MotoMoto Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Kombi je mi malé. Ale jestli to nebude tím, že mě je malé všechno. No zkuste nacpat hrocha do malého auta. Citovat
Péťa Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 před 7 hodinami, parizov napsal: No, ale mít třeba dvojčata... To mám za sebou Ale kupoval jsem kočár od kamarádky, která má také dvojčata a v té době jezdili krátkou felicií. Měli to tak zmáknuté, že se jim vešlo všechno co potřebovali. Naše dovolená se 406 break, ještě že existují ty vakuovací pytle Citovat
radim.1008 Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Se nedivím, tolik smetany do kávy. [emoji14] Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat
Agrafik Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 A pod tím vším je povinná výbava a hever ... Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 To dela ten subwoofer pravo.jinak byse to veslo Citovat
mmartinkovic Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Kedysi ani tolko aut nebolo, chodilo sa vlakmi autobusmi a co sa vozilo ? 1 , 2 tasky s vecami. S nasimi sme chodili takmer 10 rokov kazdy tyzden k starkej 350 km vlakom a autobusom, 2 dospeli 2 deti a nikomu to nevadilo. Dnes sme uz spohodlneli, aj do krcmy chodime autom, do obchodu na vedlajsej ulici. Dnes si uz proste je z coho vybrat, kedysi to tak nebolo. Dnes tovar vozi kurier, az do vchodu, kedysi len post, hold vsjo. Dodacky kedysi? Len firemne avie a 1203. dnes uz mas tolko dodaviek, staci si len vybrat, co kto kam a kedy prevezie. Nakupy, nabytok, stavebne veci. dovolenka a podobne. Cim vacsie mesto, tym viac sluzieb. Mal som S 120, coto odviezlo, potom P 405 kombi, ten toho navozil, 2 kuchyne (demont), pracovne dosky 2,6m dlhe, skrinky, matrace. Teraz mam 605 sedan, ale kupili sme velky prives, 2500 x 1700 x 1300 tak tam sa vozia "vsetky" spinave veci. Max 1 ci 2 vrecka flexi lepu v kufri, ale inac staci. Ja to hovorim tak, kto chce ake auto mat, nech si kupi take, na ake ma a ake potrebuje. Niekom auto netreba, uz to nie je ako kedysi prestiz. Taxik nakup odvezie, na navstevy tak isto, na dovolenku su extra mikrobusy na zvoz, pozicovne tiez existuju, a ked nepotrebuje clovek auto na dochadzanie do prace, tak zbytocne je vyhadzovat peniaze, za poistky, pneumatiky, servis, pokuty, parkovacie miesta, a pod. Citovat
Almanil Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 S kombíkem je to sice snazší, ale já mám ve 406 v kufru ještě s 60l nádrž na LPG a kromě odvozu opravdu nadměrných předmětů mě to moc neomezovalo. Citovat
morepower Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 (upraveno) Musím tady dát za pravdu jednomu z názorů, že "proč ne" kombi? Když to jde. Já osobně mám zkušenost od velkýho sedana(omega) přes velký kombi(vectra) k malýmu kombi(fabia combi) až k hatchbacku(fabka krátká). Dokonce až ke cabriu. Pro mě má kombik jedinou nevýhodu, a to že se mi nelíbí. To ale řeším dalším autem... Pak už má jen výhody. Když jsme měli dvojčata malý, tak vectra combi byla ideální. Ten kočár pro dva je opravdu velký a nikdy sem nemusel řešit jak a kam ho dám. To je obecně výhoda kombi, podle mě, člověk tam nemusí nic rovnat. Teď už kočár nevozim, ale upřímně by se mi vectra ještě hodila, když potřebuju převézt větší věci (třeba z kovárny, nebo matroš na stavbu a tak). Dokonce sem teď pořídil starou astru v kombiku, která toho holka musí hodně odvozit. Na dovolenou se ale na druhou stranu v klidu vejdem do sedanu a to mám ještě půl kufru plynovou nádrž. Když člověk netahá blbosti (jako ty pytle plyšáků, to mě pobavilo) tak vlastně stačí pro 4 na týden i kabroušek. Je pravda, že děcka měla něco i pod nohama, ale šlo to..(stan, karimatky, spacáky, vařič, stolek, židličky, k tomu hadry a na víko sem si musel sednout...) Takle to pak vypadá Upraveno 6. prosinec 2016 uživatelem morepower Citovat
radim.1008 Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Ale to jsi jel s nataženou střechou, ne? Citovat
oddie Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Nutnost není nic, jen pohodlnost. Jsou rodiny, které nemají vůbec žádné auto a fungují úplně v pohodě, leckdy o dost aktivněji než většina autařů, a jsou rodiny, které si neumí představit fungování bez náklaďáku - dodávky nebo obytky. Většina lidí je tak nějak mezi tím, a co si budeme povídat, je to především otázka peněz. Co se dovolených týče, 2 dospělí + 2 děti, na 14 dnů, v pohodě jsme se sbalili do jednoho batohu (65 l), dvou malých příručních baťůžků, dětské krosny a dvou dětských pidibatůžků, kam si každý dal svého plyšáka. A bylo to mnohem víc v pohodě, než se nabalit s půlkou bytu do auta, páč cesta letadlem k moři trvá zlomek času než autem... To bylo dětem jeden a čtvrt, a dva a třičtvrtě. Letos jsme bylo úplně stejně 2 dospělí + 2 děti 4,5 a 6, tentokrát na dva bágly, na 15 dnů. Takže nutnost to není ani omylem, ani na dovolenou. Jo, jinak mám doma poměrně velké MPV, nepopírám. Používám je spíš jako náklaďák, občas i na výlet, vezme to 4 lidi a 4 kola dovnitř. Taky to má spací úpravu, zadní opěráky jsou sklopné, takže jde dětem dát sedačky do pololeže a jet přes noc, kdy v pohodě spí, nelámou se, nejsou zkroucené, v pohodě se dá ujet přes 1000km, aniž by se probudily, a k tomu vzít s sebou kola, vlek, nafukovací loď, lednici na francouzský sejry... ale rozhodně to není nutnost, jen bonus. A pro většinu lidí dost drahý bonus. V Řecku jsme měli půjčený Fiat Panda. Kdyby bylo třeba, úplně klidně bych si s ním s těma dvěma dětma vystačil. Úplně v klidu. Holt by se s sebou akorát netahalo tolik krámů jako v MPVčku. Měnit nemám důvod, to MPVčko mě skoro nic nestojí, ale kdybych na tom byl jako většina normálních lidí, co platí plnou pálku v pořízení i servisu, dost možná bych to taky přehodnotil, kdo ví. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Musím napsat že se ztotožňuji s názorem proč ne kombika když to jde. Ale taky věřím že spousta lidí si dokáže vystačit i s třídvířkem. Když je rodina hlavně když je nutné stěhovat kočárek tak je kombik celkem praktický, MPV je samozřejmě jiná liga ale o MPV tohle téma není. Třeba bejvalka tvrdila že kam se dokáže trefit kombikem tak tam " krátkou" variantu daného auta bude soukat stěží. Tvrdila že ten delší zadek jí lépe ukazuje kam směruje zadek auta. Nikdy se slůvkem nezmínila že by ji délka vozu limitovala při parkování. Taky z práce znám dost kolegů kteří auto nemají a říkají jak skvělí život vedou, že když auto měli tak s tím měli jen spousty starostí. Citovat
RichVa Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Nejdříve Škoda 1000MB a pak Peugeot 205 s jednou manželkou, dcerou a neteří Chorvatsko bez problémů. Místa nebylo na rozdávání ale vše potřebné se vezlo. Pak se i chalupa přestavěla - s třemi moldavskými dělníky v autě a kufrem zarovnaným náčiním na nás musel být pěkný pohled. Co se nevešlo dalo se na káru za auto. Pak došlo k upgrade na ,306Break. Ze začátku byl kufr obrovský, ale postupem doby se nějak zmenšoval Dnes porovnávám 308SW s krátkou 207 dcery - co do 308 nahážu bez rozmyslu a jedu (např. kytky i s květináči, hnojivo na trávník, potraviny na týden na chalupě pro 3 lidi i s basou piv... ) do 207 jen tak nejde. Chce to trochu fištróna, ale taky se to dá vejít nebo se to prostě nevezme (a jsem bez piva :-( ) Jak už tady zaznělo - je to celé o pohodlí. Ale pro českou rodinu za mě kombi. Citovat
morepower Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 před 4 hodinami, radim.1008 napsal: Ale to jsi jel s nataženou střechou, ne? normálně střecha dole, bylo krásně :-) Když pak byly děti moc vyfoukaný, tak sem to na chvilku zatáh. Takle to dycky prostřídám několikrát, záleží na počasí a kam jedem. Ale už to znaj a hlásej, že ještě nemaj studenej nos a že chtěj ještě bez střechy (což v jejich hatmatilce zní něco jako "cečety"=rozumněj "bez střechy" ) Citovat
Ajdamek Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 Tak je jednodussi rict holkam, sbalte si s sebou co chcete, nez se pokouset marne vysvetlovat, ze ten kufr neni nafukovaci Ja si pro 4 clenou rodinu nic jinyho nez kombi/suv nedokazu predstavit, treba na hory uz vubec ne. I kdyz si pamatuju, ze jsme jako mlady jeli ve 4 na hory ve 206ce s lyzema uvnitr. Citovat
kveton Odesláno 7. prosinec 2016 Odesláno 7. prosinec 2016 (upraveno) Jak je krásně vidět třeba z fotek Péti, tak narvat kombíka po střechu bez dělící přepážky je sice praktický, ale taky dost nebezpečný! Upraveno 7. prosinec 2016 uživatelem kveton Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2016 Odesláno 7. prosinec 2016 když to mám naložené jak je na foto, tak dávám tu síťku až do stropu--drahá, ale dobrá věc... Citovat
barenst Odesláno 7. prosinec 2016 Odesláno 7. prosinec 2016 čím větší auto tím vice zbytečných věcí se veze osobne jsem vyzkousel projet evropu v puntu s 4 dopelýma lidma tak i v C5 kombi a vzdy plně naloženi jinak kombi velka výhoda na zimni dovolene ,přeci jen lyzaky , bundy a prilby ,zabíraji hoodne místa Citovat
OK406 Odesláno 7. prosinec 2016 Odesláno 7. prosinec 2016 (upraveno) Tak mi to připomíná léta na vojně, kdy se skládala plná polní. Co všechno obsahovala. O proti tomu je skládání do sedanu zábava. I zde se dají plně využít dva roky prezenční vojenské služby. Plní kufr má i tu výhodu, že se plně využije rozložení brzdného účinku. Zadní třmeny nezareznou (písty i kotouče) a jsou plně využitý. Upraveno 7. prosinec 2016 uživatelem OK406 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.