Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hlavně když to jsou jen ty plechy,doma to říkám všem. Horší když praskaj kosti.

Teď jsem dorazil z pošty  a budu se hrabat v katastru,zase dělají nějaké úpravy pozemků.

1671633111475137094354954995517.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Byl jsem po hodně měsících v Polsku na nákupu (když nepočítám PHM, které jsem bral pár metrů za hranicemi) a zase mám na dlouho klid. Kolega (už důchodce) z HK mě požádal, jestli bych mu nekoupil žluté Camelky.

Při té příležitosti jsme se stavili v Biedronce. Opravdu šílený, jak tam Češi mají narvaný košíky, ale nechápu čeho 😮 My ke kase dojeli se 4 jogurty :D Vedle v Lidlu to samé, ale tam jsme koupili aspoň kuřecí a luxusní krůtí maso. Vepřovou panenku měli hnusnou.

Odesláno

@Péťa Nejveselejsi je ze jede jen jedna pokladna / Beruska a pak samotne vystani ve fronte jde do desitek minut a v tech samoobsluznejch no nevim zda by to byl prinos - jet nakupovat hned za hranice je proste hloupost.
Dal od hranic je to o poznani lepsi alespon ze tam neni tolik lidi od nas.

Odesláno (upraveno)

Dnes jsme poskytli azyl dvoum nákladním šnekům. Zítra je beru na výlet do Litvínova, kde se stanou součástí sbírky živočichů na Schola Humanitas :super

20221221_195201.jpg

Druhý šnek si hraje na netopýra a visí na stropě terária :aut

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno

Tak dnes jsem trochu zariskoval, ale zase jsem udělal dobrý skutek. Vytrhnul jsem ze země víko od kanálu, vytáhl ten kýbl pod ním a zachránil klíče dítěti, kterému tam spadly . . . Tak snad to ten nahoře viděl a udělal si další čárku 😇   Stačí když mi bude hlídat ty moje vachrlatá záda. . . .

Odesláno

No není to jedno. Prostě mne to zajímá . . . zda je to 10 / 15 / 20 kg. To nemá nic společného s mými zády. Kdyby byl zarostlý, zalitý v okrajích asfaltem , tak nezvednu ani 5 kilový :mrk

Odesláno (upraveno)

Po padesátce je moc cokoliv . Říká se tomu prevence. 🤣

Výjimkou jsou některé druhy kapalin, kde je limit 0.2-0.4 dl, 2-3 dl nebo 0.5 l.

@Klemoň litina má tuším 7 g/cm3 tj. deska 0.5 x 0.5 m tl. 0.5 cm má 12.5 kg.

Co jsi zvedal nevím, zkus si vybrat:

IMG_20221222_175613.jpg

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

@Klemoň já bych řekl že ta vpusť má něco mezi 20-30 kg ještě když jsem cestářoval tak jsme tyhle vpusti otvírali zásadně ve dvou ale ona nemusí bejt tak těžká ani tak ta litinová část jako ten kbelík pokud je plnej bordelu.

Jinak ráno jsem šel nakládat uhlí do kotle a samozřejmě že jsem sebou fláknul na dvoře ani vstávat se mi nechtělo. Mám poslední dobou nějaké špatné období. 

Odesláno

No tak podle tabulky Sawoye to vypadá na 55 kg 😞   Ten kýbl byl naštěstí téměř prázdný - tak 8-10 cm bordelu :super

No seděl jsem ve dřepu a tahal to jakoby záklonem dozadu = vahou těla. A jen ho vysunul na stranu, nezvedal jsem ho do vzduchu . . .

Odesláno
před 1 hodinou, Klemoň napsal:

No není to jedno. Prostě mne to zajímá . . . zda je to 10 / 15 / 20 kg. To nemá nic společného s mými zády. Kdyby byl zarostlý, zalitý v okrajích asfaltem , tak nezvednu ani 5 kilový :mrk

To by mne zajímalo, co se ti nelíbí na výše uvedeném textu @Milan+ , že jsi dal palec dolů . . .   :myslim

Odesláno (upraveno)

Protože brečíš na záda . Tohle nejde dohromady. Vím o čem mluvím,protože mám narůstky na obratlích,trápí mě záda od mládí také,zvedat mohu tak 20kg. Ale zatím to jde. No barák se postavil.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno
V 21. 12. 2022 at 14:31, Milan+ napsal:

Teď jsem dorazil z pošty  a budu se hrabat v katastru,zase dělají nějaké úpravy pozemků.

Podle razítka projektantky jde o pozemkové úpravy takže ne až tak s katastrem jako s pozemkovým úřadem. A v rámci pozemkových úprav se většinou dá s tvarem a umístěním pozemků kouzlit, pokud se tomu trochu pověnuješ, daleko lépe než při prosté digitalizaci provedené katastrálním úřadem. Při digitalizaci jsi jen divákem, v úpravách skoro scénáristou. Takže dobře děláš, že to nehodláš hodit za hlavu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...