Lihous Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 Sice vykrik do tmy ale slava ze to nekdo dokaze napsat!!https://www.autoforum.cz/predstaveni/nejnebezpecnejsi-prvek-modernich-aut-se-vymkl-kontrole-varuji-experti-chteji-prisne-tresty/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=xUC4psdNHvc-202101071754&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box OK406, Hafity a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 no já to tady napsal snad před deseti lety a ostatní že jsem zpátečník a cosi o vývoji, co jde dopředu je přece jasné, že si s tím řidiči hrají při jízdě a v dnešním provozu je to pak komedie , ale po tom, co jsme v autobuse na italské dálnici předjížděli kamion a jeho řidič si četl knihu si nedělám žádné iluze dyť ostatně, dneska se mladší ročníky nezajímají o technické kvality auta jako takového, ale o připojení na internet v autě a prostě o jeho elektroniku , když se mladých v rodině zeptám ohledně techniky auta tak jsou blbí jak houpací koně, ale všechny ty Apple car znají perfekně OK406 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 Hlavně, že se nám teď krásně jezdí.. to jsou výhledy.. Tak všichni opatrně a dávejte na sebe pozor.. hlavně kolama dolů. Citovat
MJSytic Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 To je celkem dobrý, ne? Silnice protažená, co chtít víc? Pořád lepší, než když na to jen vysypou solný doly s tím, že se to snad do konce zimy rozjezdí radim.1008, OK406 a PaKr ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 U nás se solit nesmí a asi bych byl radši za tu sůl. Ono, když se udělají koleje, které zledovatí a jsou klidně přes 10cm vysoké, tak nic moc. A ideálně, když jsou tři (prostřední společná pro oba směry). Dokud to je pěkně uježděný sníh, tak paráda, ale na jaře děs. Medvěd a Lihous ohodnotil 2 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 Jo, je to zatím dobrý.. akorát nesmíš nikoho potkat v protisměru . A horší bude až to pěkně přimrzne. tam se nepoužívá ani posyp. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 mno, romantika v zimě je to jen někdy, kdo jezdil jako řidič z povolání ví své Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 A jeste lepsi to bude a kazdy rok je ve stoupani - jako na schodech - neb v klidu jet dokaze malo kdo .... Samozrejme tam kde se "nesoli" a jen pluhuje. Podobne obrazky byly uz vcera vecer - nadhera kdyz to bylo "bile" ale dopoledne jsem potkaval olamane vetve .... Citovat
MJSytic Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 Tak ono má asi všechno své ale. Tady u nás zase jenom solí, takže kolikrát ani nevíš, kde vlastně ta silnice končí a začíná krajnice. Navíc, když mrzne, tak ta sůl pomůže pravě jen k tomu, že přes den je to klouzačka a v noci ještě vetší, protože na tak vysokou vrstvu sněhu je to málo Dokud to tu měli na starost místní zemědělci, tak to bylo fajn. Prvně to vzali traktorem s radlicí (klidně ve 3 v noci), že bylo vidět, kde je silnice, a když za několik hodin přijel sypač, tak to vzal ještě jednou a posolil. Takže ten 1cm sněhu, co na silnici zůstal, se během dne rozpustil. Ale teď tu na to máme firmu z kraje, aby se ušetřilo. Sypač přijede stejně pozdě, jako dřív, ale tentokrát jen tu vrstvu sněhu nasolí a pluh má nahoře. Ale stihne toho víc a rychleji Péťa ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 U nás na vsi, teda v městysu, co pamatuji se vždy jen pluhovalo. Děda nás tahal za patnáctkou žigulem na sáňkách po silnici. Maximálně se posypal kopec nebo větší zatáčka pískem. Dva možná tři roky zpátky začali jezevci používat solanku, kterou dřív používali jen při náledí. Takže teď nachumelí, projedou to Tatrou, v zatáčkách, cáknou solanku s trochou štěrkopískového posypu a když se to trochu rozjezdí a je toho dostatečná vrstva, tak to vezmou pluhem. Když víc sněží nebo mrzne, tak jenom pluhují. Tady si toho celkem hledí, i místní soukromníci, kteří mají smlouvy na boční cesty a cestičky. Třeba ten, co se Zetorem odhrnuje kolem nás, tak u toho i přemýšlí. Když hrne kolem vjezdu, tak radlici zvedne a couvne potom zpátky, aby to nenahrnul do vjezdu. Chápu, že v hustější zástavbě tohle dělat nejde, ale potěší to. Dá se říct, že téměř pokaždé je tu líp uklizená silnice než na jedničce přes Žamberk, kterou místo léty zažitých krajských silničářů ze žamberecké SUSky, kteří znali terén, teď myslím třetí nebo čtvrtou zimu uklízí Eurovie. Ta to přeprodala dalším. Takže úsek od hranic Pardubického kraje s Královehradeckým za Vambereckými lesy, po sedlo na Suchým vrchu uklízi dvě firmy a mají to rozdělené na polovic. A dispečink mají bůhví kde. Citovat
PaKr Odesláno 7. leden 2021 Odesláno 7. leden 2021 Mě v prosinci přišel dopis z ČČK, že slavnostní předávání ocenění pro dárce krve nebylo a nebude, že se mám zastavit po novém roce na pobočce. Tak jsem se tam dneska (cestou z dalšího odběru) zastavil a převzal stříbrnou medaili prof. Jánského za 20 odběrů. Pak se mi ještě podařilo koupit kabely, abych mohl dokončit elektriku na baráku. Chci natáhnout ještě jedno světlo a jednu zásuvku ven. OK406, Péťa, Fruktis a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hafity Odesláno 8. leden 2021 Odesláno 8. leden 2021 (upraveno) před 23 hodinami, ozzy56 napsal: kamion a jeho řidič si četl knihu Tak nevíš.... Třeba zrovna studoval manuál, jak se to zastavuje.... Upraveno 8. leden 2021 uživatelem Hafity ozzy56 a skypeja ohodnotil 2 Citovat
vendelinek Odesláno 8. leden 2021 Odesláno 8. leden 2021 Ráno ještě před vařením oběda jsem vyrazil do "krámu",potřebuju dodělat stropní světla,ty mi přišly předevčírem,kuchyň, dětský pokoj a ložnici,vypadnul mi elektrikář,koupil jsem si novej měřák na El.,nějakej ten lepší vidiovrták do panelu a "čokoládu" na kabely a o víkendu až tady nebudu mít naše kuny se do toho pustím Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
vendelinek Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 Tak jsem se pustil dopoledne do těch světel,myslím , že Parkside nemá chybu,pracoval dobře, starý lustry jsem sundal,převrtal jsem díry,přehazel svorky za nový a nasadil nový světla ,práce zhruba na hoďku a půl a mám zase na 30 let klid,to už tady nebudu Kuchyň, ložnice a nakonec detskej pokoj brixtr, Péťa, regius a 2 další ohodnotil 5 Citovat
FrantaCV Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 Sneseš trochu kritiky? Co na to Tvoje "drahá" polovička? Tohle bych dal tak snad na chodbu, ale do pokojů??? Fruktis a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Návštěvník Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 Tisíc lidí, tisíc chutí...každému se líbí něco jiného Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 Tak jako jo čekal jsem že se to tady otevře tohle téma. Někteří si možná všimli že jsem se zde zmiňoval že jsem se po dvaceti letech vrátil k práci se kterou jsem začínal po návratu z vojny a to že jsem začal jezdit pro SÚS stč. Kraje. Teda správně pro jejich dodavatelskou firmu. V prosinci jsem byl jen párkrát abych se seznámil s rajonem apod. Teď mám za sebou první dvě noční služby na včerejšek a na dnešek. Takže si troufnu napsat že do to trochu vidím a hlavně vidím rozdíl v tom jak se to dělalo před těma dvaceti lety a jak se to dělá dnes. Dříve byl jeden okruh v délce do cca 70 km na jeden sypač ve službě byli tehdy tři sypače dva na chemii a jeden na škváru a měli jsme nasmlouvané jezeďáky s traktorama (radličkáře) a byli tuším že tři traktory na jeden sypač takže když bylo potřeba tak se na těch cca 70 km pohybovaly 4 kusy techniky. Dneska jsme na směně taky tři sypače resp. čtyři ale tři šoféři. Protože velká většina se dělá chemií a něco hodně málo na pískem a aby se nemuselo pořád vysejpat tak ten jeden vyrazí s Tatrou se solí objezdí to svoje kde se solí pak se vrátí a skočí do Trambulína a dojede ten kus co se sype pískem. Jeden okruh dneska má hodně přes 100 km a ať se děje co se děje tak na ten jeden okruh zbývá pořád ten jeden sypač protože radličkáři nasmlouvaný nejsou a když jde do tuhýho tak se v celém tom rajonu můžou pohybovat max. ty čtyři sypače co jsou na dvoře k dispozici a na těch sypačích se může prostřídat maximálně 11 šoférů. Aby jste si to mohli představit jako asi ještě lépe tak včera jsem vyjížděl ráno ve 3 ze dvora vrátil jsem se v 5.40 za tu dobu jsem najel cca 85 km z toho bylo 49 km s posypem a vysypal jsem 5t soli a do toho 1700 l solanky. Dneska 3,30 odjezd ze dvora 5,40 návrat najeto 75 km z toho 44 km s posypem 5t soli a 1600 l solanky. A aby to bylo ještě ilustrativnější tak jsem stihnul objet pokaždé polovinu toho okruhu. Co se týče toho jestli radlice nebo ne tak jezdíme Tatrama osumsetpatnáctkama která je svým způsobem na tuhle práci absolutně nevhodná protože je velká těžká apod. A když se s tím má člověk motat po trojkových silničkách kde mají problém se vyhnout dva osobáky tak jako se nedivte že jako opravdu se jezdí a sype se dokud to teče a na pluhování dochází až když je toho sněhu víc protože s tím pluhem je to auto ještě horší na obratnost a má daleko menší " průchodnost" . Jako lidi vona ta cestařina fakt jako není prdel. a to co předváději ostatní šoféři to jsou kousky hodný zápisu někam do kroniky. Schreek, skypeja a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Lihous Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 Tak urcite kazdy ma to sve ale treba ja na strop nejak casto nekoukam ale abych videl tak funkcni svetla potrebuju casteji Neni tak daleka doba kdy byla i u nas na "garnizi" polozena klasicka 120cm zarivka a rozptlem svetla splnila to co jsem potreboval - svetlo .... Pekny den vendelinek a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 Vena tak ono to začíná u kvality cest--kde dneska nahnali autobusy, to člověk žasne , silnička úzká z doby Francjosefa, míjející autobusy jedou krokem, mezi špíglama milimetr a když uhneš deset čísel doprava, urve se krajnice a autobus je na boku, aspoň tady v kraji je to co druhý den , přitom jde o úseky třeba 700 metrů a nikoho nenapadne tu silničku o metr rozšířit, což by bylo pro dvě Tatry a jeden válec na týden roboty..., škoda mluvit Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. leden 2021 Odesláno 9. leden 2021 ozzy máš pravdu tehdy když jsem to jezdil tak jsme jezdili Matesama a ty na to byli lepší byli lehší člověk se s tím nebál tolik ke kraji no možná taky je to o tom že před těma dvaceti lety neměl člověk ty zkušenosti jako má a hlavně si tolik nepřipouštěl možné nebezpečí svého jednání. Další věc je jak píšeš radnice i té nejzaprděnejší vesnice chce mít spojení se světem tak tam jezdí autobus 6-8x za den ale když tam jede tak mají ostatní zákaz vyjíždění aby se nemuseli někde míjet dřív když jsem jezdil bylo taky jiný pořadí ošetřování vozovek byli hlavní tahy ( I +II třída) pak se jezdili ty silnice kudy jezdil autobus a pak teprve to ostatní dneska se jede II třída a zbytek a tam je to o tom že se to skládá ten okruh aby jsi udělal co nejvíc km bez přejíždění. Jenže třeba na tom pískovým okruhu vyjíždíš ze dvora než najedeš na začátek tak ujedeš 15 jalovejch km aby jsi tam udělal 6 km pak jedeš zpátky zase jalovejch 20 km posypeš 5 km a přejíždíš zase jalovejch10 km posypeš 3 km a vracíš se jalovejch 7 km na dvůr takže kvůli cca 20km najedeš cca 50km což než tím náklaďákem nahrkáš tak je víc než hodina v tahu. Bohužel je to o tom že máme v obvodu tři lokality kde jsou studny a sypat se může jen inertní materiál. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.