Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak to je další kapitola. Barvy rozkvetlého nevím čeho všeho apod :ticho:myslim

Odesláno

No a když jsme u toho, tak né vždy jsme měli bohatý vánoce.
Pamatuju rok cca 1994 - 95 kdy jsme fakt neměli peníze. Dvě malý děti, žena na MD a já v práci výdělek dost podprůměrnej. Měli jsme tak na nějaký dárky pro děti a my jsme si nic nemohli dovolit navzájem dát.
Nebylo to tak že bychom neměli na jídlo, ale na ty ostatní věci jsme neměli.

Odesláno
před 29 minutami, HanysR napsal:

Tak to je další kapitola. Barvy rozkvetlého nevím čeho všeho apod :ticho:myslim

Lila kafebraun dozelena aneb zelenkavá versus zelinkavá. 

Odesláno

Růžová vs Lososová apod nesmysly, jsem ani nevěděl kolik je barev. Růžovou poznám, ta je na všech důležitých místech a víc mne nezajímá 🤣

Odesláno (upraveno)
před 48 minutami, kirkiz napsal:

Nebylo to tak že bychom neměli na jídlo, ale na ty ostatní věci jsme neměli.

Kdo tohle nezažil , tak nikdy nepochopí . . .  V okamžiku , kdy přemýšlíš zda je horší čouhající palec z dětských punčocháčů a nebo otlačené prsty z malých "spartkiádek" , tak Vánoční dárky mezi dospělými opravdu neřešíš . . . :mad:

To tě pak "pobaví" věta : asi jsme skromní - při nákupu vysavače za 16 000,-  a úplně chápu koment Hanyse . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Tak pro adelu uz stojan na motorku mam, tak dneska prisel jezuch i ke me 😁

IMG_20201217_104224.jpg

IMG_20201217_104231.jpg

IMG_20201217_104213.jpg

Odesláno (upraveno)

Právě jsem si vyzvedl dárek na který se už dva měsíce těším. Ještě si ho zabalím a pod stromem budu mít radost znova (to si ho třeba i prohlidnu a přečtu, teď jsem jenom tu tříkilovou bichli vyzvedl a přes půl Prahy táhl v ruce) 

P. S. 

Kdyby někdo měl zájem, tak několik ks téhle knihy + desková hra od stejných autorů se dá koupit na 

eshop.transtrabant.cz

V maloobchodní síti vůbec nebude 

IMG_20201217_122255.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 19 hodinami, HanysR napsal:

Skromní lidi mají vysavač z Lidlu za 1500

Tak doteď jsem si myslel, že jsme relativně skromní. Ale ve skutečnosti jsme asi chudí, protože vysavač máme za 900 ... :myslim Ovšem zároveň jsme asi bohatí, protože k němu máme robota za čtyřiapůl .... nebo jsme možná i snobové protože jsme si před víc než dvaceti lety "líznuli" za třicet Vorwerk kterej maká dodnes ?? TVL o tom přece skromnost/neskromnost vůbec není. Skromnost možná může být o tom, jaký díl ze svých příjmů jsem schopen odložit - chci-li odkládat (někdo záměrně neodkládá protože chce žít a žije ze dne na den, tady a teď a utratí všechno) .... prostě o tom jak nakládám s tím, co jsem schopen vydělat. O tom, že si za každou cenu nenapůjčuju u šmejdů jen proto, abych měl to co vidím někde jinde .... Hlavně skromnost není o tom, k čemu jsem donucen výší svého příjmu.

Odesláno
před 2 minutami, Sawoy napsal:

Hlavně skromnost není o tom, k čemu jsem donucen výší svého příjmu.

Však tak to taky nebylo myšleno. Skromnost je když mám peněz dostatek ale u něčeho uznám, že nepotřebuji za každou cenu a spokojím se s něčím levným. Nebylo to myšleno že kdo má levné, je automaticky skromný nebo dokonce chudý! O tom to přeci není. To bych si Nikdy nedovolil takhle tvrdit protože každý má co je v jeho silách a přece na tom není nic špatně že má někdo něco levného nebo staršího. Spousta lidí to nemá jednoduché hlavně v tuto dobu. A hlavně na tom nic není jestli jsem skromný nebo náročný. Každému dle jeho gusta, ani jedna vlastnost není špatná. Já bych se v tom více nepitval, proti @Péťajsem nemyslel ani kapku zlého, jen mne to zaujalo. Nic víc. Ten kontrast popsal dobře @Klemoňa @kirkiz. Nechci vést diskuzi že někdo je nějaký... Pokud jsem se někoho dotknul tak se omlouvám, neměl jsem to v úmyslu. :super🍻

Odesláno

Ne nikoho jsi se nedotknul a doufám , že i Péťa to nebral jako útok na svoji osobu. Prostě každý žije podle svých možností a jde jen o přístup. A to že si koupím vrtačku za  1500,- místo za 6 500,- ještě neznamená , že jsem chudý, ale že vrtám jednou za 3 roky a tak mi to prostě stačí . .  Já zrovna nepatřím mezi bohaté , ale jak bylo výše popsáno - občas si udělám radost a "vyhodím" peníze za něco co by jiný neudělal. Teď mám na mysli to půjčování dopravních prostředků . . .  Někdo může řící, že vyhazuji peníze z okna, ale to je jen úhel pohledu.  Pro mne je větším zážitkem se  "24 hodin" povozit v pro mne nedostupném , než být víkend někde v penzionu . . .

Odesláno

@Klemoň Myslím že zrovna Ty jsi přesná ukázka toho jak být i bez bezedného rance peněz bohatý právě tím, že si můžeš/dokážeš dovolit to, co Tě baví, co Ti udělá radost, bez ohledu na ekonomickou situaci. V tomto smyslu znám celou řadu velice movitých a přitom naprosto chudých lidí.

@HanysR Pokud Tě to uklidní tak ani mě ses nedotknul, svým příspěvkem jsem chtěl jen poukázat na to, jak relativní mohou být slova skromnost či neskromnost jsou-li vztažena k nějakým konkrétním absolutním částkám. Ale pochopil jsem co Tě zaujalo na tom vztahu onoho slova s danými přdměty.

Odesláno (upraveno)

s dárkama to řeším tak, že po zkušenostech napíšu mladým co chcu , oni jsou bohužel dost blbí na to, aby

chlapovi z montérek koupili parfém za 2 litry 🙈😯 na překvapení už taky nehraju, ale na Ježíška stále věřím 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 4 hodinami, Ferry napsal:

tak k nam dorazil Jezisek uz dnes, abychom se o tech svatcich moc nenudili a jen netloustli preziranim :D

Já teda neměl dneska takovou nálož jako ty, ale jsem vyřízenej :D hlavně já to dělal pro babičku tak jsem z toho měl lepší pocit

131894466_440304624022865_8954968314411936265_n.jpg

Odesláno

Dceři včera na 308 klekla baterka, tak jsem ji hned objednal a dnes měnil. Docela slušná rozborka a sborka u těch nových aut se Start/Stopem a "inteligentním" dobíjením.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...