Návštěvník Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 Tak to je další kapitola. Barvy rozkvetlého nevím čeho všeho apod Citovat
Návštěvník Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 No a když jsme u toho, tak né vždy jsme měli bohatý vánoce. Pamatuju rok cca 1994 - 95 kdy jsme fakt neměli peníze. Dvě malý děti, žena na MD a já v práci výdělek dost podprůměrnej. Měli jsme tak na nějaký dárky pro děti a my jsme si nic nemohli dovolit navzájem dát. Nebylo to tak že bychom neměli na jídlo, ale na ty ostatní věci jsme neměli. Citovat
Sawoy Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 před 29 minutami, HanysR napsal: Tak to je další kapitola. Barvy rozkvetlého nevím čeho všeho apod Lila kafebraun dozelena aneb zelenkavá versus zelinkavá. skypeja ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 Růžová vs Lososová apod nesmysly, jsem ani nevěděl kolik je barev. Růžovou poznám, ta je na všech důležitých místech a víc mne nezajímá Citovat
Klemoň Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 (upraveno) před 48 minutami, kirkiz napsal: Nebylo to tak že bychom neměli na jídlo, ale na ty ostatní věci jsme neměli. Kdo tohle nezažil , tak nikdy nepochopí . . . V okamžiku , kdy přemýšlíš zda je horší čouhající palec z dětských punčocháčů a nebo otlačené prsty z malých "spartkiádek" , tak Vánoční dárky mezi dospělými opravdu neřešíš . . . To tě pak "pobaví" věta : asi jsme skromní - při nákupu vysavače za 16 000,- a úplně chápu koment Hanyse . . . Upraveno 17. prosinec 2020 uživatelem Klemoň Vena garážmistr a Goldinka ohodnotil 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 Tak pro adelu uz stojan na motorku mam, tak dneska prisel jezuch i ke me Citovat
Medvěd Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 (upraveno) Právě jsem si vyzvedl dárek na který se už dva měsíce těším. Ještě si ho zabalím a pod stromem budu mít radost znova (to si ho třeba i prohlidnu a přečtu, teď jsem jenom tu tříkilovou bichli vyzvedl a přes půl Prahy táhl v ruce) P. S. Kdyby někdo měl zájem, tak několik ks téhle knihy + desková hra od stejných autorů se dá koupit na eshop.transtrabant.cz V maloobchodní síti vůbec nebude Upraveno 17. prosinec 2020 uživatelem Medvěd adraj, Péťa a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Sawoy Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 před 19 hodinami, HanysR napsal: Skromní lidi mají vysavač z Lidlu za 1500 Tak doteď jsem si myslel, že jsme relativně skromní. Ale ve skutečnosti jsme asi chudí, protože vysavač máme za 900 ... Ovšem zároveň jsme asi bohatí, protože k němu máme robota za čtyřiapůl .... nebo jsme možná i snobové protože jsme si před víc než dvaceti lety "líznuli" za třicet Vorwerk kterej maká dodnes ?? TVL o tom přece skromnost/neskromnost vůbec není. Skromnost možná může být o tom, jaký díl ze svých příjmů jsem schopen odložit - chci-li odkládat (někdo záměrně neodkládá protože chce žít a žije ze dne na den, tady a teď a utratí všechno) .... prostě o tom jak nakládám s tím, co jsem schopen vydělat. O tom, že si za každou cenu nenapůjčuju u šmejdů jen proto, abych měl to co vidím někde jinde .... Hlavně skromnost není o tom, k čemu jsem donucen výší svého příjmu. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 před 2 minutami, Sawoy napsal: Hlavně skromnost není o tom, k čemu jsem donucen výší svého příjmu. Však tak to taky nebylo myšleno. Skromnost je když mám peněz dostatek ale u něčeho uznám, že nepotřebuji za každou cenu a spokojím se s něčím levným. Nebylo to myšleno že kdo má levné, je automaticky skromný nebo dokonce chudý! O tom to přeci není. To bych si Nikdy nedovolil takhle tvrdit protože každý má co je v jeho silách a přece na tom není nic špatně že má někdo něco levného nebo staršího. Spousta lidí to nemá jednoduché hlavně v tuto dobu. A hlavně na tom nic není jestli jsem skromný nebo náročný. Každému dle jeho gusta, ani jedna vlastnost není špatná. Já bych se v tom více nepitval, proti @Péťajsem nemyslel ani kapku zlého, jen mne to zaujalo. Nic víc. Ten kontrast popsal dobře @Klemoňa @kirkiz. Nechci vést diskuzi že někdo je nějaký... Pokud jsem se někoho dotknul tak se omlouvám, neměl jsem to v úmyslu. Citovat
Klemoň Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 Ne nikoho jsi se nedotknul a doufám , že i Péťa to nebral jako útok na svoji osobu. Prostě každý žije podle svých možností a jde jen o přístup. A to že si koupím vrtačku za 1500,- místo za 6 500,- ještě neznamená , že jsem chudý, ale že vrtám jednou za 3 roky a tak mi to prostě stačí . . Já zrovna nepatřím mezi bohaté , ale jak bylo výše popsáno - občas si udělám radost a "vyhodím" peníze za něco co by jiný neudělal. Teď mám na mysli to půjčování dopravních prostředků . . . Někdo může řící, že vyhazuji peníze z okna, ale to je jen úhel pohledu. Pro mne je větším zážitkem se "24 hodin" povozit v pro mne nedostupném , než být víkend někde v penzionu . . . Charlie 1, radim.1008, adraj a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Ferry Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 tak k nam dorazil Jezisek uz dnes, abychom se o tech svatcich moc nenudili a jen netloustli preziranim adraj, radim.1008 a RichVa ohodnotil 3 Citovat
Sawoy Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 @Klemoň Myslím že zrovna Ty jsi přesná ukázka toho jak být i bez bezedného rance peněz bohatý právě tím, že si můžeš/dokážeš dovolit to, co Tě baví, co Ti udělá radost, bez ohledu na ekonomickou situaci. V tomto smyslu znám celou řadu velice movitých a přitom naprosto chudých lidí. @HanysR Pokud Tě to uklidní tak ani mě ses nedotknul, svým příspěvkem jsem chtěl jen poukázat na to, jak relativní mohou být slova skromnost či neskromnost jsou-li vztažena k nějakým konkrétním absolutním částkám. Ale pochopil jsem co Tě zaujalo na tom vztahu onoho slova s danými přdměty. Péťa, Medvěd, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Ferry Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 @Medvěd nene, srub ne, tohle budu hazet do kamen Citovat
Medvěd Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 A není to škoda? Vždyť Ti to tam shoří.... Hafity, Klemoň a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 To je pravda , také bych začal tchýní . . . . kdybych nějakou ještě měl . . . . Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 (upraveno) s dárkama to řeším tak, že po zkušenostech napíšu mladým co chcu , oni jsou bohužel dost blbí na to, aby chlapovi z montérek koupili parfém za 2 litry na překvapení už taky nehraju, ale na Ježíška stále věřím Upraveno 18. prosinec 2020 uživatelem ozzy56 Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Návštěvník Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 Podporujeme místní hospůdku...dnes poslední točený super Citovat
brixtr Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 před 4 hodinami, Ferry napsal: tak k nam dorazil Jezisek uz dnes, abychom se o tech svatcich moc nenudili a jen netloustli preziranim Já teda neměl dneska takovou nálož jako ty, ale jsem vyřízenej hlavně já to dělal pro babičku tak jsem z toho měl lepší pocit ozzy56 a skypeja ohodnotil 2 Citovat
HonzaZ Odesláno 17. prosinec 2020 Odesláno 17. prosinec 2020 Dceři včera na 308 klekla baterka, tak jsem ji hned objednal a dnes měnil. Docela slušná rozborka a sborka u těch nových aut se Start/Stopem a "inteligentním" dobíjením. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.