MJSytic Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Je to dlouhé, ale kdo se bude chtít pobavit ... Když už se nám blíží ten Silvestr, chtěl bych se podělit o mou první a (zřejmě) i poslední zkušeností s bezkontaktní samoobslužnou myčkou. Po návratu z dovolené byla 508 celkem zašpiněná, tak jsem si říkal, že by to chtělo spláchnout, abych z toho smyl hlavně tu sůl. Napadlo mě, že cestou do práce míjím od léta nově postavenou bezkontaktní myčku "global car wash", a že by to mohlo být to, co potřebuju. Pěkně v klidu si auto umýt za menší peníze a hlavně bez škrábanců ... Jelikož jsem tuhle alternativu nikdy nezkoušel (většinou auto opláchnu na zahradě nebo sjedu do klasické myčky), zkusil jsem načerpat nějaké zkušenosti, abych tam nebyl za úplné jelito Na webovkách, resp. facebookách konkrétní myčky moc bližších info není. Pátral jsem tedy u konkurence a následně jsem mrknul na nějaká youtube videa. Vypadalo to jako těžká brnkačka, kterou zvládne, jak levnější modelka, tak případně starší pán Princip funguje tak, že hodíte drobné a navolíte si jednotlivé režimy mytí - oplachování a v klidu auto umyjete. Dnes odpo jsem vyrazil. Měl jsem kliku - jeden box byl volný. Nasypal jsem do automatu připravených 70Kč s tím, že by to mělo stačit. Přečetl jsem si, že každý program trvá 50s. Trochu méně, než jsem předpokládal, ale snad to bude stačit. Zvolil jsem první program "mytí wapkou s šampónem". Začal jsem to tam prát pod tlakem, přesně dle instruktážního videa. Na stránkách uvádějí, že tahle varianta v 90% případů stačí, aby se smyla špína. Wapkuju, jak o život, abych to za těch 50s stihnul. Obešel jsem celé auto a čekám, kdy se ta špína rozpustí a steče. Zároveň mě těší, že jsem rychlík, protože jsem to stihl dřív, než se wapka vypnula. Pak kouknu na displej a nevěřím svým očím. Opláchnutí mi trvalo 2,5 min a ze 70Kč kreditu mi zbývá něco přes minutu Tak první zjištění. Program trvá 50s, ale pokud tam hodíte víc peněz, tak jede, dokud máte kredit. Aháááááá Nevadí, dojel jsem zbytek času a za pěkných 70Kč opláchnul 508 šampónem ... Dojdu rozměnit 200Kč na 20Kč mince a jedeme dál. Jsem tu poprvé, tak se to učím ... Vrátím se k autu s tím, že už ta špína bude určitě načatá, tak to můžu dalším programem opláchnout. Mačkám oplachovací program a oplachuju. Wapka frčí voda lítá (i tam, kam nechci). Bohužel auto je tak nějak pořád špinavý Neřeším, koukám na displej - máš 20s tak dělej, ať to stihneš. Chtě nechtě - druhou stranu auta jsem trochu odfláknul Obcházím auto a koukám, že jediné, co se pláchlo, je jehličí a bláto z podběhů - trochu málo, za 90Kč Nedá se nic dělat, mám auto moc špinavý - musím použít super aktivní huňatou pěnu pro rozpuštění silného znečištění. Vhodím dvacku navolím program a obíhám auto. Čas už totiž běží a pistole s pěnou je na druhé straně. Začínám pěkně od střechy tak, aby všude byla souvislá vrstva. Snažím se, abych nic nevynechal a najedenou konec programu. Cože?! Vždyť mám jen půlku auta. OK, tak další dvacka cink a jedu dál. Dalších 50s je fuč a auto je krásně pod pěnou. Jen teda na jedné straně. Na druhé už je pěna na zemi. Bohužel, jaké zklamání. Pěna sice na zemi, ale špína stále na autě TVL, tak OK. Tak ještě jednou a tentokrát použiju i to koště, i když jsem chtěl původně umýt auto bez kontaktně. Rychlá kontrola, jestli není v "rejžáku" nějaký bordel, abych neudělal škrábance a za dalších 20Kč jsem smyl špínu těžce kontaktním způsobem Následoval oplach za dalších 20Kč, který ale odhalil, že ne všude je auto umyté ... Počítám, kolik jsem utratil. Koukám na auto, říkám si, že jsem debil a jedu domů Závěrem bych chtěl jen dodat, že už vím, proč na těch videích myjí jen čistý auta Chápu, že pokud má někdo na autě super mega odolný vosk, tak pak tímhle způsobem auto opláchne, ale opravdu špinavý auto tam bezkontaktně neumyjete. Určitě ne levněji, než v klasické myčce Takže pěkného Silvestra a nebuďte blbý Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Ty si deb.l Jedine k Domanovi na ccm Citovat
Guest StibTo Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 To je vůl ... Co mám 407 nikdy neviděla klasickou myčku, jezdím zásadně a pouze na wapku. Ze začátku na Jarov poblíž Basilejskýho náměstí, teď nově super myčka na Poděbradský ulici u Nádraží Libeň. Teď v tý kose na to dost seru, ale normálně jedu následujícím stylem (jednou za cca 2-3 týdny dle nálady) : 1) 20kč na předmytí, 2) 50kč na mytí se šamponem, 3) 30kč na oplach. Pak si popojedu kus a otřu skla a světla čistým hadříkem a hotofson. Ale je fakt že to není kolikrát "ono" .. nejlepší je stejně v létě vlastnoruční umytí s domácí wapkou a kyblíkem se šamponem a pak vyleštění do sucha Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Ja ti nevim, v Hustopečích zajedu do boxu, nasypu 70kč, umeju šamponem, opláchnu, navoskuju, a to vše tak 10 - 15 minut, neměřil jsem to a nespěchám u toho, většinou to vyjde v pohodě. Teda dokonale čistý to není, ale ted v zimě se s tím nemá cenu drbat Citovat
MJSytic Odesláno 30. prosinec 2016 Autor Odesláno 30. prosinec 2016 Tak máme asi rozdílné názory, jak má vypadat umyté auto Možná je to taky tou barvou. Bílá nic neodpustí Každopádně dokázal bych si představit tam umýt auto stylem: Opláchnout wapkou. Vzít kýbl s vodou se šapónem a houbou to pěkně růčo umýt. Pak to opláchnout tím tlakovým šapónem, opláchnout vodou, navoskovat a opláchnout to "destilkou". Ale prostě špinavý auto tam bezkontaktně neumyje ani Chuck Norris Já přes léto taky myju růčo na zahradě, ale přes zimu se mi do toho nechce. Proto ta myčka. Je to menší zlo, než to nemýt vůbec. To tam pak člověk po zimě nechá ruce, aby z toho tu špínu dostal JJ, teď budu jezdit jen na ČM Citovat
ozzy56 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 nějak jsem nechápal, co to bezkontaktní mytí vlastně je, až jsem rozkliknul ten odkaz a zjistil, že je to obyčejná wapka, na kterou běžně jezdím asi tři roky (v ostravě u kauflandu) , za nějakých sedm pětek se auto halabala umýt dá, ale většinou stejnak jezdím na kartáčovou myčku u globusu a jednou za rok to za litr umyjou a naleští voskem v parkovacích garážích pod super-hyper Citovat
Lihous Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Hmm koukal jsem na to v Jaromeri Svitavach v Kudowe ale odvahu jsem nedostal - pokud to nejde doma tak v Hk rucni mycka u "hasicu" sic se nevejdu do 200,- nic mene je to o lidech a pokud mam stesti tak je auto skutecne ciste bez smouh i kola disky jsou Ok - jen cena je zhruba 2x tolik Citovat
Veverka Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 (upraveno) před 11 minutami, MJSytic napsal: Každopádně dokázal bych si představit tam umýt auto stylem: Opláchnout wapkou. Vzít kýbl s vodou se šapónem a houbou to pěkně růčo umýt. Pak to opláchnout tím tlakovým šapónem, opláchnout vodou, navoskovat a opláchnout to "destilkou"... No a co ti v tom brání? Si vezmi kýbl s sebou Já rád jezdím do "bezkontaktky" před UniHobby v Pardubicích (značku teď z hlavy nevím), ta myje teplou vodou s mikropráškem (prý) a ta je fajn. Ale skla je třeba potom vyleštit a někdy i před oplachem odhmyzit hubkou... Pokud jde o Domana ČM, ti ztratili moji důvěru, když z vlastní iniciativy (a aniž by se zeptali) pucovali palubní desku a přitom poškrábali "sklo" na budíkách a později si reputaci dodělali tím, že mi při výměně kol při utahování strhli hlavu bezpečnostního šroubu a ani se neobtěžovali mi to říct, takže se na přišlo po sezóně, když se opět přezouvalo a kolo nešlo dolů No ale stěrače tam mají dobré Upraveno 30. prosinec 2016 uživatelem Veverka Citovat
MilanF1 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Když vyrazím umýt, tak Car Wash v Nymburce nebo v Ml. Boleslavi. Za 100 Kč - 10 minut se normálně zašpiněné auto dá umýt. Když jsme chtěl po delším stání smýt jenom prach z navoskovanýho auta, stačilo mi 30 Kč - oplach vodou a pak oplach demineralizovanou vodou. Zkoušel jsem i wapku na průmyslové ulici v MB, ale tam to auto nemylo a když jsem více stiskl wapku (byl tam vyšší tlak), kredit ubýval rychleji. Jinak z wapky pořád tekla voda a kredit mizel - i v případě, že si člověk chce auto oběhnout koštátkem - dost nepříjemné. Ale jsou to v podstatě šidítka, pistol lze držet jednou rukou. Když už umýt, tak v práci klasickou wapkou se 150 bary. Citovat
oddie Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Taky takhle míjím jednu takovou myčku v Podbabě, a říkám si, až jednou bude hezky, zajedu tam, hodím tam nějaké drobáky a nechám děti, ať se s tou wapkou vyblbnou... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 V Kolíně máme 4 bezkontaktní 1) slabá - původně to byla obyc wapka - teď ji modernizovali ale asi špatně 2) nevyskousel sem ji 3) silná s kartáčem ale rychle zere kredit 4) průměrná cena i kvalita, pouze 1 hadice s tryskou, nonstop a mají i časové slevy Citovat
Šalda Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Já mám jen dobrou zkušenost z bezkontaktní myčkou co máme tady v Brně, dávám si ale vždy to nej, tuším za 320 penízků, ale auto je úplně bez chyby, a kamarád se zlatou 407 tam jezdí se mnou a taky super. Na normální myčku bych v životě nejel , i když mám starou krabicu. Téměř vždy si auto umyju doma, ale po zimě a před zimou jedu vždycky do té bezkontaktní, abych to měl dobře ošetřeny. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Tak jsem rád že nejsem sám kdo nechal balík v krabičce na myčce a auto se mu nelíbilo jak je umytý. Vloni nebo předloni už nevím kterou zimu to bylo jsem se rozhodnul že zkusím myčku v H.Počernicích u Martin Oil ( u divadla). Nacouval jsem 807 do toho chlívku a zavřel jsem za sebou vrata no přece nebudu stříkat na auto horkou vodu aby mi to hned stydlo s tý zimy venku, naládoval jsem do té škatule drobásky a začal jsem očistu když jsem se dostal k předku auta tak se najednou vrata otevřeli ale nikde nikdo tak jsem je zas tlačítkem zavřel a pokračoval jsem šampónem auto jsem " oblíknul do pěny" a zase se otevřeli vrata a to už mezi nima stál frajer a začal hulákat že ty vrata musí být otevřený aby obsluha z pumpy viděla co se děje v myčce nato jsem mu řekl že pak je zbytečný připlácet za horkou vodu když bude studená dřív než dopadne na auto on na to že tohle ho moc nezajímá. Tak jsem auto spláchnul a jel do pryč. Bylo to jen tak spláchnutý od největšího marastu stálo to asi 120 peněz nas..nej sem byl do večera. Od tý doby jsem tam nebyl. Jezdím občas do Čelákovic do Mycího centra ale taky už podražily oproti začátkům nebo to opláchnu doma wapkou párkrát jsem byl u Globusu na Čerňáku ale tam se mi dvakrát stalo že mě tam nechtěl pustit kvůli těm příčníkům tak tam už taky nejezdím. Citovat
Hafity Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Když to tak čtu, tak to ani zkoušet nebudu.... Až budu mít špinavý okna, tak navštívím klasické kartáče a basta.... Citovat
Veverka Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Na špinavý okna stačí kapesník na ty dva kulaté průzory Citovat
Milan+ Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Tak přemýšlím marně co auto nestrkám moc do garáže,kdy se vlastně mylo. Ono i venku omokne. Citovat
Veverka Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 před 12 minutami, Milan+ napsal: Tak přemýšlím marně co auto nestrkám moc do garáže,kdy se vlastně mylo. Ono i venku omokne. ...a taky od ptáků os*re Citovat
Milan+ Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 A víš,že ani ne,to jsem oplachoval snad jen jednou či dvakrát,to je snad jediné co mi vadí. Citovat
Veverka Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 ...asi máte řidčeji stromy a kandelábry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.