Péťa Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 před 2 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: ale jen telefon pripojeny pres BT - v mapovych podkladech je v nastaveni nepouzivat zvuk z auta To je přesně to, co jsem psal já. Ale Radek asi Android auto má ve svišti a tak ví, jak to je tam. Citovat
MJSytic Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 Dnes, kromě jiného, výměna chladící na 206. Musel jsem to asi 5x propláchnout a odrezit expansku, protože nebylo vidět dovnitř zbynek..s a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 7. červenec 2025 Odesláno 7. červenec 2025 (upraveno) Dnes jsem byl opět ve FN Olomouc na převaz a cestou zpátky jsem potkal tuto Volhu. Že by opravdu přijela až z Ukrajiny? Upraveno 7. červenec 2025 uživatelem Pepito regius, Medvěd, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Medvěd Odesláno 7. červenec 2025 Odesláno 7. červenec 2025 (upraveno) Tohle byly jednoduchý auta, kde stačily tři klíče (8/10, 14/17 a 19/22), kleště a bác hamr a auto objelo půl světa. Motor blbuvzdornej = nevidím důvod proč by Carevna těch pár set km po ose nedojela Upraveno 7. červenec 2025 uživatelem Medvěd zbynek..s, Hafity, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 7. červenec 2025 Odesláno 7. červenec 2025 před 22 hodinami, MJSytic napsal: odrezit expansku Čím? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 7. červenec 2025 Odesláno 7. červenec 2025 rekl bych ze ocet ?? ja ted zkousel odrezovat zrezavele srouby , bity, orisky do gola sady Citovat
Hafity Odesláno 7. červenec 2025 Odesláno 7. červenec 2025 Ocet by asi i šel.... Prostě nějaká ta kyselinka.... Citovat
MJSytic Odesláno 7. červenec 2025 Odesláno 7. červenec 2025 Moc jsem se s tím nemazal. Na 1hod jsem tam poslal obyčejný odrezovač s občasným promícháním a na noc jsem to napustil vodou s octem a kyselinou citronovou. Hafity ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 dneska hned ráno návštěva , chodí každý rok na mirabelky, i když jsou ještě zelené Dave_k, Milan+, toru a 8 další ohodnotil 11 Citovat
Medvěd Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 (upraveno) Dneska jsem novým Transitem převážel tunový bag z cementárny HOLCIM v Čížkovicích (Lovosice) do Jahodovy ulice v Brně. Cestou přes Vysočinu v obou směrech celkem hustej a silnej ceďák, ale ta ulice na periferii Brna mě fakt překvapila - tak hluboké laguny vody jsem už dlouho neprojížděl. Během těch pár minut než mi to ještěrkou složili jsem promokl až na kůži - naštěstí jsem v Bíteši na obědě u Raušů zase uschl Upraveno 8. červenec 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Klemoň Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 No já dnes nepracoval - návštěva ortopedie. Už 3/4 roku stále řeším to bolavé neštěstí na palci / chodidle pravé nohy. (pro řidiče celkem nepodstatné že ?) No závěr opakovaného vyšeření : Operace se prozatím odkládá, tady máš "pigáro" za 110,- a přijď zase v srpnu . Citovat
oddie Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 Co tam máš, hallux? To je přesně od toho řízení Citovat
JVT Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 V 7. 7. 2025 at 16:01, Medvěd napsal: Tohle byly jednoduchý auta, kde stačily tři klíče (8/10, 14/17 a 19/22), kleště a bác hamr a auto objelo půl světa. Motor blbuvzdornej = nevidím důvod proč by Carevna těch pár set km po ose nedojela @Medvěd Dle tvého příspěvku je znát, že už něco pamatuješ (tak jako já) Mlaďoši by napsali 13/17. Souhlasím, stará jednoduchá auta při správné údržbě byla spolehlivá. Jen použité materiály nemohly garantovat najetí dnešních statisíců km. Na druhou stranu u motoru Škody 100/110 bylo broušení klikové hřídele, slícování + dodání hlavních a ojničních ložisek za cca 550,- Kčs. Sada válců (válce, písty, kroužky, ojniční čepy a ségrovky) kolem 800,- Kčs. Tak pro toho kdo si to uměl udělat nebyl žádný problém provést generálku po 80 - 90.000 km. Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 třeba na Moskviči byl tak kvalitní materiál, že se GO motoru musela dělat už při cca 40 tisících km , a Škodovka kolem těch 80 tisících už pomalu neměla kompresi--taky super matroš , ale je pravda, že firem co dělaly výbrusy válců, kliku atd., atd. bylo habaděj a poměrně za pár korun..., to dnes je levnější koupit druhý motor v bazaru Pepito ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 (upraveno) U Škodovek byl problém v tom obtokovém filtru oleje,to bylo první co jsem předělával na plnoprutok, těch redukci se něco v Agrostroji kdysi nadělalo,jináč neměl jsem škudku co by nedala bez problémů 150000km. Ty sady vložek jsme s kamarádem po revoluci prodávali,jelikož se dělalo tady u nás v Jičíně. Foto jak redukce vypadala,jen se to muselo propojit ještě spešl šroubem za víkem rozvodu ten musel přerušit kanál obtoku. Upraveno 8. červenec 2025 uživatelem Milan+ ozzy56, Pepito, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 já měl škodovek asi 5, poslední byla nová 120L z 1986 , i v té době každý týden vycházel ve Světě motorů seriál o úpravách tohoto auta, přestože se vlastně vyrábělo od 1964 (1000MB), jen s pozměněnou karoserií , ano, byl jsem z nového auta rád, ale když to člověk vezme zpátky s odstupem, byla to hrozná auta , když je srovnám třeba s Fiatem 127, 128, chladící soustava s obsahem 12 !!! litrů a v horku se to i tak hřálo, jezdilo se se zaplým topením , komedie když zavzpomínám Pepito a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 (upraveno) Tak v tom pripade to byl kus v dobre konstalaci nas Moskvic 408 bez problemu najel 90tis pak zacalo zlobit vice mene vse kolem predni napravy a zacala "hucet" vzadu rozvodovka. Moskvic se prodal a koupila S125. A nase /ma/ S 125 bez problemu cca 200tis pak tesneni pod hlavou tak se koupil jiny motor tehdy 130 a dalsich 350 slouzil bez problemu - kolik mel namotano netusim Ja Skodovku prodaval v cca 400tis /rozumej ta nova 130 najela dalsich cca 200tis/ jak je bezne u nasich aut ale fakt je ze kdyz auto doslouzilo prohnila karoserie do stavu nerentabilni opravy .... U nas tu porci km najela za cca 12roku Upraveno 8. červenec 2025 uživatelem Lihous Pepito ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 ono skodovka dokazala udelat tolik preslapu od 1000 a jejich topeni vzadu se snazily to udelat dopredu to jim taky neslo a posledni pruser byla 1,9 SDi alespon za me - a potom 1,2 tri hrnek - Hitrelova Pomsta Citovat
Milan+ Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 před 8 minutami, ozzy56 napsal: já měl škodovek asi 5, poslední byla nová 120L z 1986 , i v té době každý týden vycházel ve Světě motorů seriál o úpravách tohoto auta, přestože se vlastně vyrábělo od 1964 (1000MB), jen s pozměněnou karoserií , ano, byl jsem z nového auta rád, ale když to člověk vezme zpátky s odstupem, byla to hrozná auta , když je srovnám třeba s Fiatem 127, 128, chladící soustava s obsahem 12 !!! litrů a v horku se to i tak hřálo, jezdilo se se zaplým topením , komedie když zavzpomínám Já dával na léto a dovolené termostat z Avie. Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2025 Odesláno 8. červenec 2025 (upraveno) jednu dobu někde kolem 1970 jsme na kšeft rozebírali karoserie u nových Š 100-110 , resp., sundat všecko, co bylo na šroubech M7 -- pod blatníkama rez, vnitřek dveří rez, pod gumou čel. a zad. okna rez , ochrana podvozku nula..., prodali vám nové auto za cca 48 tisíc Kčs v hrozném stavu, taky kvalita těsnění katastrofa, pod ventil. deklem a vana hned od novoty od oleje , suchou převodovku na škodovce té doby jsem nikdy neviděl... Upraveno 10. červenec 2025 uživatelem ozzy56 Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.