Medvěd Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor (upraveno) před 9 hodinami, Dave_k napsal: No nevím jak kdo, ale doma nosím pantofle Já zase zásadně buď bos nebo ponožky, pantofle odmítám i na návštěvě (což s nožkou velilosti 47 jde v podststě samo) Jinak u nás máme všude vyjma koupelny a WC parkety, částečně kryté koberci a neměnil bych. Osobně byvh dal pryč i ty koberce, ale Helče se líbí a tak tam jsou. Pavel má ve svém pokoji parkety pod celopološným kobercem Koupelna a WC je dlažba, tam je to asi vyhovující Upraveno 15. únor uživatelem Medvěd Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor (upraveno) před 6 hodinami, Roman Bazi napsal: Koi kapr. Jsem nevěděl, źe přežije zamrznutí. Malý zelený karásek zamrznutí přežije. No on to spíš asi byl Karas, každopádně tam byli i Koi, protože byli závojnatý, nějakej mix. Kterej to byl v tom ledu jsme nezjišťoval, ale přežil. https://www.shrimp.cz/karas-cerveno-bily-carassius-auratus https://www.shrimp.cz/karas-cerveny-10-12-cm-carassius-auratus-do-jezirka https://www.shrimp.cz/karas-shubunkin-carassius-auratus Upraveno 15. únor uživatelem Radek Hurvajz Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor v rodině mají v baráku tu rozlitou barvu--samonivelační cosik se tomu říká--drahé, studené, ale můžeš bruslit v ponožkách celý rok , a děcka ušetří za zimní stadion Citovat
Dave_k Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor @MedvědTak obývací pokoje je trochu jiná story ohledně podlah. V obýváku máme plovoučku + kusovej koberec a ložnice s pokojem koberce. Všude pod tím je beton. Jo parkety, to je trochu jiná písnička. Citovat
Medvěd Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor (upraveno) Nicméně my jsme si při slavné rekonstrukci brdlohu nechali vyměnit původní podlahy v kuchyni (lino na betonu) a v předsíni (stará a místy popraskaná dlažba) za novou parketovou mozaiku. A funguje to jedna básen̈ Upraveno 15. únor uživatelem Medvěd Milan+, Pepito, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Milan+ Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor před 2 hodinami, Dave_k napsal: @Roman Bazi Jo máme to asi každej jinak. Dlažbu máme klasickou. Koupelna, WC,chodba, kuchyně. A za 17 let žádnej problém. Asi nám tam zatím nic těžkýho blbě neupadlo nebo to je dobrá dlažba. Teplotu neřeším, nosíme papuče a u sprcháče máme předložku. V kuchyni jsem za ni už párkrát byl rád, když vytekla myčka nebo lednička a na chodbě písek a kamínky z bot ji nepodrápou. Tak jsem rád, že nějaká vyteklá myčka nás nepotkala.Od roku 91 máme třetí a je na nich aqastop. Jednou ve sklepě padnul mrazák tak vytekl až po otevření, byl to nějaký Calex 50lt. Ale ty padly skoro každému kdo je měl. Citovat
Dave_k Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor No ona vytekla z důvodu, že se ucpalo vnitřní síto a vlastně neodtékala, takže se trochu naplnila a pak to vyteklo podél dvířek. 16let máme stále jednu. No a u lednice zamrzl odtok nofrost mražáku, takže to pak šlo přes dvířka ven. Po odmrazení a vyčištění to udělala ještě jednou, ale jinak funguje bezproblémově. Mám podezření, že to vždy zavinil výpadek proudu v době odmrazování. Citovat
Milan+ Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor Ty jo @Medvěde,kolik máš těch turistických známek? BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor (upraveno) Podle přiložené tabulky 2732 českých Upraveno 15. únor uživatelem Medvěd Péťa, BubakGS, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pepito Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor @Medvěd a všechny z Rýmařova. Vím že jsi už byl v Rýmařově (setkali jsme se tam), ale jestli jsi byl už v Rýmařově v Turistických Známkách? Tam jich mají.. https://www.turisticke-znamky.cz/ Citovat
Medvěd Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor Pepito - bodejť by je tam neměli, když je vyrábějí. A vyrábějí je nejen pro ČR, ale i Slovensko, Polsko, Maďarsko, Německo a dále hledají partnery i v jiných evropských státech (třeba v Chorvatsku by to musela bejt pro někoho fajn podnikatelská aktivita ) Já je mám nasbírané z míst, kde jsem fakticky byl Milan+, Klemoň a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor (upraveno) Dneska pracovní cesta do Uničova. Včera mi na zabíjačku volala majitelka hotelu, že v neděli mají zavřeno a klíč od pokoje budene mít v boxu. Tak jsem zeptal, zda mi tedy je schopna doporučit v Uničově restauraci, kde se mezi 18 - 19 hodinou lze najíst a dozvěděl jsem se, že v Uničově mi nic takového nehrozí. Tak mě napadl Litovel a tam prý je to podobné - nejblíž prý buď Olomouc a nebo vyhlášený motorest Studená Loučka nad Mohelnicí. Ten přece znám a tak jsem jel najisto - A BUM, TMA A ZAMČENO V Mohelnici se mi po ničem pátrat nechtělo a tak jsme vyrazili do Loštic, kde jsem si před nějakou dobou celkem pochutnal v restauraci U rytíře na náměstí. Tam ale v neděli večer taky nevaří.... Už jsem začal propadat zoufalství, ale servírka mě poslala kousek vedle k Coufalům a vono jo, Loštický gordon s opejkačkama mi fakt přišel.k duhu I moji spolucestující studenti si pošmákli a tak to má být P. S. Myslím si, že bychom i v Uničově nebo Litovli něco kde v neděli vaří našli, ale asi by to nebyl žádný zázrak a tak nám to paní hoteliérka nechtěla doporučovat Upraveno 16. únor uživatelem Medvěd Citovat
Pepito Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor @Medvěde, Ty jsi byl dnes v Lošticích? Že jsi nedal vědět, mohly jsme se sejít a poradil bych Ti kde se dá u nás (u Coufalů to zrovna velká výhra není) nebo v Uničově dobře najíst. S těmi Turistickými Známkami jsem to myslel tak, jestli ses byl podívat jak je tam mají všechny vystavené. Je mi jasné že je sbíráš na místech která jsi navštívil. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor sundas stary lino a jeste si poctes Lihous, Péťa, pavelu96 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
petrinza Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor (upraveno) Ad podlahy, my máme v přízemí kamínkový koberec, už desátým rokem. Pod tím je beton s podlahovým topením, docela příjemná kombinace. V patře plovoučka. A v sobotu jsme se vypravili na výstavu Harryho Pottera v Drážďanech. V pátek večer jsem koupil online vstupenky na čas vstupu 13:00 - 13:30. Nevěděl jsem, jak rychle se ráno vypravíme. Nakonec to bylo s velkou rezervou a vyplatilo se to. Stihli jsme oběd na poslední pumpě na D8 v Čechách i krátkou vycházku po centru. Nějak jsem si neuvědomil, že bylo zrovna výročí válečného náletu (13.-15.2.). Potřebovali jsme projet centrem a dalo nám to zabrat. Byla neonacistická demonstrace, všude hromady policejních aut a waze byl v pytli. Čekali jsme na semaforu na zelenou, měli jsme jet rovně, ale než skočila zelená, přímý směr zatarasila policie v souvislosti s demonstrací. Tak doleva, waze se po chvíli chytil, ale na další křižovatce se situace opakovala, protože demonstranti se k ní v mezičase přiblížili. Tak to šlo několikrát, v jednu chvíli jsme byli rychlejší než policie a snažili se prokličkovat davem. Ledva jsme se z davu vymotali, už jsme na další zátaras narazili, takže otočka a zpět napříč davem. No, vyšlo to akorát, ale ono to s časem vstupu nebylo tak horké. Třičtvrtě hodiny jsme strávili ve frontě na vstup a to jen díky tomu, že jsme využili určité chvilkové nejasnosti, kde je fronta na šatnu a kde na vstup. Výstava byla pěkná, návštěvníci vyfasují čip (další fronta), který si můžou zaregistrovat (další fronta) a pak se s ním prokazovat na různých interaktivních úkolech. Na konci je možné se čipem prokázat ve fotografickém stánku (další fronta) a za nějaký obolus si vybrat pozadí ke společné fotografii, kterou následně zašlou na mail. Poslední frontu už jsme vynechali. Vnukovi se tam líbilo, nás trochu limitovalo, že jsme se nepřipravili - máme nakoukané filmy s českým dabingem a některé názvy a jména v originální angličtině nebo v němčině jsme nedali. No snad nejlepší bylo vytahovat mandragoru z květináče, jak ta pištěla.. Upraveno 16. únor uživatelem petrinza Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor (upraveno) Páteční příběh z D1 Představme si situaci Je páteční brzký podvečer (řekněme 17-18 hodin) a po D1 z Prahy směr Brno a následně Blansko vyjíždí černej Monďas řízený 19ti letým řidičem. Dálnice je překvapivě na pátek celkem na pohodu průjezdná a tak řidič osolí muziku, tempomat nastaví na tachometrových 140 km/h a razí směrem k víkendovým zážitkům. Někde kolem Humpolce řidič dojíždí tmavé BMW předjíždějící rychlostí cca 120 km/h skupinu kamionů. Monďas tedy srovná rychlost a řidič očekává, že buď BMW zrychlí nebo se po předjetí kamionů zařadí vpravo. Ani jedna situace ale nenastala pro našeho řidiče Mondea dostatečně rychle a tak se rozhodl bliknout několikrát levým blinkrem - na to BMW zvolnilo na "provokativních" 110 km/h, načež si jeho řidič vysloužil problik dálkama Co bylo dál už pozorný čtenář tuší minimálně několik desítek sekund ANO Za zadním oknem se rozblikala modrá světla doplněna česko-anglickým textem NÁSLEDUJ MĚ/FOLOW ME a obě auta zamířila na první odbočku z dálnice. Tam nastalo nejprve poučení, že na dálnici si nikdo nemá co vynucovat uvolnění pruhu a pak cca půlhodinová detailní kontrola, která neshledala jiný problém než údajně poškozenou zadní RZku v místě, kde technik na STK před týdnem neopatrně sloupl nálepku STK až na kov a ničím to nepřelepil. Náš mladořidič nebyl nijak sankcionován, jen řádně zdržen a současně poučen, že se auto jedoucí na dálnici v levém pruhu NEVYBLIKÁVÁ (a současně se dozvěděl, že kdyby to BMW švihl zprava, tak by to bylo minimálně za dvojku + bodíky, což by vzhledem k 50% bodové zásobě nebylo nic moc) JO - PAVEL JE PROSTĚ GAUNER Beru to celý s humorem - dostalo se mu poučení grátis. I mě se kdysi stalo něco podobného u Žamberka. Jen jsem nevyblikával policajty, ale dokončil jsem předjíždění kamionu, které jsem začal před obcí a dokončil jsem samozřejmě v obci (celkem rovný průjezd poslední obcí před Žamberkem ve směru od Vamberka). Policajti byli v protisměru, ale když mě viděli, naprosto v klidu přešli přes silnici a stáhli si mě do zastávky autobusu. Zrovna přiznali, že mě neměli jak změřit, ale že jen od pohledu jsem do té obce vletěl jak koule mezi kuželky a že když tak pospíchám, tak určitě mám po ruce všechny tehdy povinný ptákoviny - no taky mě zdrželi o dlouhé minuty a taky jsem to měl grátis a taky jsem odjel poučen, že policajt klidnè i přejde do protisměru, když Tě chce zastavit Upraveno 16. únor uživatelem Medvěd Klemoň, Pepito, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor (upraveno) @Medvěd blikat na podezrele pomaly moderni Bawo v kombiku v levym, to si proste o tohle rika, no před 2 hodinami, petrinza napsal: A v sobotu jsme se vypravili na výstavu Harryho Pottera v Drážďanech silne jsem zvazoval, nakonec az na podzim do Prahy kam se ma z Drazdan na podzim presunout Upraveno 16. únor uživatelem sitler Medvěd ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor Před hodinou, Medvěd napsal: ... I mě se kdysi stalo něco podobného u Žamberka. Jen jsem nevyblikával policajty, ale dokončil jsem předjíždění kamionu, které jsem začal před obcí a dokončil jsem samozřejmě v obci (celkem rovný průjezd poslední obcí před Žamberkem ve směru od Vamberka). Policajti byli v protisměru, ale když mě viděli, naprosto v klidu přešli přes silnici a stáhli si mě do zastávky autobusu... Helvíkovice, rovina ještě před pár lety lemována alejí lip. Dnes přehledná nekonečná rovina celá vedena jako obec, kdysi začínala obec před kostelem. Pro lepší zážitek z roviny začíná obec kousek za čerpací stanicí Olbena ve směru od Vamberka a u Konzumu a jediného přechodu v obci čeká radar na okamžitou rychlost. Za kopcem v Žamberku další. Pro Pavla dobré poučení. Ad. poškozená tabulka RZ. Na značku jako provozovatel by si neměl nic lepit. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor Technik ale neopatrně seškrábnul původní nálepku STK (nebo emisí? Netuším, auto jsem detailně nestudoval) a novou nevylepil. Ale někde jsem (na školní Octávce) viděl bílé přelepky padnoucí tak akorát do prolisu RZ, kterých by si cajti nejspíš ani nevšimli Citovat
sitler Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor Emise, uz se nelepi. STK se lepi dal. STK tam mela dat bilou kulatou origo prelepku radim.1008 a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.