hakavcak Odesláno 9. listopad 2022 Odesláno 9. listopad 2022 Ahoj, dnes jsem jel do Německa bylo tam hezky tak jsem to valil 220km/h pak chci brzdit a jako skoro bez učinku jsem myslel, že to neubrzdím stal jsem na brzdě a nic. Přitom při rychlosti do těch 140km/h co jezdím u nás tak lehce sešlápnu a brzdí to dobře. Koukál jsem na brzdy vypadají taky v pohodě. Spíš jestli nejsou nějaké nekvalitní, že vysokou rychlost nezvládají? Nebo vyměnit brzdovou kapalinu? Ta tam bude možná původní. Celou cestu jsem pak jak to šlo zkoušel brzdit a uplně v pořádku nad 150km/h jsem pak raději už nejel. Fak to nebrzdilo. Díky Citovat
ChouLu Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Pokud tam máš stále původní brzdovku, tak ji jsi schopnej v těch 220 uvařit Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 To by ale poznal propad by se mu pedál. Spíš si myslím že je to normální, jen pocit, prostě v té rychlosti ten brzdný účinek není takový, Stejně jsem to měl u 406 když jsem brzdil z 200, taky se mi zdálo že to skoro nebrzdí OK406, MilanF1 a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Milan 508 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Když jsem měl na předku destičky TRW, tak mi to ve vysokých rychlostech taky blbě brzdilo. Teď ATE a je to v pohodě. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 To že ty brzdy nemají z takové rychlosti takový účinek jako při běžných rychlostech je dost možné nicméně to nic nemění na tom že brzdovou kapalinu je doporučeno měnit co dva roky, protože ta kapalina do sebe bere vlhkost a pak se začne snadno vařit jak píše ChouLu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) Kapalina se nemusí nutně měnit každé dva roky, stačí otestovat testerem na bod varu a měnit podle toho ovšem pokud ten tester máš. Mě to testuji v servisu minimálně jednou ročně. Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem Radek Hurvajz Pepito a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 už za Franc. Josefa jsme testovali brzd. kapalinu zdarma, stejně jako chladící kapalinu OK406, Hafity a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
Pepito Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Nedělám to často, ale občas když jedu po D35 z Olomouce, (samozřejmě když nikdo nejede přede mnou ani za mnou) tak to na cca 1 kilometru rozjedu na maximální rychlost (230) a když brzdím, tak je vše v pořádku, ale nebrzdím nijak razantně. Prostě zpomalím na rychlost, abych mohl sjet z dálnice.. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 před 59 minutami, Radek Hurvajz napsal: Kapalina se nemusí nutně měnit každé dva roky, stačí otestovat testerem na bod varu a měnit podle toho ovšem pokud ten tester máš. Mě to testuji v servisu minimálně jednou ročně. Také to tak dělám. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Tak ona 206 bude asi o dost lehčí než 508. Pepito ohodnotil 1 Citovat
krtek 2 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) kvalitnejsie dosticky treba ,vysoka teplota robi svoje klze to potom a idealne kotuce s dierkami ,tie dierky cistia prach na doskach jak nozik na sustruhu neni to na vetranie ale tie kotiuce su drahe alebo dosticky ktore maju sikmo drazku v azbeste tam sa ten prach usadzuje ,take mam na ovci Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal: Tak ona 206 bude asi o dost lehčí než 508. Tak to určitě. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) A 508 zas bude mít lepší brzdy než 206 Jinak na 307 teď s brembama i ve vysokých rychlostech parádní brzdný účinek. Jak jsou kotouče děrovaný tak paráda, jen to chce poměrně často (klidně 1 za 2 dny) propláchnout brzdy wapkou, jinak tam sedí bracha brzdí to naprd. Kapalina kompletně vyměněna. Docela jsem čučel, co z toho po 2 letech teklo. Není to moc práce, není to drahý a výsledek za to stojí. Věc druhá, větraný kotouč stojí 1500. To není moc. Jinak já měl teda za to, že vrtané jsou hlavně na chlazení, na čištění jsou takzvané drážkované Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
krtek 2 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Další významnou výhodou použití vrtaných a drážkovaných kotoučů je čištění a neustálá obnova třecího materiálu destičky. Vrtané otvory umožňují také narušení vrstvy vody, která může za deště ulpět na brzdné ploše. Systém tak reaguje účinně už od prvního zabrzdění i Citovat
JVT Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Nebylo trochu mokro? Když jsou kotouče mokré tak to chvilku trvá něž se voda setře a zbytek odpaří. Před lety, ještě se Škodou 110R, jsem chtěl na dálnici zastavit na odpočívadle. Bylo to na podzim a pár km před tím jsem jel v dešti. Bohužel se brzdy chovaly asi jako tobě. Reakce na sešlápnutí skoro žádná. Tenkrát jsem to vyřešil tím, že jsem zastavil až na další odpočívce. Doma, tedy vlastně v práci, jsem potom odvrtal kotouče a po vzoru sportovních vozů. Samo sebou jsem při prvním dešti jel mojí "úpravu" vyzkoušet. Světe div se ono to fungovalo. Druhá možnost je, že brzdná dráha z rychlosti 220 km/hod. je o hodně delší než z předepsaných rychlostí v ČR. Doporučuji tu brzdnou dráhu někde v klidu bez provozu ověřit. Pokud se brzdový pedál nepropadá na podlahu. Je tvrdý po běžném kroku při sešlápnutí. Tak se kapalina nevaří a nevznikají stlačitelné bublinky. Tím nezpochybňuji kontrolu a případnou výměnu brzdové kapaliny. Ta má tu nepříjemnou vlastnost pojímat vzdušnou vlhkost a tím snižovat svůj bod varu. Dnešní kapaliny mají bod varu cca 200 stupňů a voda má jen cca 100 stupňů. Pak záleží kolik vody v kapalině je. Brzdové kotouče se dají intenzivním bržděním rozpálit do červena a to už je dost tepla Hafity ohodnotil 1 Citovat
krtek 2 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 ja mam zase skusenost ze ked su kotuce mokre tak to brzdi lepsie par zabrzdeni ale neviem preco len teorie Citovat
JVT Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Voda na kovu hooodně klouže. Zeptej se nějakého motorkáře nebo cyklisty jak jsou zrádné mokré tramvajové koleje. Citovat
krtek 2 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) suhlasim s tramvajov tratou ale mam taku skusenost neviem preco je to tak prve zabrzdenie je ostre teoria je ze to zmyje prach alebo zlepi ale cucam z prsta Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 já vím, že to málokdo dělá, ale brzd. kapalina by se měla vyměnit po dvou letech nejen kvůli bodu varu (hlavně), ale i proto, že pak klesá i její korozivzdornost a mazivost, takže je pak brzd. systém náchylnější ke korozi, k usazování bordelu ve funkčních plochách, proto se pak vracejí hůře pístky, desky tím pádem furt hoblují kotouč, kotouč se zahřívá, teplo předává kapalině..., postrašil jsem dostatečně ? , jinak výměna kapaliny v servisu není nijak drahá, výrobci většinou přehánějí, ale po 3-4 letech bych ji vyměnil určitě krtek 2 a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) stara kvapalina je zafarbena do ciro-zelena ale musi vyjst z trubiek nie nadrzky , nova je ciro- zlta ako moc Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem krtek 2 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.