Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Fruktis:Tak zkus použít dvě 15° (případně 30° nebo kombinaci) kolena jako kloub. Vyndáš gumičky, nasadíš je tam na sucho jak to bude sedět, označ fixem a pak secvakej na gumu na rysky. A tu trubku pod čistícím kusem si zakrátíš o ty kolena. ;)

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

@Dave_k hele zatím dobrý...zda se že se operace povedla...ale díky za tip...musím počkat až se projeví jev počasím...

Pokud by se to projevilo,tak pak bych to musel ještě pořešit...ale zatím jsou pozitivní reakce a vyřešilo se tím co nás trápilo.

Odesláno
před 20 hodinami, Medvěd napsal:

Já budu pracovně na Moravě, tak nikoho na kafe nemůžu pozvat 

Necitovat já vím , ale dostane avizo.     Ve  středu jsem ráno v Brně a Troubsku , kdyby něco  😉

Odesláno (upraveno)

Dnes dokončena další kus likvidace tújí...a vysazení nových jilmu. 

IMG_20240409_163702867.thumb.jpg.6294f139d4858a52d71c008dd406d6ec.jpg

Jde to pomalu,ale jde to...

A včera jsem vytáhl sekačku po zimě,dolio benzín a nic...chytla až na potřetí,chvilku drncela a konec...asi na desátý pokus chytla...nechal jsem ji zahřát a posekal zahradu...

Loni jsem se zbavil plevele...a letos tam oxiduje mech...😭

Upraveno uživatelem pavelu96
Upraven formát vložení textu
Odesláno

Jo naše máti už taky vyrazila s novou sekačkou měli jsme tady dobře 15 roků benzínovou s pojezdem od Bédy Trávníčka a vloni máti když měl tatík ty potíže rozhodla že se přes zimu pořídí nová sekačka já jsem chtěl benzínovou se startérem aby to máti nemusela roztahovat a máti řekla že bateriovou tak se opět od Bédy Trávníčka jak začali ty předsezonní ceny pořídila zelená baterková s jednou baterkou dnes s tím sekala podruhé. A je nadšená hlavně u nás se seká každý den jeden max. dva koše a to nasekané se hází na dvorek slepicím aby měli co přehrabovat a dá se říct že pokud tráva neroste extrémně rychle tak to úplně stačí že na jednom konci se začne sekat a když se na druhém skončí tak se začíná znova. Ano není to pěstěný trávník ale užitkový.  A dneska teda zkusila sekat trochu víc a jak máme zahradu na tři díly tak na jednu baterku ten jeden díl dá. 

Odesláno

Dnes dokončená první fáze souboje se starým komunistickým držákem na prádelní šňůry, který mi trochu vadil při parkování 5008. Původní plán - obkopu beton, vykopu díru o metr dál, vyndám to a zahážu - selhal při zjištění, že beton je poctivých cca 70kg veškerého materiálu a ve spojení s trubkami s tím nahoru prostě nehnu. Přišlo na řadu bourací kladivo od Arnolda Schwarzeneggera a za půl hoďky bylo hotovo. Trubku uříznu a zbytek trubky s betonem půjde do sběrného dvora. Druhá část držáku na šňůry poslouží sousedovic dětem na zavěšení houpačky. Máme radost :super

20240407_175542.jpg

20240409_115721.jpg

Odesláno

@pavelu96 - kdysi jsem takhle trubku od sušáku taky likvidoval, ten kus betonu byl o fous větší, poctivě jsem to odkopal a podkopal, abych zjistil, že pod betonem jde trubka dál do země. Zvětšil jsem díru, postupně to vyviklal a vytáhl. Trubky bylo ještě dobře třičtvrtě metru. Předchozí majitel prý před revolucí dělal u vojáků a měl na starosti údržbu a stavební práce, materiál si vzal prostě v práci a šetřit rozhodně nemusel. Z těch Tvých obrázků mě rozbolely ruce jako tehdy..

Odesláno

Měl jsem taky něco podobného. Když jsem zjistil, že vytáhnout ten beton ze země, je poněkud nad moje síly, tak jsem za trubku uvázal lano, druhý konec lana za tažné a zcela drze jsem to vytáhl autem :aut akorát odřezání trubky mě stálo jeden kotouč do flexy, protože beton byl i v té trubce ;)

Odesláno

Dneska pinkačka mailů s úřadem v obci, kde mám chalupu, kvůli poplatku za odpad. Zdá se, že bych měla být osvobozená od poplatku, tak jako tomu bylo dříve, než si obec udělala úpravu dodatkem místní vyhlášky, kterou zřejmě poslední dvě vyhlášky zrušily. Je to radost hrabat se v tom. Poslední vyhláška o místním nakládání s odpadem například ruší vyhlášku o místním poplatku ze psů 🤔 mám trochu pocit, že se v tom sami nevyznají. Jenže sama se dost ztrácím ve slovíčkaření... 😄

Odesláno (upraveno)

Odpady jsi povinná platit v místě trvalého bydliště. Řešil jsem něco podobnýho asi. Bydlim jinde a chtěl jsme odpady platit tady a potvrzení o platbě předat na uřad kde mam trvale bydliště a ono to takhle nejde. Takže musim platit odpady tam kde je neprodukuju a tady kde plním popelnice nemusim platit nic. Nešlo se s nima nijak domluvit, sami uznavají že je to na hlavu postavený ale pry to jinak nejde.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 23 hodinami, Klemoň napsal:

Necitovat já vím , ale dostane avizo.     Ve  středu jsem ráno v Brně a Troubsku , kdyby něco  😉

No já jsem na Moravě v Uherským Brodě, to je od Troubska ještě kousek cesty 

Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, Vena garážmistr napsal:

No jo no tehdá se všechno dělalo na věčné časy a ne jinak. Na druhou stranu nech si dnes od firmy něco podobného vybudovat za pár let to budeš předělávat protože aby to nebylo drahé tak se to udělá akorát. Bez nějaké rezervy. 

Taky je třeba říct i to b) spočívající v tom, že jen minimum takových "staveb" se stavělo z koupenýho. Nikdo nehlídal, jestli na stavbu kravína padlo 100 nebo 120 pytlů cementu a samozřejmě ani kam šla jaká trubka. No a melouchář přece nepoveze půl pytle cementu domů, tak na ten sušák použije co je po ruce v množství takovém, aby to bylo co nejrychlejší a nejjednodušší 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 7 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Odpady jsi povinná platit v místě trvalého bydliště.

A tam, kde vlastníš nemovitost. Když jsem koupil barák, tak jsem platil dvakrát. U rodičů jsem měl trvalé bydliště a tady jsem platil taky. Na bytě ( v nájmu ) jsem neplatil taky nic.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...