Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nůžkový zvedák na kolečkách

Recommended Posts

Odesláno

Jelikož potřebuji nový hever na kolečkách, minimálně 2,5t spíše 3t kvůli rezervě,tak jaké máte zkušenosti s výrobky,popřípadě nějaký prodejce.

Kvalita, výdrž.

Odesláno (upraveno)

Milane je to v podstatě jedno od koho to vezmeš 95% je číňan a buď je to čistokrevnej číňan nebo polák dělanej v číně. 

www.aretacni-pripravky.cz/pojizdne-zvedaky-hevery/hydraulicky-nizkoprofilovy-zvedak--hever--2-5t--tagred-ta253/

http://www.aretacni-pripravky.cz/pojizdne-zvedaky-hevery/forsage-f-t830018--hydraulicky-nizkoprofilovy-zvedak--hever--3t-s-pojezdem/

Já mám aktuálně tyhle plus ještě asi dva takový co se dali koupit v akci za sedmi nebo osmikilo víceméně fungují všechny ta třítunka má dva písty že by měla zvedat rychleji nebo by jsi nemusel na páku působit tak velkou silou ale jeden ten pístek se trochu zasekává ale ve službě je nevím 4 možná 5 rok a tehdy stál něco kolem dvojky takže za ty prachy má odslouženo ale hlavně je dobrej že má nízkou tu přední část takže se dostane i pod opravdu nízké auto a ty kolečka jsou na široko od sebe takže je vcelku dost stabilní.  Ale za mě když bych dneska kupoval novej tak bych šel spíš po nějaký čtyr nebo pětituně v penězích to takoví rozdíl není a když budeš vědět že máš takovou rezervu tak ten zvedák vydrží nesmysl tím spíš když u Tebe nebude v každodenním zápřahu. 

http://www.aretacni-pripravky.cz/mechove-zvedaky/redats-15-00-98--pneumaticky-mechovy-zvedak-2t/

Jinak mám ještě tenhle měchový na vzduch ale ten už téměř nepoužívám používal jsem ho když jsem měl dílnu tady doma že měl dost velkou základnu a byl stabilní tak jsem s ním zvedal dodávky nebo těžký auta když jsem je neměl na pevném podkladu. Ale práce s ním je lehčí než s tím hydraulickým.

Upraveno uživatelem pavelu96
úprava odkazů
Odesláno

Tohle řeším taky. Momentálně mám takovou tu klasiku z Lidlu, Ultimate speed, stál před cca 8roky 500. Ale už vidím a cítím že už to není ono. 

Díval jsem se na YATO, pohybuje se kolem 1400, třeba na Motora. cz, poznal bych že je "lepší", nebo fakt všechny hever do 2 tisíc jsou stejný? Oproti těm co stáli kdysi 500 a byli to vlastně ty nejlevnější hevery na kolečkách?

Odesláno
před 7 hodinami, Péťa napsal:

@Medvěd Ten web teda nepůsobí ani maličko věrohodně. Znáš snad osobně někoho, kdo tam už nakoupil? Nemyslím tím jen kecy na Facebooku ;)

Neznám, jen to na mě ráno vyskočilo 

Odesláno (upraveno)

Já mám tenhle. https://www.aretacni-pripravky.cz/pojizdne-zvedaky-hevery/hydraulicky-zvedak--hever--3-tuny-s-pojezdem-a-ramenem--rf-t830025/
Na aretačních přípravkách nakupuju pravidelně, protože mají nejlepší ceny.

Když takovýhle hever, tak jedině nízkoprofilový a ještě víc, než ten co mám. Ani tenhle nenacpu pod auta co jsou nižší. Třeba P206.

A taky není vhodný na vyšší zvedání, protože to auto páčí do strany. Tak jsem přešel na vzduchový hever, který zvedá krásně rovně. Je placatý a má velký zdvih, není těžký a dobře se s ním manévruje. Spouštění a zvedání cela plynulé. V případě potřeby ho lze podložit trámkama a zvedat ještě víc. To bych si u klasického heveru nedovolil.

Jediná nevýhoda je potřeba mít k dispozici stlačený vzduch.

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno (upraveno)

Moc fotek nemám. Fotil jsem jen nedavno.
Není problém nazvedat auto takhle vysoko (samozřejmě při použití dřevěných trámků jako podložení. Trámy dávám pod hever, nikoliv na hever. Samotrný hever zvedne jen do 40cm. Klidně bych tímto způsobem mohl zvedat výš, ale už nebyl důvod). Zvedám postupně po kouskách na obou stranách, aby to nemělo snahu se nějak vzpřičit a spadnout.
Druhé fotky mám, když jsem si na hever přišrouboval udělátko na sundání převodovky. Kdybych tenhle hever neměl, tak nevím jak bych jí dostával ven. Automat je trošku těžší jak obyč převodovka. Na aliexpress v akci za 2000,- Jsem s ním moc spokojený.
Uvnitř je čep, který nedovolí aby se ten hever mohl nahybat do strany, takže zvedá ve všech případech furt rovně nahoru.

1695913137274.jpg

1695985758573.jpg

1695985766413.jpg

Odesláno

Taky se mi líbí ten měch jen nevím co se stane kdyby treba prasknul stářím nebo vada materiálu, je tam nějaká pojistka proti náhlemu vyfouknuti?

Odesláno (upraveno)

Pokud bouchne měch, tak to samozřejmě spadne volným pádem. Jedině, že by v tom vodícím čepu bylo něco na způsob tlumiče.
Taky od heveru k ovládacím páčkám je to přes hadičku. Když praskne ta, tak to taky sjede. Rozebrané jsem to neměl, tak nevím jak to uvnitř je.
Ale ani jedna ani druhá věc by podle mě nedala čas na to se z pod auta vysoukat.

Jak bylo napsáno, pod auto se nikdy neleze když je zvedlé jen na heveru. Já jsem třeba tak paranoidní, že i když to mám na kozách, tak to ještě zajišťuju něčím dalším. Což je na té foto vidět.
A co na fotce není vidět, tak to auto na těch nájezdech je zapřáhlé kurtou za druhé auto. To jen pro jistotu, kdyby se mu chtělo rozjet z nějakého důvodu dopředu.

Odesláno

ja jednou vlezl pod nastartovane BX abych zjistil co je tam spatne - auto chiplo a hydro podvozek nemel snahu to udrzet nahore - tak rychle jsem v zivote z pod auta nevylezl
od te doby cokoliv zvedam - davam aspon nejakou podperu - i kdyby to byl jen dreveny spalek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...