nesmyslna technologie Dave_k, Radovanek, elton a 1 další ohodnotil 4 Citovat
elton Odesláno 9. leden 2025 Autor Odesláno 9. leden 2025 (upraveno) Před hodinou, radim.1008 napsal: Pěkné elektrické auto, co vypadá normálně. Za barvu palec. Proč jsi zanevřel na Plug-in? Kvůli tichu? ID7 je obdoba spalovacího Passatu? Jaký máš reálný dojezd? radim.1008 nezanevřel jsem na Plug-in, jen takový jak jsem měl už není v nabídce a jak píše Pe.Tr, je to dnes nesmyslná technologie. Jinak dojezd závisí na hodně ohledech. Ted v zimě jezdím v průměru za 19,1 kw/100. Upraveno 9. leden 2025 uživatelem elton Radovanek ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 ID7 je za me hodne povedeny auto. Necht slouzi ke spokojenosti Radovanek a elton ohodnotil 2 Citovat
thorr001 Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 co je na plug-in tak špatnýho? Když se bavíme o koncernu tak zrovna Passat GTE je co vím povedený auto. Citovat
dracekvo Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Provádíš nějakou předletovou přípravu? Tj. vypínání otravných asistentů? Pokud jo, jak dlouho ti to zabere a jak je to v menu snadno k nalezení? Citovat
Pepito Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Martine gratuluji. Krásné autíčko. Ať slouží k plné spokojenosti. elton ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 (upraveno) @elton Nevypada uplne spatne. Dej sem pak zkusenosti s provozem. Kde a jak nabijis, jaky ma realny dojezd a tak... Upraveno 9. leden 2025 uživatelem BubakGS Radovanek a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Dix1 Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 elton: Pěkná ID7.Hodně najetých kilometrů.Když jsem s ní měl minulý rok předváděcí jízdu,tak jse po 200 metrech řekl WOW.To je výbava PRO People ? Citovat
elton Odesláno 9. leden 2025 Autor Odesláno 9. leden 2025 Dix1 ano je to Pro people. Milan+, Dix1 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
pavelu96 Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Gratulace k novému autu. Přidej i nějaké fotky z interiéru, ať víme jestli koncern vypadá uvnitř lépe než nové Peugeoty Radovanek a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Jo, je to hezký auto, přeju mrtě spokojených cest Líbí se mi, že Ti i na RZ sdělujou co to auto má dělat (BZ, BZ, BZZZZZ ) elton, BubakGS a Radovanek ohodnotil 3 Citovat
Dave_k Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Škarohlídi ti vytknou EL značky. Vždycky se něco najde, neboj. Ať dobře slouží. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 jojo,chlap si má udělat radost , takže místo červené tam bude stát modré..., tak ať ti to jezdí Milan+, Medvěd a elton ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 před 2 hodinami, elton napsal: Dix1 ano je to Pro people. Oni to mají u celé řady id,pak jenom GTX. Stojí to za příplatek,koukal jsi na to? Citovat
Akoc Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Ten dojazd (až 618 až 709 km pri deklarovaných cca 14 kWh/100 km) už by mohol uspokojiť aj tých, čo jazdia na veľké vzdialenosti. V zime to je to samozrejme menej - @elton uvádza priemernú spotrebu 19 kWh/100 km. Radovanek ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 (upraveno) @Akoc ...realita je pokazde podstatne horsi. S enakem jsem se nikdy nedostal na deklarovane hodnoty - ani v lete ne. Pokud se na dalnici nechces vlacet mezi kamiony, tak pri cech cca 130 - 140 km/h to zere tech 21-25 kWh/100 km a nic s tim neudelas.... ..pokud tedy cesty autem nejsou Tvym cilem. Mym rozhodne ne - s jedinou vyjimkou - kdyz nekam schvalne bloudim na motorce jako relax... Upraveno 9. leden 2025 uživatelem BubakGS Dix1, dýzl, berjan a 1 další ohodnotil 2 2 Citovat
elton Odesláno 9. leden 2025 Autor Odesláno 9. leden 2025 @Milan+ ještě je jen PRO, ta nemá takovou výbavu. GTX je myslím čtyř kolka. @BubakGS ...realita je jiná než píšeš. Ať se spotřebou, tak s tím ježděním po dálnici, kde se zrovna neploužím mezi náklaďáky (neřídim diesla oktavku, abych dokazoval jízdu za 5 litrů). Nebudu nikoho přesvědčovat o jízdě atd. Jen představuji své nové auto, které nahradilo předcházejicí. A jezdím s ním delší trasy a ničím si nepřipadám být omezovaný. Dave_k, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 10. leden 2025 Odesláno 10. leden 2025 (upraveno) @elton ..to je ok, me zajima jak ID7 bude jezdit - pis to sem, vcetne jizdniho rezimu. Pokud Ti zere v prumeru 19 kWh/100 km a jedes s tim po dalnici tech 130-150 km/h tacho aby ses nevlacel zavrenej mezi kamiony, tak budu prekvapenej, ale mozny to je (pak sem hod i prumernou rychlost na trip, at je jasny ze nekecas). Enyaq neni ani dobre auto ani dobry baterkac, takze to co jsem psal pro nej PLATI a muzes me minusovat jak chces - me to proste za min nejezdilo - hlavne trasy Brno <> OL prevazne po dalnici bez moznosti nabijet v praci. S autem (jedno jestli spalovak nebo EV) jezdim svizne, ale snazim se jet plynule a predvidat, abych nemusel ani prudce brzdit ani na tom stat jak na rejci.... ...navic nejspis kecas, protoze dostupne testy na netu - treba tady rozhdone neuvadeji 19: https://fdrive.cz/clanky/test-jaka-je-realna-spotreba-volkswagenu-id7-v-dalnicnim-provozu-zkusenosti-z-cesty-praha-brno-a-zpet-12056 Nicmene recenze uznavaji, ze ID7 ma spickovou aerodynamiku a ze je to poznat. Upraveno 10. leden 2025 uživatelem BubakGS Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.