sitler Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 před 2 hodinami, Radovanek napsal: Bavíme se přitom stále o necelých 60.000 autech z 6,3 milionu a děláte z toho vášně a armagedon. Přitom jen zasíráte životní prostředí, ničíte lidem i sobě zdraví a podporujete šejky a putiny. li, stačí se podívat jen na čínský BYD s 23 modely převážně čistých elektrik a jejich ceny... Konkurenční čínské Geely, co pro změnu vlastní Volvo, .. Ty podporujes cinu z která desítky let páchá genocidu a likviduje životní prostředí víc, než kdokoliv jiný. Tak laskavě drž tu svou nevymachanou hubu a soupej nohama. Radovanek, Medvěd a miroska ohodnotil 2 1 Citovat
Radovanek Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 Statistika je taková, posledních 36 let, že 85% nových aut kupují firmy. IČ nebo OSVČ. Běžný občan kupoval a kupuje ojetiny odjakživa. I můj otec, strejda, rodiče spolužáků..... Nové auto jsem si první koupil v širší rodině až já pro podnikání. Stejně jako švagr nebo manžel sestřenice. A nové auto dříve než já měla žena, co dělala v roce 1995 pro Američany. Opel Astra kombi v plné palbě a metalíze. Šéf měl totéž, ale Vectru.Takže brečení, že BYD Seal limuzína stojí v zadokolce 1,2 mega je jen brečení, protože spalovací Octavia v totožné výbavě je dražší. Ani jedno si nikdo z nich nekoupí. Počkají na ojetiny. Je dobře, že komunál nebude podporovat z našich daní nepřátelské režimy a bude jezdit za svoje za elektřinu z fotovoltaiky na komunálních budovách. Školami a úřady počínaje. Na to rád dám svoje daně = dotaci, ne aby ji posílali na východ nebo blízký východ. A navíc soběstačnost a energetická bezpečnost k tomu. Plus zlevnění technologií díky rozsahu. pavelu96, elton a Medvěd ohodnotil 1 2 Citovat
Radovanek Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 (upraveno) před 48 minutami, sitler napsal: Ty podporujes cinu z která desítky let páchá genocidu a likviduje životní prostředí víc, než kdokoliv jiný. Tak laskavě drž tu svou nevymachanou hubu a soupej nohama. Svlékni hadry co máš z Číny, sundej boty, odevzdej mobil, počítač, tablet, brýle, vybrakuj z auta díly, z baráku/bytu (ano, i celé sprchovací boxy německé dělá Čína), povracej kuchyňskou a další elektroniku, někdy i mýdlo a houbu z koupelky a pak si dojdi pokecat, podporovateli Číny. A zapomněl bych dodat to, co Ti řekne Jan Staněk alias Electrodad - ty *neumím psát slušně*kyv Číně jsou Tvoje *neumím psát slušně*ky, oni to vyrábějí pro Tebe, Ty jsi jako Evropan vymístil špinavou výrobu k nim a kupuješ si to od nich. Síla, co? Upraveno 20. prosinec 2025 uživatelem Radovanek dýzl, Hafity, pavelu96 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
BubakGS Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 Mno, ono se toho děje trochu víc... ..za chvíli budeme mít dost jiné starosti... Citovat
sitler Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 Radovanku, Ja tady na rozdi od tebe nemoralizuju debilnima kydama o podpore kdo vi koho. To je ten rozdil, kterej nechapes. Koupit ropu od sejka je spatne..aaano... koupit baterku od cinana, kterej kvuli ni plundruje pulku afriky a pouziva pomalu otroky, to je samozrejme uplne okej. Ses pokryteckej ******. Nic vic. A nejakej Electrodad mi muze maximalne polibit prdel, jeho nazory me absolutne nezajimaji. Je to jen figurka, co si svuj elektrokram nechala zadotovat. Ani neni ochotny si svoje hracky platit ze svyho. mmartinkovic, dýzl, Radovanek a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
Veverka Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 Došel mi popcorn. Můžete prosím udělat pauzu, než si donesu další? Ale stejně by mě zajímalo, jak všechny ty auta na sídlištích, i kdyby jich byla (možná jednou bude) polovina PHEV/BEV, budou lidi nabíjet? Náš barák má 9 vchodů po 31 bytech, tj. 279 bytů. Což bude odhadem stejný počet aut (někdo nemá, někdo má třeba i dvě). I kdyby se všechna ta auta vešla do naší ulice (jakože nevejdou) a i kdyby jen pro 1/5 nich měly být nabíječky, potřebovali bychom 28 (dvoukabelových) nabíječek. Tolik jich ani zdaleka není na celém sídlišti, kde takových domů je 20. Jako mám rád sci-fi, ale tohle si tedy technicky představit neumím, i když se moc moc snažím. A pak taková maličkost, kde se všechna ta elektrika na nabíjení vezme? Možná by pomohlo místo našeho paneláku postavit 140 rodinných dvojdomků s FVE na střeše a bateriovým úložištěm v přístěnku Ovsem parkovací dům (spíš 2-3) s dobíječkami by byl fajn. Ideálně zahrabaný pod zem. dýzl, Medvěd, Pepito a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
oddie Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 (upraveno) @Veverka lidi na sídlišti prostě nebudou mít auta Nebo aspoň ne v takové míře. Problem solved Náš dům má šířku cca 17 metrů, což jsou 3 parkovací místa. Je v něm 17 bytů. Takže mám podobnou otázku - jak byste rozdělili 3 místa mezi 17 bytů, hm? Prostě na cca 5 bytů jedno místo - jeden zaparkuje, další 4 ne. Nezajímají mě kydy "město by mělo" (co asi), vice místa prostě není a postavit parkovací dům taky není kde. Tak co? Ještě mě dojalo prohlášení "lidi by si klidně parkování platili", no to by mě zajímalo kolik. Místo v parkovacím domě vychází min. na milión, takže třeba 3tis měsíčně za parkování třeba kilometr od baráku? A na místo přímo pred barákem udělat každý rok dražbu a stálo by třeba 6tis měsíčně? Ještě EDIT - realizace 56 nabíjecích bodů pro barák je relativně trivka, ale samozřejmě to něco stojí, hlavně stavebně. Technicky to problém není, vč. řízení. Upraveno 20. prosinec 2025 uživatelem oddie Radovanek, Dave_k, Milan+ a 2 další ohodnotil 3 2 Citovat
Hafity Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 před 13 hodinami, Radovanek napsal: Nemá cenu odpovídat. Tak se toho konečně chytni, drž a nepouštěj.... Medvěd a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-prtava-auta-evropskeho-puvodu-by-mela-mit-protekci-40553198 Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 A sme dosli k tomu, čo tu vravime už 200 stranok. Nebude kde nabijať, hlavne na sidliskach a vačšich dedinach, ktore za dotacie postavili bytovky. Proste Boom aut za poslednych 25r, stupol možno o 1000%, na čo sa nevyvija infraštruktura, cesty, parkoviska, "nabijačky". Stale su problemy so všetkym, nabijať? Parkovať? Kapacita ciest atd. Uz takmer všetky všetky obchodne centra začali davať rampy na platene parkovanie alebo " obmedzenie volneho parkovania", a ani to nabijanie už nebude zadarmo, lebo ked na nabijačke už bude niekto nabijať, tak nenabijete nič. dýzl a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
Radovanek Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 V 20. 12. 2025 at 14:41, sitler napsal: Radovanku, Ja tady na rozdi od tebe nemoralizuju debilnima kydama o podpore kdo vi koho. To je ten rozdil, kterej nechapes. Koupit ropu od sejka je spatne..aaano... koupit baterku od cinana, kterej kvuli ni plundruje pulku afriky a pouziva pomalu otroky, to je samozrejme uplne okej. Ses pokryteckej ******. Nic vic. A nejakej Electrodad mi muze maximalne polibit prdel, jeho nazory me absolutne nezajimaji. Je to jen figurka, co si svuj elektrokram nechala zadotovat. Ani neni ochotny si svoje hracky platit ze svyho. Všechno co píšeš, máš pouze z médií. Relevantnost a pravdivost nula celá nula. Já z vlastní zkušenosti. A to je ten základní rozdíl. dýzl ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 (upraveno) Tak ten se fakt povedl, i Mišo Vtipkár by to jistě ocenil Upraveno 21. prosinec 2025 uživatelem Medvěd dýzl a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
Hafity Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 před 3 minutami, Radovanek napsal: Já z vlastní zkušenosti. A z vlastní zkušenosti máš ten pocit, že víš, co je vhodné pro každého? dýzl, Radovanek a Veverka ohodnotil 2 1 Citovat
Péťa Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 Přátelé, jsou Vánoce Diskutujme k tématu. A téma opravdu není, co kdo ví, myslí si nebo neví. elton a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 (upraveno) před 7 hodinami, Pepito napsal: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-prtava-auta-evropskeho-puvodu-by-mela-mit-protekci-40553198 Ta paní i celý ten článek a celá bolševická EU jsou absolutně mimo mísu i čas. Objevili kolo. Kei cars se v Japonsku, ale i v Číně nebo Indii (typicky k nám dovezená Dacia Spring EV, ve skutečnosti vyrábí desítky let a celý ten koncept tam dávno běží. A protože EU vedou bolševici, a ti nikdy nic nevymysleli, jen okopírovali nebo ukradli, tak to udělali zase. Ujasníme si to - Malá japonská auta do města se označují jako "kei cars" nebo "kei džidoša" (kei jidōsha), což znamená lehký automobil, a vyznačují se miniaturními rozměry a omezeným objemem motoru (obvykle do 660ccm), mají i speciální žluté SPZ a administrativní výhody, přičemž značky jako Daihatsu (např. Copen), Suzuki (např. Alto, Jimny/Samurai), Honda (např. N-Box, Zest), nebo i modely od Toyoty a Nissan (např. Pixis, Dayz) jsou v tomto segmentu populární. I Peugeot Ion a Citroen C Zero, jsou v licenci vyráběné Mitsubishi i.Miev. Klíčové znaky kei aut: Rozměry: Striktně omezené vnější rozměry. Motor: Omezený objem motoru (obvykle max. 660 ccm). Registrace: Žluté registrační značky. Výhody: Nižší daně a pojištění. Příklady značek a modelů: Daihatsu: Copen, Mira, Tanto. Suzuki: Alto, Jimny (starší verze), Every (dodávka). Honda: N-Box, Life, That's. Toyota: Pixis (přejmenovaná Daihatsu), Roomy. Nissan: Dayz, Roox (společně s Mitsubishi). Subaru: Sambar (dodávka/mikrobus). Tato auta jsou pro Japonsko typická a skvěle se hodí do úzkých městských ulic. Pokud hledáte podobně malá japonská auta pro evropský trh, často se jedná o modely jako Toyota Aygo, Nissan Micra, Suzuki Swift nebo Honda Jazz/Fit. Odstavec v článku zcela mimo realitu je pak - Malé automobily jsou jednou z oblastí, kde mají evropští výrobci stále výhodu oproti svým čínským protějškům, kteří se zaměřili na segment větších vozů v oblasti elektromobilů a plug-in hybridů. - To, že malá auta tady zatím ve velkém Čína nevozí, je jen přechodný stav. Dávno tady jsou. Třeba letitá, už faceliftovaná Dacia Spring, alias čínský Renault K-ZE. BYD už také dodal i do Ostravy oficiálně Dolphin Surf (od ledna 2026 vyráběný v Maďarsku), máme na prodej Leapmotor T03 (už se vyrábí v Polsku), dále Dongfeng Box, dlouho je v nabídce Zhin Dou, po Praze jezdil a mnohde v ČR jezdí dodnes Re-volty od Si-anu, málo se prodávají Freze Nikrob (Litva, z komponent dodaných z Číny, rebrand Wuling Mini EV od joint venture SAIC-GM-Wilung) a šlo by pokračovat. Já nevím, čím EU bolševik přemýšlí, hlava a mozek to nebude. Posledně jmenované populární auto v Číně vychází v přepočtu na 99 tisíc Kč. Upraveno 21. prosinec 2025 uživatelem Radovanek dýzl ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 (upraveno) před 2 hodinami, mmartinkovic napsal: A sme dosli k tomu, čo tu vravime už 200 stranok. Nebude kde nabijať, hlavne na sidliskach a vačšich dedinach, ktore za dotacie postavili bytovky. Proste Boom aut za poslednych 25r, stupol možno o 1000%, na čo sa nevyvija infraštruktura, cesty, parkoviska, "nabijačky". Stale su problemy so všetkym, nabijať? Parkovať? Kapacita ciest atd. Uz takmer všetky všetky obchodne centra začali davať rampy na platene parkovanie alebo " obmedzenie volneho parkovania", a ani to nabijanie už nebude zadarmo, lebo ked na nabijačke už bude niekto nabijať, tak nenabijete nič. Opět a znovu pán zaměňuje příčiny a následky. Je kde nabíjet. Že na sídlištích není kde parkovat, není problém elektromobilů, ale důsledek parkovacího komunismu. Když to dokáže vyřešit zlý diktátor Lukašenko na sídlišti v Minsku a nabíjet zdarma 230V 10A v době, kdy sídliště nespotřebovává rezervovaný příkon, bude to umět časem i evropský soudruh. I čezký Pepík. OC Nová Karolina parkování jen 2 hodiny zdarma, přesto nabíječky - pomalé wallboxy i rychlonabíječka 50 kW- po většinu otvírací doby skoro plné. Kdo se nevejde, má v okolí desítky dalších možností Upraveno 21. prosinec 2025 uživatelem Radovanek dýzl a elton ohodnotil 1 1 Citovat
Hafity Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 před 36 minutami, Péťa napsal: Přátelé, jsou Vánoce Diskutujme k tématu. A téma opravdu není, co kdo ví, myslí si nebo neví. No myslel jsi to dobře.... Péťa a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 Už toho trola nekrmte. Dám si pár dní digitální detox. Svoje jsem k tomu už napsal a tím to považuji za uzavřené. Moderním technologiím fandím, na něčem se i podílím. Medvěd, dýzl, pjetrof a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. prosinec 2025 Odesláno 22. prosinec 2025 ale trvalo to než vám to došlo, co ?? a příště to rozjeďte zas neverending story někdy je i vysoká škola k hownu, když chybí obyč. selský rozum miroska ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 22. prosinec 2025 Odesláno 22. prosinec 2025 vždyť je to lepší než Netflix Člověk se třeba dozví co dodnes netušil. Třeba ,že daň z nemovitosti je vlastně takový parkovací lístek dýzl a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.