Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

@ozzy56 No ono tech veci je vice - kdyz se nacnul vyhled ANO i na te jedne krizovatce prekazi strom o kus dal u Benzinky tez - mozna to ma "mit" preventivni ucel - ZPOMALIT neb neni vyhled "ALE" ale a zase "ALE"
Asi jsem na tyto veci pitomej ale dnes cestou  do Brna a zase zpatky taky nekolik otocenych znacek - mozna jsem ze stare  skoly a cucim kolem abych neco neprehledl .....

Ale na druhou stranu musim pochvalit v Brne ridice vidi "tele" tak jsou takove predvidavejsi a pohodovejsi - odmenou jim bylo bliknuti varovakem a nebo mavnuti - na jednom ze sidlist v tech jednosmerkach a s navigaci "GUGL i WEIS" katastrofa.
"GUGL" po nejake aktualizaci zase ukazoval smer jizdy dolu tedy naprosto k nicemu !!!
A "WEIS" pro zmenu nevidel v Letovicich kus zavrene cesty ....


Jooo matlaci veci jsou vcetne otevreneho systemu "Androjd" k  - PIIIIIIP !


Mimochodem tuhle jsem si nechal udealt aktualizaci z mobilnich dat - 18 aktualizaci = 320Mb - proc se musi min 2x i vice krat aktualizovat kdyz malo kdo ma 10 -20 - 30Gb mobilnich dat ?
Jasne je to recnicka otazka ale pro me je Mobil a jen na mobilni data ne zadna WIFI ;)

Jinak jsem prezil a ziju :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sis měl dát panáka na odvahu😀.

Já jsem dneska tak trochu brousil a tmelil včerejší výtvor ale protože bylo vcelku chladno tak jsem to zatmelil jednou a jadnou přebrousil doufám že zítra už to bude ve stadiu kdy to budu moct shodit na kola a pokud by bylo potřeba tak vystrčit z dílny ven. Jo a objednal jsem za dobrou cenu sadu na povolování nemocných kolových šroubů a měli by s tím jít povolovat i bezpečnostní šrouby ke kterým není originální ořech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Fruktis napsal:

Koupil jsem si 7 metrovy zebrik a jal se lezt na strechu...v pulce jsem si ale uvedomil ze uz nejsem tak mladej a lezeni do vysek uz neni nic moc pro me...ale nakonec jsem kolena uklidnil a na strechu vylezl...abych zjistil ze me ceka druha vymena prostupovy tasky...😋

nahoru to je OK, horší je to pak dolů 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Péťa napsal:

@RichVa Pěkná práce :super Neber to jako rýpání, jen se chci optat a poučit (jelikož já nemám tak velký bazén), proč je skimmer na druhé straně bazénu než filtrace? Nejsou pak zbytečně dlouhé trubky a nenamáhá to víc čerpadlo filtrace? A jak máš řešený ohřev? K filtraci se vejde tepelné čerpadlo?

Ahoj

nejsem žádný zkušený bazénář , ale podle informací dodavatele je skimmer proti tryskám (jsou dvě na straně blíže k filtraci) aby bylo zajištěno proudění vody v celém bazénu. Trysky jsou cca 15 cm pod hladinou a jejich směr se nechá nastavit. Nahoru se dají když je hodně bordelu na hladině, směrem dolů aby se více čistila voda např. při zákalu. Filtrace je blíže tryskám, aby se minimalizovala ztráta tlaku.

Ohřev zatím neřeším (až se povede dlažba, tak bude zastřešení - proto jsou mezi filtrací a bazénem 3 metry), ale z kamrlíku pro filtraci jsou připravené prostupy a tepelné čerpadlo (s ochlazováním) by stálo u zdi souseda.  

Teoreticky bylo možno strčit filtraci do podzemní kobky protiproudu (byla by blíž), ale bylo mi to nedoporučeno. Především kvůli teplu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsme se s rodinou a přáteli prošli mým velice oblíbeným krajem. Auta jsme nechali v Železném Brodě u nádraží a v 9 ráno vyjeli vlakem směr Návarov. Odtud jsme se vydali Palackého stezkou po proudu řeky Kamenice kolem papírny v Jesenném k hotelu Pod Spálovem, kde jsme velice chutně poobědvali (ani jemný déšť nám nijak extrémně nevadil). Pak jsme se vydali Riegrovou stezkou kolem staré vodní elektrárny proti proudu Jizery do Semil, iodkud jsme se vlakem dostali z5 k autům. Celodenní procházka byla cca 15 km a vzhledem k počasí jsme potkali jen minimum lidí.

Fotky na rajčeti - https://dkmedved.rajce.idnes.cz/Navarov_-_Podspalov_-_Semily_23.5.2020/

Včera jsme už sami s Pavlem zamířili do Mšena, kde jsme měli namířeno na Cinibulkovu stezku. Začátek akce se moc nepovedl - do Mšena jsme vjížděli za silné průtrže mračen. Naštěstí déšť trval asi hodinku a po obědě v restauraci na náměstí už bylo celkem přijatelně. Cinibulkova stezka mě překvapila - opravdu dopobručuju ten 9 km dlouhý okruh projít, je tam spoustu krásných výhledů a labyrint uprostřed trasy je pecka.

Fotky zase na rajčeti - https://dkmedved.rajce.idnes.cz/Cinibulkova_stezka_u_Msena_24.5.2020/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před pár minutami jsem přispěl do státního rozpočtu. Za 14 dní prošlou STK 500. Bohužel se čekalo na výměnu LPG nádrže a já jsem měl dořešit ještě nějaké drobnosti, tak se to nestihlo. 

 

No co body jsem měl všechny, tak se nezblázním:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...