Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 19 hodinami, Davidak79 napsal:

štukování kuchyně 4x4x3 m .

ahoj, jak se prosím tě štukuje? budu zadělávat díry po nové elektrice na chalupě, a mám zatím jen objednanou omítku, asi budu potřebovat ještě něco že?

Odesláno

zednickou mam, ten nanasec taky ve sklepe bude a musim dohledat hladitko. Diky MJ. 

jen hlavne mi jde o nejaky figle a triky :D , zda jsou nejake uzitecne rady jak to neposrat :D 

Odesláno

. Pokud můžu doporučit tak se vyprdni na klasickou omítku a kup někde sádrovou omítku od Den Bravenu G400 a pokud si s tím trochu vyhraješ nemusíš nic štukovat. Jinak dle videa :D

Odesláno

Se sádrovkou to musíš umět, ne každý to dostane do ruky. Známý takhle spravoval sádrovku po jednom odborníkovi. Na první pohled z dálky to vypadalo dobře, ale při bližším pohledu hrůza, s tím, že to překryje barva :D  .

@Scratch tak hlavně napenetrovat podklad a do štuku trošku duvilaxu,

Odesláno
před 5 hodinami, Scratch napsal:

zednickou mam, ten nanasec taky ve sklepe bude a musim dohledat hladitko. Diky MJ. 

jen hlavne mi jde o nejaky figle a triky :D , zda jsou nejake uzitecne rady jak to neposrat :D 

Nech si štuk trochu víc uschnout, pokud bude vlhký uděláš v něm molitanem při filcovani díry...

Odesláno
před 4 hodinami, Scratch napsal:

Záleží, jakou zeď tam máš teď. Zda hladkou (jakoby sádrovou) nebo klasickou štukovou. U starých baráků býval většinou štuk hrubší - tam kup venkovní i dovnitř.

Kromě ocelového hladítka budeš ještě potřebovat filcové hladítko. 

Já natahuji štuk v jedné vrstvě (obzvlášť když jen zaděláváš šlice po elektrice) ocelovým hladítkem. Když začne na povrchu lehce bělat nastoupí filcové hladítko. Namočit, otřít o hranu kbelíku (aby z něho necrčela voda) a krouživým pohybem hladit. Je třeba tlačit s rozumem aby nevznikly prolákliny. Pokud se Ti někde podaří "probrousit" díru tak není nic ztraceno. Než štuk úplně proschne můžeš vždy doladit další trochou štuku. 

Pokud filc nevytahuje kamínky ale dělají se za ním stopy a pod filce "teče", tak je moc brzy a štuk je hodně vlhký - je třeba ještě počkat. Pokud štuk nejde vyhladit a hladítko jde moc lehce, je štuk přeschlý. Je třeba namočit filc a nanést s ním vodu.

Po doštukování a zaschnutí vezmi košťátko a lehce smeť přebytečný píseček.

Před bílením je rozumné zeď napenetrovat, zejména když jsi štukoval jen části, aby se srovnala savost podkladu a nově štukované části se "neobkreslily" 

Pokud jsi okolní omítku neškrábal, tak je nový štuk oproti zbytku dost hrubý. Pak beru těsně před úplným zaschnutím lehce namočenou štětku a nový štuk s ní několikrát přejedu. Vytáhne kamínky co dělají hrubost a povrch víc uhladí Tím se víc přiblíží k okolí.

Další možnost je, stěnu oškrábat, šlice po elektrice zadělat omítkovou směsí nebo zasádrovat a pak přeštukovat celé stěny. Zde už Tvoje volba zda štuk klasický (jak je popsáno výše) nebo hladký - v podstatě něco jako sádrovou omítku. Ta se po natažení ocelovým hladítkem netočí filcem ale brousí se (tou jsem dělal celý byt u dcery v Praze a byl jsem jak mlynář - brrr)

Odesláno (upraveno)

Sekat se chystám odpoledne. 3/4 z 11 arů už mám posekáno, je to vidět na fotce s motorkama, tak to bude jen tak na hodinu a něco.

Upraveno uživatelem Zodiak

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...