radim.1008 Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Tak to máme s @Péťa stejný pohled. Peníze nejsou všechno, když si připočtu stres vedoucích, tak zdraví a taková ta osobní pohoda se nedá za peníze koupit. Odejdu domů maximálně o půl čtvrté a nikdo mě nevolá, nepíše e-maily atd. Navíc jsem člověk, co nemá moc rád změny. Takže dokud to půjde, tak si budu dávat další cíl třeba do další pětiletky. dýzl, BubakGS, pavelu96 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 @PaKr nezdá se mi, že ten kotouč je taková katastrofa--stačí oklepat čelo od rezi , viděl jsem kotouče co byly jak žiletky Citovat
oddie Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Koroze větší než 1/5 činné plochy = závada typu B. Kdysi se to stáčelo, dnes už se to nevyplatí někam dávat. Nedávno jsem vyhazoval kotouče v ještě lepším stavu než jsou tyhle... a v bedně ve sběrně, kam jsem je házel, nebyly žádnou výjimkou. Citovat
PaKr Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 @ozzy56 co to čelo, ale hlavně tu vnitřní stranu pak odrezit ocelákem, nové desky a jedem obávám se, že to mi za to nestojí Stočit jsem dal kotouče jednou, protože byly zvlněné, ale jinak ještě dobré a pak to bylo ještě horší... Dneska ještě kamarád přivaří držák výfuku - ten, co je pod motorem, ještě na prvním dílu a můžu tam jet znovu. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 před 2 hodinami, radim.1008 napsal: Odejdu domů maximálně o půl čtvrté a nikdo mě nevolá, nepíše e-maily atd. tohle uz roky neznam ... naposledy tak 2012 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 (upraveno) před 3 hodinami, Péťa napsal: Já mám 33 let u jedné organizace A doufám, že to do důchodu vydržím. Asi byste si ťukali na čelo, kdybyste viděli moji výplatnici, ale já zase říkám, že peníze nejsou všechno... S tím samozřejmě souhlasím. Nicméně jak tady ve stillu, kde prostě ve 14:00 padla a nezájem, tak i u kluků, kde bych sice pracoval i přesčas, protože se servisy jezdí, odejdu s chladnou hlavou. Před touhle prací jsem dělal 3 roky servisy chladící a dojící techniky. Práce fajn, smrděla, ale na to si člověk zvykl, bylo to zajímavý, je to poměrně specifický, takže to moc lidí neovládá... Peníze ušly, nicméně šéf byl kretén nad kretény. Vyeskalovalo to i do toho, že nás sledoval na GPS, a když sis cestou zpátky zastavil na kafe, bylo zle, jeho mladej byl ve skladu, hádat se s ním o tom, že já mám na autě 10 cívek, x kusů tohohle a tamtoho, že je to přece zbytečný, že toho mám moc, a že mi nedá tohle kolínko, bo už jedno mám... Doprdele, za den jsme kolikrát cestou objel 8 kravínů a byl jsem schopnej to sdělat. Jenže ne, on si asi mastil ptáka nad tím, že to má urovnaný na poličce, idiot Ráno jsi přišel v 7:05 a hned jsi měl docházku od 7:30 ale když jsi přijel ze servisu v 16:48, bylo to samozřejmě do 16:30 Skončilo to tím, že jsem potřeboval 1 den dovolenou kvůli manželce, měla nějaký kurz. Měsíc předem jsem mu to nahlásil, a on že mi to prostě nedá a tečka. Vyřval jsem ho takovým stylem, že z kanclu radši všichni utekli a jak on byl zvyklej, že mu nikdy nikdo neoponoval a měl vždy poslední slovo, tak tam zůstal jen sedět s otevřenou hubou. 2 týdny se pak neukázal a když přišel, že mi tu dovču přecejen dá, jen jsem mu odevzdal výpověď. Začal mazat med kolem huby, že o tom přemýšlel a že bych dostal pružnou pracovní dobu (rozumněj že bych byl poskok pro všechno a kdy se to hodí), benefity, volný pátky, 13 plat... Na tohle láká doteď v inzerátech ale co vím, stále se nic z toho nesoplnuilo Co jsem odešel, tak chvíli po mně odešli do důchodu staří, co to nějak trpěli s tím, že do důchodu už kousek a nebudou si hledat jinou práci a všichni mladí se kterýma jsem dělal zmizli taky. Teď se mu tam nikdo neudrží déle než půl roku s tím jeho přístupem. Mohla to bejt perspektivní práce, vždyť já tam dělal půl roku, vše jsem se naučil a už jsem dostal auto a začal jsem jezdit sám. A takhle mu uteklo dost lidí, co to vše ovládali. Už nikdy ze sebe takovýho vola dělat nebudu. Nicméně já si práci aktuálně vybírám hlavně kvůli penězům, co si budem, v mé situaci je to nejlogičtější. Ale zase, odsaď pocaď, jak se se mnou bude jednat. Samozřejmě v nouzi klidně půjdu bouchat auta na pás, abych uživil děcka, ale do takový situace se snad člověk jako já nedostane, po technikách je celkem hlad... Upraveno 16. září 2025 uživatelem VojtouNerCZ pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 (upraveno) před 4 hodinami, oddie napsal: Koroze větší než 1/5 činné plochy = závada typu B. Kdysi se to stáčelo, dnes už se to nevyplatí někam dávat. Nedávno jsem vyhazoval kotouče v ještě lepším stavu než jsou tyhle... a v bedně ve sběrně, kam jsem je házel, nebyly žádnou výjimkou. To se divím,že je vykoupil, od soukromé osoby je zákaz výkupu dílů z aut. Jsem se něco kotoučů napřetáčel,ale musí se dělat tři plochy najednou a dosedací přebrousit na magnetu, pak je to ve stovce. Na cnc je to otázka chvíle, ale ta ocelolitina pak kazí chladicí emulzi. Upraveno 16. září 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 No když jste to nakously tak já jako mladej jsem byl taky vcelku přelétavý v první firmě po vojně jsem byl asi 2,5 roku asi bych byl i déle ale cestmistr šel do důchodu a místo něj nastoupil ing. zo Slovenska a v ten moment přestali platit všechny dohody a pravidla. Měl jsem slíbené nové auto i přesto že jsem byl nejmladší ale "starej " chtěl udržet mladou krev tak mi slíbil nový auto tehdy to byl MB Atego no nakonec mi politicky vysvětlil že Atego bude jen sypač a že přes léto bude max. tahat šipku nebo podobný ptákoviny takže jsem byl na Ategu druhej tu první zimu a že na jaře přijde Unimog kterej bude celoroční že přijde se sekačkou na léto a pak na zimu že bude sypač a že na zimu s ním budu jezdit já a koho si vyberu no jenže ing zo Slovenska měl jiný názor a hlavně měl jiné koně takže když se jelo pro Unimog tak i přesto že dopravák slíbil že mě to auto přidělí tak on si jako cestmistr prosadil svoje takže jsem prostě v pátek ráno oznámil že si jedu vyřídit výstup na podnik a v pondělí že už nepřijdu na podniku z toho bylo haló páč o ničem nevěděli ale nepřemluvili mě pak jsem jezdil v Penny marketu tam jsem byl jeden z prvních kdo ten kšeft pro firmu rozjížděli a kdo vydržel víc než půlroku ale soudruh vedoucí měl zkreslené představy o tom jak by jsme měli pracovat takže jsem po něm párkrát hodil klíče a jednou šel nešťastně do schodů já proti němu a najednou se válel pod schodama takže jsem byl odejit ale s poctama dostal jsem dva měsíce výpověď a tuším že 3 platy údajně pro nadbytečnost než jsem skončil tak přijali 8 jiných šoférů tam jsem byl taky asi 2,5 roku pak jsem v rychlém sledu v rozmezí asi tak 7 měsíců vystřídal asi 12 firem kdy nejkratší angažmá trvalo 5 hodin. Pak jsem si sedl na BUS u ČSAD Stč. a tam jsem byl něco přes rok pak mlíkárna tam bych asi vydržel protože mě všechno vyhovovalo jen peníze byli slabota a když sem šel za dopravákem že potřebuju přidat tak mě asi za dva dny odvedl k majiteli a ten takovým tím vekopanským způsobem po mě po stole šoupnul balík katalogů tahačů a řekl vem si to domů na víkend a vyber si auto jaký chceš a s výbavou jakou chceš já ti ho koupím ale nepřidám ani korunu no myslel si že mě na to chytne byl jsem opět jeden z nejmladších řidičů na kamionu tam tenkrát tak jsem mu řekl že na to možná chytne mladýho blázna ale mě ne takže jsem se poroučel k DPP a tam jsem byl od r. 2005 do 2018 jako kmenovej a doteď jako brigádník. Mezitím jsem prošel na vedlejšku spoustou jiných firem no a r. 2018 jsem hlavně OSVČ ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 před 3 hodinami, Milan+ napsal: To se divím,že je vykoupil, od soukromé osoby je zákaz výkupu dílů z aut. Ty jo, opakovaně jsem do sběrných do vykuputdaval starý kotouče, ramena a plechový I ALU kola co nikdo už nechtěl. Vždy bez řečí a bez problémů Citovat
Charlie 607 Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Taky to vozím do sběrny a nikdy žádný problém, jak kovové autodíly, tak karoserie. Jediný omezení je že kov nevyplatí hotově, ale na účet. Citovat
Milan+ Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Tak to máte asi nějaké volné jináč autodíly pouze na IČO Citovat
PaKr Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 U nás taky pouze na IČO, ale když jsem měl i jiné železo ( staré plechy ze střechy, trubky z topení.... ), tak jsem nějaké ty kotouče nebo výfuky zamaskoval do toho akorát plechařinu jsem raději nedával, ale kastli z traboša vzít (pochopitelně) nechtěli, ale tu jsme úspěšně udali v jiné sběrně a pak se v tom má někdo vyznat. Ale teď už to tak neřeším, za rohem je separák, tak to jde všechno tam. A ještě tu máme obchod, kde metalízu míchají jenom na IČO a asi před dvěma lety k tomu přidali i kompletní sortiment Body Citovat
PaKr Odesláno 17. září 2025 Odesláno 17. září 2025 Tak hlásím, že může další dva roky na cesty Péťa, ozzy56, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
dýzl Odesláno 17. září 2025 Odesláno 17. září 2025 Dnes jsem vyseděl další hodinu u lékaře, resp. lékařky na kožním, kontrola s psorkou. Pak jsem k obědu dle přání domácí udělal míchanici a toť vše ještě za chvíli si půjdu uvařit kafe. Když se to nakouslo-první můj zaměstnavatel (v učení) Pozemní stavby Gotwaldov jen necelé dva měsíce po vyučení. další byla ČSLA kde jsem byl od 1980 do 1997 pak následoval Stavcent než ho majitel nechal zkrachovat-2012. Pak se to střídalo s přestavkami přes zimu necelé 3 roky v Třeboni u jednoho vykuka, pak jednu stavbu (měsíc u dalšího vykuka-ten v průběhu toho měsíce celý čas nosil smlouvu ale nikdy jsem ji nedostal) pak jsem narazil na někdejší dva zaměstnance od býv. OSP-Stavcentu-střediskový stavbyvedoucí a jeho brácha z projekce, kteří založili svou firmu (Kostka JH sro) tam jsem vydržel až do nástupu do předčasného důchodu. Byť jsem o nějakou kačku předčasným přišel ale ten klid nemuset každé ráno stávat v půl šesté v létě a v šest v zimě, spekulovat co si obleču, zda nebude pršet, nebude zima nebo naopak velké horko....Prostě paráda a občasný meloušek -kdy chci pracovat pracuji když se mi nechce , tož kurňa zítra je taky den. K výkupu druhotných surovin- u nás nevím zda-li někomu dělají problémy ale já nikdy tyto neměl a že jsem dával do šrotu dost dílů z aut. Naposledy kat z naftové Premacy, předtím pár dílů z malého puga-dveře řidiče mj LP dveře (odešla stahovačka a místo nové, nevím za kolik jsem za kilo koupil celé kompletní dveře, navíc ve stejné barvě)+ staré kladku rozvodů a VP a tuším tam byli i zadní bubny) Prostě u nás vykupují celé autovraky, takže s tím se asi svezou i ty jednotlivé díly. Jinak cokoliv vykoupí, tak peníze vždy na účet, to ale už snad víc jak deset let. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. září 2025 Odesláno 17. září 2025 No pokračuju v budování jak jsem psal výše. V neděli sem na to ani nehrábnul protože přes noc dost pršelo a během dne taky ne že by to nešlo ale udělal bych víc škody než užitku protože ta rozmoklá tráva by se asi nevzpamatovala jak by jsme to rozjezdily v pondělí jsem tedy začal vybagrované začišťovat protože bagr si majitel vyzvednul na jinou práci. Takže jsem na úterý povolal bráchu a ten zbytek jsme dokopali ručně více méně jsem to včera i zvládnul začistit. Dnes jsem začal navážet štěrk při první fůře mi praskla podlaha na vleku takže jsem něco málo štěrku ztratil cestou ale hlavně provizorní oprava zabrala skoro 2 hodiny ale mám víc jak 60% zavezeno a srovnáno a přichystáno na hutnění zítra toho asi moc nepodělám protože dopoledne vezu máti na nějaký zákrok na Bulovku. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. září 2025 Odesláno 17. září 2025 Tak jsem zjistil, že můžu s touhle vrtačkou vrtat i oválný díry. 20250917_183102.mp4 Klemoň, Pepito a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Fruktis Odesláno 18. září 2025 Odesláno 18. září 2025 To já si zkazil svůj průměr letos. Předtím 2x konec po osmi letech v práci. Letos to vychází na 1 týden ve čtyřech pracích. Poslední trvá 4 měsíc, ale díky oznámené akci z ministerstva, to vypadá na rychlý úprk někam jinam, páč rozhodovací pravomoce nejsou na straně mého součastného zaměstnavalatele, ale na straně druhého baráku, který to tu pomalu všechno obsazuje svými hráči ale jedno poučení z toho mám...nikdy se nenechám už zaměstnat politikem A můžu slavit...po pěti měsících mi konečně přinesli na stul telefon a nemusím tak chodit volat ke kolegovi. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 18. září 2025 Odesláno 18. září 2025 Tak už to mám za sebou Před chvílí mě dovezli ze sálu na operaci menisku, kde jsem byl cca hodinu. Doufám že brzy zase vyrazím na kole. BubakGS, pavelu96, Klemoň a 2 další ohodnotil 5 Citovat
oddie Odesláno 18. září 2025 Odesláno 18. září 2025 Cos měl? Jenom menisektomie, nebo i sutura? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.