Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno
V 26. 12. 2022 at 18:58, BubakGS napsal:

Omezování výkonu je realita, už to bývá i v podmínkách připojení, testují se systémy na řízení dobíjecích stanic v distribuční síti, časem k tomu přibudou i dynamické tarify. Otázka pár let...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Je to fantastické. Dinosauří spalovací autodebilky nedokáží dodat objednané auto často ani do 12 měsíců. Nedodělky jim opět stojí po letištních plochách. Škoda Auto budiž nedobrým příkladem. A zdražily prakticky všechny, většinou o 17-26%. 

Tesla nejenže brutálně zlevnila, ale auto dodá do 2 měsíců. Model 3 byl za skoro 1,4 mil., od pátku 13.1.2023 za 1,1 mil. Kč. Fantastické. Přemýšlel jsem do pátku o téhle ojetince BMW i3 40 kWh baterie MPV zadní náhon v plné palbě a ještě i v záruce a se servisem v ceně, ale nyní se mi dostupnější a lepší volba jeví nový Tesla Model Y, auto na doživotí. 

Zásluhou Tesly půjde v roce prodej EV v roce 2023 opět a pořádně nahoru - Prodej elektroaut v celém světě loni vzrostl o 60 procent. Globální prodej elektromobilů se v loňském roce zvýšil téměř o 60 % na 10,3 mil. vozů. Vyplývá to z údajů analytické společnosti BloombergNEF, která v letošním roce očekává kvůli ekonomické nejistotě ve světě pokles poptávky po elektroautech.

Odesláno

@Radovanek mám tě za odborníka přes elektroauta :super, ale přesto si dovolím jednu výtku--slovo ,,náhon'' se používá ve smyslu ,,náhon vody pro mlýnské kolo''--tak nám to bylo vysvětlováno v učení, v souvislosti s automobily

kdežto slovo ,,pohon'' přísluší k autům (atd.)--takže auta mají přední pohon, zadní pohon , nezlob se, musel jsem 🤠

k cenám elektroaut jen toto--ač jsem na tom jako penzista finančně celkem dobře, sleva u Tesly mi stále nedovoluje tohle auto koupit, bohužel ani ceny elektroaut u jiných značek a jejich provoz v souvislosti s cenou el. energie v poslední době mi predikují, že zůstanu u spalováku, musím napsat bohužel :papa

Odesláno (upraveno)

tak prvně je nasra li adbluečkem , to se se re všem , samotny benzin uz moc nekoupis takze jdou do elektrik. no povime si za 5 let jak to bude v realu fantastický 😉

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno
před 55 minutami, Radovanek napsal:

Zásluhou Tesly půjde v roce prodej EV v roce 2023 opět a pořádně nahoru - Prodej elektroaut v celém světě loni vzrostl o 60 procent. Globální prodej elektromobilů se v loňském roce zvýšil téměř o 60 % na 10,3 mil. vozů. Vyplývá to z údajů analytické společnosti BloombergNEF, která v letošním roce očekává kvůli ekonomické nejistotě ve světě pokles poptávky po elektroautech.

ještě musím napsat, že na tyhle procenta by ti neskočili ani indiáni v amazonském pralese, bo když prodáš 3 auta a další rok 6 , tak je to nárůst 100%--tak s tím běž někam...:)

já jdu zatím odvolit a udělám to jak ten miliardář Janeček--přeškrtnu kandidáta a napíšu tam sebe 🙈😂, možná to vyjde :super

Odesláno

No když si poskládám Model Y, aby k něčemu byla, tak je o 1 mega dražší než ten ošklivej bavorák... :myslim

Tesla holt musela zlevnit, aby navýšila prodeje a zaplácla díru po Elonových odprodejích akcií. 

Odesláno
před 28 minutami, ozzy56 napsal:

ještě musím napsat, že na tyhle procenta by ti neskočili ani indiáni v amazonském pralese, bo když prodáš 3 auta a další rok 6 , tak je to nárůst 100%--tak s tím běž někam...:)

Jako promiň, ale tady to je už o stovkách tisíc kusů. ;)

Odesláno
Před hodinou, Péťa napsal:

A já (ač fanda do elektroaut) musím dodat, že nárust prodeje elektroaut je dáno politikou, nikoli ze svobodného rozhodnutí zákazníků.

Potvrzuji

Např. některé technické univerzity spolupracující úžeji se Škodovkou dostávaly od Škoda Auto vždy na dva roky auto (Superba) s tím, že na něm budou vozit reklamní polepy a po dvou letech dostanou další nové auto s tím, že si to stávající mohou v případě zájmu odkoupit. No a poslední 2 roky už to byly buď Superby IV (elektro) nebo nafty a od podzima už jen Eniaq. Kluci, jejichž rektoři na to kejvli, jsou z toho opravdu nadšení 😄 

Odesláno

A co mají za problémy, že jim to tak vadí? Vždyť je nekupují, servis minimální, akorát si zvyknout co se týče "tankování". Jinak to má furt 4 kola a volant ne? :myslim

Odesláno

Proč by nemělo? Ale pokud myslíš na jedno nabití dálniční rychlostí asi určitě ne. S jedním nabíjením asi v pohodě (záleží jakej ten Enyaq je). Proto píšu, že to je o tom si to správně rozvrhnout kvůli nabíjení.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...