Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Medvěd Nemam to overene ale podobne veci v case zpusobuji pad auta do nouzaku s omezenim vykonu / jak jinak / a navstevu v servise.
Treba odpojeni kabliku u baterky pro rizene nabijeni je pry v pohode a plus je ze se dobiji baterka jak ma.
Opet netusim zda je to pravda.

Odesláno (upraveno)

Včera odpoledne proběhla v českých vesnicích v Banátu 8mi minutová bouřka s krupobitim. Spousta střech a fasád poškozená, ale na zdraví to snad nikdo neodnesl (aspoň o žádném zranění či něčem ještě horším nemám info)

FB_IMG_1718349640542.jpg

FB_IMG_1718349654145.jpg

img_1_1718351755897.jpg

img_2_1718351771704.jpg

img_3_1718351786561.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Minulý rok jsem toto viděl na vlastní oči v Bobingenu kousek od Augsburgu. Tam byla rozstřílená necelá polovina vesnice, střechy, soláry, fasády, auta - všechno z jedné strany.

V noci se jim tam prohnala nějaká 5-ti minutová bouřka s monzumen.

Vypadalo to hrůzo strašně a zažít bych to nechtěl, kór v noci.

Odesláno
V 12. 6. 2024 at 20:03, sitler napsal:

@BubakGS uz jsem to videl nazivo a vypada to az prekvapive dobre, tim spis, ze je to cinan. A koukam, ze tam maj v pozadi tu novou "mini" adventure 450 :)  

..tu 450 MT jsem si půjčil dneska. Tvl, naprostá pecka....spodek teda slabší ale v horní půlce otáčkoměru to do těch 130 km/h valí taky moc pěkně.  Ale už si nechám čmeláka, to 7mikilo je super.

Odesláno (upraveno)

dnes s nejstarsi cacorkou na rychly pruzkum Kolinskeho letiste, asi hodinku jsme pobyly - prolezly hangary koukli na letadylka a sli domu :D
nejvtipnejsi byla hlaska dcery na letadlo Antonov An2 - to je "Andula"?? ta je tak velka ??

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

Léto už je tu. Jsme na cestě, včera Verona, dneska Řím. Občas nějaký mráček, ale většinou sluníčko. V Římě kolem 30st., v dlouhých kalhotách (kvůli návštěvě vatikánské katedrály) nic moc. Prohlídka Andělského hradu super. Zítra si musíme přivstat, abychom stihli check in na trajekt v Salernu včas. IMG-20240616-WA0006.thumb.jpg.a860de7384e3214fd38c77867cd8423f.jpgIMG-20240616-WA0017.thumb.jpg.b011850204b73b543fe1bfe8cbf05e46.jpg

Odesláno (upraveno)
před 12 hodinami, Klemoň napsal:

Jaký výkon má ta vnější jednotka ??? 3,5kW ?

Venkovní má 5,2 kW.  Je to souprava multisplit 1 vnější + 2 vnitřní. Vnitřní jednotky mají 3kW topení, 2,7kW chlazení - https://www.sinclair-solutions.com/cs/produkty/nastenne-klimatizace-168/marvin-serie/11012-sih-soh-09bim.html 

V podstatě takto, https://www.e-klimasplit.cz/klimatizace-sinclair-marvin-white-1-2-2-7kw-3-5kw-multi-split-r32/ akorát že vnitřní jsou obě stejné 2,7 kW

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Říká se, že každý auto by mělo udělat velkou radost minimálně 2x

Poprvé když si ho koupíš 

a podruhé když odjede s novým majitelem 

Tak ať Ulyšák nového majitele moc nezlobí, aby ho nedej bůh nechtěl vrátit 

Odesláno

Dneska jsem si po dlouhé době střihnul servisní den. Už dlouho byla naprasklá manžeta na pravé poloose u 806, pohříchu poměrně nedávno měněná, dneska jsou ty díly fakt na ho... Takže rozebráno, sražen homokineťák, leč nová manžeta přijde až zejtra (aspoň doufám). Auto tedy zatím stojí na špalku. Druhá věc byla výměna sahary, co už mám doma asi 2 roky, místo původního dvourychlostního orig. Valea, co vydrželo 2 roky a další dva roky s workaroundem v podobě dodělaného předřadného odporu ze 406. Tak jsem se do toho vrhnul, nová sahara Nissens (jediná sehnatelná) se ale neukázala 1A volbou - už při montáži se ulámaly všechny (!!!) zacvakávací packy (sahara je na bajonet). Rám sahary je totiž z nějakého super křehkého šmejdského plastu. Ani nepřemýšlet, jak teda vypadá ten zbytek... nicméně motor s vrtulí jsem přeházel za ten starý rám Valeo (naštěstí to sedělo) a pohodlně a lehce zacvakl. Tak uvidíme, jak bude fungovat, ten starý polorozsypaný motor od Valea si tu radši ještě nechám...

Odesláno

Dnes ráno na 4 pokus téměř dodělány zadní brzdy mladýmu na C4. První pokus nešli zatlačit ani ne jednom třmenu pístky-přes použití přípravku, levý třmen totál zarezlý pístek pravý krapet lepší ale taky KO, objednány třmeny. Další pokus - nešlo  povolit převlečnou matici trubičky, objednány  nové.  Naštěsti na spoji před nápravou obě strany povolili. A poslední pokus rozchodit ručku-pravá chodí, ale levá KO-zarezlý bowden. Takže nemaje rampu či jámu a tuplem nemaje zvedák se toto odkládá na nezbytnou dobu než bude u mechanika volný sloupový zvedák. Prostě na zemi vleže to už nedám.

Paradox na tom, že dva roky zpět byly měněny destičky s kotouči a vše chodilo na 1. Takhle rychle neodešli ani na starém F125P. Budiž ponaučení -kontrolovat brzdy - ne pohledem, ale při výměně kol vyzkoušet funkčnost a případně očistit, promazat.....

Odesláno
před 2 hodinami, oddie napsal:

pohříchu poměrně nedávno měněná

Když jsem 806 měl, tak jsem pravou manžetu měnil 3x a levou ani jednou.... :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...