Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

ale jen telefon pripojeny pres BT - v mapovych podkladech je v nastaveni nepouzivat zvuk z auta 

To je přesně to, co jsem psal já. Ale Radek asi Android auto má ve svišti a tak ví, jak to je tam.

Odesláno (upraveno)

Tohle byly jednoduchý auta, kde stačily tři klíče (8/10, 14/17 a 19/22), kleště a bác hamr a auto objelo půl světa. Motor blbuvzdornej = nevidím důvod proč by Carevna těch pár set km po ose nedojela

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Moc jsem se s tím nemazal. Na 1hod jsem tam poslal obyčejný odrezovač s občasným promícháním a na noc jsem to napustil vodou s octem a kyselinou citronovou.

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem novým Transitem převážel tunový bag z cementárny HOLCIM v Čížkovicích (Lovosice) do Jahodovy ulice v Brně. Cestou přes Vysočinu v obou směrech celkem hustej a silnej ceďák, ale ta ulice na periferii Brna mě fakt překvapila - tak hluboké laguny vody jsem už dlouho neprojížděl. Během těch pár minut než mi to ještěrkou složili jsem promokl až na kůži - naštěstí jsem v Bíteši na obědě u Raušů zase uschl

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No já dnes nepracoval - návštěva ortopedie. :super  Už 3/4 roku stále řeším to bolavé neštěstí na palci / chodidle pravé nohy.  :roker  (pro řidiče celkem nepodstatné že ?) :myslim No závěr opakovaného vyšeření : Operace se prozatím odkládá, tady máš "pigáro" za 110,- a přijď zase v srpnu . :papa

Odesláno
V 7. 7. 2025 at 16:01, Medvěd napsal:

Tohle byly jednoduchý auta, kde stačily tři klíče (8/10, 14/17 a 19/22), kleště a bác hamr a auto objelo půl světa. Motor blbuvzdornej = nevidím důvod proč by Carevna těch pár set km po ose nedojela

@Medvěd

Dle tvého příspěvku je znát, že už něco pamatuješ (tak jako já) Mlaďoši by napsali 13/17. Souhlasím, stará jednoduchá auta při správné údržbě byla spolehlivá. Jen použité materiály nemohly garantovat najetí dnešních statisíců km. Na druhou stranu u motoru Škody 100/110 bylo broušení klikové hřídele, slícování + dodání hlavních a ojničních ložisek za cca 550,- Kčs. Sada válců (válce, písty, kroužky, ojniční čepy a ségrovky) kolem 800,- Kčs. Tak pro toho kdo si to uměl udělat nebyl žádný problém provést generálku po 80 - 90.000 km.            

Odesláno

třeba na Moskviči byl tak kvalitní materiál, že se GO motoru musela dělat už při cca 40 tisících km  🙈, a Škodovka kolem těch 80 tisících už pomalu neměla kompresi--taky super matroš :myslim, ale je pravda, že firem co dělaly výbrusy válců, kliku atd., atd. bylo habaděj a poměrně za pár korun..., to dnes je levnější koupit druhý motor v bazaru  

Odesláno (upraveno)

U Škodovek byl problém v tom obtokovém filtru oleje,to bylo první co jsem předělával na plnoprutok, těch redukci se něco v Agrostroji kdysi nadělalo,jináč neměl jsem škudku co by nedala bez problémů 150000km. Ty sady vložek jsme s kamarádem po revoluci prodávali,jelikož se dělalo tady u nás v Jičíně. 

Foto jak redukce vypadala,jen se to muselo propojit  ještě spešl šroubem za víkem rozvodu ten musel přerušit kanál obtoku.

Screenshot_2025-07-08-19-12-09-936_com.android.chrome.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

já měl škodovek asi 5, poslední byla nová 120L z 1986 , i v té době každý týden vycházel ve Světě motorů seriál o úpravách tohoto auta, přestože se vlastně vyrábělo od 1964 (1000MB), jen s pozměněnou karoserií 🙈, ano, byl jsem z nového auta rád, ale když to člověk vezme zpátky s odstupem, byla to hrozná auta :myslim, když je srovnám třeba s Fiatem 127, 128, chladící soustava s obsahem 12 !!! litrů a v horku se to i tak hřálo, jezdilo se se zaplým topením 😂, komedie když zavzpomínám 

Odesláno (upraveno)

Tak v tom pripade to byl kus v dobre konstalaci nas Moskvic 408 bez problemu najel 90tis pak zacalo zlobit vice mene vse kolem predni napravy a zacala "hucet" vzadu rozvodovka.
Moskvic se prodal a koupila S125.
A nase /ma/ S 125 bez problemu cca 200tis pak tesneni pod hlavou tak se koupil jiny motor tehdy 130 a dalsich 350 slouzil bez problemu - kolik mel namotano netusim ;)
Ja Skodovku prodaval v cca 400tis /rozumej ta nova 130 najela dalsich cca 200tis/  jak je bezne u nasich aut ale fakt je ze kdyz auto doslouzilo prohnila karoserie do stavu nerentabilni opravy ....
U nas tu porci km najela za cca 12roku ;) 

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno
před 8 minutami, ozzy56 napsal:

já měl škodovek asi 5, poslední byla nová 120L z 1986 , i v té době každý týden vycházel ve Světě motorů seriál o úpravách tohoto auta, přestože se vlastně vyrábělo od 1964 (1000MB), jen s pozměněnou karoserií 🙈, ano, byl jsem z nového auta rád, ale když to člověk vezme zpátky s odstupem, byla to hrozná auta :myslim, když je srovnám třeba s Fiatem 127, 128, chladící soustava s obsahem 12 !!! litrů a v horku se to i tak hřálo, jezdilo se se zaplým topením 😂, komedie když zavzpomínám 

Já dával na léto a dovolené termostat z Avie.

Odesláno (upraveno)

jednu dobu někde kolem 1970 jsme na kšeft rozebírali karoserie u nových Š 100-110 , resp., sundat všecko, co bylo na šroubech M7 -- pod blatníkama rez, vnitřek dveří rez, pod gumou čel. a zad. okna rez 😯, ochrana podvozku nula..., prodali vám nové auto za cca 48 tisíc Kčs v hrozném stavu, taky kvalita těsnění katastrofa, pod ventil. deklem a vana hned od novoty od oleje 😯, suchou převodovku na škodovce té doby jsem nikdy neviděl...

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...