sitler Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Problém tam je primárně to, že tam v okolí nikde nejde elektrika. Spalovaky prostě dolejes cisternou a za 5 minut zase jede makat. Elektro je k ničemu. Bude stát na nabíječce někde daleko, nebo kvůli tomu tam bude muset extra diesel agregát (jasně, určitě dává smysl spalovat naftu na dobíjení elektra...) Citovat
PaKr Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Tak u soudobého spalováku kromě upraveného sání, hlavně dobře utěsněnou elektroniku. Nebo držet něco starého bez elektroniky ( V3S a podobně) Citovat
sitler Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Podle me, zaizolovat elektro proti vode je vyrazne snazsi, nez zaizolovat spalovak. Ale u poodbnmych katastrof, kde v miste neni elektrika, natoz supercharger na nabiti za jednotky minut, jsou elektrovozy proste k nicemu. Citovat
Radovanek Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 V 15. 7. 2021 at 16:50, ozzy56 napsal: dyť ty Jehovy jsou u nás takové hodné paní, bohužel starší ročníky, jinak bych se s některou i zapovídal Za mnou do paneláku dorazili až ke dveřím bytu. Obcházely to od 13.patra dolů. Matka a dcera. Když jsem projevil zájem o obrácené na víru dcerou, tak ztratily zájem . Asi to byly začátečnici a nechtěly na oltář Jehovy vlastně nic položit ..... Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 V 15. 7. 2021 at 19:40, BubakGS napsal: @Radovanek...sorry vole, ale to, co funguje Tobě po vynaložení obrovských investic na bateriová auta a (podle podpisu) na téměř "ostrovní" řešení fotovoltaiky u Tebe doma nefunguje pro 99,9% procent normálních lidí. Já nejsem zaujatý proti elektro-autům per se, pokud se z toho nedělá náboženství a jediná správná cesta... Dokonce bych si mohl Konu, Soul nebo i tu Teslu z fleku koupit keš, jako toho Riftera. Ale zatím pro můj use-case z hlediska osobní svobody a mobility vyhrávají fosily. V momentu kdy někdo vynalezne "atomovou" baterku, Teserakt nebo jiný perfektní zdroj energie, s radostí to koupím. Do té doby mi EU může políbit záda.... A dokonce mi ani nevadi "fanatici" jako Ty, protoze v Evrope uz dlouho nebyla zadna valka (jinak matka pokroku)a nekdo ty nove veci (pokud mozno) za svoje a castacne i za nase (z dani) prachy vyzkouset musi... Mas to jinak, ok, ale neval mi tu kliny do hlavy, jo? Obrovských investic? Ano, FVE ve 2009 stála skoro půl mega, ale to opravdu byla investice, a vrací se. I tak jsem si musel půlku půjčit. Již dávno splaceno. Mohl to tak udělat kdokoli další z 2 mil. majitelů RD. Auta? No investice do úspor ano, to skutečně byla. Kdybychom 96 tisíc km ujeli naším bývalým benzínovým Citroenem Berlingo s průměrnou městskou spotřebou 8 L/100 km, tak při ceně 1 litru +-30,- Kč by jen palivo stálo 230.400,- Kč! My jsme ale zaplatili jen +-10.000,- Kč, 23x méně…… V květnu 2016 jsme si proto koupili další Peugeot Ion. Manželce. 3 roky jetý, 14 tis. km za 280 tis. Kč (včetně sady zimních pneu a nezávislého topení Webasto). V červnu 2021 má najeto dalších 47 tis. km (61 tis. km celkem). Úspora jen na palivu je 112.800,- Kč. Celkem za obě auta úspora 343.200,- Kč jen na palivu. A zase to mohl udělat každý, těch nových aut zůstalo Peugeotu ČR u Domanského 5 kousků, těch ojetin v roce 2016 bylo k dispozici veřejně v tabulce se všemi údaji 21. Jsi zřejmě bohatý člověk a milion keš pro tebe není problém. Protože to jsou ceny Kona, Soul, Tesla ještě výše když začneme Modelem 3. Jenže ty jsi ještě bohatší, koupil jsi Riftera od 400 tisíc nahoru a k němu uzavřel nepsanou smlouvu na doživotní nákupy paliva, oleje, filtrů, výfuků, startovacích akumulátorů, svíček....... Tak OK, Tvoje volba. A opět - EU Ti nic nenutí. Občané EU si zvolili, parlament a komise prosazují omezení emisí z dopravy. Toho, co mají lidé denně pod okny a vedle chodníku. Citovat
Radovanek Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 V 15. 7. 2021 at 21:41, Dave_k napsal: Mám ve 20 let starým autě teprve 2 baterku. Včetně té originální. A to parkuju venku. Výjimky se najdou vždy. Já měnil v Berlingu za 8 let myslím 3, musel bych se podívat na Spritmonitor.de. Ale v naftě a stání venku a krátké trasy, to je spolehlivý zabiják. Citovat
Radovanek Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Hezky to někteří nahoře ve vláknu shrnuli, oni vědí, proč to nejde. Tak si v tom setrvejte. Vaše volba. Kdo chce, hledá způsoby, jak to udělat, kdo nechce, hledá důvody, proč to nejde. Co se elektromobilu ve vodě týče, tak Danile Donaťák je vůl, který samozřejmě neví, o čem mluví. Což je u názorů na elektromobiitu symptomatické a vše je vedeno snahou kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Elektromobily pracují s napětím kolem 400V, proto silová kabeláž v nich je vedena v ochranných kabelech oranžové barvy. Tato je utěsněna skoro vzduchotěsně, protože kromě kufru probíhá i pod vozem. Takže zatímco nízkonapěťová elektronika spalovacích vozidel je vodou vyřazena z provozu hned poté, co jsou zality vodou filtry sání vzduchu, bez nichž jaksi spalovací proces neprobíhá, elektromobil pokračuje dále. Nepotřebuje pro svou funkci nic zvenčí a žádný zkrat nehrozí. Jinak by nemohl do myčky, do deště, do sněhu. Při záplavách v USA to byly právě Tesly, které zatopenými úseky dálnic pokračovaly dále, zatímco spalováci stáli. I to ale dokáží uplacená spalovací média prodat jako hazard a šatnou věc, zejména ***forum A názor - Spalovaky prostě dolejes cisternou a za 5 minut zase jede makat. Elektro je k ničemu. - je fantastický. Už jsi viděl fungovat benzínku bez elektřiny? Jinak stejně, jako z nezasaženého vnějšku cisterna s palivem, dojede do oblasti i kamion s baterkou. Ostatně Tesla to tak dělá, má mobilní nabíjecí stanice už 2 roky, když se někde konají velké akce a předpokládá se přítomnost mnoha aut a infrastruktura tam zrovna ještě není. BubakGS, sitler, elton a 2 další ohodnotil 2 3 Citovat
sitler Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 (upraveno) Jsi fanaticky elektroidiot, dalsi diskuse nema cenu. Pokud tvrdis, ze nabit elektro je stejne snadne a rychle jako nalit do nadrze kapalinu, tak proste jsi. Nazdar. A NE, na naliti paliva do nadrze nepotrebujes vubec zadnou elektriku. Z cisterny tece i samospadem kdyz je nejhur. Ale zpravidla je tam cerpadlo, ktery zene motor nakladaku, co ji privezl, vime. Upraveno 18. červenec 2021 uživatelem sitler Medvěd a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
Agrafik Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 před 31 minutami, Radovanek napsal: Tato je utěsněna skoro vzduchotěsně To neznamená vodotěsně. před 32 minutami, Radovanek napsal: Nepotřebuje pro svou funkci nic zvenčí a žádný zkrat nehrozí. Jinak by nemohl do myčky, do deště, do sněhu Tady mícháš jabka s hruškami. Říká ti něco IP ? To co popisuješ není to samé, jako ponoření do vody. před 47 minutami, Radovanek napsal: Ale v naftě a stání venku a krátké trasy, to je spolehlivý zabiják V podobném režimu mi baterka vydržela 13let před 51 minutami, Radovanek napsal: při ceně 1 litru +-30,- Kč by jen palivo stálo 230.400,- Kč! My jsme ale zaplatili jen +-10.000,- Kč, 23x méně Můžeš to prosím upřesnit? - kde tě stálo "palivo" 10tis? oproti 230tis? Citovat
rhinos Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 k baterkam... ja mam v 407 baterku druhou. Ta první vydržela 6 let. A ted malej poznatek. V sobotu jsem odjel na dovolenou do Beskyd. Cesta bratru 500km. Na jeden zatah s plne natankovanou nadrzi. Dve prestavky jedna na jidlo a jedna fyziologicka Jinak dva dospeli a tri deti 3,7,12 takze zadna sranda na delsi cesty No a nádrž stále na 50%. Dojezd na plnou je 1000-1100. Jen ze zvedavosti jsem koukal na moznost dobíjení v okolí a žádná hitparáda to fakt není...použil jsem nabijto.cz a elektromobilita.cz A Vsetín je úplná tragédie...tak nevím zkusím to zase za 50 let ale to už asi bude fůzní pohon Medvěd a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
BubakGS Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 (upraveno) před 14 hodinami, Radovanek napsal: Obrovských investic? Ano, FVE ve 2009 stála skoro půl mega, ale to opravdu byla investice, a vrací se. I tak jsem si musel půlku půjčit. Již dávno splaceno. Mohl to tak udělat kdokoli další z 2 mil. majitelů RD. Auta? No investice do úspor ano, to skutečně byla. Kdybychom 96 tisíc km ujeli naším bývalým benzínovým Citroenem Berlingo s průměrnou městskou spotřebou 8 L/100 km, tak při ceně 1 litru +-30,- Kč by jen palivo stálo 230.400,- Kč! My jsme ale zaplatili jen +-10.000,- Kč, 23x méně…… V květnu 2016 jsme si proto koupili další Peugeot Ion. Manželce. 3 roky jetý, 14 tis. km za 280 tis. Kč (včetně sady zimních pneu a nezávislého topení Webasto). V červnu 2021 má najeto dalších 47 tis. km (61 tis. km celkem). Úspora jen na palivu je 112.800,- Kč. Celkem za obě auta úspora 343.200,- Kč jen na palivu. A zase to mohl udělat každý, těch nových aut zůstalo Peugeotu ČR u Domanského 5 kousků, těch ojetin v roce 2016 bylo k dispozici veřejně v tabulce se všemi údaji 21. Jsi zřejmě bohatý člověk a milion keš pro tebe není problém. Protože to jsou ceny Kona, Soul, Tesla ještě výše když začneme Modelem 3. Jenže ty jsi ještě bohatší, koupil jsi Riftera od 400 tisíc nahoru a k němu uzavřel nepsanou smlouvu na doživotní nákupy paliva, oleje, filtrů, výfuků, startovacích akumulátorů, svíček....... Tak OK, Tvoje volba. A opět - EU Ti nic nenutí. Občané EU si zvolili, parlament a komise prosazují omezení emisí z dopravy. Toho, co mají lidé denně pod okny a vedle chodníku. ...opakuju znova - ok, ze to Tobe s el auty a fotovoltaikou funguje. Me to zatim nefunguje, a pri mem use case ani nebude dokud nebudou mit zdoj energie stabilne aspon na 800 km v lete/v zime a nabijeci cas / vymena powepacku do 15-20 minut.... ..minimalne kvuli praci. Na popojizdeni kolem baraku by to mozna stacilo uz dneska, ale zase se mi nechce plevelit zahradu (ve meste nedostatkove zbozi) stanim na dalsi auto, notabene kdyz nikdo jiny u nas doma neridi. To fakt 3 auta nepotrebuju. Ano, nemame se zle, nejake prachy vydelat dovedu. Rifter byl snatek z rozumu - potreboval jsem 7mi mistne auto - jak v pohadce - ani velke ani male - ani rychle ani pomale - ani nakladni ani osobni ... no a nejbliz tomu vsemu vysel Rifter. Mno, me muj stal podstatne vic, nez tech "od 400.000" ... a to nemluvim o tom dodelavabem WEBASTU a tak dal... . Auto nemam jako statusovou zalezitost, na to s.e.r.e pes. Mno, volici volili... Ty nemas ani poneti jak funguje EU interne co? .... volici volili .... moje svata prostoto..... .... jsem si poprskal notebook... voe... takovej for v pondeli hned po ranu..... EDIT: ..ani tu FV na strechu si ja dat nemuzu, bo barak z 20tych let minuleho stoleti v sirsim centru mesta, takze do toho keca bambilion uradu do kazdy opravy .... jsem byl rad, ze jsem predloni aspon dokazal dostat pod zem nadrz na destovku s uzitkovou vodarnou schovanou ve sklepe... ... ..rodina se pochopitelne kvuli Elonovu nabozenstvi nekam do riti za mesto (kde by to vybudovat slo) stehovat nebude... ..to by nespis odstehovali akorat tak me... EDIT2: ... zatim je nekde nabijeni jeste zadarmo, ale to pomerne rychle prestane platit.... ..a to globalne... ..cena el pujde raketove nahoru vcetne limitu na nabijeni (stejne jako jsou uz dnes limity na bazeny a podobne u vody). Stejne jako voda bude el za chvili pomerne nedostatkova komodita,... Upraveno 19. červenec 2021 uživatelem BubakGS rhinos a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 @BubakGS ne, elektrina nebude nedostatkova. Radovanek rikal, ze kdyz se odstavi rafinace a tezba ropy, tak se muze napapej par elektroat navic, takze v pohode. Proste se odstavi tezbaa zpracovani ropy a vyreseno. Oh, wait... bez ropy nebudou solarni panely, kabely, ani ty auta... no nic. Tim vetsi uspora. Zpatky do jeskyne! Medvěd a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
BubakGS Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 (upraveno) ...mno kdybych tyhle veci kdysi hodne davno nestudoval dokonce na CVUTu v Praglu, nestravil 2 dekady po pulce zemekoule praxi pro jednu velkou americkou... ...atd...atd ... ..dokonce neprimo 3x do roka delam i nejakou drobnou analytickou praci pro jednu z firem samotneho Elona .... .. asi bych o tom howno vedel ze? .... ale ja mu to neberu, jen pisu, ze co funguje jemu, nefunguje me... ...zatim.... ...treba nejaky novy Einstein prekvapi nejakym suprovym zdrojem energie a pak to i pro me fungovat zacne. Jsem sice petrolhead a v US of B si obvykle uzivam auta s motory o kterych my tady v EU uz nesmime ani nahlas mluvit .... ..ale me el auta fakt nevadi. Naopak, par jsem jich zkusil a bavila by me, KDYBY .... ... a az bude vyresene to moje KDYBY, tak budu taky klidne jezdit el autem... Upraveno 19. červenec 2021 uživatelem BubakGS Hafity, Agrafik a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 https://www.autoforum.cz/zajimavosti/osmileta-tesla-se-156-tisici-najetymi-km-ukazuje-jak-to-dopada-s-ekologicnosti-elektromobilu/ Citovat
Milan+ Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 (upraveno) https://www.testyojetin.cz/zajimavosti/to-ti-staci-ted-budu-nabijet-ja-rvacku-u-dobijeci-stanice-pred-lidlem-musela-resit-policie Upraveno 19. červenec 2021 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 Však počkejte, místní fanatik vám to vysvětlí Citovat
Medvěd Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 (upraveno) A že ne, že tomu sám nevěříš?!?!?!? Jako že se tu zase objeví nějaký mnohaslový text, který bude posilovat jeho vidění světa, to jo. Ale že by tím někomu něco vysvětlil? To si myslím, ze fakt nehrozí. Upraveno 19. červenec 2021 uživatelem Medvěd Hafity ohodnotil 1 Citovat
FrantaCV Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 @vagi Ten fanatik, který nám to vysvětlí sedí evropském parlamentu s návrhem zákazu provozu vozidel se spalovacími motory do roku 2025. A dávejte pozor, jak mu to projde. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 před 4 hodinami, Petr 3008 napsal: https://www.autoforum.cz/zajimavosti/osmileta-tesla-se-156-tisici-najetymi-km-ukazuje-jak-to-dopada-s-ekologicnosti-elektromobilu/ Dal jsem si ten čas a přečetl ten "článek". Docela mě mimojiné pobavila tahle věta: " To je ve světě konvenčních aut velmi málo, takový VW Passat TDI z roku 2013 se 156 tisíci km je mnohými stále vytoužené auto, bazarový hit, který může sloužit snadno další dekádu a stovky tisíc km bez velkých potíží." Autor asi neví, že stará TDI, která opravdu vydržela to co píše se už dávno nedělají. Citovat
Péťa Odesláno 19. červenec 2021 Odesláno 19. červenec 2021 Sice tvrdíte, že to nejde, ale někteří to zjevně nevědí https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/doprava/united-airlines-nasadi-za-pet-let-desitky-letadel-na-elektro/r~95809ec4e49611eba824ac1f6b220ee8/ Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.