Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Bavíme se o autech kterými jezdíme a které nám pro naše využití vyhovují - jinak bychom si je (stejně jako já např. I ona nebo jinou elektropikslu ) nekoupili.

Zatím ještě můžem

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 10 hodinami, Radovanek napsal:

To dáš Pepito. Naše tělo je nastaveno na 140 let, tak ho budeš trošku méně huntovat a stovečka je tu hned. 

Proč si ze mě děláš srandu? To není od Tebe moc hezké. Říkám si že budu rád když se dožiji 75 let, ale to už budu špatně vidět, budu mít třes rukou a minimální cit v nohách abych mohl ovládat auto.. :myslim

Mimochodem neznám nikoho v mém blízkém a ani ve velmi vzdáleném okolí, kdo by se měl dožít 140 let.

To už s tím svým přesvědčováním přehnal.

Myslím že by ses měl nad sebou zamyslet a trochu přibrzdit. :myslim :papa

Odesláno

Rhinos - bum ho hlavičkou o hřebíček :D
Stejně, jako mě baví ŽÍT a tak holt své tělo týrám tu guláškem, tu svíčkovou nebo tuhle nedávno dokonce husou, tak úplně stejně to mám se vztahem k relativně bezstarostné JÍZDĚ autem, kde když se mi rozsvítí hladovec, vím, že za max. jednotky minut budu schopen pokračovat dál, a to zrovna i třeba 800 km. A že k tomu potřebuju spalovat naftu je mi v současné době fakt šumák, páč dle mého názoru by nebylo zásadně poznat i kdyby šmahem VŠECHNA OA v Evropě přešla na elektriku, páč jejich emise jsou v celosvětové atmosféře jen marginálním zdrojem znečištění

Odesláno
před 6 hodinami, Pepito napsal:

Říkám si že budu rád když se dožiji 75 let, ale to už budu špatně vidět, budu mít třes rukou a minimální cit v nohách abych mohl ovládat auto.. 

V té době už budeš mít přeci levný,plně autonomní elektromobil,kterému jen řekneš,že chceš třeba k Radovánkoj do Ostravy a on tě tam bez jediné zastávky v klidu doveze.Radovánek tě přivítá v plné síle,nabídne ti bio salát a vodu,protože to je nejzdravější a vlastně to je taky skoro zadarmo,pak ti vysvětlí co všechno děláš špatně,a co bys vlastně měl dělat a jak se chovat.Nakonec se pochlubí ,že pár let před stovkou čeká s manželkou dalšího potomka,a že jeho tata před týdnem oslavil 130 narozeniny a bude se znovu ženit.(protože musí) Po této cca dvou hodinové návštěvě plné informací,podpory a zdravého pohoštění na čerstvém ostravském vzduchu,se budeš cítit jako znovuzrozený,a pln elánu do života.Dokonce budeš tak nabitý energií,že se odvážíš sám a bez přestávky řídit celou cestu domů.Budeš se cítit úplně jako v nebi.A až to budeš někomu vyprávět,tak ti nikdo neuvěří.

Odesláno

Po přečtení titulku jsem s napětím čekal, jak to bude:

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/britanie-zvazuje-kvuli-elektroautum-zpoplatnit-silnice-40342398

A jasně, není to "kvůli elektroautům", ale kvůli výpadku spotřební daně z prodeje PHM. Naštěstí (zatím) nejdou cestou zdražení elektřiny. Jsem zvědavý, jak v roce 2030 Briánie zakáže prodej spalováků. To škodovka přijde o velký trh, pokud se nepřizpůsobí.

Odesláno
V 15. 11. 2020 at 22:11, Radovanek napsal:

Zkuste se bavit o běžných autech á la Fabie, ne o autobusech a vozech vyšší třídy.

Z jakého důvodu? Každý má přeci jiné nároky? Nebo zase začneš lidem kázat co potřebují a co ne? Tohle dělali komančové.... :roker

Odesláno (upraveno)

@Hafity ty nevis, ze Tesla apod. cili na uzivatele Fabii, Sander, Renaultu Clio, Ceedu a podobnych aut? Akorat to teda nikdo nerekl tem, co nasadili cenu 1,5M+ v zakladu... to si tech Fabii koupim v zakladu 5, nebo 3 prakticky v topu, ze...

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
V 15. 11. 2020 at 21:53, Radovanek napsal:

Ne, opravdu neznám elektrodebility. V pátek jsem pojezdil Teslou Brno-Praha a zpět a velká spokojenost. A to byly ojetiny 168 tis. km a baterka jen 85 kWh. Jedna zadokolka, druhá čtyřkolka. 

Kolega používá spalováka výjimečným způsobem oproti 99% nás ostatních a pokud jste si všimli, tak tankuje 72 L. Které Vaše auto má takovou nádrž? Moje největší byla v Citroenu BX 1.9 D a to 65 iltrů až po víčko. S PSA motorem bylo schopno při slušném zacházení ujet skoro tisíc km. A to jsem měl jednu z největších nádrží v té době v západním osobním autě.

Mal so P 605 1 generácie, nádrž 80 L, v pohode som spravil 1200 km, potom 405, 70 L, okolo 1000 km vždy potom 605 2 generácie, 80 L, takmer 1200 km vždy. Takže nestrielaj od buka do buka o autách keď nič nevieš ako kto jazdí a co ktoré auto ma. Auto strednej triedy ako tvoje bývalé BX, bolo na bežné jazdenie, tak ako dnes 3/4 áut ktoré majú nádrž od 40 do 55L.

Tvoje porovnavacky Tesly za 3mega a Ionu je ako porovnávať Bmv 7 a Yarisa napr. Nič proti značkám.

ľudia si kupujú auto aké potrebujú, na aké majú, a nie podľa tvojich rad ako by bolo dobre....

Čo tvoje tvrdenie, vždy je na chybe niekto iný, raz užívateľ, čo nevie jazdiť, alebo auto vôbec nepotrebuje, potom MHD, lebo je zle nastavená, potom majitelia panelákov, lebo využívajú verejné parkoviska pri panelákoch, a vlastne asi všetci čo majú auta so spaľovacím motorom.

Odesláno (upraveno)
před 31 minutami, mmartinkovic napsal:

ľudia si kupujú auto aké potrebujú, na aké majú, a nie podľa tvojich rad ako by bolo dobre....

Kdysi byla v telce reklama na nějaký Renault..... Prodejce se ptal zákazníka: Potřebujete vůbec tohle auto? A zákazník odvětil: Ne, ale chci ho!

Tím jsem chtěl jenom naznačit, že existuje určitá skupina lidí, která si auto koupí bez nějaké vyslovené potřeby.... Ale mají na to právo!

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

presne tak...
S 407 ujedu celkem v pohode okolo 900km a stejne kdyz jedu s rodinkou treba na poznavaci vylet do meho rodiste tak to nestaci.

A kdyz jsem jeste pred nedavnem mel BMW s sestivalcem 200kw a trilitrem...potreboval jsem to?

Ne ale chtel jsem ho...

Odesláno (upraveno)

Už jsem zde psal zeDelší dobu jsem to tu nečetl,a jelikož mám dneska vcelku klid v práci tak jsem to chtěl napravit že bych se mohl dozvědět něco nového nebo zajímavého.

@Radovanek na jednu stranu máš opravdu můj obdiv, máš svůj styl života, svůj svět..ALE!

Opravdu by jsi měl trochu ubrat alespoň pro některé zúčastněné na tomto klubu včetně mě.

Patřím (troufám si tvrdit) mezi ty mladší než spousta zdejších členů (neberte to nijak zle :D) a po přečtení tvého příspěvku jsem málem dostal infarkt když jsem si představil že se mám na tomto světě roztřesený a totálně vyšťavený  potulovat ještě ve 140 letech. To opravdu ne 😂

Už jsem sem psal,že elektromobily mají budoucnost ale ne v současné době. I ty sám si svým příspěvkem potvrdil že v době, kdy už tu nikdo z nás nebude.(doufám :D) jestli si to dobře vybavují(nechce se mi to hledat) tak jsi psal vývoj spalovaku 120let, což i při rychlejším vývoji bude u elektroaut nejdřív za 60-70 let totálně vyladěné si myslím.

Píšeš že je vždycky nějaká možnost nabíjet, což s tebou i souhlasím i když to není dvakrát komfortní. Spousta lidí si kupuje auto dejme tomu za 50 tisíc jen na cestu do práce a domů a občas nějaká ta couračka. Až bude taková možnost i u elektromobilu tak nad tím možná i popřemýšlím, dřív ani ťuk. A myslím že to tak má i spousta jiných lidí, prostě ta cena je odstrašující což sám musíš přiznat 

Ještě dodatek: je to sice velký OT ale jen že zvědavosti.

Proč vlastně jsi na klubu? Kvůli tomu že tě klub baví a máš ho rád nebo kvůli tomu aby jsi lidí přesvědčil jak bych to řekl, o své víře a stylu života?

Neber tuhle otázku špatně, jen mě to vážně zajímá 

Upraveno uživatelem brixtr
Dodatek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...