Pe.Tr Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 melo pokud mas pristup k dilum a pokud mas v planu uzavrit HAV olej zrat ho ale i tak neodnaucis. mmch foto vačky přes víčko taky dost řekne. kazdopadne pokud je tam automat čtyřkvalt tak ho nech v inzerci lezet. OK406 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Zabak22 Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 před 52 minutami, Pe.Tr napsal: kazdopadne pokud je tam automat čtyřkvalt tak ho nech v inzerci lezet. Thp boli len 6 stupňové automaty Vti bolo len 4 stupňové Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
CCer Odesláno 7. květen 2024 Autor Odesláno 7. květen 2024 Před hodinou, Zabak22 napsal: Thp boli len 6 stupňové automaty Vti bolo len 4 stupňové Ano, je to tak. 6ti kvalt. Například zde nějakou naději dávají https://peugeot-community.nl/forum/viewtopic.php?t=3164 Jinak vím, že se jedná o jeden (jedny) z řekněme pěti nejhorších motorů všech dob (co do poruchovosti). Říkám si ale, zda neexistuje nějaké řešení. Zahraniční fóra i články mám pročtené, jen nejsem mechanik... Citovat
ozzy56 Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 řešení je jen jedno podle mě--dvoulitrová nafta jenom nechápu ten pitomý dotaz na začátku, nezlob se , musel jsem Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 No nejsem motorář ale s tím co se o těhle motorech píše nemusím být abych věděl že ani těch sto litrů menší cenovka oproti ostatním není dobrý důvod to přitáhnout domů. Na dílně jsme řešili jedno místní Vétéíčko který se navzdory nedoporučovanému používání v relativně dobré kondici dožilo cca 145 kkm ale pak to bylo jako mávnutí kouzelným proutkem a výměna oleje po týdnu telefon Veno ten vejražní olej co jsi mi dal už nemám můžu se zastavit odleješ mi do butylky jasně zastav se. Za týden to samé. Když si přijel pro tu druhou tak jsem auto zvednul a kontroloval jestli to někde nepouští ne žralo ho to. Auto sice pořád chodilo hezky ale nesmělo zastavit na červenou protože v ten moment se to zakouřilo jak stará Avie a v celé křižovatce smard a dým. Nakonec si to auto někdo koupil protože měl na dvoře tuším rozbité stejné se " zdravým " motorem takže si to přeházel. A u souseda který dělá BMW a ten motor je vlastně spolupráce BMW a PSA i když bavoráci když přišli na ten problém tak to nějak předělali a jim ty motory drží podstatně víc ale ten pokud slyší že to je Vti nepamatuju si jak ho mají značený oni tak jde do mdlob a křižuje se aby si majitel návštěvu u nich rozmyslel. před 13 minutami, ozzy56 napsal: řešení je jen jedno podle mě--dvoulitrová nafta jenom nechápu ten pitomý dotaz na začátku, nezlob se , musel jsem Jo a ještě lepší rada je že od určitého roku výroby je v Peugeotu nejlepší benzínový motor dvoulitrové Hádéíčko. A když tazatel řekne já chci benzín tak mu řekneš jo to je nejlepší benzín od Peugeotu. HonzaC2, radim.1008 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
CCer Odesláno 7. květen 2024 Autor Odesláno 7. květen 2024 No to jsou mi rady... bavím se o THP (určitém výkonu) s určitou převodovkou (která může vlastně přesně korigovat jízdní režim a tím výrazně přispět/nepřispět například ke karbonování) a odpovědí mi je VTi, ano vím, že to jsou příbuzní v sérii motorů Prince, ale problémy jsou rozdílné. Pak rada s 2.0 HDI, ano vím, že to je naopak velmi dobrý motor. Já jen, že je hrozně jednoduché vykřikovat, že je to *neumím psát slušně*, to umím také. Proto píšu "opravdový" odborník. Protože někdo, kdo ten motor zná do matičky, prakticky ví, co jsou hlavní příčiny a možná i ví, jak je kompenzovat mimořádným servisem, jízdním chováním nebo přímo úpravou motoru, která by se vešla do finanční rezervy. A konstatování že Peugeot je tamto a tohleto bych čekal všude, jen ne na tomto fóru... Tak prosím, jestli někdo má tyto motory reálně nastudované, ne jen z doslechu a z článků. To už mám také. Díky. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 myslím, že tyhle rady tady nedostaneš , to si budeš muset auto koupit a řešit sám--za těch 100 tisíc..., tady se většina přiklonila k tomu, že motor THP nee jako z praxe, ani nee z doslechu Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 (upraveno) Já třeba nechápu, proč zakládat takto zbytečný dotaz. O těchto motorech a zkušenostmi s nimi je toho všude napsáno mraky. A každý při smyslech ti řekne, vyhni se tomu obloukem. Pokud by tyto neduhy šlo nějakým způsobem eliminovat či minimalizovat, určitě by o tom někde byla sáhodlouhá diskuze, kde by to bylo popsané. Jak již bylo zmíněno, novější peugeot v benzínu? Naftová 2.0 hdi. Trváš stále na benzínu? Slev z roku výroby a koukej po 206,307,407, některých 207 a prvních 308. Zrovna nedávno jsem se bavil s jedním z práce, co má 207 1.4vti. Najeto 250k,čemuž se i on diví, ale ročně mu udělají pápá 4 lambdy, jak mu to chlastá olej a pálí se ve výfuku. Kat už je taky skoro kaput, před 3 lety se měnil. Upraveno 7. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607, OK406, Vena garážmistr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
CCer Odesláno 7. květen 2024 Autor Odesláno 7. květen 2024 No ono to téma není o diskuzi nad motorem THP. On je to dotaz na toho odborníka, se kterým bych pak jinde a jinak diskutoval nebo mu platil. Ale k tvé otázce, není to zbytečné. Já se ptám na řešení problémů, ne jejich popis. Toho už bylo napsáno hodně na téma co je blbě a že ten motor nekupovat. Já hledám léčbu. Ve svém oboru umím řešit to, co lidé pokládají za marné. Tak si říkám, že i v tomto oboru je třeba někdo, kdo to dokáže... Citovat
Hafity Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Někdo z místních "guru" to tu v nějakém vlákně popisoval, co je hlavní příčinou "olejoobžerství".... Všeobecně kroužky a/nebo guferka ventilů.... Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 ani PSA inženýři to neumí napravit , to v těch článcích sis přece taky přečetl, nejsi mechanik, tak vlastně co hledáš? ozzy56 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Řekl bych, že hledá někoho, kdo se v tom motoru FYZICKY vrtal.... Cenné budou i neúspěšné pokusy a slepé uličky.... Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 posledni aktualizaci co si pamatuju, byl prechod na 0w30, 100oktan benzin, co 5000km lit do nadrze spesl aditivum od PSA a motory vodit ve vysokych otackach a oil menit s vyplachama po 10 tis km. mechanicky se tam snad krome inovace napinaku retezu rozvodu ktery stejne nic nevyresil ,nemenilo . si nevyberes , menis rozvody po 90 , olej dolivas 1l na 1000km, zere to benzin ale usetrils kilo v nakupu, pritom v bazarech aut co udelaji za ty kacky jinou sluzbu a mozna i paradu ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Třeba je to pro něj i něco jako výzva.... Víme houby.... dýzl ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Hoši to nemá cenu. Jsou prostě lidi který třeba ve svém oboru jsou fakt kapacity a tak si myslí že když v jejich oboru to funguje tak že to takhle funguje všude. Ano i tady jsou kluci který mají znalosti a praxí nasbírané vědomosti že jejich kvalit nedosahuje většina mechaniků pracujících v rámci autorizovaných servisů. a když to napíšu úplně jako pro blbce tak ty kluci který o tom něco vědí udělali terno právě kvůli tomu že ví že takoví motor nesmí nikomu doporučit a pokud už takoví motor někdo má tak ten motor díky těm vědomostem podržet při životě ale ví moc dobře že resuscitace těchto motorů je veskrze nevhodná, nevýhodná a ekonomický nesmysl doufám že nemusím pokračovat v ne(nej) argumentech. Jestli jsem to dobře pochopil tak by se chtěl ujmout vozu s tímto motorem protože auto je o 100 KKč levnější než obdobné kousky a myslí si že pokud by to pořídil tak ty ušetřené peníze budou za něco stát a nenechá si to vymluvit a nevěří zdejším praktikujícím mechanikům nebo znalcům že ten rozdíl v ceně proservisuje dřív než řekne Peugeot. při dnešních cenách oleje a jiných ND věřím tomu že při intenzivím používání by ten rozdíl v ceně proservisoval v rámci druhé výměny mot. oleje. VojtouNerCZ, Medvěd, oddie a 2 další ohodnotil 5 Citovat
P607Olda Odesláno 8. květen 2024 Odesláno 8. květen 2024 (upraveno) Pisatel začal trochu špatně. Řekl bych nesympaticky. Hledal výslovně nekoho, kdo i ze zvuku pozná závadu na jakémkoli motoru. Název mohl znít: Lze opravit motor THP? Protože mechanik (člen klubu, nebo já) rád pomůže, když chce pomoci. Popudit hned nadpisem, to se pak těžko hledá pomoc. A opravovat motor někomu, kdo je negativní, a přitom bude požadovat perfektní výsledek, to se nikdo nepohrne. Zvláště, když, objektivně, motor THP je nepodarek. Ale radu bych měl: zaznělo tady, že BMW si s tím motorem nějak poradilo. Zkus tedy hledat informace v okruhu BMW. Upraveno 8. květen 2024 uživatelem P607Olda OK406, Pe.Tr, oddie a 5 další ohodnotil 8 Citovat
CCer Odesláno 8. květen 2024 Autor Odesláno 8. květen 2024 No vidím, že většina obsahu je nakonec o něčem jiném, než je název tématu. Chápejte. Byl jednou jeden pán a ten uměl přišít lidem ksicht. Každý říkal "to nejde pane, to budete muset žít bez obličeje" no a nějaký Bohdan Pomahač to prostě dokázala a dělá to. Je to ve svém oboru odborník. Nějaký chudý pan Tesla tvrdil, že stejnosměrný proud pana bohatého Edisona je pro přenos v distribuční soustavě blbost. No a tak pan Edison vynaložil hodně peněz, aby tvrzení chudého Tesly zdiskreditoval. A ejhle, jaký máme v zásuvce proud? Střídavý. Tesla byl totiž vetší odborník než Edison, který byl větší obchodník. Nějaký lékař, jmenoval se Banting, otravoval své nadřízené na univerzitě natolik, že mu nakonec ty pokusné psy dali a klepali si nahlavu co je to za debila. Pak dostal Nobelovu cenu za objev inzulinu a zachránil miliony životů. Byl to odborník. A ti ostatní jen kecali, vyjadřovali názory, sumarizovali, konstatovali.... a nikdo o nich neví. To je ten nepatrný rozdíl, který tvoří "pravého" odborníka. Ale je taky možné, že nikdo takový v ČR není. A ano, je docela možné, že je to člověk spřízněný se značkou BMW. Ale chtěl jsem to zkusit. Tak pokud se ten někdo jen směje tomu, co se tady píše o marnosti motorů THP, tak ať mi napíše do SZ. Určitě se domluvíme. Citovat
oddie Odesláno 8. květen 2024 Odesláno 8. květen 2024 Nikdo neříká, že něco "nejde". Jen nikdo, kdo tomu rozumí nemá zájem zabývat se zbytečně a bezúčelně konstrukčními vadami nepovedeného křápu, když má na výběr spoustu jiných povedenějßích možností. A jak už bylo řečeno, svým projevem jsi to už jen dozazdil. Tvoje představa "pravého odborníka" je v tomto ohledu legrační. Medvěd, Radek Hurvajz, Pe.Tr a 10 další ohodnotil 13 Citovat
ChouLu Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Vybral sis zrovna nejhorší variantu THP, která byla vyrobena. Že žere olej je normální, ale díky ovalítě válců (proto ti mizí víc a víc olej) se dostaváš do stavu, kdy mizí postupně komprese. To se dá v pohodě řešit.. vyměníš blok (49t jen blok), ale při sundávání hlavy zjistíš, že se ti po povolení zkroutila tak, že nesedí uložení vaček (začne padat tlak pro vanosy). To ovšem taky můžeš vyřešit novou hlavou (69t), nebo sehnat jetou s nejasným výsledkem (od cca 25t). Po tom co tohle absolvuješ zjistíš, že po těch letech co to žralo olej to bude chtít novej kat, protože ztratil učinost (35t) a když už to bude dole, tak zjistíš že wastegate na turbu už není co býval a nebudeš chtít riskovat, po tom co jsi do toho zahučel za skoro 2 kila, tak ještě dáš turbo za 30t. A pokud tě ani do té doby nepřejde snaha to prodat si chvíli možná pojezdíš, než praskne komora termostatu, odejde VT čerpadlo či praskne ventilové víko, které se již nedodává a je nahrazeno novějším z verzí €6, s kterým ale zároveň musíš vyměnit trubku k turbu (dalších 19t komplet).. a o druhošce u tohodle nemá smysl ani přemýšlet.. po reálných zkušenostech co zákazník dal trubku od SVK (za cca 2.5), by si zákazník dnes radši auto zapálil (výhřej olej par odpálil ECU, BSM, svazek).. Ale pokud ti to stále přijde výhodné, tak popřeji hodně štěstí.. budeš ho potřebovat oddie, Vena garážmistr, Radek Hurvajz a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.