BubakGS Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 V 15. 3. 2024 at 14:29, morepower napsal: no moment, abysme si rozumněli....... ......já si pořídil elektro koloběžku, abych si moh jezdit pro svuj 4X4 offroad do garáže a nechodil tu štreku pěšky. Jo, taky občas na pivo si zajedu na kolobrndě, když budu línej... ..tak s tim pivem opatrne -> kamos se mi piclej moc pekne zrakvil.. ...radeji chodim pesky, pripadne me privede kolo.... ..to na nem ale nejedu, jen se opru Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 Já už se dlouho zaobírám myšlenkou elektrifikovat jedno dojížděcí kolo, jen tak lehce, na občasné dojíždění do práce. Jen kvůli zkrácení času jízdy, lehkou přípomoc do kopce. Ale už si to říkám dlouho a jezdím místo toho radši MHD Dave_k a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 před 16 hodinami, sitler napsal: https://www.garaz.cz/clanek/testy-nova-auta-elektrickou-dodavkou-do-nizozemska-a-zpet-blaznivy-vylet-ukazal-ze-baterky-dohani-diesely-pomalu-21012141 Krasna budoucnost. Pomalu, draze... an *neumím psát slušně Opět čeští spalovací blbečci a opět test, který má ukázat, ŽE TO NEJDE. NA TO JSME V ČR KURWA DOBŘÍ. A pak si to přečte sitler, dostane spalovací orgasmus a bez špetky přemýšlení zkopíruje A) Mercedes nemá elektrickou dodávku. EQV je jen a pouze zkriplený spalovák. B) Není nad to, vzít auto s odporem vzduchu jako má letící cihla a testovat ho, jak se chová ve velkých rychlostech. Chová se přesně podle fyziky, která platí i pro malého cyklistu a je pro něj vražedná C) Pro tak velké, rozměry i vahou, auto a na dálniční rychlosti, je jmenovitá kapacita baterie 100 kWh a využitelná jen 90 kWh, je jasných max. 300 km dojezdu z 0 do 100% (Mercedes EQV má baterii o celkové kapacitě 100 kWh, jak si můžete přečíst v katalogu. Z toho je využitelných 90 kWh, což zajišťuje teoretický dojezd podle WLTP 405 kilometrů a udávaná kombinovaná spotřeba dle WLTP je 26,3–26,4 kWh/100 km). Takže co +-250 km musíte rychlonabíjet (10-80%) D) a pak do toho sedne trouba, co na začátku deklaruje dálniční test, nechá auto vypočítat trasu a hned do toho hodí autu vidle tím, že jede z Prahy jen 110 km/h a hned v Lovosicích to se 41% píchne na hypernabíječku. Kde stráví hafo času a nabíjí rychlostí šneka. Přestože si předtím zadal dojezdy do navigace s 15%, aby využil možnosti hypernabíjení auta 110 kW. Naprosto zbytečná zastávka, rozhození plánovaní auta a znehodnocení celého testu hned na počátku. A další nabíjení udělají s 28% a třetí dokonce s 38%. Dále tvrdí, že nabíjení ve Francii nefungovalo a zjistili to až na místě a hned to generalizuje, že tak je to vždycky. Ano, u obyvatel Kréty naprosto vždycky. Sorry jako, k tomu máme plánovače, ukazující nejen nefunkčnost, ale dokonce i vytížení stanice, zda nejsou plné. Když navíc směšný evropský spalovací spolek provozovatel nabíječek Ionity montuje všude naprosto nedostatečné 2-4 stojany na 1 místě. Následuje demagogický závěr z cesty tam. Zpět nelogický odjezd s 88%, opět rychlost jen 120 km/h, pak si nesmyslně vezmou hotel bez nabíječky, ani se nepodívají, zda v okolí v docházkové vzdálenosti nějaká není. Takže hned po ránu zase nabíjet. To udělá jen totální vypatlanec. Nebo uplacený presstitut. A opět 2 nefunkční nabíječky Ionity, o nichž nevěděli, a navíc obsazenost 2 zbývajících. Do toho ještě platili za nabíjení - s kartou od výrobce! - bambilion, takže 1 kilometr je vyšel na 4,26 Kč jen na palivu! Proto jediná normální a správná věta v článku je - "V tomto ohledu zlatá Tesla a její Superchargery." - to je totiž opravdový elektromobil a opravdová nabíjecí síť. ANO, AUTOR JAN MAJURNÍK JE OBYVATEL KRÉTY (TEDY KRETÉN) NEBO JEN DALŠÍ PRESSTITUT, co měl dodat patrony spalovací lobby a napsat to, co tak pohladí duši průměrného čecháčka. Tady je v diskusi pod tím 300 příspěvků a řádně nablito. Jako mám psát dále? Nebo už tady přestanete sdílet tyhle srágory? Hafity, dýzl, sitler a 4 další ohodnotil 1 6 Citovat
oddie Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 Tak na cestu do Frankfurtu mám zase objednanou oktávku, trochu mi cukalo zeptat se na elektro, ale to bych si musel dát cestou minimálně dvě kafe, tak radši nic Radovanek, Medvěd a miroska ohodnotil 2 1 Citovat
Medvěd Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 před 2 hodinami, Radovanek napsal: Opět čeští spalovací blbečci a opět test, který má ukázat, ŽE TO NEJDE. NA TO JSME V ČR KURWA DOBŘÍ. A pak si to přečte sitler, dostane spalovací orgasmus a bez špetky přemýšlení zkopíruje A) Mercedes nemá elektrickou dodávku. EQV je jen a pouze zkriplený spalovák. B) Není nad to, vzít auto s odporem vzduchu jako má letící cihla a testovat ho, jak se chová ve velkých rychlostech. Chová se přesně podle fyziky, která platí i pro malého cyklistu a je pro něj vražedná C) Pro tak velké, rozměry i vahou, auto a na dálniční rychlosti, je jmenovitá kapacita baterie 100 kWh a využitelná jen 90 kWh, je jasných max. 300 km dojezdu z 0 do 100% (Mercedes EQV má baterii o celkové kapacitě 100 kWh, jak si můžete přečíst v katalogu. Z toho je využitelných 90 kWh, což zajišťuje teoretický dojezd podle WLTP 405 kilometrů a udávaná kombinovaná spotřeba dle WLTP je 26,3–26,4 kWh/100 km). Takže co +-250 km musíte rychlonabíjet (10-80%) D) a pak do toho sedne trouba, co na začátku deklaruje dálniční test, nechá auto vypočítat trasu a hned do toho hodí autu vidle tím, že jede z Prahy jen 110 km/h a hned v Lovosicích to se 41% píchne na hypernabíječku. Kde stráví hafo času a nabíjí rychlostí šneka. Přestože si předtím zadal dojezdy do navigace s 15%, aby využil možnosti hypernabíjení auta 110 kW. Naprosto zbytečná zastávka, rozhození plánovaní auta a znehodnocení celého testu hned na počátku. A další nabíjení udělají s 28% a třetí dokonce s 38%. Dále tvrdí, že nabíjení ve Francii nefungovalo a zjistili to až na místě a hned to generalizuje, že tak je to vždycky. Ano, u obyvatel Kréty naprosto vždycky. Sorry jako, k tomu máme plánovače, ukazující nejen nefunkčnost, ale dokonce i vytížení stanice, zda nejsou plné. Když navíc směšný evropský spalovací spolek provozovatel nabíječek Ionity montuje všude naprosto nedostatečné 2-4 stojany na 1 místě. Následuje demagogický závěr z cesty tam. Zpět nelogický odjezd s 88%, opět rychlost jen 120 km/h, pak si nesmyslně vezmou hotel bez nabíječky, ani se nepodívají, zda v okolí v docházkové vzdálenosti nějaká není. Takže hned po ránu zase nabíjet. To udělá jen totální vypatlanec. Nebo uplacený presstitut. A opět 2 nefunkční nabíječky Ionity, o nichž nevěděli, a navíc obsazenost 2 zbývajících. Do toho ještě platili za nabíjení - s kartou od výrobce! - bambilion, takže 1 kilometr je vyšel na 4,26 Kč jen na palivu! Proto jediná normální a správná věta v článku je - "V tomto ohledu zlatá Tesla a její Superchargery." - to je totiž opravdový elektromobil a opravdová nabíjecí síť. ANO, AUTOR JAN MAJURNÍK JE OBYVATEL KRÉTY (TEDY KRETÉN) NEBO JEN DALŠÍ PRESSTITUT, co měl dodat patrony spalovací lobby a napsat to, co tak pohladí duši průměrného čecháčka. Tady je v diskusi pod tím 300 příspěvků a řádně nablito. Jako mám psát dále? Nebo už tady přestanete sdílet tyhle srágory? To je zase tuna a půl zbytečnejch kydů snažících se obhájit neobhajitelné. Hlavně že sis neodpustil hromadu urážek - to je to jediný na co jsi EXPERT, tajtrlíku Radovanek a miroska ohodnotil 1 1 Citovat
sitler Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 @Radovanek jenže ten tvůj shitstorm, to je právě ono. S elektro musí řešit kde přesně dobíjet, jakou nabíječkou, kudy teda jet, jak přesně jet. U spalovaku hodím cihlu na plyn a až se ozve hladový oko, tak natankuju - kdekoliv. Doslova každá pumpa bude -+ stejně rychlá a efektivní. Žádný speciální plánování, žádný hledání, která je ta pravá. Žádný hledání hotelu s nabíjením. Prostě bez hromady naprosto debilnich omezení. Hafity, dýzl, Radovanek a 3 další ohodnotil 5 1 Citovat
Hafity Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 @sitler : tohle ale asi elektroblbečci nechápou.... OK406, dýzl, Radovanek a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
Radovanek Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 Před hodinou, sitler napsal: @Radovanek jenže ten tvůj shitstorm, to je právě ono. S elektro musí řešit kde přesně dobíjet, jakou nabíječkou, kudy teda jet, jak přesně jet. U spalovaku hodím cihlu na plyn a až se ozve hladový oko, tak natankuju - kdekoliv. Doslova každá pumpa bude -+ stejně rychlá a efektivní. Žádný speciální plánování, žádný hledání, která je ta pravá. Žádný hledání hotelu s nabíjením. Prostě bez hromady naprosto debilnich omezení. Jistě. Jen musel během 100 let tu síť čerpacích stanic někdo vybudovat, někdo certifikovat, někdo sladit, někdo standardizovat, někdo tam musí nonstop vozit všechna paliva, přečerpávat je, musí tam být personál nebo automat aby Ti to 24/7 vydal. Elektromobilita je tu +-10 let, na jaře 2014 tu byly v celé ČR 2 rychlonabíječky v Praze u Nissan Autobond a v Brně BVV brána č.9. V dubnu přibyla třetí u Nissan Pardubice. Přesto se za tu dobu udělala spousta práce, byt s přístupem autodebilek a vyděračských energetik přisátých na dotační cecík to zdaleka nefunguje tak, jak by mělo. V České republice bylo na 2 313 stanicích evidováno 4 313 veřejných dobíjecích bodů, vyplývá z aktualizovaných informací webu Čistá doprava, která vycházejí ze zdrojových dat Ministerstva průmyslu a obchodu k 30. září 2023. V počtu veřejných dobíjecích bodů patří Česká republika na 13. místo mezi zeměmi Evropské unie, kdy 63 % dobíjecích bodů je evidováno pouze ve 3 zemích: v Nizozemsku (24 %), Německu (21 %) a ve Francii (18 %), v těchto zemích je zároveň registrováno 66 % osobních elektrických vozidel s externím dobíjením. A OPĚT ZOPAKUJI - když se zachováš s elektromobilem od spalovací autodebilky s nabíjecí sítí od autodebilek (v případě Francie dokonce od ropného gigantu Total) jako obyvatel Kréty, budeš mít výsledek jako obyvatel Kréty.Tak samo, jako když necháš hladové oko ve spalováku dojet na nulu a pak běháš s kanystrem nebo jedeš na laně či odtahu. O tom ten článek je. Péťa, sitler, elton a 4 další ohodnotil 3 4 Citovat
morepower Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 před 6 hodinami, BubakGS napsal: ..tak s tim pivem opatrne -> kamos se mi piclej moc pekne zrakvil.. ...radeji chodim pesky, pripadne me privede kolo.... ..to na nem ale nejedu, jen se opru No já mám super knajpu 5+ km do kopce lesem a nebo 7+ km po silnici (taky do kopce). Když jdu pěšky trvá mi to lehce přes hodinu. Jenže i hodinu zpátky a to už se mi úplně nechce, tady lenost vítězí. V létě tam jezdíme na kole, po tom vyšlápnutym kopci je to zasloužený a zpátky v pohodě, ale když se mi nebude chtít šlapat, tak kolobrnda bude supr. Už sme to vyzkoušeli v neděli, krapet sem si místama musel přišlápnout, ale ten komfort byl skvělej a návykovej.. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 (upraveno) @Radovanek ty ses proste kreten, teda kretan. Abych se drzel tveho slovniku. Upraveno 20. březen 2024 uživatelem sitler Radovanek, Medvěd, miroska a 2 další ohodnotil 3 2 Citovat
Hafity Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 před 5 hodinami, Radovanek napsal: pak si nesmyslně vezmou hotel bez nabíječky Takže elektromobil mi určuje kde chce dobíjet, bez ohledu na to, kde chci já spát Naprosto úžasné.... Radovanek, Medvěd a dýzl ohodnotil 2 1 Citovat
oddie Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 (upraveno) No prostě abys mohl nabíjet, zastavuješ tam, kde zastavovat nechceš, i když zrovna zastavovat nechceš, dáváš si kafe, který nechceš a spíš tam, kde spát nechceš, zkrátka samé výhody Edit a ještě jsem zapomněl na "jedeš tudy, kudy nechceš " Upraveno 21. březen 2024 uživatelem oddie miroska, Medvěd, Radovanek a 4 další ohodnotil 6 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. březen 2024 Odesláno 20. březen 2024 nejde to moc kupředu ani s dotacema, ke kterým se česko zavázalo v bruselu, resp., jsme byli zjebáni, že máme málo elektroaut, tak se rychle našly 2 miliardy, aby elektroaut bylo víc..., předpokládám, že vláda bude muset najít další peníze, jinak bude v bruselu zase pojeb , na něco peníze jsou... https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-dotace-na-e-auta-moc-netahnou-prvni-den-prislo-pouhych-11-zadosti-40464753#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu miroska ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 21. březen 2024 Odesláno 21. březen 2024 (upraveno) před 20 hodinami, Radovanek napsal: Jistě. Jen musel během 100 let tu síť čerpacích stanic někdo vybudovat, někdo certifikovat, někdo sladit, někdo standardizovat, někdo tam musí nonstop vozit všechna paliva, přečerpávat je, musí tam být personál nebo automat aby Ti to 24/7 vydal. Elektromobilita je tu +-10 let, na jaře 2014 tu byly v celé ČR 2 rychlonabíječky v Praze u Nissan Autobond a v Brně BVV brána č.9. V dubnu přibyla třetí u Nissan Pardubice. Přesto se za tu dobu udělala spousta práce, byt s přístupem autodebilek a vyděračských energetik přisátých na dotační cecík to zdaleka nefunguje tak, jak by mělo. V České republice bylo na 2 313 stanicích evidováno 4 313 veřejných dobíjecích bodů, vyplývá z aktualizovaných informací webu Čistá doprava, která vycházejí ze zdrojových dat Ministerstva průmyslu a obchodu k 30. září 2023. V počtu veřejných dobíjecích bodů patří Česká republika na 13. místo mezi zeměmi Evropské unie, kdy 63 % dobíjecích bodů je evidováno pouze ve 3 zemích: v Nizozemsku (24 %), Německu (21 %) a ve Francii (18 %), v těchto zemích je zároveň registrováno 66 % osobních elektrických vozidel s externím dobíjením. A OPĚT ZOPAKUJI - když se zachováš s elektromobilem od spalovací autodebilky s nabíjecí sítí od autodebilek (v případě Francie dokonce od ropného gigantu Total) jako obyvatel Kréty, budeš mít výsledek jako obyvatel Kréty.Tak samo, jako když necháš hladové oko ve spalováku dojet na nulu a pak běháš s kanystrem nebo jedeš na laně či odtahu. O tom ten článek je. Ale o tom, že se běžný uživatel auta NECHCE přizpůsobovat technice, ale naopak vyžaduje, aby technika byla vymyšlena tak, aby ho co nejmíň omezovala, tady UŽ ROKY vedeme Tebou stále nepochopenou diskuzi, MLHO. V úvodu tohoto příspěvku správně zmiňuješ, že než jsme dosáhli stavu, kdy čerpací stanice PHM je téměř za každým třetím bukem (obrazně řečeno), tak to trvalo nějakou dobu. Ale NIKDO na konci 19. století neběhal po vsích a nenařizoval omezení chovu koní - prostě se nechalo na lidech (zákaznících), aby si vytvořili názor a sami se rozhodli, zda budou vozit náklady na povozu, jezdit na kole nebo na koní, nebo si pořídí auto se spalovacím motorem (a infrastruktura se tomu postupem času přizpůsobila). Podle mě je zcela logické, že drtivá většina uživatelů NECHCE opustit pohodlí, které jim auto se spalovacím motorem nabízí a nehne s nima ani když je ekofanatickej propagátor elektrodebility, tajtrlík Radovánek, nazve kretény v každém svém exhibičním výplodu třeba 20x (naopak - čím víc urážek a dehonestujících označení Ti a Tvým komplicům vyběhne z pod prstů, tím větší šance, že se Ti nerozhodnutí "kousnou" a ve svém odporu k elektrodebilitě se jednoduše zaseknou) - kdyby se na elektrodebilitu tak netlačilo, kdyby se nevymýšlely různé dotační a jiné neférové podpory, ale koupě elektromobilu se nechala čistě na zákaznících, aby zjistili, že je to pro ně opravdu přínosné a nemusí chodit na speciální školení jak elektromobil SPRÁVNĚ užívat, nebylo by kolem zavádění takový dusno a ani tolik přirozeného odporu. Jestliže se ale mluví o ZÁKAZU výroby většině vyhovujících automobilů a elektromobily se do lidí násilně tlačí i když se ví, že infrastruktura k pohodovému provozu nestačí a dlouho stačit nebude, tak je ten odpor a obavy myslícím tvorům pochopitelný. P. S. Už mnohokrát jsem tu napsal, že nemám nic proti tomu, aby se elektromobily prodávaly - ať si je koupí kdokoli, kdo pro ně má využití a pochopení. Ale ZA SVÉ, bez dotací a dalších benefitů - prostě za srovnatelných podmínek s provozem jakékoli jiného automobilu (žádné parkování zdarma všude, žádné odpuštění dálničních známek, silniční daně ani jiné "benefity" - prostě máš auto, tak si ho pořiď a provozuj hezky za své, tak jako všichni další řidiči) Upraveno 21. březen 2024 uživatelem Medvěd radim.1008, miroska, Radek Hurvajz a 5 další ohodnotil 8 Citovat
petrinza Odesláno 21. březen 2024 Odesláno 21. březen 2024 Celý život mě na ježdění autem baví zejména ta svoboda - můžu vyrazit kdy chci, kam chci, jet kudy chci a jak dlouho pojedu záleží jen na mě. V mých začátcích mě poněkud omezovaly státní hranice, ale to už je zaplaťpámbů pryč. Snídaně v Praze, večeře v Benátkách, nebo v Paříži a žádné složité plánování. Prostě rychlý nápad a okamžitá realizace. Zvykl jsem si na to, vyhledávám to a pokud by všechna paliva napomáhala plnění těchto nápadů naprosto rovnocenně, s elektřinou bych problém neměl. Ale jak padlo v tom výše rozpitvávaném článku o cestě e-Vitem do Nizozemí, byť tedy skutečně autor nebyl tak úplně zarytýa objektivní elektromobilista, tak 6 hodin časová ztráta na 1800 km oproti spalováku, tedy 3 hodiny na 900 km - viz ta Paříž, nebo Benátky, je pro mě neakceptovatelná. A během cest po Balkáně a Africe jsem navíc na moc nabíječek také nenarazil. Jasně, do práce jezdím denně nějakých ani ne 20 km tam a ani ne 20 km zpátky, na to by EV byl ideální, ale druhé auto do rodiny za ty současné ceny jen na dojíždění do práce je přeci jen rozmařilost (navíc mám služebák). Takže taky patřím do té výše zmiňované skupiny obyvatel Kréty, jakých je nás tady evidentně většina. OK406, Medvěd, Radovanek a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 21. březen 2024 Odesláno 21. březen 2024 Doba elektrická dorazila i k nám na maloměsto. eRifter nahradil spalovací Kangoo. Radovanek a elton ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 21. březen 2024 Odesláno 21. březen 2024 zrovna u mestapa dava elektrak smysl. Najezdi to denne docela malo a vetsinu po meste. Tam to patri. Medvěd, Radovanek, Dave_k a 8 další ohodnotil 11 Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2024 Odesláno 22. březen 2024 ja jeste doplnim, dle clanku od buzen z usa, tam jsou vcelku radi, kdyz najdou funkcni stojan a dobijou neni asi vic k nasrani nez dojet vymacknutej jak citron k nefunkcni nabijecce https://www.auto.cz/studie-rika-ze-tisice-nabijecich-stanic-elektromobilu-v-usa-jsou-nespolehlive-148002 hlavne nezapomente, jsou to lzi, vymyslene famy a pomluvy. Elektrika je cista, baterie jsou eko, a vsechno je ruzove a bozi Citovat
Hafity Odesláno 22. březen 2024 Odesláno 22. březen 2024 .... a zalité sluncem !!! Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 22. březen 2024 Odesláno 22. březen 2024 (upraveno) Tady o tom už taky něco psali kde udělli soudruzi z NDR chybu. Upraveno 22. březen 2024 uživatelem Dave_k Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.