ozzy56 Odesláno 18. listopad 2024 Odesláno 18. listopad 2024 dneska jsem se svezl pár kilometrů s elektrickou 208 a je to fakt pecka , i když je na mě nízko nad zemí, takže z něho vylézt je komedie , červená metalíza, vnitřek paráda, zrychlení bych řekl jako to moje , prostě autíčko pro dva mladší super , bohužel spalováky na prd a elektrika stále drahá RichVa, Péťa a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Charlie 607 Odesláno 18. listopad 2024 Odesláno 18. listopad 2024 Já si dnes udělal radost a přivezl jsem si vyvažovačku na kola, Heinl. Tak snad bude dobře sloužit. Ještě musím postupně pokoupit vše potřebné (kleště, závaží a ták). Snad se mi poštěstí ještě sehnat dobře zouvačku, snad příští rok. Péťa, pavelu96 a PaKr ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. listopad 2024 Odesláno 19. listopad 2024 No, tak jsem si vypláchl hubu hydraulikou, takže na to kašlu a jedu domů BubakGS a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 jednou jsem svařoval předřenou trubku hydrauliky pod bagrem , trubka odpojená, bez tlaku--bez oleje, ale nešla ven, tak svařit pod bagrem...(bagr si prostě mezi pásama vyhrabe kanál a vy tam musíte jít, myslel jsem, že se strachy pos.ru ), trubku opravím a lezu ven, vtom praskla tlaková hadice hydrauliky nade mnou a já durch und durch od teplého hydr. oleje , do firmy mě vezli na korbě Tatry, nafasoval jsem pak všechno oblečení atd. nové bylo to jak v písni od Mládka--plavci budou vláčnou kůži mít... Pepito, VojtouNerCZ, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 Já opravoval hydraulický čerpadlo, vidle už šly nahoru ale nepouštěly dolů. Demontovat jsem ventil, takže z pístnice byl jen vývod nahoru a furt nic. Vylezl jsem na vidle, skákal jak pojančenej, nic. Tak tam tak stojím, ohnul jsem se, že se kouknu na ten vývod z pístnice a najednou žuch BubakGS a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 Byl jsem KONEČNĚ na neurochirurgií. Pan docent mi důležitě vokazoval na monitoru snímky z magnetické rezonance a povídal něco o tom, že operace je až to poslední řešení a že by mi doporučil nějaký obstřik, že prý to spoustě lidí pomohlo ... No a tak mám termín 30. 12. na ten obstřik a 29. 1. kontrolu u docenta - že by mě ta levá hňápa konečně přestala bolet? Citovat
Charlie 607 Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 Já dneska byl dát jedno auto do depozitu, přes zimu jezdit nebude. Tak jsem si hodinu poseděl než na mě přišla řada, no byl jsem třetí. Tak jí dávám žádost, doklady a jelikož tady jsou úřadové dost na hlavu, nechtěl jsem riskovat skartaci RZ. V žádosti jsem ted zaškrtl že je chci zachovat a hle, hned to bylo o 200 dražší. Čekal jsem, že mi aspoň vyjede nějaký doklad že je auto v depozitu, ale né, dostal jsem jen doklad na poplatek a hotovo, prý už se nic jiného nedává. Aspoň mi teda na ten doklad napsala že je vozidlo vyřazeno, číslo jednací a razítko. Snad se s tím pojišťovna spokojí, prý si sama nahlíží do registru. Citovat
Klemoň Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 před 53 minutami, Medvěd napsal: Byl jsem KONEČNĚ na neurochirurgií. Pan docent mi důležitě vokazoval na monitoru snímky z magnetické rezonance a povídal něco o tom, že operace je až to poslední řešení a že by mi doporučil nějaký obstřik, že prý to spoustě lidí pomohlo ... No a tak mám termín 30. 12. na ten obstřik a 29. 1. kontrolu u docenta - že by mě ta levá hňápa konečně přestala bolet? Haha. Zapomeň. Tak nějak to vypadalo i u mne . I s tím komentářem o operaci. Dá se říci , že mi vlastně pomohla / pomáhá nejvíce nyní jedna masérka / fyzioterapeutka doporučená od PL. Sice cca 1 000,-/hodina , ale má to nějaký efekt Citovat
Hafity Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 Dnes jsem si po dlouhých odkladech "oťukal" Linux.... Povedla se mi instalace místo XP na Asus Eee, nicméně ten noťásek s 1GB RAM to moc nezrychlilo.... Nicméně roli pokusného králíka splnil.... Potom mu byl odňat HDD a je ve stavu přípravy odvozu na patřičná místa. HDD mně překvapil, že to ještě není SSD. Ale fláknul jsem ho výměnou "kus za kus" do také starého, leč poněkud výkonnějšího Aceru (který už byl na síti taky čekárna) a jsem co do rychlosti příjemně překvapen Takže další fáze bude vyměnit HDD za SSD, jestli se to nějak projeví.... Teda až se s tím systémem trošku víc seznámím.... Některé věci byly intuitivní, některé "pokus/omyl" a u některých ještě tápu.... Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 a já mám ode dneška první bezdrátovou myš , zapojil sám, prostě ajťák Citovat
Hafity Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 @ozzy56 : nebudeš ty ten Marconi Péťa, Klemoň a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 nene, Marconimu musel radit i Svěrák Hafity a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 @Hafitydoporučil bych linux mint Citovat
Hafity Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 @VojtouNerCZ : jak se to liší od Ubuntu? Chtěl jsem něco blbuvzdorného, co nejvíc podobného Widlím, co se ovládání týče.... Ale samozřejmě si nechám poradit.... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 (upraveno) Je to stále linux ale takový víc Windows styl. Řekl bych z linuxu nejlépe zpracované distro, co se podobá windows. Když jsem sháněl PC do dílny na 3d tisk, domácí NAS server a jednoduché 3d modelování, tak jsem sehnal nějaký pc ze sběru a chtěl jsem tam tohle hodit jako nenáročný systém podobný Windows. Nakonec pc shořel, tak jsem koupil starší hp z620 z polska se 128gb ram, 2x xeon e5 2665 a starší amd gpu kterou vyměním za 4k a tam mám teda Windows, protože na to má výkon. Upraveno 20. listopad 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Hafity Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 Zvláštní.... Na linuxáckejch stránkách doporučují na přechod Ubuntu Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 To doporučovali i před 15 lety, kdy jsem se k linuxu poprvé dostal Tou dobou ještě tyhle odnože nebyly. Mrkni na YouTube, uvidíš, jak se ti to bude líbit. Citovat
sitler Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 (upraveno) on kazdej bude doporucovat neco , nekdo Mint, nekdo Ubuntu. Oboje je debian-based.... Nekdo dalsi systemy. Ja mam radsi rhel based, frcim ve Fedore, a na uplne bezny pouziti na net a office jsem nemusel na terminal sahnout a vse je v gui , ve virtualce mam jeste CentOs a taky se s nim da v pohode fungovat A jsem pomerne prevedcenej, ze pro zacatecnika je uplne jedno, jestli Ubuntu, Mint nebo CentOs, stejen bude tapat a na vsechny sezene na netu dostatek informaci, posotupu a reseni. Upraveno 20. listopad 2024 uživatelem sitler Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 před 1 hodinou, Hafity napsal: Dnes jsem si po dlouhých odkladech "oťukal" Linux.... Povedla se mi instalace místo XP na Asus Eee, nicméně ten noťásek s 1GB RAM to moc nezrychlilo.... Nicméně roli pokusného králíka splnil.... Potom mu byl odňat HDD a je ve stavu přípravy odvozu na patřičná místa. HDD mně překvapil, že to ještě není SSD. Ale fláknul jsem ho výměnou "kus za kus" do také starého, leč poněkud výkonnějšího Aceru (který už byl na síti taky čekárna) a jsem co do rychlosti příjemně překvapen Takže další fáze bude vyměnit HDD za SSD, jestli se to nějak projeví.... Teda až se s tím systémem trošku víc seznámím.... Některé věci byly intuitivní, některé "pokus/omyl" a u některých ještě tápu.... Jé, EEE901 mám ještě několik kousků, používal jsem je na diag, XP a PP2000. Akorát RAM jsem měl zvětšenou na 2GB a vyměněný SSD za nějaký větší, asi 32GB. Tak kdyby si někdo chtěl hrát... Na dnešní diag už to není, samotné připojení k Ulysse mi rozházelo nastavení BSI. Ale 806 s tím jde v pohodě. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 No nešlo mi vnutit mu 2GB RAM.... Tak jsem ho zneužil a vykuchal.... Na hraní tu mám jakýsi Fujitsu Siemens z roku "razdva".... Je malej a má dotykáč Ale kdy já se na něj dostanu Kdyby se ho chtěl někdo ujmout zadáčo, tak dejte vědět a proženeme to oficoš inzercí.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.