patt Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 Narazil jsem na pěknej ceník z roku 1993, v té době se uvádí průměrná mzda 5817kč. Docela ranec na tu dobu Když si třeba spočtu, že třeba moje 605 SVDT stála přes milion, tak dneska by byla za 7milionů? A to mam rovnou dvě, to sem boháč Dix1, OK406 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 To je jasnej fejk. Auta jsou nejdražší přeci teď. Hlavně Peugeot Citovat
ozzy56 Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 (upraveno) to bych neřekl, všude čtu, že kategorie do 600 tisíc jsou LEVNA auta Peugeot obecně není drahý , jenom má motory na picu Upraveno 16. říjen 2024 uživatelem ozzy56 HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 30 let zpátky 550K za 106? Kolik, že je dnes průměrná mzda? Motory jsou dobrý, jen kapacita baterek by mohla být větší Citovat
HonzaC2 Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 před 1 hodinou, ozzy56 napsal: to bych neřekl, všude čtu, že kategorie do 600 tisíc jsou LEVNA auta Peugeot obecně není drahý, má jenom na picu motory, jinak OK Zrovna na mne vyskocil cenik 5008, asi doprodej vozu druhe generace ci co, a tak jsem se na to dival a zaviral s vetou, ze skoda, ze nemontuji 2,0BlueHdi, ktery by pro mne byl jasny "best seller". Ale v 1,2PT si ho nikdy nekoupim a u te 1,5Hdi jako fakt nevim, jestli chci dat 800+ za auta a pak mit problemy. ozzy56 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 asi tak , jinak počítá ten, co má na ruku 35 čistého a jinak západoevropan, co má 110 čistá ruka a za 5 roků (po záruce) si koupí nové auto osobně mi nejde do kebule, že VW 2.0 diesel pořád nabízí i do osobáků a u Stellantis to nejde , ale na druhé straně nemusím vědět všecko Citovat
Medvěd Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 Když se v roce 87 objevil v TUZEXu první hromadně a legálně dovážený naftový Peugeot, stál 49 000 TK (bonů). Favorit stál 85 000 Kčs a třeba Daewoo Racer (korejský Opel Kadett) stál 179 000 Kčs - i přes to, že průměrná výplata dělala stěží 5 000 Kčs (neberu - li horníky na Ostravsku tak víc měli jen komunističtí potentáti a ředitelé podniků) nová auta i za tyhle ceny byla nedostatkovým zbožím. Dnes je nové auto i pro běžné lidí mnohem dostupnější - jen kdyby se do nich povinně necpaly blbiny, co nikdo nechce a bylo by mnohem veselejc. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 ...presne tak. Ja si nektere momenty z 90tek taky pamatuju (krome neuveritelnych pareb, koncertu a tak podobne) a auta (a zvlast fungl novy) vzhledem k prumernym platum byly tehdy kur.ew.s.ky drahy..... ..a to nemluvim o situaci za komara, kdy se na zacatku 80tek moji rodice a prarodice slozili na novu 120cu a deda (uz byl v duchodu) 3 dny a noci kempoval pred Mototechnou, aby na nas auto vyslo..... ..no a v soucasnosti - s autama nejlip bylo pred covidem ... to se uz nikdy nevrati .... bo Green Deal a Energiewende.... ..a tedka potencialni obchodni valka s Cinou se nam rozhoriva.... .takze vlastni kara soukrome zacne byt pro plebs zase naprostej luxus... Medvěd a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 (upraveno) Shodou okolností na mě dnes vyskočila z éteru kupní smlouva na Š 105 z roku 1985 - doporučuju hlavně poslední řádek dole nad podpisem Mmch - víte, že se Š 105 nesměla vyvážet na západ jako Š 105, ale musela mít štítek Š 1050? A že to bylo kvůli Peugeotu, který měl licencovanou 0 uprostřed? Upraveno 15. říjen 2024 uživatelem Medvěd patt, radim.1008 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 Hundrtpetka v 86tym za 60 tycek... ...pritom prumerna hruba mzda byla podle dat CSU v roce 1986 nejakych 2.964 Kcs ... mno... Citovat
pavelu96 Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 před 56 minutami, Medvěd napsal: A že to bylo kvůli Peugeotu, který měl licencovanou 0 uprostřed? Ano bylo to tak - i slavné Porsche 911 se mělo jmenovat 901, ale kvůli patentu Peugeotu na 0 uprostřed to nešlo Péťa a dýzl ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: sobně mi nejde do kebule, že VW 2.0 diesel pořád nabízí i do osobáků a u Stellantis to nejde , ale na druhé straně nemusím vědět všecko Protože Stellantis to výpalné za překročení limitů nechce platit, narozdíl od koncernu a jiných... Jinak kilčo čistá ruka má dneska každý trochu šikovný a pracovitý řemeslník i u nás. Kvůli tomu se nemusí jezdit na západ Citovat
ozzy56 Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 (upraveno) Stellantis nechce platit a dlouholetí pežotáci kupují jiné značky aut , super , možná proto vyhodili šéfa ?? když se bavíme v rodině a u piva o autech, tak nikdo si už pežota--citrona nekoupí, protože motory..., to není nějaký vymyšlený blábol , tohle je REALITA, nepíšu to s nadšením, ale proto, že mě to SE*RE https://www.garaz.cz/clanek/novinky-propad-stellantisu-je-horsi-nez-se-cekalo-ve-tretim-ctvrtleti-klesl-odbyt-mezirocne-o-20-procent-21013495#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz a těch 100 tisíc U NAS--Praha není Česká republika a těm cenám aut--jasně, že dnes je auto (nejen) dostupnější než za komančů, asi i proto jsme tu rudou pakáž vyhodili od vesel , i když podle mě jich na palubě ještě hafo zůstalo, ale kdo makal, k novému autu se dopracoval , já dvě děcka, manželka doma a v 1986 nová Š120 za 63 000 Kč, v šourůmu jsem doplácel 630 za barvu, pneuOR34 a už nevím , prostě jsem musel makat i po normální šichtě, kecat na internetu nešlo Upraveno 16. říjen 2024 uživatelem ozzy56 Milan+, HonzaZ a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 hlavne nezapomente ze za komancu z vyplaty si nemusel davat 40% na bydleni, zdravotni pece byla za cistou 0,- (uplatky se nepocitaji) mesicne si pravidelne platil max nejake sporoziro, koncesionar poplatky a nekdo ROH "znamky" a samo sipo Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 před 1 hodinou, Pe.Tr napsal: hlavne nezapomente ze za komancu z vyplaty si nemusel davat 40% na bydleni, zdravotni pece byla za cistou 0,- (uplatky se nepocitaji) mesicne si pravidelne platil max nejake sporoziro, koncesionar poplatky a nekdo ROH "znamky" a samo sipo A stav těch baráků si taky vybavíš? Já si pamatuju nejenom na Letný XY domů, kolem kterých se chodilo dřevěnýma tunýlkama, abys nedostal taškou ze střechy nebo omítkou po hlavě. Koukni se na filmy z 80 let, co všechno bylo "normální" - ale je fakt, že nájemné bylo mnohem nižší Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 ja zil v panelaku z roku 59 , nevybavuji si ze by s domem ci bytem bylo neco spatne , krasne sidliste Citovat
MJSytic Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: a těch 100 tisíc U NAS--Praha není Česká republika Na jaře začneme stavět patro v Ostravě (4 407 m2). Tak uvidíme, o kolik budou místní řemeslníci levnější než tady na vsi Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 (upraveno) před 29 minutami, Pe.Tr napsal: ja zil v panelaku z roku 59 , nevybavuji si ze by s domem ci bytem bylo neco spatne , krasne sidliste Akorat jsi slyšel co si sousedi povidaji a citil co zrovna vaří a to jsem bydlel v panelaku z roku 80, stehovali jsme se do novyho. Upraveno 15. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Medvěd Odesláno 15. říjen 2024 Odesláno 15. říjen 2024 Hurvajzi - to ale platí i pro nyní nově stavěné rychlobyty . Pe.Tr - samozřejmě se to netýkalo zdaleka všech domů, ale převážně těch starších v centrech měst. Známé jsou fotky třeba centra Českého Krumlova z roku 88 a to samé místo dnes - no rozdíl je to zcela zásadní. Nejlépe na tom byly byty/domy stavěné svépomocí a v družstevním vlastnictví - těch si totiž jejích majitelé sakra považovali a o baráky se starali jako by fakt byly jejích (moje teta taky v takovém bydlela) RichVa, BubakGS a Pe.Tr ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.