Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak došlo na výměnu auta a po 22 letech i na výměnu značky auta. Co se dá dělat, povodně udělali své. Po zkušenostech s Plu-in hybridem jsem došel k závěru, že už nikdy diesla a pokud možno ani nic se spalovacím motorem. Tak začalo hledání. Peugeot a potažmo celý Stellantis nenabízí nic co by mě zaujalo, jak vzhledem, cenou, tak hlavně technikou. Nechtěl jsem ani Teslu a ani čínu (zatím). Najednou jsem uviděl VW ID7 a byla to láska na první pohled. Splňuje vše co si od auta představuji. Ať už jízdou, komfortem, vzhledem a hlavně pohonem. Jízda prostě nemá chybu. Dost jezdím a i delší vzdálenosti a jen se usmívám nad výplody lidí bez zkušeností a čemu všemu lidé věří. Držím se hesla, že ať si jezdí každý v čem chce, na co chce a s tím co mu vyhovuje.

Něco k autu: Je to macek s délko skoro 5 metrů. Výkon 286 koní. Užitných 77kw baterie. Výbava je tak bohatá, že ji ani nebudu vypisovat. Full Matrixy světla jsou úžasná.

Na Peugeot jsem nezanevřel, Jen momentálně nemá v nabídce nic co by mě oslovilo. Uvidíme co přinese budoucnost. A pro škarohlídy: Dotaci jsem nevyužil.

20241106_112712.jpg

20241106_112721.jpg

20241106_112730.jpg

20241106_112805.jpg

20241130_074938.jpg

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, radim.1008 napsal:

Pěkné elektrické auto, co vypadá normálně. Za barvu palec. :super Proč jsi zanevřel na Plug-in? :myslim Kvůli tichu? ID7 je obdoba spalovacího Passatu? Jaký máš reálný dojezd? 

radim.1008 nezanevřel jsem na Plug-in, jen takový jak jsem měl už není v nabídce a jak píše Pe.Tr, je to dnes nesmyslná technologie. Jinak dojezd závisí na hodně ohledech. Ted v zimě jezdím v průměru za 19,1 kw/100.

Upraveno uživatelem elton
Odesláno

elton: Pěkná ID7.Hodně najetých kilometrů.Když jsem s ní měl minulý rok předváděcí jízdu,tak jse po 200 metrech řekl WOW.To je výbava PRO People ?

Odesláno

Ten dojazd (až 618 až 709 km pri deklarovaných cca 14 kWh/100 km) už by mohol uspokojiť aj tých, čo jazdia na veľké vzdialenosti. V zime to je to samozrejme menej - @elton uvádza priemernú spotrebu 19 kWh/100 km.

Odesláno (upraveno)

@Akoc  ...realita je pokazde podstatne horsi. S enakem jsem se nikdy nedostal na deklarovane hodnoty - ani v lete ne. Pokud se na dalnici nechces vlacet mezi kamiony, tak pri cech cca 130 - 140 km/h to zere tech 21-25 kWh/100 km a nic s tim neudelas....    ..pokud tedy cesty autem nejsou Tvym cilem. Mym rozhodne ne - s jedinou vyjimkou - kdyz nekam schvalne bloudim na motorce jako relax...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@Milan+ ještě je jen PRO, ta nemá takovou výbavu. GTX je myslím čtyř kolka.

@BubakGS ...realita je jiná než píšeš. Ať se spotřebou, tak s tím ježděním po dálnici,  kde se zrovna  neploužím mezi náklaďáky (neřídim diesla oktavku, abych dokazoval jízdu za 5 litrů). Nebudu nikoho přesvědčovat o jízdě atd. Jen představuji své nové auto, které nahradilo předcházejicí. A jezdím s ním delší trasy a ničím si nepřipadám být omezovaný. 

Odesláno (upraveno)

@elton  ..to je ok, me zajima jak ID7 bude jezdit - pis to sem, vcetne jizdniho rezimu. Pokud Ti zere v prumeru 19 kWh/100 km a jedes s tim po dalnici tech 130-150 km/h tacho aby ses nevlacel zavrenej mezi kamiony, tak budu prekvapenej, ale mozny to je (pak sem hod i prumernou rychlost na trip, at je jasny ze nekecas). Enyaq neni ani dobre auto ani dobry baterkac, takze to co jsem psal pro nej PLATI a muzes me minusovat jak chces - me to proste za min nejezdilo - hlavne trasy Brno <> OL prevazne po dalnici bez moznosti nabijet v praci. S autem (jedno jestli spalovak nebo EV) jezdim svizne, ale snazim se jet plynule a predvidat, abych nemusel ani prudce brzdit ani na tom stat jak na rejci....

...navic nejspis kecas, protoze dostupne testy na netu - treba tady rozhdone neuvadeji 19: https://fdrive.cz/clanky/test-jaka-je-realna-spotreba-volkswagenu-id7-v-dalnicnim-provozu-zkusenosti-z-cesty-praha-brno-a-zpet-12056   Nicmene recenze uznavaji, ze ID7 ma spickovou aerodynamiku a ze je to poznat.

Upraveno uživatelem BubakGS

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...