Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ferryho 206 1,4HDi X-design - nové přední světlomety a STK na další dva roky

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Odrezovac s taninem, dve vrstvy dvouslozkovyho zakladu Axapur, vyzrat 24h, pak exponovana mista 2x gumoasfalt - rapatice, zas proschnuti 24h a navrch Alkyton s tuzidlem pro PUR barvy, ten jsem dal tak 1,5 vrstvy, jak to kde vyslo, hlavne prekryt ten gumoasfalt, protoze ten je porovitej a potrebuje uzavrit ;) ted to jeste po vyzrani prestrikam voskem, hlavne takovy ty kouty a spary, kde se muze drzet bordel a vlhkost

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

Dneska dodelany brzdy, poskladano par zbylych veci na podvozku a zkusebni jizda 15km pro cerstvou naftu uspesne absolvovana. Jede to krasne, jako po kolejich, zadne klepani, pekne to pruzi, geometrie sice zatim jenom podle oka se suplerou a metrem, ale to se snad zitra doladi na laserovce.

Jinak do uplne prazdne nadrze se veslo 20l z kanystru + presne 33l na prvni cvaknuti u stojanu. Celkem 53l, v papirech Peugeot udava 50l, ale hlavne kolem matice na nadrzi sucho, takze pretesneni pomohlo. Palubni PC pise dojezd kolem 1300km, tak jsem zvedav :)

IMG-20220811-WA0002.jpg

• Ferry changed the title to Ferryho nová hračka 206 1,4HDi X-design - daily eňoňuňo car - z heveru zpět na silnici
Odesláno

@Péťa prestižní = mám namysli samotnou osobnost Ferryho i jeho odborné vědomosti a um ohledně dané skupiny (vážnost, jakou jistě má ohledně svých vědomosti a dovednosti).

Odesláno

Na geo jsem se uz dneska nevmacknul, meli plno, tak az v utery. Aspon jsem teda po prijezdu domu vymenil olej. Zkusil jsem nalit cistic motoru od Wynn's a co jsem po ctvrt hodce behu na volnobeh kouknul nalevacim otvorem, tak z vacky to asi fakt neco vycistilo, tak snad se neutrhne nekde nejakej usazenej bordel a neucpe to kanalky :) Pro lepsi vypusteni jsem se rozhodnul zkusit znovu prolisovani vany a dnes jsem se to snazil neprehnat, abych zas nevyskubnul zavit z pertlu, tak snad to bude tak stacit, rozhodne vyteklo dost oleje. Pro jistotu jsem tam jeste vyklopil litr cisteho oleje a nechal vse vykapat. Mezitim vymena filtru, kde cekalo male prekvapeni. Kdyz jsem vytahnul vlozku bez cudliku, bylo mi to divny, ani neodtekal olej z telesa filtru na motoru a tak jsem ho odsal injekcni strikackou a koukam co a jak. No, co nevidim, v drzaku narvanej spodek nejakeho stareho filtru a na te vlozce je cudlik uriznutej pilkou na zelezo. Laik zasne, servisak se divi, holt i vymena filtru se da z*neumím psát slušně*it, kdyz jsou patricne leve obe dve ruce :)

IMG_20220812_184942_312.jpg

IMG_20220812_184947_693.jpg

IMG_20220812_184944_916.jpg

IMG_20220812_184949_893.jpg

IMG_20220812_184953_473.jpg

Odesláno

@Ferry  u prolisování vany zkusím poradit, nikdy se mi závit ve vaně nevyrval, nepoškodil--našroubuj šroub do vany, dej kontramatku a dotáhni k vaně, pak nasaď přípravek (trubku), dej velkou podložku , matku a pomalu dotahuj, vana se přelisuje bez poškození..., nikdy netoč šroubem v závitu vany :bojim

ideální by byl šroub se závitem do vany a na druhé straně závit se stoupáním 1 (jemné stoupání) 😉

Odesláno (upraveno)

Ja to u forda tehda prehnal, vytahnul jsem to moc ven, proto jsem ho vytrhnul, pouzivam dlouhej jemnej sroub a starou napinaci kladku z nejakych rozvodu, s loziskem, zitra vyfotim, jde to krasne. Mozna to bude uz vyfoceny nekde ve vlaknu o mym fordu ( @Charlie 1 )

A @MJSytic prisel na to, ze ten plast v drzaku filtru je tam origo pro jiny typ vlozky, kterej byl pak nahrazen tim typem s cuplikem ( a je stejnej i pro 1,6 hdi ) a ted uz se moc nedodava. Puvodni cislo filtru bylo 1109 Z5 a novy je 1109 AY.

Odesláno

Tak někdo točí sroubem a ten se točí v závitu ve vane a vytahuje příliš ven,

ozzy 56 tam nasroubuje závit zajistí kontra matkou a jen vytahuje ven…to mi přijde lepší  budu muset udělat již brzy auto má najeto necelý 4000km a bude první vymena oleje … jak dobře přístupný je olejovy filtr?

Odesláno
před 9 hodinami, Charlie 1 napsal:

Kde mas to vlákno o prolisovani vany? Nemůžu ho najít?

hledal jsem to vlákno hodinu, asi to neumím 😧, počkej na Ferryho fotky jak to má on, ale i tím mým postupem to jde dobře --počítej s tím, že trochu oprýská barva kolem výpustného šroubu, tak pak máznout štětcem...

už jsem viděl i hydraulický přípravek, kde netočíš maticí, ale pumpuješ pumpičkou a během minuty je hotovo,  ale tohle je spíše pro servisy nebo tam, kde se tím budou živit

Odesláno

Mel jsem tu kozenej volant ze 406mux, tak jsem ho zkusmo nahodil, je krapet vetsi, nez puvodni 3-ramennej, ale vypada a drzi se pekne, tak ho tam asi necham :)

Z darcovske kabelaze jsem si vymotal draty, ktery budou potreba dotahat v motorovem prostoru pro dodelani klimatizace - je potreba predelat jednorychlostni 100W saharu na dvourychlostni 250W, natahnout draty k pressostatu a drat ke spinani kompresoru

Resizer_16604159471411.jpeg

Resizer_16604159250371.jpeg

Odesláno

Tak 406 je kus auta, tak musela mít řádné kormidlo :D popravdě přemýšlím, že bych taky udělal podobnou změnu na 307, jenom nevím, co bude lepší dárce. Jestli 406 nebo 407 :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak vcera najeto s 206 za 10 dni prvnich 1000km, dojezd ukazuje jeste 250km a spotrebu 3,8l/100 , tak jsem pak zvedav na real u stojanu, parkrat jsem ji i trochu protahnul po dalnici, vyhnat pavouky a dost jsem zrovna naskakal i v kolonach po Praze. Nicmene jezdi se s tim fakt suprove. Novej podvozek vsechno pekne zehli, ten zadek neni sice tak jistej, jako viceprvek u 406 nebo Focusu, ale na pevnou vlecenou torzku mu neni co vytknout.

Tenhle tyden mi snad vyjde cas na vymenu rozvodu a hlavne drazkoveho remene, kterej uz je fakt o strach a pri te prilezitosti i na dodelavku mechanicke casti klimatizace v motorovem prostoru :) Do rukou se mi dostaly budiky s teplotou oleje z 2,0Hdi, tak tu bych chtel taky rozbehnout ( az mi @ChouLu vynuluje budiky, abych neprisel o skutecny stav pocitadla). Bude to znamenat dotahnout chybejici drat od cidla do BSI, ale tech dratu budu kvuli klimatizaci dotahavat asi dalsich 5, tak ten jeden uz se ztrati :)

Resizer_16612553919311.jpeg

Resizer_16612554042063.jpeg

IMG-20220714-WA0029.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...