Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nejsem sice nějak zvlášť bohatý, ale to že Tomášovi sebrali III. stupeň invalidity a jeho nepříznivé životní podmínky mě přesvědčily přispět. Já toto často nedělám, ale tento příběh od zdejšího člena @JVT mi není lhostejný. Tak doufám že i s mým skromným příspěvkem pomůžu. :papa

Odesláno
před 20 hodinami, JVT napsal:

Ahoj Pežoťáci

v přiloženém souboru je doplnění a vysvětlení níže přiloženého odkazu.

Uveřejnění na stránce "Poděkování za pomoc" dost předbíhá. Já věřím, že bude za co děkovat.    

https://pecovatel.cz/pribeh/tomas-v

Děkuji mnohokrát Jiří Vorel - JVT

text nadace tom.pdf 106.32 kB · 31 stažení

Ahoj Pěžoťáci

Napsat jednoduché děkuji je asi málo. Tak tedy mnohokrát děkuji klubákům, kteří synovy přispěli na, pro něho nezbytnou, osobní asistenci. Cíl se o dost přiblížil. 

Pokud někdo usoudí, že by věděl kde sdílení synovo příběhu pomůže, nebráním se tomu.

Ne nepíše se mi to lehce. Celý život jsem pracoval (bohužel vzhledem k postižení syna manželka nemohla pracovat) a stejně se nepovedlo rodinu do budoucna zabezpečit.

JVT      

Odesláno (upraveno)

Ty kráso, držím s manželkou palce, ať to dopadne. Máme doma 2 kluky na třetím stupni, ale tohohle se bojíme s manželkou jak čert kříže... Po okolí spoustě lidem ze školy, kam kluky vozíme, takto stáhli najednou a bez nějakého přezkoumání příspěvek a nezájem. Je to na dlouhé boje, běhání a soudy, nic přijemného. Ale věřím, že to vyhrajete. Bohužel fakt záleží na tom, na koho natrefíš... Vím, že vedle v Poděbradech, který spadá pod Nymburk, jsou doktoři s v SPC poměrně vstřícní a funguje to jak má, ale u nás na Kolínsku jsou taky pěkný svině... "Naštěstí" mají kluci oba diagnostikovanou středně těžkou mentální retardaci, takže nám na to přihlíží.... Nějaká kačka se najde, není to moc, ale snad to pomůže k výsledku. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

@Péťaprotože kluci začali opakovat. A to jim při posouzení stačí, protože jakoby mluví. Občas když má hlad tak kváknou jídlo, pití, záchod. To, že je musí žena imrvére hlídat (minimálně staršího) protože si umí odemykat a utíká, leze z okna na střechu apod, absolutně nezájem. Na hajzl si sami nedojdou, sami se neoblečou... Prostě hovadiny. 

Odvolání bude, ale máme počítat minimálně půl roku 🤷 Do té doby holt někde vezmu druhou práci. 

Jinak je shodili na 1 stupeň. To jest litr na jednoho. To nepokryje ani čtvrtinu částky na klidnící léky pro staršího kluka. Pro srovnání, 3 stupeň je 14 000. Defacto to krylo plat ženy, která je jima zaměstnaná. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

no já už jsem o svůj příspěvek v tomto vláknu přišel a je mi fuk kdo ho smazal a proč, ale chtělo by to opravdu vystrčit hlavy z konečníků a trochu přemýšlet, dejte mi klidně BAN--ten jsem tady ještě neměl 🤠

Odesláno

@VojtouNerCZ

Co na to napsat. Jak svojí situaci popisuješ, tak jste na tom o dost hůře. Vzhledem k tomu, že poslední dobou se takových podobných rozhodnutí v mediích objevuje pomalu několik do týdně. Tak to vypadá na cílený, ale neveřejný pokyn jak ušetřit státu nějaké peníze. Spousta takto finančně postižených osob nemá možnost nebo netuší jak to rozhodnutí změnit a tak se do toho boje nepustí. A tím je zadání splněno. Můj syn se do toho boje dal. Má skoro celý šanon lékařských zprav ze svých vyšetření. Jen je nemá zatím komu ukázat. Soud bude vlastně jen rozhodovat zda snížení stupně postižení zruší (pokud v postupu posouzení najde chybu) Poté případ vrátí k novému posouzení nebo usoudí, že je vše podle zákona. Posouzení se dělá od stolu. Bez prohlídky posuzované osoby. Jak to nakonec dopadne netuším. Soudy občas rozhodnou jinak než by rozhodl nějaký normální obyčejný člověk. (jako nedávno ta podmínka za několikanásobné znásilnění své dcery protože pachatele dcera přeci potřebuje aby se o ní staral a to by v base nemohl) Držím tvé rodině palce. Nejdříve dejte námitku proti tomuto rozhodnutí. Najděte si právníka. Zatím asi nedokáži víc poradit. Mám to štěstí, že syn v této problematice pracoval na ministerstvu a ví jak se má postupovat. 

JVT

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

spolu se synem jsme vám všem, co jste přispěli nadaci na pokrytí úhrady na potřebnou asistenci, moc vděční a mnohokrát děkujeme. Na stránkách nadace jste jmenovitě uvedeni. Poděkování posílám i všem dalším za to, že si tento smutný životní příběh přečetli a vzpomenou si na něj. Třeba v okamžiku kdy každý můžeme něco pro změnu udělat. Syn má hlavně díky vám pokrytou úhradu nákladů za potřebnou asistenci na následující tři měsíce. Jak brzo nebo později se dostane synovo případ na program jednání soudu zatím netuším. Budu o tom informovat. Všem přejí, aby jste nikdy v životě nepotřebovali řešit podobnou situaci.      

Odesláno (upraveno)

Jako už několikrát v minulosti tak i dnes děkuju Péťovi za příjemný víkend v Hronově spojený s údržbou PC techniky. Oboje - údržba i pokec - se povedlo a příště už musej Hronovští přijet poctít návštěvou Medvědí brdloh

Upraveno uživatelem Medvěd
  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...