Fruktis Odesláno 10. srpen 2023 Odesláno 10. srpen 2023 Já nevím,ale dle tohodle článku to zákonem omezené není. https://www.denik.cz/ekonomika/autoskoly-veterani-20220715.html Citovat
sitler Odesláno 10. srpen 2023 Odesláno 10. srpen 2023 Před hodinou, Péťa napsal: Já si zase říkám, že na starých autech se nejlíp naučíš. Žádný asistent rozjezdu do kopce apod. castecne nesouhlasim. Je dobry to umet bez asistentu, na druhou stranu, je zcela nutne umet ovladat auto s asistentama a s tim, jak a kdy zasahuji. Fruktis ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 10. srpen 2023 Odesláno 10. srpen 2023 Ale auta z AŠ dělají STK každý rok, takže i to Mondeo by mělo být v dobrém stavu. A možná jezdit v takovém "parníku" je lepší pro naučení parkování než nějaká nákupní taška. O následném přesednutí ze školního litru do něčeho silnějšího ani nemluvím. No ale některé bych nechal klidně jezdit ve favoritu ( a nejlépe ještě s karburátorem), možná by to mělo nějaký pozitivní efekt. Citovat
Péťa Odesláno 10. srpen 2023 Odesláno 10. srpen 2023 Taková Škoda 120 bez posilovače řízení a se sytičem měla své kouzlo Jako teď si pamatuji, že jsem se v autoškolním vozidle poprvé setkal s posilovačem brzd. Instruktor se z blízka podíval na přední sklo Pepito ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 Tak já jsem se v AŠ poprvé potkal se servem. Dodnes tvrdím, že to servo muselo být tak pro třílitr a přitom to byla fobie htp prostě pro mě to bylo moc snadno a tak jsem při první hodině trošku kličkoval Ale kolo jsem trefil taky. Předjížděli mě dvě auta, ale celou dobu jsem věděl jenom o jednom. Jak bylo to druhé vedle mě, tak jsem se lekl a trhl ( lehce) doprava. Ale přesně v místě, kde obrubník obcházel kanál, takže tam byl ostrý roh... Tak jsem měl kázání a dal jsem si výměnu kola... Jj, Š120 to byl správný stroj a nesmíme zapomenout na ruční čepování benzínu před studeným startem ale dodnes tvrdím, že mě to hodně naučilo a kdo s ní jezdil ( nebo ještě jezdí), ten může jet snad s čímkoliv Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 (upraveno) Já dělal AŠ ve funglovce Š 125 L a ve stejném autě jsem dělal i záverečky (ujel jsem asi 300 m s dvojím odbočením vpravo a stačilo). Můj školitel byl kamarád kamaráda a jeden ze spolumajitelů AŠ, takže jsem nejezdil v rozhrkaném škopku jako jiní moji vrstevníci, ale v autě tehdy max. ročního stáří (papíry jsem di dělal až po vojně, v létě 1990) No a když jsem si následně koupil svoje první auto, ty brikule, co jsem s ním prováděl, určitě nezapříčinil fakt, že jsem dělal papíry na novém autě, ale prostá nezkušenost a nevyježděnost spojená s pocitem, že všechno umím s znám. Dodnes souhlasím s tvrzením majitele dnes jedné z největších pražských AŠ (druhdy oddílovým vedoucím mého bratra), že vlastnictví ŘP je vlastně potvrzením o seznámení s návodem k obsluze automobilu - následně je potřeba jezdit, jezdit a zase jezdit a získávat zkušenosti, bez toho to prostě nejde. Upraveno 11. srpen 2023 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 ono co se taky naucis za 28 hodin, nebo kolik to je... (realne 28*45 minut, protoze jsou to hodiny vyucovaci, takze 21 hodin vcetne veskerych zakladu). Takze za provozu kolik? 10 hodin mozna? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 a to jsou případy, kdy dotyční neumí vůbec česky, neumí ukázat, kde chodili do autoškoly v malém městě, nikdo ve třídě si je nepamatuje a řidičák udělali taky Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 (upraveno) já v 15 papíry na pincka, v 17 motorka a osobák (přes učiliště), v 18 předvojenský řidičák C , chodili jsme tam 7 měsíců --mohl jsem tehdá z fleku dělat učitele autoškoly , pak 20 roků rok co rok týdenní školení profiřidičů, no a pamatuju si tak deset značek, pravidlo pravé ruky a to bude asi tak vše , dneska bych testy neudělal ani náhodou Upraveno 11. srpen 2023 uživatelem ozzy56 P607Olda, Péťa a regius ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 Já testy dělám cvičně tak nějak průběžně a dávám je tak říkajíc v pohodě. Uvidíme, co teď ty nový.... Citovat
JVT Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 Ahoj Pežoťáci Při čtení v jakých automobilech jste absolvovali AŠ jsem si uvědomil jak jsem už asi starý. Mojí AŠ jsem absolvoval v učení na Jawě 350. Bylo to několik jíźd na širší cestě u internátu kde byl vyznačen slalom a pak hlavně na voze Škoda 1202. Těsně před začátkem mé AŠ firma koupila do AŠ vůz Škoda 100. Já jsem byl přidělen do skupiny využívající k jízdám starého stejšna. Když si na to vzpomenu tak nás to staré auto strašně štvalo a dost jsme záviděli šťastnějším spolužákům ty jízdy v červené stovce. Jízdy jsem absolvoval vždy ve třech žácích + mistr výcviku automechaniků, který byl i instruktor AŠ. Dnešním pohledem to byla velká výhra. Jízdy odpoledne až do večera kdy jsme se za volantem střídali a náš instruktor nás mimo učení jak se chovat na silnici i bavil i jeho různými řidičskými zážitky. I jako instruktor používal různé způsoby jak řídit auto. Například řekl. Dnes budete, mimo řazení, používat jen levou ruku. Na vše ostatní máte levou. Nebo kolegovi, kterému děĺal problém rozjezd do kopce řekl. Sundej si hodinky a dej je za zadní kolo a uvidíme jak se rozjíždíš. Já si pamatuji na jedno tankování u benzínové pumpy kdy jsem nechtěl projet ke stojanu se slovy, že se tam nevejdu. Po jeho slovech, že se tam vejde s náklaďákem jsem pomaloučku tu skulinu ke stojanu samosebou projel s dostatečnou rezervou. To vše je jen o zkušenostech za volantem a on nám jich hodně předal. I dnes si myslím, že si za to zaslouží jen hodně poděkovat. Ještě maličkost. Kdo má zkušenost s vozem Š 1202 tak mi asi dá za pravdu, že rozjezd do kopce, bez škubání spojky, bylo celkem umění. Dnešní auta mají dostatečný výkon i provedení spojky takže rozjezd není většinou žádný problém. Pepito, P607Olda a Péťa ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 pamatuju i sedana 1200, z kterého vznikla 1202, v té době měly všechny škodovky takovou spojku (tudory, dokonce i 1203 to podědila)--i když to nebylo spojkou , jen ta jednička byla tak do pomala, že to při rozjezdu škubalo, ale když ses rozjížděl na dvojku, šlo to v pohodě (ale lamela dostala trochu na prd*el, ale nee moc, bo i ta dvojka byla krátká), jinak škoda 1202 byla tatův sen , bohužel se neuskutečnil Citovat
Hafity Odesláno 11. srpen 2023 Odesláno 11. srpen 2023 před 11 hodinami, ozzy56 napsal: no a pamatuju si tak deset značek, pravidlo pravé ruky a to bude asi tak vše Pokud nemá jedinec HOMIMO, tak to bohatě stačí.... V podstatě jsem na tom velmi podobně.... ozzy56, P607Olda a regius ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 12. srpen 2023 Autor Odesláno 12. srpen 2023 Stáří vozú není omezené a na STK už chodíme každý 2 roky jako ostatní (ten rok zrušili, je to asi 5-6 let) Učit na 120 by bylo přínosný, ale osobně rači sedím celej den v pohodlnějším autě... díky za pochopení... Správný odhad ale je, že vozový park odráží hospodaření aš... a než dáte sebe nebo dítko do aš, doporučuju jít i osobně do několika škol... web kolikrát vypadá super, ale pak je to děs... podívat se na příjmací kancelář, učebnu, trenažer výcvikovou plochu, auta atd... kupujete si službu nikoli produkt, takže zde nejvíc platí nejlevnější nebude nejlepší... např. N..E - cena láká, ale co se děje po podepsání je děs.. bohužel se lidi stydí, že naletěli, je jim líto dát prachy za storno, tak to ňák doklepou a dělaj že nic, hlavně že mám řp.... pavelu96, Fruktis, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
MJSytic Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 Není to sice "auto téma", ale ... Hanácké derby Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 15. srpen 2023 Odesláno 15. srpen 2023 Jj to se mi také "líbí". Fotbal nesleduju, ale když vidím ve sportovních zprávách nějaké sestřihy, tak žasnu jak jsou hráči ČESKÉ ligy opálení. regius, miroska a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. srpen 2023 Odesláno 15. srpen 2023 Jihomoravané , tak to jsem ještě neslyšel ani neviděl, asi proto že jsou takový tmavý . Tady jsou všichni Jihomoraváci, teda co jsem slyšel a viděl Péťa ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 Mě dostala tchýně...že vezme kluky do města na nákupy...tak jí říkám jestli je vezme na oběd do hospody...a odpověď "jak se to dělá?" tak radši nikam nejela... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 @Fruktis A to jste jako rodina tchýni na oběd také nevzaly? Pak by to znala. Citovat
Fruktis Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 (upraveno) @Milan+několikrát...ale ona je prostě se vším hned hotová,protože je vše problém...od nástupu do důchodu je to prototyp pruderniho důchodce.. Upraveno 19. srpen 2023 uživatelem Fruktis Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.