Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Péťa

On mi skrze to volal,tak moje rada byla,zavolat na stk,nejlepe technika co dělá zápisy, většinou je to sám šéf,pokud by to bylo zapsáno v databázi jako přestavba, tak je to o.k. Mechanik může ze známosti projet a pak děj se vůle boží.

Taky jsem si chtěl kupovat před měsícem jednu hračku a štěstí, ze přes veškeré povídky, atd,atd,tak jsem si zavolal do firmy a rovnou věděl, kam ,že to chci jet,tak mi říká, zůstaň ještě u toho Kaipana.   Nemá to naše VIN a jsou tam jen použité naše lamináty asi ještě původem ze Slovenska. 

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

no asi by to chtělo zjistit zda už to nějakou STK prošlo po přestavbě té špajzky.  Ale podle mě to nemůže jít legální cestou.  A bohužel neznalost neomlouvá takže když pak dojde na lámání chleba a nový majitel bude tvrdit já jsem nikde nezjistil že tam byla původně automatka a teď je tam manuálka.  Ale myslím si že fabrika by se zdráhala tomu dát požehnání protože z pohledu fabriky by to bylo auto bez homologace protože většinou je nepatrně jiný výkon motoru ve spojení s automatem a s manuálem.  Za mě ruce pryč a hledat dál. 

Odesláno (upraveno)

Já třeba u předchozí 406 měl ve VTP napsaný ABS, který tam nebylo. Problém přišel až po 6 letech při prodeji. STK to procházelo v poho (jezdil jsem si sám). No v Sokolově na EK to neprošlo. Naštěstí stačilo zajít do peugeotu nechat vypsat dobropis (600,-) , že ABS tam nebylo od výroby a nechat to na registru vyškrtnout z VTP.

Tohodle bych se asi taky bál.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Zatím jsem neudělal nic, ale odhodlávám se pustit aktualizaci notebooku na Win11. A dumám nad tím, jestli je to dobrej nápad zrovna dneska :)

EDIT tak jo, klaplo to, zdá se 😎

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno

ve stavu (9) se pravidelne nachazim okolo druheho utery v mesici, protoze ty 11 nejsem schopnej presvedcit o tom, ze aktualizace se instalujou a pocita se restartuje kdy ja reknu. ne ze ve 2 v noci se uspanej laptop rozhodne, ze je nejlepsi cas...

Odesláno

to taky nesnáším....nechám ho uspanej a v noci to začne aktualizovat....a jelikož je to už starší kousek, tak je to vytížený na max a začne to funět jak f15 na startu... :P a úplně nejúžasnější je, když potřebuju volat přes teamsy a pustí se do toho defender, nebo jak se to jmenuje...to je pak videohovor jak matrix... 🙂

jinak u přezouvání jsem se zděsil stavu brzdových kotoučů a je to nějaký vyfrezovaný :P asi by to chtělo vyměnit....ale nějak ty potvory kotouče nemají nožičky a ne a ne a ne na to auto naskákat sami potvory....

a už bay tenhle rok skončil a začal nový...nějak se nemohu dostat do té správné práce...a upíchnout se někde... :( 

Odesláno

Dnes jsem obdržel od chlebodárce předčasný vánoční dárek

A tak budu po vlastech českých brouzdat v novém povozu

Je to Ford Custom DCIV L2
Motor 2,0 TDCI 110 kW
Manuální šestikvalt
Pětimístná konfigurace
Posuvné boční dveře na obou stranách
Dveře do prostoru pro náklad výklopné vzhůru

Z výbavy
Automatická klimatizace
Nezávislé topení
360 kamera
Digitální zpětné zrcátko
Navigace s možností sdílení

Stávající Doblo zvostává v majetku školy, jen přechází na jiné středisko, které nemá tak náročný provoz

image.thumb.png.f53ea49ee728fa02dd983890f6681335.png

image.thumb.png.ce64bf992bf89b1af373b54dceb6dc47.png

image.thumb.png.8f4ee39334a12f6298a053b0eb89a027.png

image.thumb.png.6883f35452c7716c30f171df26653e4a.png

image.thumb.png.08b690818793e7647e881dd1e1de95c5.png

image.thumb.png.0efd16475e551be89eb6fa0dbbd77ee1.png

image.thumb.png.efdbb78ab2e53f66e7058b2d49435b8a.png

image.thumb.png.6bb7a8df7f2114615a60e8805711ad9b.png

image.thumb.png.5e0a03cba342d9baf16a177b3c515ea4.png

Odesláno (upraveno)
V 14. 12. 2025 at 21:10, Vena garážmistr napsal:

no asi by to chtělo zjistit zda už to nějakou STK prošlo po přestavbě té špajzky.  Ale podle mě to nemůže jít legální cestou.  A bohužel neznalost neomlouvá takže když pak dojde na lámání chleba a nový majitel bude tvrdit já jsem nikde nezjistil že tam byla původně automatka a teď je tam manuálka.  Ale myslím si že fabrika by se zdráhala tomu dát požehnání protože z pohledu fabriky by to bylo auto bez homologace protože většinou je nepatrně jiný výkon motoru ve spojení s automatem a s manuálem.  Za mě ruce pryč a hledat dál. 

Takže nakonec ta koupě vzala zvláštní točky.

Pavlův kamarád se i přes to zjištění stran přestavby rozhodl auto vzít

Dotazováním u servisáka, co auto prodával, zjistil, že tu přestavbu dělal on sám a že na STK žádný problém nebude

Dotazem na registru vozidel taky zjistil, že by to papírově problém být neměl

To vše bylo v ponděli

Včera ale začal tlak od prodejce, ať mu kluk pošle zbytek peněz, že je na auto jinej zájemce

Když to kluk odmítl s tím, že si pro auto přijede ve čtvrtek s mechanikem a penězma v ruce, tak dnes došla zpráva:

Zálohu vracím, auto he prodaný

Podle mě spíš dobře, ale to jednání už od toho neupozornění na přestavbu až po finální vrácení zálohy, to jsem ještě nežral

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 20 hodinami, Medvěd napsal:

Dnes jsem obdržel od chlebodárce předčasný vánoční dárek

..super kara.. a to nezavisly topeni je boNba...  ..kdo jednou zazil... :D ... nechce uz jinak... 

Odesláno

Dneska jsem letos naposledy dorazil do práce. Do konce roku je nutné si vybrat zbytek dovolené a benefitní dovolené. A to už jsem byl doma poslední dva pátky. Včera služební cesta až za Štramberk, dalo to za den 700 kilometrů, místy mlha. Zdržení klasicky před Brnem z obou stran. Cestou zpět před Olomoucí dlouhá fronta v protisměru, shořel tam osobák, vypadalo to jako P307 hatchback. Shodou okolností řidič toho auta směřoval do našeho skladu, kde na něj čekal náklaďák a měl vyrazit na trasu. Dorazil jiný řidič, jelo se, byť se zpožděním. Dneska máme firemní večírek, ale letos jsem se omluvil, u nás na vesnici bude letošní vrchol kulturní sezóny - z hlavního města přijede kapela Olympic.

Odesláno

Před pár dny jsem něco hledal a vlezl jsem i do prostoru pod střechou kůlny.  Zarazilo mě,  proč je tam tolik listí,  tak jsem se podíval pořádně... tak jsem to včera podepřel a vyměnil i viníka toho stavu - děravá taška přímo nad trámem ( a další dvě,  které nepřežily mojí váhu :D ) trám vypadá v pohodě,  jenom dvě latě jsou pryč. Asi už vím,  co budu dělat v létě 

20251217_110147.jpg

20251217_111830.jpg

20251217_112243.jpg

Odesláno (upraveno)

Dneska - ostatně jako posledních několik dní - zase cesta od Prahy v mlze jak mlíko, dnes do Sokolova. Když jsem se blížil k Varům, jelo proti mě v rozptylu několika minut několik aut IZS (hasiči, sanitka, policajti) a skoro současně v zelený vlně říkali, že se u Lubence na D6 vysypal kamion minerálek.

Když jsem ve 13,45 vyjížděl ze Sokolova, furt byla podle zelený vlny D6 u Lubence neprůjezdná, ale objízdná po původní šestce prý bez problémů. Kousek za Varama zase mlha jak mlíko a když jsme se blížili k té objížďce, tak asi 1,5 km před ní se auta přede mnou rozblikala a zvostala stát.

Po chvíli se na mapce WAZE asi tak odhadem 500 m před náma objevila ikonka "dopravní nehoda" a my stáli a stáli .... a stáli. 

Pán v BMW X5 přede mnou se rozhodl otočit a vyrazil zpět přesně ve chvíli, kdy naší kolonu předjíděli hasiči - myslím, že pochvalu asi nedostal.

Stál jsem na fleku skoro dvě hodiny až ke mě přišel policajt a doporučil.mi otočku a místo nehody objet, že zo vidí možná až do půlnici.

Objózdná cesta v husté mlze už za tmy po úzkých neznámých silničkách proti koloně aut jedoucích od Prahy byla hodně nepříjemná (obzvlášť míjení se s kamiony), ale nakonec jsme v 18 hodin parkovali v Dejvicích.

Jet Sokolov - Praha čtyři a čtrvrt hodiny je fakt síla

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

No včera bylo těch nehod až moc. Já měl včera " tahací " dopoledne  takže jsem včera strávil dost času v autě a to šlo jedno hlášení za druhým o nehodách.   Ono na ty kolony není až takovej problém ta nehoda samotná jako to jak dlouho trvá její odstranění. Zvlášť když je v tom namotanej kamion a je potřeba překládat náklad nebo podobné atrakce. 

Bohužel v tutom státě máme perfektně fungující IZS a to hlavně v prvním sledu docela dobře funguje i druhý sled IZS odtahové služby atd. bohužel v tom bývá problém protože jsou zde organizace které poukazují na to že monopol v odtahovkách a že třeba D1 má rozkouskováno pár firem.  A v tom je ten problém když se někde zvrhne kamion tak hasiči provedou záchranné a zabezpečovací práce a jdou od toho na vyproštění a odtah se obvykle volá specializovaná firma a tady je problém protože pokud je ten havarovanej kus pojištěnej u nějakých exotů tak je i majitel exot a ten obvykle trvá na tom že to bude dělat firma kterou nařídí pojišťovna no a pojišťovna sice má nasmlouváno  ale zase různé exoty a těm trvá x hodin než se vůbec dostaví na místo pak zjistí že jejich technika nestačí na tu akci atd. a tím se strašně prodlužuje čas potřebný ke konečné likvidaci nehody.  Ono na jednu stranu se nedivím že to pojišťovny takhle chtějí protože dost často je cena za vyproštění a odtah vraku násobně vyšší než je hodnota zbytku ale bohužel vyprošťovací technika je velmi specializovaná tudíž drahá a pokud to firma myslí vážně tak té techniky musí mít vícero kusů a někdo ten provoz té techniky musí platit. Ale je opravdu rozdíl pokud jede nehodu likvidovat firma která má odpovídající vybavení ať už svoje nebo zasmluvněné a pak když to jede dělat nějakej Lojza z Horní Dolní kterej koupil olítanej speciál protože se mu to líbilo a díky tomu že koupil tuhle olítaninu tak se dostal pod pojišťovnu protože si neuměl představit jak drahý je provoz takového speciálu a pojišťovně nasadil absolutně nesmyslnou cenu.  A firmy který to myslí vážně a tu techniku mají tak k tomu mají i mančaft což je taky velmi důležité a to ten Lojza nemá ani odpovídající mančaft tím spíš když je pak třeba potřeba ručního překládání nákladu tak kde sebere najednou třeba 10-15 maníků který v pazourách odtahaj kamion limonád a přeskládaj to na náhradní kamion. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Podle me by pri odstranovani z dalnice vubec nemel byt bran potaz na nazor pojistovny. Proste co nejrychlejsi likvidace a zprujezdneni a fertig. jestli ma majitel jiny nazor, smula, plati vinik nehody a hotovo. Az to stahnou dolu z dalnice treba na prvnim sjezdu nebo prvni parking, pak si to tam klidne uz muze cekat hodiny...

Odesláno

Dva kamiony + osobák na klasický Karlovarce (kousek před dálnicí) rozházený přes celou šířku komunikace (viz. fotky z místa zveřejněný Karlovarským deníkem)) asi v tom mlíce fakt nebylo jednoduchý uklidit.

Ještě že jsem měl dost nafty a nemusel jsem v autě klepat kosu)

srazka-tri-aut-na-dalnici-d6-ve-smeru-z-varu-na-prahu-silnice-je-uzavrena_denik-galerie-450@2x.jpg

srazka-tri-aut-na-silnici-ve-smeru-z-varu-na-prahu-silnice-je-uzavrena-01_denik-galerie-450@2x.jpg

Odesláno

Taková nehoda pro firmu která má zkušenosti není problém v době kdy jsem brigádničil na odtahovkách tak se podobné incidenty řešili běžně a pokud tam nebyla potřeba překládat náklad jakože tady u toho auta na fotce ne tak  to je práce na vyproštění a zprůjezdnění aspoň jednoho pruhu otázkou desítek minut jasně nevíme jak vypadal ten zbytek ale tohle jeden vyprošťovák zezadu tahat za návěs druhej na boku tahat toho kozla dokud tomu tahači stojí aspoň jedno kolo na silnici tak je vytažení opravdu jen věcí zkušeností a trochu přemýšlení. však na YT existují kanály kde se zabývají natáčením likvidací nehod z celého světa a tam řeší daleko větší prů... . 

Ale bohužel tady v tomto směru vládnou pojišťovny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...