Péťa Odesláno 10. prosinec 2022 Odesláno 10. prosinec 2022 "Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí" BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 20. prosinec 2022 Odesláno 20. prosinec 2022 To je čtení... https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/glosa-pozor-na-dobre-napady-elektromobiliste-jsou-ted-na-ne/r~43d68f347fa911ed93abac1f6b220ee8/ Radek Hurvajz, ozzy56, elton a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. prosinec 2022 Odesláno 20. prosinec 2022 @Péťa, opravdu zajímavé čtení. Naštěstí já už se toho "chaosu" s přechodem na absolutní elektromobilitu nedožiju, ale chudáci naše děti.. Citovat
Pepito Odesláno 20. prosinec 2022 Odesláno 20. prosinec 2022 To platí už přes 30 let. VID-20221220-WA0008.mp4 PaKr a Péťa ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 26. prosinec 2022 Odesláno 26. prosinec 2022 https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/vyhlazovani-spicek-v-nemecku-nabira-konkretni-podoby-majitele-elektro-aut-cekaji-krusne-casy/ ... jasně Autofórum, ale i tak... Citovat
sitler Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 https://echo24.cz/a/HnX3k/zpravy-ekonomika-nemecko-elektricke-site-omezovat-tepelna-cerpadla-nabijeni-elektromobily Elektro budoucnost v praxi? ... uz se zase resi omezovani. To jsou ale vyhlidky Citovat
oddie Odesláno 4. leden 2023 Odesláno 4. leden 2023 V 26. 12. 2022 at 18:58, BubakGS napsal: https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/vyhlazovani-spicek-v-nemecku-nabira-konkretni-podoby-majitele-elektro-aut-cekaji-krusne-casy/ ... jasně Autofórum, ale i tak... Omezování výkonu je realita, už to bývá i v podmínkách připojení, testují se systémy na řízení dobíjecích stanic v distribuční síti, časem k tomu přibudou i dynamické tarify. Otázka pár let... Citovat
BubakGS Odesláno 4. leden 2023 Odesláno 4. leden 2023 ...nojo. Porad stejny problem - samotny elektromotor je fajn vec, ale jak mu dodat energii v aute? Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 "Zatímco klasické automobilky spíše zdražují, Tesla skokově zlevnila" https://vtm.zive.cz/clanky/tesla-v-cesku-zlevnuje-az-o-23--model-y-je-levnejsi-nez-skoda-enyaq/sc-870-a-220269/default.aspx elton a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 Je to fantastické. Dinosauří spalovací autodebilky nedokáží dodat objednané auto často ani do 12 měsíců. Nedodělky jim opět stojí po letištních plochách. Škoda Auto budiž nedobrým příkladem. A zdražily prakticky všechny, většinou o 17-26%. Tesla nejenže brutálně zlevnila, ale auto dodá do 2 měsíců. Model 3 byl za skoro 1,4 mil., od pátku 13.1.2023 za 1,1 mil. Kč. Fantastické. Přemýšlel jsem do pátku o téhle ojetince BMW i3 40 kWh baterie MPV zadní náhon v plné palbě a ještě i v záruce a se servisem v ceně, ale nyní se mi dostupnější a lepší volba jeví nový Tesla Model Y, auto na doživotí. Zásluhou Tesly půjde v roce prodej EV v roce 2023 opět a pořádně nahoru - Prodej elektroaut v celém světě loni vzrostl o 60 procent. Globální prodej elektromobilů se v loňském roce zvýšil téměř o 60 % na 10,3 mil. vozů. Vyplývá to z údajů analytické společnosti BloombergNEF, která v letošním roce očekává kvůli ekonomické nejistotě ve světě pokles poptávky po elektroautech. elton ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 @Radovanek mám tě za odborníka přes elektroauta , ale přesto si dovolím jednu výtku--slovo ,,náhon'' se používá ve smyslu ,,náhon vody pro mlýnské kolo''--tak nám to bylo vysvětlováno v učení, v souvislosti s automobily kdežto slovo ,,pohon'' přísluší k autům (atd.)--takže auta mají přední pohon, zadní pohon , nezlob se, musel jsem k cenám elektroaut jen toto--ač jsem na tom jako penzista finančně celkem dobře, sleva u Tesly mi stále nedovoluje tohle auto koupit, bohužel ani ceny elektroaut u jiných značek a jejich provoz v souvislosti s cenou el. energie v poslední době mi predikují, že zůstanu u spalováku, musím napsat bohužel radim.1008, Pe.Tr, Medvěd a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 A já (ač fanda do elektroaut) musím dodat, že nárust prodeje elektroaut je dáno politikou, nikoli ze svobodného rozhodnutí zákazníků. Hafity, ozzy56, elton a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 (upraveno) tak prvně je nasra li adbluečkem , to se se re všem , samotny benzin uz moc nekoupis takze jdou do elektrik. no povime si za 5 let jak to bude v realu fantastický Upraveno 14. leden 2023 uživatelem Pe.Tr Medvěd a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 před 55 minutami, Radovanek napsal: Zásluhou Tesly půjde v roce prodej EV v roce 2023 opět a pořádně nahoru - Prodej elektroaut v celém světě loni vzrostl o 60 procent. Globální prodej elektromobilů se v loňském roce zvýšil téměř o 60 % na 10,3 mil. vozů. Vyplývá to z údajů analytické společnosti BloombergNEF, která v letošním roce očekává kvůli ekonomické nejistotě ve světě pokles poptávky po elektroautech. ještě musím napsat, že na tyhle procenta by ti neskočili ani indiáni v amazonském pralese, bo když prodáš 3 auta a další rok 6 , tak je to nárůst 100%--tak s tím běž někam... já jdu zatím odvolit a udělám to jak ten miliardář Janeček--přeškrtnu kandidáta a napíšu tam sebe , možná to vyjde Medvěd a Pepito ohodnotil 2 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 No když si poskládám Model Y, aby k něčemu byla, tak je o 1 mega dražší než ten ošklivej bavorák... Tesla holt musela zlevnit, aby navýšila prodeje a zaplácla díru po Elonových odprodejích akcií. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 před 28 minutami, ozzy56 napsal: ještě musím napsat, že na tyhle procenta by ti neskočili ani indiáni v amazonském pralese, bo když prodáš 3 auta a další rok 6 , tak je to nárůst 100%--tak s tím běž někam... Jako promiň, ale tady to je už o stovkách tisíc kusů. Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 Před hodinou, Péťa napsal: A já (ač fanda do elektroaut) musím dodat, že nárust prodeje elektroaut je dáno politikou, nikoli ze svobodného rozhodnutí zákazníků. Potvrzuji Např. některé technické univerzity spolupracující úžeji se Škodovkou dostávaly od Škoda Auto vždy na dva roky auto (Superba) s tím, že na něm budou vozit reklamní polepy a po dvou letech dostanou další nové auto s tím, že si to stávající mohou v případě zájmu odkoupit. No a poslední 2 roky už to byly buď Superby IV (elektro) nebo nafty a od podzima už jen Eniaq. Kluci, jejichž rektoři na to kejvli, jsou z toho opravdu nadšení Citovat
Dave_k Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 A co mají za problémy, že jim to tak vadí? Vždyť je nekupují, servis minimální, akorát si zvyknout co se týče "tankování". Jinak to má furt 4 kola a volant ne? Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 Třeba že to nedojede z Liberce do Plzně a z5 v jednom dni...... BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 14. leden 2023 Odesláno 14. leden 2023 Proč by nemělo? Ale pokud myslíš na jedno nabití dálniční rychlostí asi určitě ne. S jedním nabíjením asi v pohodě (záleží jakej ten Enyaq je). Proto píšu, že to je o tom si to správně rozvrhnout kvůli nabíjení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.