Pe.Tr Odesláno 10. červenec 2025 Odesláno 10. červenec 2025 @JVT máš to tam a i přeji hodně sil - pomoc si určitě zasloužíte a ať soud dopadne dobře . OK406, Péťa, pavelu96 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Pepito Odesláno 10. červenec 2025 Odesláno 10. červenec 2025 Nejsem sice nějak zvlášť bohatý, ale to že Tomášovi sebrali III. stupeň invalidity a jeho nepříznivé životní podmínky mě přesvědčily přispět. Já toto často nedělám, ale tento příběh od zdejšího člena @JVT mi není lhostejný. Tak doufám že i s mým skromným příspěvkem pomůžu. Milan+, Radek Hurvajz, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
pavelu96 Odesláno 10. červenec 2025 Odesláno 10. červenec 2025 Když aspoň pár členů pošle částku podle typu vozu, tak ten letošní rok by jsme mohli pokrýt... - Nejsme jenom fórum! Medvěd, Milan+, Pepito a 3 další ohodnotil 6 Citovat
JVT Odesláno 11. červenec 2025 Odesláno 11. červenec 2025 před 20 hodinami, JVT napsal: Ahoj Pežoťáci v přiloženém souboru je doplnění a vysvětlení níže přiloženého odkazu. Uveřejnění na stránce "Poděkování za pomoc" dost předbíhá. Já věřím, že bude za co děkovat. https://pecovatel.cz/pribeh/tomas-v Děkuji mnohokrát Jiří Vorel - JVT text nadace tom.pdf 106.32 kB · 31 stažení Ahoj Pěžoťáci Napsat jednoduché děkuji je asi málo. Tak tedy mnohokrát děkuji klubákům, kteří synovy přispěli na, pro něho nezbytnou, osobní asistenci. Cíl se o dost přiblížil. Pokud někdo usoudí, že by věděl kde sdílení synovo příběhu pomůže, nebráním se tomu. Ne nepíše se mi to lehce. Celý život jsem pracoval (bohužel vzhledem k postižení syna manželka nemohla pracovat) a stejně se nepovedlo rodinu do budoucna zabezpečit. JVT Pepito, Pe.Tr, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. červenec 2025 Odesláno 11. červenec 2025 (upraveno) Ty kráso, držím s manželkou palce, ať to dopadne. Máme doma 2 kluky na třetím stupni, ale tohohle se bojíme s manželkou jak čert kříže... Po okolí spoustě lidem ze školy, kam kluky vozíme, takto stáhli najednou a bez nějakého přezkoumání příspěvek a nezájem. Je to na dlouhé boje, běhání a soudy, nic přijemného. Ale věřím, že to vyhrajete. Bohužel fakt záleží na tom, na koho natrefíš... Vím, že vedle v Poděbradech, který spadá pod Nymburk, jsou doktoři s v SPC poměrně vstřícní a funguje to jak má, ale u nás na Kolínsku jsou taky pěkný svině... "Naštěstí" mají kluci oba diagnostikovanou středně těžkou mentální retardaci, takže nám na to přihlíží.... Nějaká kačka se najde, není to moc, ale snad to pomůže k výsledku. Upraveno 11. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Medvěd a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Fruktis Odesláno 11. červenec 2025 Odesláno 11. červenec 2025 (upraveno) @JVT ať se daří a kapka ke kapce udělá rybník jednu kapku jsem do toho rybníka poslal Upraveno 11. červenec 2025 uživatelem Fruktis Milan+ a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 11. červenec 2025 Odesláno 11. červenec 2025 @JVT ... neco jsem taky poslal.... Medvěd a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @JVT Tak tam taky něco máš. Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 neni to moc, ale aspon srovnani do kulatych a dovyplneni cary do konce. Milan+ a Pepito ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @JVTmno, tak v tom nejste sami... Dnes přišlo vyjádření, oba kluci přišli o příspěvek. A jsme totálně v píči. Citovat
sitler Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 By člověk blil. A netahla maj ID na jakože záda a jinak diskriminace... OK406, Péťa, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @VojtouNerCZ Jako že z třetího stupně na nulu? To je hodně drsné a nepochopitelné. Vůbec nevím co napsat, abych nemusel zabanovat sám sebe. radim.1008, ozzy56, pavelu96 a 6 další ohodnotil 9 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 (upraveno) @Péťaprotože kluci začali opakovat. A to jim při posouzení stačí, protože jakoby mluví. Občas když má hlad tak kváknou jídlo, pití, záchod. To, že je musí žena imrvére hlídat (minimálně staršího) protože si umí odemykat a utíká, leze z okna na střechu apod, absolutně nezájem. Na hajzl si sami nedojdou, sami se neoblečou... Prostě hovadiny. Odvolání bude, ale máme počítat minimálně půl roku Do té doby holt někde vezmu druhou práci. Jinak je shodili na 1 stupeň. To jest litr na jednoho. To nepokryje ani čtvrtinu částky na klidnící léky pro staršího kluka. Pro srovnání, 3 stupeň je 14 000. Defacto to krylo plat ženy, která je jima zaměstnaná. Upraveno 14. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Pepito Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @VojtouNerCZ to je nepochopitelné co se děje v tomto státě! Tak jak píše @sitler "jiní" se mají v tomto Absurdistánu dobře! OK406, Klemoň, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 no já už jsem o svůj příspěvek v tomto vláknu přišel a je mi fuk kdo ho smazal a proč, ale chtělo by to opravdu vystrčit hlavy z konečníků a trochu přemýšlet, dejte mi klidně BAN--ten jsem tady ještě neměl OK406 ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 (upraveno) hel upriímne kdyz to ctu tak si rikam ktery debil to ma na starosti - ten by potreboval vzit hubu a omlatit o fasadu - a nebo lepe dat mu jednoho tohodle na starost na 24 hodin Upraveno 14. červenec 2025 uživatelem Havlicek.Lukas dýzl, Pepito a OK406 ohodnotil 3 Citovat
JVT Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @VojtouNerCZ Co na to napsat. Jak svojí situaci popisuješ, tak jste na tom o dost hůře. Vzhledem k tomu, že poslední dobou se takových podobných rozhodnutí v mediích objevuje pomalu několik do týdně. Tak to vypadá na cílený, ale neveřejný pokyn jak ušetřit státu nějaké peníze. Spousta takto finančně postižených osob nemá možnost nebo netuší jak to rozhodnutí změnit a tak se do toho boje nepustí. A tím je zadání splněno. Můj syn se do toho boje dal. Má skoro celý šanon lékařských zprav ze svých vyšetření. Jen je nemá zatím komu ukázat. Soud bude vlastně jen rozhodovat zda snížení stupně postižení zruší (pokud v postupu posouzení najde chybu) Poté případ vrátí k novému posouzení nebo usoudí, že je vše podle zákona. Posouzení se dělá od stolu. Bez prohlídky posuzované osoby. Jak to nakonec dopadne netuším. Soudy občas rozhodnou jinak než by rozhodl nějaký normální obyčejný člověk. (jako nedávno ta podmínka za několikanásobné znásilnění své dcery protože pachatele dcera přeci potřebuje aby se o ní staral a to by v base nemohl) Držím tvé rodině palce. Nejdříve dejte námitku proti tomuto rozhodnutí. Najděte si právníka. Zatím asi nedokáži víc poradit. Mám to štěstí, že syn v této problematice pracoval na ministerstvu a ví jak se má postupovat. JVT Pepito, OK406, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
JVT Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 Ahoj Pežoťáci spolu se synem jsme vám všem, co jste přispěli nadaci na pokrytí úhrady na potřebnou asistenci, moc vděční a mnohokrát děkujeme. Na stránkách nadace jste jmenovitě uvedeni. Poděkování posílám i všem dalším za to, že si tento smutný životní příběh přečetli a vzpomenou si na něj. Třeba v okamžiku kdy každý můžeme něco pro změnu udělat. Syn má hlavně díky vám pokrytou úhradu nákladů za potřebnou asistenci na následující tři měsíce. Jak brzo nebo později se dostane synovo případ na program jednání soudu zatím netuším. Budu o tom informovat. Všem přejí, aby jste nikdy v životě nepotřebovali řešit podobnou situaci. pajik999, Milan+, Pepito a 8 další ohodnotil 11 Citovat
Medvěd Odesláno 20. červenec 2025 Odesláno 20. červenec 2025 (upraveno) Jako už několikrát v minulosti tak i dnes děkuju Péťovi za příjemný víkend v Hronově spojený s údržbou PC techniky. Oboje - údržba i pokec - se povedlo a příště už musej Hronovští přijet poctít návštěvou Medvědí brdloh Upraveno 20. červenec 2025 uživatelem Medvěd Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 Opět musím poděkovat @skucimu za skvělý přístup při řešení další mé pojistky. Sice to tentokrát nedopadlo, ale Lukáš předvedl profesionální práci. Díky! Medvěd, Klemoň, Milan+ a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.